Bilim denilen Å?eyin nasıl yürüdüÄ?ünü, ya da topalladıÄ?ını güzelce anlatan bir yazı olmuÅ?. Tebrik ederim.
Alınacak kiÅ?i konusunda aklıma birÅ?ey gelmiyor, sanırım gündemden uzak kaldıÄ?ımdandır, o yüzden o kısma birÅ?ey diyemem ( yazının can alıcı noktasını kaçırmıÅ? olabilirim ) ama olayın nasıl geliÅ?tiÄ?ini anlama konusunda yardımcı oluyor.
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES
Posted:
Fri Jan 05, 2007 6:36 pm
Aslında bu yazı bir anda aklıma geldi ve geliÅ?im ben yazarken ortaya çıktı.
Gerçekte hiçbir Å?ey bilmediÄ?imizi bildiÄ?imiz herÅ?eyin daracık bir at gözlüÄ?ünden bakarak gördüklerimiz olduÄ?unu düÅ?ündüÄ?üm bir an yazdım bu yazıyı.
Bilim aslında burada sanki denemenin esas konusu gibi görünse de aslında ne kadar az Å?ey bildiÄ?imiz konusunda bir örnekten öte bir Å?ey deÄ?il.
Aslında günlük yaÅ?am dahil hiç bir konuda bir Å?ey biliyor sayılmayız diye düÅ?ünüyorum. Ancak biliyormuÅ? gibi yaparak kendimizi ve etrafımızdakileri kandırıyoruz. BildiÄ?imizin doÄ?ru olduÄ?unu kabul ediyor ve ona göre hareket ediyoruz.
Ve bu kıt bilgimiz sayesinde kurnaz kiÅ?ilerce yönlendiriliyoruz. Sanki onlar bizden fazla Å?ey biliyormuÅ? gibi görünüyorlar ama aslında onların at gözlükleri ile bizimkisi arasında pek bir fark yok. Sadece onlar etrafa bir bakıp diÄ?er insanların kafalarını nereye çevirdiklerini görmüÅ?ler ve onların önüne geçip görüntülerine girmiÅ?ler. Bu sayede sanki tek bilgili onlarmıÅ? gibi gözüküyor ve insanları manupile edebiliyorlar.
Kısacası hiçbir Å?ey bilmemekle kalmıyor bilmeyen insanları takip ediyoruz.
_________________ Bir kiÅ?inin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum