Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Ã?izdiklerimiz....
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Ãƒ?izdiklerimiz.... View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun May 23, 2010 12:02 am Reply with quoteBack to top

MuhteÅ?em olmuÅ?, sanki tuvalde çalıÅ?ılmıÅ? gibi görünüyor.

Bu arada ben de Machinarium'dan esinlenerek ekledim robotları, iyi ki de yapmıÅ?ım. Bundan önce baÅ?ka bir gezegenden köleler getirdiklerini planlamıÅ?tım ama o zaman umduÄ?umdan daha karanlık bir hikaye olurdu. Robotlar sayesinde hikayeyi "metalik" gri yapmayı baÅ?ardım. Sevecen ama karanlık Smile

Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Sun May 23, 2010 3:26 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar aslında ben genelde böyle bir Å?eyler çizebilenlere özeniyorum genelde kendim pek beceremiyorum. Babam sanat tarihi öÄ?retmeni resim de yapıyor aynı zamanda (merak edenler olursa: http://picasaweb.google.com/osmanaltinuc/Resimlerim#) Ama bana pek yetenek bulaÅ?mamıÅ? belki genlerde vardır ama ben kullanmayı iblmiyorumdur.

Asıl söylemek istediÄ?im böyle basit çizimler yapmak içni renklendirme falan yapmak için nereden baÅ?lamalıyız nelere dikkat etmeliyiz fantastik çizim yapmanın püf noktaları nelerdir tarzında bir yazı ya da bir Å?eyler yazan olursa güzel olmaz mı?=)

Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Sun May 23, 2010 2:05 pm Reply with quoteBack to top

Vay vay ne cevherlerimiz varmıÅ?. Alenthas, enteresan bir konsept kurmuÅ?sun. Benim de çocuklara hitap eden bir projem vardı, gel gör ki karanlık ve felsefik bir Å?ey oldu çıktı Very Happy Tarantino seven adamdan çocuk öyküsü çıkmazmıÅ?...

Artemis Entreri, özel brush kullanmadın sanırım, normal çizip filtreledin. Ã?ok hoÅ? olmuÅ?.

Efla, senin babana buradan bir galeri açalım Very Happy Aslında resim çizmek biraz içinden gelebilirse çalıÅ?ılarak yapılabilir bir Å?ey. Bende yetenek yok deyip üzülmemek lazım. Resim çizmek bir çeÅ?it el alıÅ?kanlıÄ?ı aslında.

Bu da benden olsun, demin arkadaÅ?la yazıÅ?ırken MSN'deki el yazısı uygulamasında çizmiÅ?tim. 2 dakikada falan çizdim, özenmedim pek. Profilden bakıÅ? hoÅ?uma gider...

Image

Efla wrote:
    Asıl söylemek istediÄ?im böyle basit çizimler yapmak içni renklendirme falan yapmak için nereden baÅ?lamalıyız nelere dikkat etmeliyiz fantastik çizim yapmanın püf noktaları nelerdir tarzında bir yazı ya da bir Å?eyler yazan olursa güzel olmaz mı?=)

Bunun muhataplarından biri ben miyim Very Happy Belki ayarlayabilirim bir Å?eyler. Ama ben de profesyonel deÄ?ilim, eÄ?itim almadım. Sadece kendi deneyimlerimi aktarabilirim. Rolling Eyes

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun May 23, 2010 6:19 pm Reply with quoteBack to top

Possessed wrote:
    Bende yetenek yok deyip üzülmemek lazım. Resim çizmek bir çeÅ?it el alıÅ?kanlıÄ?ı aslında.

Kesinlikle katılıyorum.

Sanırım tablet var sende deÄ?il mi? Fareyke mümkünatı yok o kadar düzgün çizemezsin! Very Happy Ã?f, tablet almam lazım ya Smile Photoshopta bir Å?eyler çizerken en küçük çizgi için pen kullanmak zorunda kalıyorum.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun May 23, 2010 7:35 pm Reply with quoteBack to top

Eskilerden devam edeyim madem. Bu güzel baÅ?lıÄ?ı kirletiyorsam söyleyin daha paylaÅ?mam Smile

Bu resimi, daha önceden baÅ?ladıÄ?ım bir serinin ilk resmi olarak çizmiÅ?tim.
    Yine photoshopda bilimum filtreleme iÅ?lemleriyle çizilmiÅ?tir. Serinin ismi "ikilem"di.
    MantıÄ?ı Å?u: Birisine, aklına gelen ilk iki kelimeyi söylemesini istiyorsunuz, ardından
    bu iki kelime ile ilgili sizin aklınıza ne gelirse 1 saat içerisinde çizip, hikayesini yazıyorsunuz.

Kelimeler: Günbatımı, uzanmak.

Image

Hep zamanın peÅ?inden gitmek, ona meydan okumaktı hayali. Hiç yemek yemedi, hiç su
    içmedi, hiç uyumadı, dinlenmedi, hiç arkadaÅ?ı olmadı onun, hiç sevmedi... Hiç zaman
    kaybetmeden zamanın peÅ?inden gitti. Gölgesi sürekli arkasında kalırdı. Ã?ok yaklaÅ?tı,
    ama zamanı yenemedi...

Bir akÅ?am üzeri, gün denizlerin ardında batarken, zaman ona meydan okudu.
    Karanlıklar çevreledi etrafını, ama o asla pes etmedi. Böyle yenilemezdi.
    Zaman, onu alt edemezdi. Kendi hayatını kendisi bitirdi ve hayatında ilk defa
    uzandı gün batımına karÅ?ı. Gülüyordu. Günü batmıÅ?tı. Zamanı gelmiÅ?ti...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun May 23, 2010 9:18 pm Reply with quoteBack to top

Efla babanın resimlerine bittim ya çok güzeller

Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Tue May 25, 2010 9:53 pm Reply with quoteBack to top

Alenthas wrote:
    Sanırım tablet var sende deÄ?il mi? Fareyke mümkünatı yok o kadar düzgün çizemezsin! Very Happy Ã?f, tablet almam lazım ya Smile Photoshopta bir Å?eyler çizerken en küçük çizgi için pen kullanmak zorunda kalıyorum.

Eh yani tablet kullandım Very Happy Tablet yokken mouse ile çiziyordum da imkansız bu kadar düzgün olmuyor. Sana da alalım bir tane; uzun zaman araÅ?tırdım, en ucuz ve kaliteli bu benim aldıÄ?ım. Sende de Wacom gibi çok kaliteli tablet alacak bütçe yoksa benimkini tavsiye ederim.

Tabletten önce ben de pen tool ile çiziyordum photoshopta, baya uzmanlaÅ?tım diyebilirim Very Happy Ã?nce kurÅ?un kalemle çizeceÄ?imi çizip tarayıcı ile bilgisayara atıyordum sonra pen tool ile üstünden çizip boyuyordum. Bence güzel yöntem. Tabletin rahatlıÄ?ı yok, o ayrı. Yalnız tableti de eline alınca çatır çatır çizeceÄ?ini sanma, benim bir çizgi çizebilmek için alıÅ?ma sürem 1 aydı. Ã?ok el göz koordinasyonu istiyor, göründüÄ?ü gibi deÄ?il.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed May 26, 2010 3:51 am Reply with quoteBack to top

Possessed wrote:
    Sana da alalım bir tane; uzun zaman araÅ?tırdım, en ucuz ve kaliteli bu benim aldıÄ?ım. Sende de Wacom gibi çok kaliteli tablet alacak bütçe yoksa benimkini tavsiye ederim.

Valla alalım yav. Benim eski kız arkadaÅ?ta vardı bir tane, böyle çizebilmek için bastırıyordun falan. Onu görünce direkt soÄ?udum tabletlerden, imkanı yok bastırarak çizemem ben. Böyle yumuÅ?ak yumuÅ?ak olacak Smile Babamın iÅ? yerinde bir karikatürist var, o adamda vardı, kalemle tablete dokunduÄ?un anda çiziyordu. Ama adam Split-Screen Mac kullanıyordu yani (hayran kaldıydım), aldıÄ?ı tablet kim bilir ne kadardır Razz

Possessed wrote:
    Ã?nce kurÅ?un kalemle çizeceÄ?imi çizip tarayıcı ile bilgisayara atıyordum sonra pen tool ile üstünden çizip boyuyordum.

Ä°Å?te ben Razz Aslına bakarsan eÄ?lenceli oluyor yav.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed May 26, 2010 3:53 am Reply with quoteBack to top

Aslında line tool'la pen tool'u birleÅ?tirseler bana büyük bir iyilik yapmıÅ? olacaklar. Ã?izgi çizebilmek için çizeceÄ?im yerlerin üzerinden geçtikten sonra bir de geri dönmek gerekiyor, bu sefer yamuk yumuk oluyor falan... Var mı bunun bir çaresi? Smile

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed May 26, 2010 4:02 am Reply with quoteBack to top

Alenthas wrote:
    Aslında line tool'la pen tool'u birleÅ?tirseler bana büyük bir iyilik yapmıÅ? olacaklar. Ã?izgi çizebilmek için çizeceÄ?im yerlerin üzerinden geçtikten sonra bir de geri dönmek gerekiyor, bu sefer yamuk yumuk oluyor falan... Var mı bunun bir çaresi? Smile

Magnetik Lasso Tool. Razz
    Back to top View user's profileSend private message
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed May 26, 2010 4:26 am Reply with quoteBack to top

dwaxer wrote:
    Alenthas wrote:

Magnetik Lasso Tool. Razz

Ä°yi dedin de onunla seçildikten sonra boyanan yerler çarpık çırpık oluyor. Aynı zamanda benim çizim tekniÄ?im de saçaklı saçaklı olduÄ?undan dolayı iyice batırıyor Razz

Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed May 26, 2010 12:48 pm Reply with quoteBack to top

Artemis kardeÅ?... : ) ) Resmin de Å?iirin gibi desem... Anlatmak istediÄ?in bir Å?ey var ve renkler onu en iyi ifade edecek Å?ekilde yerlerini almıÅ?lar....

Possesed in resmini görünce ilk Å?unu düÅ?ündüm. Kırmızı çizgilerin bir araya gelmesi ile ilk aklıma gelen yüz resmi... Ama acaba baÅ?ka bir resim baÅ?ka bir anlam var mı diye de baktım. ( Var mıydı ? )

DoÄ?rusu birbirleri ile baÄ?lantısı olmayan çizgilerin insan zihninde birleÅ?ip Å?ekiller oluÅ?turması beni hep büyülemiÅ?tir.

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri May 28, 2010 7:00 am Reply with quoteBack to top

Å?u filtre kullanma konusunu bir özet anlatır mısınız? Nedir filtre, neden kullanılır, neden önemli, nasıl vs? "Filtre mi kullandın?" filan diye sorunca ben anlamıyorum ama merak ediyorum.

Edit: öÄ?rendim biraz gerçi baÅ?ka kaynaktan; aslında ben de fotoÅ?opta kullanıyorum glow, blur, dropshadow vs gibi efektlermiÅ? sanırım.
    Rolling Eyes
    Back to top View user's profileSend private message
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 28, 2010 7:38 am Reply with quoteBack to top

dwaxer wrote:
    Å?u filtre kullanma konusunu bir özet anlatır mısınız? Nedir filtre, neden kullanılır, neden önemli, nasıl vs? "Filtre mi kullandın?" filan diye sorunca ben anlamıyorum ama merak ediyorum.

Anlatayım efenim (ehehehe gaza geldim). Filtre photoshoptaki önceden hazırlanmıÅ? deÄ?iÅ?ik desenler olmakta. Bunlarla bir resmi mozaikleÅ?tirebilir, eskiz gibi görünmesine sebep olabilir ve buna benzer acayip acayip Å?eyler yapabiliriz. O kadar acayip ki nasıl tarif edeyim bilemedim Å?imdi.

http://www.creativestoke.org.uk/blackskyaction.jpg

Gibin...

Bu çok basit ama ya, fitre bile kullanmaya gerek yok bunu yapmak için...

Site Ã?izeri

PostPosted: Fri May 28, 2010 7:50 am Reply with quoteBack to top

Alenthas'a ek yapayım, Photoshop'ta Filter diye bir sekme var. Burası fotoÄ?raf veya resim üzerinde baya detaylı bir oynamaya imkan tanımakta. Ã?oÄ?u foto-manipülasyon bu Å?ekilde yapılıyor, birkaç filtrelemeyi üst üste yapınca enteresan iÅ?ler çıkarabilirsin. Bir sürü efekt var burada. Ä°Å?te aÅ?aÄ?ıda Filter sekmesini gösterdim. Ã?rneÄ?in seçtiÄ?in resmi Sketch sekmesindeki "grafic pen" ile kalemle çizilmiÅ? hale sokabilirsin. Alta ona bir örnek koyuyorum, eskisi ve yenisi Å?eklinde. Å?imdi yaptım, zor bir iÅ?lem deÄ?il.

Image

Image

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum