Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - bir grubun olmazsa olmazı
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

bir grubun olmazsa olmazı View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    darkflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Dec 26, 2006 8:09 pm Reply with quoteBack to top

Quote:

Ozan ise joker karakterdir. Å?arkıları o kadar fark saÄ?lamaz aslında ve pek çok zamanda kullanamaz. Tam bir grupta oyuna gerçek anlamda bir katkı saÄ?laması çok zordur. Ancak bir ozanın bulunması oyunun zevkini kesinlikle artırır. Ben ozan sınıfını çok sevdiÄ?imden biraz taraflı düÅ?ünmüÅ? olabilirim.

sen nediyosun ya, ozanların battle songları belli bir leveldan sonra herÅ?eyi deÄ?iÅ?tiriyo o belli levelda 10 level falan çok deÄ?il yani. Bayaa etkiliyo ozan oyunu ayrıca büyü yapabilen bir karakter. Tamam çok güçlü büyüleri yok mesela bir wizard ile bard'ın büyüleri karÅ?ılaÅ?tırılırsa bard eriyip gider ama büyü yapıyo ya o da bi ayrıcalık. Onca özelliÄ?i var sonuçta.

Back to top View user's profileSend private message
    dekotta
    KutsanmıÅ? KiÅ?i

PostPosted: Tue Dec 26, 2006 8:46 pm Reply with quoteBack to top

Bence de priest olmalıdır, hem saÄ?lam bir savaÅ?çı, hem lider hem de gurubun yaralarını saran Å?efkatli kiÅ?i. Herkes yaralarını iyileÅ?tirdiÄ?i için priesti sayar sever:) O yüzden guruplarda birleÅ?tirici bi etkisi vardır.

Ruhban derim ben ruhban, onu unutmamalıyız.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Dec 26, 2006 10:49 pm Reply with quoteBack to top

tartıÅ?masız bir wizard mutlaka olmalıdır çogu dünyalarda güçlü karakterler genelde wizardlardır o kibirleriyle powerful büyüleriyle bellibi lvldan sonra çogu karakterin yapamayacagı Å?eyler yaparlar wizard Å?art ama tabiki wizardı tecrübeli bi kiÅ?ioynatmalı oynatması en zor karakterlerden biri çünkü....
    yeminer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Dec 26, 2006 10:54 pm Reply with quoteBack to top

Wizard hayat kurtarır Very Happy Onsuz oyun düÅ?ünmesi bile zor. Ama eÄ?er o yoksa yerini ancak priest doldurabilir. Bu iki sınıftan en azından biri bir gurupta olmalıdır derim ben.

Ama savaÅ?çısız da gurup kurmak pek akıl karı deÄ?il. Ben bu üçünün arasından wizard/sorcerer kısmını seçtim. Ama taraflı bi yaklaÅ?ım benimki Razz o wizard ben olursam olmazsa olmaz, ama eÄ?er ben deÄ?ilsem fighter sonra da priest derim.

Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Dec 26, 2006 11:05 pm Reply with quoteBack to top

Grubun ne iÅ? yaptıÄ?ına fazlaca baÄ?lı deÄ?il mi sizce. Grubun görevi biyerden biÅ?ey çalmaksa hırsız olmazsa olmazdır. birini biÅ?ey yapmaya ikna etmekse ozan çok iÅ?e yarayabilir. Birisini öldürmekse assasin tarzı bir karakter

vesaire vesaire..

Å?artlara da oldukça baÄ?lı ormanda yapılacak bir görev için kolcu yahut druid vazgeçilmez olur.

Yani grubun görevi bir gösteri sergilemek bile olabilir oyuna göre Smile bu durumda ozan tarzı karakterler daha çok iÅ? görecektir.

NE demiÃ…?ler

Bütün genellemeler tehlikelidir
    Bu bile...

Artemis Entreri
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Dec 26, 2006 11:42 pm Reply with quoteBack to top

Bir büyücü, büyülerini doÄ?ru seçtiÄ?i takdirde bir hırsızın yapabileceÄ?i (neredeyse) herÅ?eyi yapabilir. Ä°ster görünmez olur, ister ses çıkarmaz, ister çalar, ister tuzakları etkisiz hale getirir vs. vs. Bir grupta bir hırsızın olması hiç güvenilir bir Å?ey deÄ?ildir bence. Bir gruba özellikle yeni katılıyorsam, asla grupta bir hırsız olmasını istemem.

Olmazsa olmazı deÄ?ilde olmasa da oluru Monktur, diye düÅ?ünüyorum.
    En gerekli karakter için de Firble a katılıp ozan demek istiyorum.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Dec 26, 2006 11:53 pm Reply with quoteBack to top

Ancak hala anlatamadım sanırm. SavaÅ?çı olmadan ozanın çarkıları etkinliÄ?ini yitiriyor. Büyücü her zaman her Å?eyi planlayamaz. SavaÅ?çılar büyü yapamz tamam ama ani süprizlerde çok iÅ?e yararlar. Ayrıca büyülü eÅ?yaların desteÄ?i ile çok güzzel iÅ?lerde çıkartırlar. Å?imdi en çok güç katan deÄ?il her oyunda kesin olacak yada ona en yakın karakter burada konuÅ?ulan ve savaÅ?çı tipi karakterler her zaman gerekenlerdir bu gibi durumlarda.

Artemis Entreri
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Dec 26, 2006 11:59 pm Reply with quoteBack to top

Ben tüm maceraların en ufak bir kavgaya bulaÅ?madan tamamlanabileceÄ?ini düÅ?ünürüm. Kaçmak, kavgadan uzak durmak, yada savaÅ?mak için düÅ?manını kullanmak ( düÅ?manla düÅ?manı savaÅ?tırmak) bunu yapmak için sadece bir kaç yöntem. Bu yüzdendir ki, maceracıların içinde illaki bir savaÅ?çı olması gerektiÄ?ine inanmıyorum.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Dec 27, 2006 5:42 am Reply with quoteBack to top

cleric...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Dec 27, 2006 6:03 am Reply with quoteBack to top

güzel büyü combolarıyla 2 mage çok çok büyük iÅ?ler baÅ?arır bence.. hatta yanlarında hiçbir fighter class ı olmadan..
    darkflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Dec 27, 2006 6:51 am Reply with quoteBack to top

Artemis Entreri wrote:
    Bir büyücü, büyülerini doÄ?ru seçtiÄ?i takdirde bir hırsızın yapabileceÄ?i (neredeyse) herÅ?eyi yapabilir. Ä°ster görünmez olur, ister ses çıkarmaz, ister çalar, ister tuzakları etkisiz hale getirir vs. vs. Bir grupta bir hırsızın olması hiç güvenilir bir Å?ey deÄ?ildir bence. Bir gruba özellikle yeni katılıyorsam, asla grupta bir hırsız olmasını istemem.

Olmazsa olmazı deÄ?ilde olmasa da oluru Monktur, diye düÅ?ünüyorum.
    En gerekli karakter için de Firble a katılıp ozan demek istiyorum.

tuzakları deaktive etme büyüsü bir rahip büyüsüdür, büyücüler bu büyüyü yapamaz.

DoÄ?ru hırsızlar güvenilir deÄ?ildir ama bu olay zaten oyuna heyecan katıyor deÄ?il mi?

Bir büyücü yakın dövüÅ?te yakalanırsa havayı alıyo yanlız söyleyeyim dedim, sonuçta 3rd editionda büyücüler kılıç kalkan kullanabiliyor tamam ama (ben idw2'yi elinde iki kılıç olan sorcerele bitirmiÅ?tim bi kere, ama çok yakın dövüÅ?e girmemiÅ?tirm) bir savaÅ?çı, hırsız yada kolcu, paladin neyse iÅ?te onun kadar iyi kullanamıyorlar sonuçta bir backstab büyücünün iÅ?ini bitiriyor. Bu arada hep unutuyorsunuz rouge'ların use any item ve use any scroll skileri var unutmayın ya, gerekli paÅ?omenler olunca isterse imprisonment bile yapabiliyor.

DeMRaN
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Dec 27, 2006 6:55 am Reply with quoteBack to top

Sorcerer/Wizard derim... Vazgeçilmezdirler. Ozanın Å?arkıları çok deÄ?erli olabilir ama çok ortada kalmıÅ? bir karakter olduÄ?u için hiç bir iÅ?i kelimenin tam anlamıyla muhteÅ?em yapamaz. Zaten 3 kiÅ?ilik bir parti oluÅ?turulacaksa Paladin/Fighter, Cleric, Wizard/Sorcerer en yıkıcı ve yaratıcı partidir bence...

Monklarda üst levellarda çok dehÅ?et olurlar ama sanırım 2. Editionda olmamalarından kaynaklanan bir nedenden dolayı fazla tutulmadılar..

Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master
    Back to top View user's profileSend private messageMSN MessengerICQ Number
    Ao
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Dec 27, 2006 7:42 am Reply with quoteBack to top

Å?öyle Bir Cleric/Mage Kırmasıda Ã?ok Ä°Å? Görüyor Å?ahsen Ben Baldurs' Gate2 ve Throne of Bhaal Serisini 4 Adamla BitirmiÅ?tim O Sayede(Aerie Karakteri) Masaüstündede Bence Harika Olur.

aransayes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Dec 27, 2006 10:46 am Reply with quoteBack to top

Ao wrote:
    Å?öyle Bir Cleric/Mage Kırmasıda Ã?ok Ä°Å? Görüyor Å?ahsen Ben Baldurs' Gate2 ve Throne of Bhaal Serisini 4 Adamla BitirmiÅ?tim O Sayede(Aerie Karakteri) Masaüstündede Bence Harika Olur.

Denemeye deÄ?er. Smile güzel bir kırma olmuÅ?.

Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
    darkflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Dec 29, 2006 11:04 pm Reply with quoteBack to top

Quote:

Ancak hala anlatamadım sanırm. SavaÅ?çı olmadan ozanın çarkıları etkinliÄ?ini yitiriyor. Büyücü her zaman her Å?eyi planlayamaz. SavaÅ?çılar büyü yapamz tamam ama ani süprizlerde çok iÅ?e yararlar. Ayrıca büyülü eÅ?yaların desteÄ?i ile çok güzzel iÅ?lerde çıkartırlar. Å?imdi en çok güç katan deÄ?il her oyunda kesin olacak yada ona en yakın karakter burada konuÅ?ulan ve savaÅ?çı tipi karakterler her zaman gerekenlerdir bu gibi durumlarda.

ruhun bi anda bedeninden ayrıldıÄ?ında yada tepene iblisler inince görürsün süprizi. Ama en ne yapacaÄ?ı belli olmayan karakter rougedur tabii.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum