Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Karanlık �tesi
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Karanlık Ã?tesi View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    KANSUYO
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Feb 07, 2006 5:50 am Reply with quoteBack to top

Bu, kader'in çıÄ?lıÄ?ıydı...O gece sadece karanlık Å?eyler yapılmasına karar verilmiÅ?ti.Ã?ünkü etraf karanlıktı,normal bir geceden,yıldızsız ve aysız bir geceden,Karanlıkaltı'ndan,karanlıklar ülkesinden bile daha karanlıktı...Kader'in çıÄ?lıÄ?ı duyabilecekleriniz içinde en tiz olanıydı.Nereden geldiÄ?i belli deÄ?ildi,neyin çıkardıÄ?ı da...Ama Å?unu fark ediyordum;nedensiz deÄ?ildi.Kaderimi çiziyordu,bir çok Å?eyin baÅ?langıcıydı.
    "Inde deus abest" kader'in çıÄ?lıÄ?ını duyarken okuyabildiÄ?im kelimeler bunlardı,tüm karanlıÄ?a raÄ?men...Daha sonra kendimi bir kapıdan girmiÅ? olarak buldum.Hala çok karanlıktı...
    Back to top View user's profileSend private messageYahoo MessengerMSN MessengerICQ Number
    Demian
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Feb 10, 2006 12:23 am Reply with quoteBack to top

Karsimda Kader'in Hizmetkarlari duruyordu. Karanlik cüppeler icinde olmalarina ve girdigim odanin karanligina ragmen ordaydilar, biliyordum. Arkamda ki kapi kapanmisti ve önümde ki yol kapaliydi.
    "Nun dares sol-hudhar," diye yalvardim okudugum kelimelerle ayni dilde. Ama yolu acmadilar ve beni kaderimle bas basa birakmadilar...
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Sonra bir ses duydum. Karanlik kadar sessiz bir ses. "Ne istiyorsun kaderden," diye sordu ses. "Kader'in senin gibi bir olumluyle konusacagini neden dusunuyorsun."
    Ses beni sasirtmisti cunku ses Kader'in Hizmetkarlari'ndan gelmiyordu ve benimle konusan Kader'de degildi.
    "Kimsin sen," diye sorabildim sadece bir cevap vermek yerine.
    "Kim oldugumu biliyorsun," diye cevapladi sesin sahibi. "Her tarafta bugun beni gordun ve beni duydun. Ben senin ve tum insanlarin kalbinde olaninim ve ben her taraftayim."
    "Ve Isik ne kadar gucluyse bende o kadar gucluyum. Cunku ne bensiz o nede onsuz ben olabilirim."
    "Beni gecip kaderini bulamiyacaksin bugun. Ama ben sana yinede kaderini soyliyecegim cunku kaderinde ben varim."
    "Ben karanligim."
    Cevremdeki karanliga baktim gercek karanligi gormek icin ama zaten ben kimdim ki karanligin gozlerine bakmama izin verilecekti. "Sen Kader'in Agzi degilsin," diye itiraz ettim. "Kader'den baska kimse kimsenin kaderini bilemez. Yoksa her yerde ve her tarafta bulunan Karanlik benim kaderimi ogrenmemden bu kadar mi korkuyor. Karanlik"in korkabilecegini bilmezdim."
    Karanliktan simdiye kadar hic duymadigim bir kahkaha geldi. Butun tuylerimin diken diken oldugunu hissetim ve Karanlik gulerken korktugumu hissetim. "Korkudan konusana bak," diye dalga gecti Karanlik. "Kim korkuyor simdi?"
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    "Dior shandos," diye mirildandim cevap vermek yerine ve asamdan cikan isik odadaki karanligi yok etti ve karanlikla beraber Kader'in Hizmetkarlari da yok oldular. Karanligi yenmenin ve yolumun acik olmasinin verdigi rahatlikla derin bir nefes aldim ve kendi kendime gulumsedim. Simdi kaderimle benim aramda sadece bir kapi vardi.
    "Benim senin kalbindede oldugumu unutuyorsun," dedi karanligin sesi. "Ve ben daha fazlasiyim. Ben senin kaderinim."
    Korkuyla gogsume baktim sanki kalbimdeki karanligi gorebilecekmisim gibi. Karanlik asamdan parlayan isikla yok olmustu ama isik kalbime kadar giriyor muydu?
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Mod.Edit By Yilmax : BirleÃ…?tirildi
    Back to top View user's profileSend private message
    Demian
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 19, 2006 4:05 am Reply with quoteBack to top

Basimi salayip bu karanlik dusunceleri aklimdan savmaya calistim ama bos bir cabaydi. Aklimda dusunceler ve kalbimde karanlikla artik olmayan Kader'in Hizmetkarlari'nin kapatigi- simdi acik olan- yoluma devam ettim.
    Girdigim binanin disardan gorunusune ters dusen uzun bir koridoru asamin isiginin altinda gectim. Her taraf, kalbim disinda, sessizdi ve bu sessizlik bana bir ömür boyu kadar geldi. Ama birden bir ayak sürtme sesi beni durdurdu.
    O zamana kadar bir sey gormekten korkarak ayaklarima odakladigim bakislarimi refleksel olarak kaldirdim ve hemen bundan pisman oldum. Ordaydi. Her ölümlünün ve bazen tanrilarin bile korktugu orda isigin disinda beni bekliyordu. Elinde kendi boyunu biraz gecen kanli tirpani vardi, ustunde mezardan cikmis gibi gri, eski pusku cuppesi vardi ve o, her göreni korkuyla donduran, kemikli, gülen, kuru kafa suratiyla bana bakiyordu.
    "Bu mu benim kaderim," diye mirildandim. "�lüm mü?"
    "Ben herkesin kaderiyim," diye cevapladi ölüm cizirdayan, mezari hattirlatan sesiyle. "Her yasayanin kaderiydim, her yasayanin kaderiyim ve her yasayacak olanin kaderiyim. Ama benim senin kaderinde ki rolüm karanlik kadar."
    Sonra tirpanini hafifce saladi ve yerdeki bir noktayi gösterdi.
    Bir adam yatiyordu yerde, sirtüstü. Saskinlikla farketigim gibi bendim. Sirtimda derin bir kesik vardi ve hic hareket etmiyordum. Sonra iki köpek geldi basima, birisi siyah ve birisi gri. Basimda kavgaya basladilar benim etim icin ve sonunda köpeklerden siyah olani kazandi. Yavasca basima geldi, beni inceledi ve sonra kolumdan büyük bir parca et kopararak yemeye basladi.
    Gözelrimi korkunc sahneden ayirdim ve daha korkunc olan �lüm'e döndüm. "Bu mu senin rolün," diye sordum.
    "Hayir bu karanligin rolüydü," diye cevapladi o mezarsi sesiyle. "Benimkisi bundan sonra basliyor."
    Demian
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Feb 23, 2006 10:42 pm Reply with quoteBack to top

Sonra sadece ölümün yapabilecegi gibi sessizce ve aniden kayboldu. Bense, biraz önce ölümünü görmüs birisinin düsünebilecegi herseyi düsünerek, ölümün biraz önce durdugu yere gözlerimi dikerek, asamdan gelen ciliz isigin altinda belirli bir süre hareketsiz bir sekilde durdum. Bir düsünce bütün düsüncelerimi bastirarak aradan siyrildi ve diger karanlik düsünceleri bir kenara itmeme sebep oldu. �lüm�ün bana gösterdigi ben simdiki benden daha yasliydi. Yani daha bir kac yillim vardi en azindan. Sonra Karanlik�a söyledigim sözler aklima geldi. Kader disinda kimse kimsenin kaderini göteremezdi ve �lüm�de bu kurala dahildi. Yani �lüm bana yalan söylemis olabilirdi. Ama �lüm neden yalan söylemis olabilirdi ki?
    Cevabi olmayan sorulari kendime sormayi biraktim ve yürüyüsüme devam ettim, en sonunda da Kader�in Kapisi�nda, Non-teghir er Schursel�de durdum ve karanlik kapiya karanlik bir bakis attim.
    Demian
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Apr 03, 2006 11:51 pm Reply with quoteBack to top

Non-teghir er Schursel, Kader'in Karanlik Kapisi, efsanelerin tersine tam olarak karanlik degildi ama bu durumda karanlik olmasini tercih ederdim. Kapinin cevresinde ugursuz bir sekilde süzülen sis hastalikli bir isik yayiyordu ve bu isik cevreyi aydinlatacagina sanki cevredeki herseyin dahada karanliga bogulmasina neden oluyordu. Isik yüzünden her taraf zifiri karanliktan daha karanlikti ve gercek karanlikla konusmus olan ben bile bu anda karanligi tercih ediyordum. Asam bile bu sisin icinde isik vermiyor gibiydi sanki ve kalbimi sis kadar yogun bir bosluk hissi doldurdu.
    "Bu senin kaderin," diye bir ses yankilandi beynimde, varla yok arasinda.
    "Kimsin sen?" diye sorabildim sessizce cünkü sanki sesimde yok olmustu.
    "Ben senin ölümden sonranim," diye cevapladi ses. "Ben Hicligim."
    "Peki ya Cennet veya Cehennem," diye itiraz ettim. "Onlar yok mu?"
    Sis cevremde daha da yogunlasti ve sonra eskisinden daha yogun bir sekilde duydum sesini. "Cennet ve Cehennem sadece benden kacmayi basarabilmis zavalilar icindir. Ama sen o zavalilardan degilsin. Kader seni bana söz verdi. Ama korkma benden kacabilseydin bile yinede birgün senide diger zavalilari birgün bulacagim gibi bulurdum ve acin daha büyük olurdu. Ben Cennet ve Cehennem'den daha önce vardim ve daha sonrada var olacagim. Hatta Karanlik'tan ve �lüm'den sonra bile."
    "Hatta Kader'den sonra bile."
    Son sözüyle beraber Hiclik'in kalbimde ki yok olma hissi son haddine vardi ve tam ben yok olduguma emin olmusken Kader'le aramdaki, sis kiligindaki, son bekci de yok oldu ve ben bütün evrenin kaderini ögrenmis olarak simdi gercekten karanlik olan Non-teghir er Schursel'in önünde, ilerleyip ilerlememek arasinda bir secim yapmaya mahkum olarak kaldim.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ilerledim mi yoksa ilerlemedim mi? Bunu soruyorsunuz ve bende hala bunu kendime soruyorum. Kapilari ben mi actim yoksa Kaderim mi? Bunu hala bimiyorum. Tek bildigim bir anda kendimi kaderimle karsi karsiya bulmamdi.
    Kendimle.

Mod.Edit By Yener : Postlarınız birleÅ?tirildi.
    seraphima
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 09, 2006 9:23 pm Reply with quoteBack to top

Alacaklıydım aslında kaderden ve kederden..Ama ölüm, aniden dikilivermiÅ? karÅ?ıma, aniden söyleyivermiÅ?t i Kan Nehri'nin çaÄ?ıldaması gibi.. Bir yaÅ?am, bir ölüm..Arada belirleyemediÄ?imiz uzunlukta bir kader çizgisi..İçinde kederler barındıran..
    Ben Kader ile konuÅ?mak istiyordum, o benimle konuÅ?madan keÅ?iÅ?lerini, bekçilerini, belki de belki de gardiyanlarını yollamıÅ?tı..Onlardan alacaÄ?ımı alamadan soru iÅ?aretlerim hesapsız, pusat gibi dikilmiÅ?iti önüme yaÅ?am aÄ?acımı kuruturcasına..
    Sonu gelmez dipsiz kuyularında beynimin, adeta tüm damarları çatlatırcasına bir cevap aramaya çalıÅ?ıyordum..Bulacaktım cevabı. Bulmalıydım, biri benden önce bulmadan..

DüÅ?üncelerim, kafamı kurt gibi kemirip, soru iÅ?aretleri..Bunları tam anlamı ile tanımlayabileceÄ?im yere gitmeye karar verdim..
    HiçliÄ?in, yokluÄ?un, yok olmuÅ?luÄ?un, sonsuzluÄ?un ve ötesinin sarayına..
    Bir mezarlıÄ?a...

Mod.Edit By Yener : Postlarınız birleÅ?tirildi.
    Demian
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri May 12, 2006 2:25 am Reply with quoteBack to top

Non-teghir er Schursel'in arkasinda ne Karanlik vardi, ne �lüm nede Hiclik. Bir mezarlik vardi yani hepsinin ayni anda oldugu ve yasayan herkesin oldugu her yerde olan bir yer. Bazi durumlarda ise yasayanlarin olmadigi durumlarda bile olan bir yer.
    Saskindim. Kader'in bir sarayda yasadigini düsünürdüm. Non-teghi Schursel kadar görkemli ve korkutucu bir yerde. Ama Kader bir Necropolis'i kendisine yer edinmisti.
    Belki de ona en cok uyan yerde burasiydi.
    seraphima
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed May 17, 2006 8:08 am Reply with quoteBack to top

Farketmezdi zamanlar, demincek, daha demincek yaÅ?anmıÅ? zannettiÄ?iniz zamanların binyıllık ömürler olarak harcanıp tüketildiÄ?i bir necropolis..
    Ne olusa olsun, ne gelirse gelsin..
    Benim aradıÄ?ım kadim cevaptı...
    Ve onu burada, yaÅ?ayan ruhların sessiz mabedinde bulacaÄ?ımı biliyordum..
    KaranlıÄ?a daha çok ilerledim..
    Korkuyu göÄ?sümden söküp atalı zaman öncesi kadar uzun ve eskiydi..
    Ama karanlık karanlık, gece geceydi....
    Aredheliquas
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun May 21, 2006 1:13 am Reply with quoteBack to top

o kadar çok üÅ?ümüÅ?tümki, sıcaklıÄ?ın o hisini unuttum
    ve bana içimdeki sıcaklıÄ?ı birtek burası hatırlatıyordu...
    gözyaÅ?larımın cildimi yakan acısını unutturan,
    içimdeki ölü çocuÄ?u uyandıran tek yerdi burası...
    karanlıktan korkar pek çokları
    ama bilmezlerki en güvende oldukları, kimsenin onları göremeyeceÄ?i yegane yer orası...
    ben anladım bunu yıllar önce,
    karanlıkta yürüme sırası banada gelince...
    ve girdim karanlıÄ?a bir adım daha
    soluk aydınlıÄ?ı bırakarak ardımda...

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum