Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Heroes ve Sylar üzerine
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Heroes ve Sylar üzerine View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Ao
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 10:31 am Reply with quoteBack to top

Saat gecenin 4ü baÅ?ladık Aransayes, Milena ve ben Syların gücü üzerine kavga etmeye.Birde sitedekilerin fikrini öÄ?renelim dedik sizce Sylar, Peter gibi kiÅ?inin yanında olunca ve görüncemi gücü kullanıyor? yoksa beyini açıp nasıl iÅ?lediÄ?ini görüncemi?

Benim kiÅ?isel düÅ?üncem Peter gibi olduÄ?una dair çünkü kimse özel yeteneÄ?inin beyine bakınca karÅ?ıdakinin gücünü alıyorum diye olduÄ?unu annesinin karnında iken öÄ?renmez kaldıki Sylar ilk karakterin hatırladıÄ?ım kadarıyla kafasını açtıÄ?ını gösteren sahne yok yani bu adam durduk yere ben Å?unun beynini açayım aaaa açtım beyni bunun gücünü aldım yaÅ?asın mı dedi?.DiÄ?er bir olay Syları hapisken silahla öldürmek isteyen kızın yeteneÄ?i insanlara kendi istediÄ?ini söyleyerek yaptırmasıydı ama Sylar o kızın beynini açmadan kızı kendi kafasına silah dayamasına sebep oldu.Son olarak Claire öldürmeye çalıÅ?tıÄ?ında Peterla ikisi aÅ?Å?aÄ?ıya düÅ?ünce ikiside ölmemiÅ?ti yaralandılar ama normalde ikisininde ölmesi gerekirdi.

Back to top View user's profileSend private message
    aransayes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 10:33 am Reply with quoteBack to top

Peter la beraber düÅ?tüklerinde sylar a nasıl bir Å?ey olmadı onu merak ediyorum zaten. Claire nin gücünü almadan ordan kurtulması imkansız.

beynini açarak aldıÄ?ında iddaıyım hala ama iÅ?te dizi dandik biraz. ondan böyle polemikler çıkıyor. Razz

Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
    Ao
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 10:34 am Reply with quoteBack to top

EÄ?er beyin açma ise sistemi çok büyük mantık hatası var dizide...

aransayes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 10:37 am Reply with quoteBack to top

Dizi boyunca beyin açarak güce sahip olduÄ?unu gösteriliyor. Daha ilk öldürdüÄ?ü adamda olay biraz açıÄ?a kavuÅ?ması lazımdı. Orasını çok hızlı geçtiler.

milena
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 10:49 am Reply with quoteBack to top

Hannibal 2'dir kendisi efendim iÅ?te. Son bölüm itibariyle bunu anladım ben. Isaac geleceÄ?i görüp tablolarına çiziyor, kendini de kafası kesik olarak çizmiÅ?ti, demek ki Syler beyin açıyor.
    aransayes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 10:53 am Reply with quoteBack to top

milena wrote:
    Hannibal 2'dir kendisi efendim iÅ?te. Son bölüm itibariyle bunu anladım ben. Isaac geleceÄ?i görüp tablolarına çiziyor, kendini de kafası kesik olarak çizmiÅ?ti, demek ki Syler beyin açıyor.

sylar geleceÄ?i görme yetisini alıyor tamamda resim çizme yeteneÄ?ini nasıl alıyor. ya sylar çöpten adam çizebiliyor olsaydı geleceÄ?i görmek ne iÅ?e yarardı.

Ayrıca adını bir saat markasından alan birinden adam olmaz.

Ao
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 10:54 am Reply with quoteBack to top

Yaw beyin açma olayı bence bir metafor hatırlarsak Sylar bu olayı bir hastalık ve bozukluk olarakta nitelendiriyor kendisi tamir etmek için normalde saatlarin içini açıyor bence bundan dolayı insanlarında beyninin açıyor.

Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 5:30 pm Reply with quoteBack to top

AÅ?ırı bir spoiler içeriÄ?ine dalmak üzeresiniz. Dizi hakkında çok Å?ey bilmek istemiyorsanız burayı okumayınız.

Benim anladıÄ?ım kadarıyla sylar diÄ?erlerinin beynini açarak onların beyinlerinde hangi kısmın bu güze sahip olduÄ?unu görüyor ve parçayı alıyor yada kendi beynini bu Å?ekilde deÄ?iÅ?tiriyor.

Kız olayına gelince. Sylar, emreden kız ona ilk defa gücünü kullandıÄ?ında nasıl karÅ?ı koyacaÄ?ını bilmiyor. Ancak bu sırada zihninin hangi kısmının nasıl etkilendiÄ?ini anlıyor. Kız ikinci defa bu özelliÄ?ini sylar'a karÅ?ı kullanmaya çalıÅ?tıÄ?ında beyninin o kısmını zaten önceden paralize etmiÅ? oluyor. Aynı taktik "Kaynak" adında bir filmde iyileÅ?tirme gücüne sahip bir psiÅ?ikle emretme gücüne sahip bir psiÅ?ik arasında da yaÅ?anıyor ve emreden ona karÅ?ı aciz kalıyor. Kızın kendini vurması ise kendi isteÄ?iyle oluyor. Beynini elegeçirmesi durumunda sylar'ın nasıl bir güce sahip olacaÄ?ını biliyor çünkü.

Peter'ın gücünden farklı olarak syların gücü ancak görüp incelediÄ?i zaman olabilecek bir güç. Peterda zihin deÄ?il genlerde deÄ?iÅ?im oluyo. sylar da ise zihinde. Bunun sonucu benim görüdÄ?üm 3 Å?ey gerçekleÅ?iyor.

1. Sylar gücün kaynaÄ?ını ve çalıÅ?ma Å?eklini gördüÄ?ünden gücü daha ilk aldıÄ?ı anda onun uzmanı oluyor. Ä°stediÄ?i Å?ekilde kullanabiliyor. Peter ise istemeden alıyor, seçme Å?ansı yok, aldıÄ?ı anda kontrol edemiyor.

2. Peter'ın güçlerini kullanmak için kimi gördüÄ?ünde nasıl hissetiyse onun gibi hissetmesi gerekiyor ve buda aynı anda iki gücü kullanmasını engelliyor. Sylar için ise böyle bir ksıt görmedim. Ancak zihinde bir güç kullanılırken diÄ?erinin paralize olması gibi bir durum olabilir. Bziim beynimizin çalıÅ?ma Å?ekli de bu Å?ekildedir.

3. Sylar birnin beynini incelemeden onun gücünü elde edemez. Bu sebeple illaki ya admaı öldürecek yada beynini görmesini saÄ?layacak bir güce sahip olacak.

Asıl sorulması gereken sorular bana Å?unlar gibi geliyor:

1. Peter neden sylarla o kadar karÅ?ılaÅ?masına raÄ?men sylar'ın diÄ?er güçlerini almadı. Mesela çok iyi duyma gücü sürekli aktif bir güç olmalı ama Peter'da yok. Aynı Å?ekilde herÅ?eyin nasıl çalıÅ?tıÄ?ını anlama gücüde sylarda var ancak peterda yok ki bu sylar'ın asıl gücü. Sylar'ın psikinetik gücü sadece geçti hemde bu gücü gerçek gücü olmamasına raÄ?men. Bu durumda aslında Å?u mu demek oluyor acaba?

...Peter aslında tüm güçlere sahip biri ama önce o güçleri hissetmesi yada görmesi gerek. Yani o güce sahip olabileceÄ?ine inanması gerek. Daha da açık olarak aslında Peter bir nevi uyanmıÅ?. (mı acaba?)

Peter aynı Å?ekilde zenci adamın zihinleri bloke atme gücünü de almadı. almıÅ? olsaydı Å?imdiye kadar çoktan syları yerle bir ederdi.

2. Sylar arkasından ateÅ? edildiÄ?i anda arkasını dönüp kurÅ?unları havada durduracak kadar çevikken nasıl oluyorda arkasından çıkıpta "Sylar!" diye baÄ?ıran ve kılıçlı Hiroyu durdura mıyor. O anda gücünü kullanmasına engel olan nedir yada neden gücünü kullanmamıÅ?tır. Ki buda bizi baÅ?ka konulara götürüyor.

... Bizim çÅ?u çok güçlü kızın bir yumrukta bayılttıÄ?ı ilüzyoncu kız nerede, baÅ?ına ne geldi bilen var mı? Sylar onun gücünü alıp son anda olanları deÄ?iÅ?ik göstermiÅ? olabilir mi? Bu sayede geleceÄ?i gösteren çizimdeki olayların aynısının olmasını saÄ?lamıÅ? yani gelecekten kaçmamıÅ? ancak deÄ?iÅ?ik bir Å?eyin olmasını saÄ?lamıÅ? olabilir. Hatta belki de aslında aÄ?abeyi gelipte Peter'ı götürmedi sylar herÅ?eyin o Å?ekilde olduÄ?unu sanmalarını saÄ?lamaya çalıÅ?tı.

Amma konuÃ…?tum ha...

_raistlin_
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 6:00 pm Reply with quoteBack to top

dizide ufak bir noktayı kaçırıyorsunuz :

sylar ilk baÅ?ta sadece beyin gücü ile fiziksel kontrol yeteneÄ?i vardı. ve iyi bir adamdı annesine baÄ?lı iÅ?ini iyi yapan bir saatçiydi (bakınız 1. sezon bölüm 23) sonra prof. surhesh (mohinder'ın babası) sylar'ı buldu. onunla ilgili çalıÅ?malar yaptı. bu sırada sylar kendisinin yanlız olmadıÄ?ını ve baÅ?kalarının olduÄ?unu öÄ?rendi. ve aynı zamanda suresh sayesinde dna nın ne olduÄ?unu ve hangi yetenek için beynin neresine bakması gerektiÄ?ini buldu. ve bir anda farkedilen bir adam olmak istedi. insanların beynini açıyor ve yeteneÄ?inin beynin hangi bölümünde olduÄ?unu öÄ?reniyor (bunu Å?u anda bölüm sayısını hatırlamadıÄ?ım bir dizide görmüÅ?tük. sylar adamın beynini açtı ve Å?öle söyledi "hımm seninki diÄ?erlerinden farklı gözüküyor")ardından bunu kullanıyor. hemde o yeteneÄ?e esas sahip insandan çok daha iyi bir Å?ekilde kullanıyor. prof. mohinder sylar insanlara zarar vermeye baÅ?layınca ona karÅ?ı çıkıyor ve haliyle sylar onuda öldürüyor.

peter'in yeteneÄ?i ise absorbe. yani karÅ?ıdakine zarar vermeden emiyor. bir nevi suyun içinde bir sünger. o yeteneÄ?i kullanması için yeteneÄ?i emdiÄ?i kiÅ?iÄ?i aklına getirmesi yeterli (bkz. 1. sezon bölüm 16)

esas sorulması gereken soru : sylar beynin içinde gördüÄ?ü ve öÄ?rendiÄ?i dna'ları nasıl kendi beynine dahil ediyor. henüz bu açıklanmadı.

Quote:

2. Peter'ın güçlerini kullanmak için kimi gördüÄ?ünde nasıl hissetiyse onun gibi hissetmesi gerekiyor ve buda aynı anda iki gücü kullanmasını engelliyor. Sylar için ise böyle bir ksıt görmedim. Ancak zihinde bir güç kullanılırken diÄ?erinin paralize olması gibi bir durum olabilir. Bziim beynimizin çalıÅ?ma Å?ekli de bu Å?ekildedir.

peter aynı anda iki gücü kullanabiliyor. 16. bölümde hem uçup hem görünmez olmuÅ?tu.

Quote:

1. Peter neden sylarla o kadar karÅ?ılaÅ?masına raÄ?men sylar'ın diÄ?er güçlerini almadı. Mesela çok iyi duyma gücü sürekli aktif bir güç olmalı ama Peter'da yok. Aynı Å?ekilde herÅ?eyin nasıl çalıÅ?tıÄ?ını anlama gücüde sylarda var ancak peterda yok ki bu sylar'ın asıl gücü. Sylar'ın psikinetik gücü sadece geçti hemde bu gücü gerçek gücü olmamasına raÄ?men. Bu durumda aslında Å?u mu demek oluyor acaba?

hepsini aldı. 22. bölümde sokakta kaçtıkları sahnede sylar'ın geldiÄ?ini 2 sokak öteden kalp atıÅ?larını ve sesini duyarak anlıyor. ardından düÅ?üncelerini okuyor. bu herÅ?eyin nasıl çalıÅ?tıÄ?ını anlamanın bir güç olduÄ?u kesin deÄ?il...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 6:42 pm Reply with quoteBack to top

Yaw arkadaÅ?lar ne yaptınız öyle yazınızı nasıl okucaz Darkgnome _raistlin_ 2 nizde ileriki bölümlerden örnekleri sıralamıÅ?sınız keÅ?ke Å?imdiye kadarki olanlardan söyleseydiniz Smile Okursam merakım gidicek ama çok fena ilerisi için zevkte gidicek sadece _raistlin_ nin yazısının baÅ?ını okudum dayanamayıp ona bir Å?ey diyecem Syların ilk baÅ?ta beyin gücü ve fiziksel kontrol gücü yoktuki? onu ilk öldürdüÄ?ü adamdan almadımı?hatta adamın evine gitti adama beyin gücü ile bir Å?eyi itmiÅ?ti sylarda Å?oka girmiÅ?ti.

