Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: yrulipit
    Bugün: 1
    Dün: 1
    Toplam: 33761

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 367
    Üye: 0
    Toplam: 367

    FrpWorld.Com :: View topic - 4th edition soru
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     4th edition soru View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Androner
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 07, 2004
    Posts: 808
    Location: istanbul

    PostPosted: Tue Apr 21, 2009 12:28 pm Reply with quoteBack to top

    Cleric ve Rogue allylar, avenger'a karşı savaşıyorlar

    Cleric aşağıdaki Power'la avenger'a saldırdı ve effect'i rogue'a verdi
    Daunting Light Cleric Attack 3
    Encounter ✦ Divine, Implement, Radiant
    Standard Action Ranged 10
    Target: One creature
    Attack: Wisdom vs. Reflex
    Hit: 2d10 + Wisdom modifier radiant damage.
    Effect: One ally you can see gains combat advantage against
    the target until the end of your next turn.

    Rogue'a gelmeden sıra avenger'a geldi. o da şu power'ı kullandı
    Divine Vigilance Unveiled Visage Utility 12
    Encounter ✦ Divine
    Move Action Personal
    Effect: You shift your speed. You don’t grant combat advantage
    to any enemy until the end of your next turn.

    soru şu, rogue avenger'a karşı combat advantage alıyor mu almıyor mu?
    gösterebilirseniz kaynak da görebilir miyim?

    hadi bakalım çıkın işin içinden Very Happy

    _________________
    [img]http://images.quiz.wegame.com/production/personalities/34/badge.jpg[/img]
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN MessengerICQ Number
    liero
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 29, 2003
    Posts: 622

    PostPosted: Tue Apr 21, 2009 12:45 pm Reply with quoteBack to top

    Bilemedim ki? Karmaşık bir durum.
    Back to top View user's profileSend private message
    Androner
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 07, 2004
    Posts: 808
    Location: istanbul

    PostPosted: Tue Apr 21, 2009 12:56 pm Reply with quoteBack to top

    cavabı arenada lazım olabilir ama Evil or Very Mad

    _________________
    [img]http://images.quiz.wegame.com/production/personalities/34/badge.jpg[/img]
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN MessengerICQ Number
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Tue Apr 21, 2009 1:32 pm Reply with quoteBack to top

    .
    Bence Avenger çok güzel bir taktikle kendini sneak attack'tan kurtarmıştır!

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Tue Apr 21, 2009 2:12 pm Reply with quoteBack to top

    dwaxer wrote:
    .
    Bence Avenger çok güzel bir taktikle kendini sneak attack'tan kurtarmıştır!.

    Bu arada kurduğum mantığı da izah edeyim:
    En son yapılan etki geçerlidir diye düşündüm; Yani önce Avenger hareketini yapsaydı, ardından cleric uygulasaydı powerini, bu sefer Avenger'a karşı combat advantage olur diyecektim.

    4.Ed kurallarında: "genel kurallar geçerlidir ama istisnai kurallar genel kuralları yener" deyip işin içinden çıkmış. (yani en iyisini DM bilir! Razz) Ama ne olacak; PHB2, PHB3, 4, 5, 6 çıktıkça bu istisnai kurallar, kanun hükmünde kararname gibi birer birer sunulacak oyuncu ve DMlere. Tıpkı D&D3,5 ve öncesindeki gibi... Çrneğin (tam incelemedimse de) PHB2'de yeni Stealth kuralları, backround avantajları eklemişler. Zaten yeni ırklar, classlar, featler, magic itemler, paragon çeşitleri ve ritüeller daha şimdiden sayılamayacak kadar çoğaldı. Böyle böyle kitaplar çıktıkça ufak tefek kuralları da arada yedirecekler. Ama kaynak ve bilgi enflasyonu yaşanacak; üstelik her çıkardıkları kitaba her şeyin daha iyisini, daha güçlüsünü koymak zorundalar.


    Stealth kuralından bahsedeyim: combat esnasında düşmanı şaşırtıp Bluff check (standart action) yapıyorsun, yerse, Stealth check ile gözden kaybolabiliyorsun Mr.Green

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Androner
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 07, 2004
    Posts: 808
    Location: istanbul

    PostPosted: Tue Apr 21, 2009 2:16 pm Reply with quoteBack to top

    magic the gathering oyununu çıkaran firmanın da WOTC olduğunu düşünürsek,
    MTG'de de "last in first out" kuralı olduğu için belki aynı kuralı 4th'a da uygulayabiliriz.

    gerçi ben "olumsuz olan kazanır" düşüncesiyle avenger kazanır diyorum.
    yani avenger önce de yapsaydı avenger'ın dediği olurdu.

    _________________
    [img]http://images.quiz.wegame.com/production/personalities/34/badge.jpg[/img]
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN MessengerICQ Number
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 31, 2004
    Posts: 3918
    Location: Ankara

    PostPosted: Tue Apr 21, 2009 9:23 pm Reply with quoteBack to top

    Bu biraz daha basit mantikla şu şekilde de ele alınabilir bence.

    Save tutana kadar asit hasarı veren bir büyü ile büyülenmiş kişi kendisine asit hasarını almasını engelleyecek bir büyü yapar ise ne olur?

    1. Büyüyü yapana kadar hasarı alır
    2. Büyüsünü yaptıktan sonra hasarı almamaya başlar.

    Eğer asit özelliğini anında değil round sonunda gösteriyor ise o zaman hiç hasar almadan kurtulur. Ancak, büyü, anında asit hasarı veriyor ise el mahküm alacaktır.

    Yukarıdaki örnekte de, combat advantage'ın aktif hale geçebilmesi için rouge'un hareket etmesi gerekmektedir bence. Onun hareketinden önce hiç kimseye combat advantage vermemesini sağlayacak olan özelliğini çalıştırdıı için etkiden kurtulmuştur. Keza aynı şekilde Rogue önce hareket ediyor olsa ve saldırsa, combat advantage ile saldıracaktı ve Avanger sonrasında kendi üstündeki combat advantage'yi kaldıracaktı özelliği ile.

    Kısacası, savunma daima kazanır felsefesi geçerlidir.

    ...bence!

    _________________
    Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
    Eskisi kadar zevk vermese de, son bir kez daha!
    "
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi





    Joined: Mar 10, 2005
    Posts: 2585
    Location: YalnızlıÄ?ın hüküm sürdüÄ?ü yerden

    PostPosted: Tue Apr 21, 2009 11:06 pm Reply with quoteBack to top

    Eğer o avantajı ne olursa olsun diye bir açıklaması olsaydı avantajı alırdı ama bu haliyle avenger ın dediği geçerli

    _________________
    And i still wonder if you ever wonder the same!...
    Back to top View user's profileSend private messageICQ Number
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Wed Apr 22, 2009 2:05 pm Reply with quoteBack to top

    .
    4.Ed. böyle "Loop" tabir edilen durumlara çok gebe kalmaya müsait. Çrneğin elimde düşmanın resistansını yok saydıran bir magic item var (var hakkatten de böyle bir eşya) düşmanda ise bir magic armor var ki belli enerjilere resistans sağlıyor. Hadi bakalım; resist mi değil mi? Mr.Green Sorsan belki de şöyle bir cevap gelebilir: İtemlerin leveline bakın hangisininki büyükse kazanır. Ya aynıysa? Razz

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Androner
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 07, 2004
    Posts: 808
    Location: istanbul

    PostPosted: Wed Apr 22, 2009 2:13 pm Reply with quoteBack to top

    çok güzel bir noktaya değindin. bu durumda hangisinin önce gideceğini de bilemediğimiz için "olumsuz kazansın" daha mantıklı göründü gözüme.

    yani bir item resistance ekle diyor, öbürü ekleme diyor. olumsuz kazanır.

    _________________
    [img]http://images.quiz.wegame.com/production/personalities/34/badge.jpg[/img]
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN MessengerICQ Number
    Androner
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 07, 2004
    Posts: 808
    Location: istanbul

    PostPosted: Wed Apr 22, 2009 5:55 pm Reply with quoteBack to top

    şöyle bir kabule gidebiliriz o zaman bence

    önce item, ability leveline bakılır, yüksek olan kazanır.
    aynı seviyedeyse olumsuz olan kazanır.

    _________________
    [img]http://images.quiz.wegame.com/production/personalities/34/badge.jpg[/img]
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN MessengerICQ Number
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Wed Apr 22, 2009 6:01 pm Reply with quoteBack to top

    .
    Androder, neden olumsuz olan kazanıyor?

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Androner
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 07, 2004
    Posts: 808
    Location: istanbul

    PostPosted: Wed Apr 22, 2009 6:48 pm Reply with quoteBack to top

    nedeni yok, sadece öneri. aksine kanıtı kitaplardan gösterirsen onu kabul ederim tabii.

    gerekçem, kombatların taktiksel seviyesini arttıracağımı düşünmemdir.

    _________________
    [img]http://images.quiz.wegame.com/production/personalities/34/badge.jpg[/img]
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN MessengerICQ Number
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Wed Apr 22, 2009 8:19 pm Reply with quoteBack to top

    .
    Hayır yani neden olumsuz olan, olumlu olan kazansın. Mr.Green

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Mark
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 31, 2006
    Posts: 2004
    Location: Midkemia, portal/istanbul

    PostPosted: Wed Apr 22, 2009 8:26 pm Reply with quoteBack to top

    Bence, son hamle yapanın dediği olmalı.

    _________________
    Kendi doÄ?anı öÄ?ren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman baÅ?layabilir. Kendini reddetmek herÅ?eyi reddetmektir.
    Back to top View user's profileSend private message
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.52 Saniye