Lord Necros
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 6:46 pm Reply with quoteBack to top

Birkaç Å?eye açıklık getirmeye çalıÅ?ayım ben de. Smile

Olaylardan altı ay önce, Gabriel Gray isimli saat tamircisi Hindistan'dan gelen bir genetik bilimci olan Chandra Suresh tarafından ziyaret ediliyor. "Patient Zero" (Ä°lk Hasta) olarak adlandırdıÄ?ı Gabriel ile görüÅ?en Chandra Suresh, konuyu Gabriel'e anlatıyor ve üzerinde araÅ?tırmalara baÅ?lıyor. Gelin görün ki Gabriel'deki gücü çözemiyor ve gücü olmadıÄ?ını söyleyerek onu geri göndermeye çalıÅ?ıyor.

Sylar'ın doÄ?uÅ?u aslında burada diyebiliriz. YaÅ?amı üzerinde hiçbir kontrolü olmayan ve bütün hayatının ailesi tarafından programlanmasının, kısacası yaÅ?amında bir mahkûm hayatı yaÅ?ayan Gabriel, ilk defa kendisini daha büyük bir kaderin beklediÄ?ine inanmıÅ?tı. Chandra ile orada kavga etti ve eline baÅ?ka bir kiÅ?inin adresi geçti. Gabriel bu kiÅ?iyle kendisini genetik bilimci gibi göstererek tanıÅ?tı. Sylar ismi ise bu adam ona adını sorduÄ?unda tamir etmekte olduÄ?u saatin üzerinde yazan "Sylar" yazısından aldı.

Bahsi geçen Å?ahıs yüksek bir telekineziye sahipti. Adam bunun iyileÅ?tirilmesini istediÄ?i sırada Sylar ona sert ve sivri cisimle ense kökünden (Beyincik civarı) vurdu. Gözünüzden kaçan Å?ey Å?uydu: Yerde yatan adamın kafası parçalanmıÅ?tı ve kan akıyordu. Sylar orada "Bakalım senin beynin nasıl çalıÅ?ıyor?" dedi ve ardından telekineziye sahip oldu.

Peter'ın güçlerini tasvir etmek için "absorb" sözcüÄ?ünü doÄ?u bulmuyorum. Bu kavramda X-Men'deki Rogue gibi çalıÅ?malıydı. Yani güçlerini aldıÄ?ı kiÅ?i, bir süre güçlerini kullanamamlıydı. Bu yüzden Peter'ın güçleri tabiri caizse "copy/paste" mantıÄ?ında iÅ?liyor.

Sylar ise doÄ?rudan beyinleri inceliyor. Güçleri de buradan alıyor.

AnladıÄ?ım kadarıyla Heroes'taki güçler DNA-Beyin eksininde gitmiÅ?. KiÅ?ilerin DNA'larındaki yapı farklılıkları yüzünden beyinlerinde farklı hücreler de aktif hale geliyor ve bunun sonucunda o güce sahip oluyorlar.

DiÄ?er insanlarınkinin aksine Peter ve Sylar'ın DNA'ları çok oynak ve hareketli. Sylar beyinleri incelediÄ?inde bir Å?eyin nasıl çalıÅ?tıÄ?ını anlaması sayesinde içindeki güçleri öÄ?reniyor. Bunun aslında o aletlerle çok saÄ?lam bir empati kurarak yaptıÄ?ını düÅ?ünüyorum. Bu empati sırasında da DNA, kendisini yeniden biçimlendiriyor ve Sylar'ın beyninin baÅ?ka bir bölümü aktif hale geliyor.

Mr. Noah Bennet, Sylar yakalandıÄ?ında "DNA'ndaki bu kadar deÄ?iÅ?iklik, akıl saÄ?lıÄ?ını kaybetmene neden olmuÅ?." demiÅ?ti.

Kısacası herkeste DNA-Beyin koordinasyonu mevcut. Beyin çok önemli bir yer tutuyor zira hatırlatırım ki Chandra Suresh Sylar'a beynin maarifetlerini açıklarken Å?öyle bir cümle kullamaktan da geri kalmamıÅ?tı.

"EÄ?er gerçekten bir ruh varsa, o zaman mutlaka beyinde olmalı."

Gelelim Peter ve Sylar'ın farklılıklarına.

Diyelim ki benim üç tane gücüm var. Birinci gücüm ve kontrol etmeyi baÅ?ardıÄ?ım gücüm suyu kontrol etmek. Suda hafif bir dalga yaratmaktan tutun da bir Tsunami ile New York'u sular altında bırakmaya kadar her Å?eyi yapabilirim. Ä°kinci gücüm de benzeri bir Å?ekilde havayı kontrol etmek, ama bu konuda bir sadece Å?üphelerim var. Bunu gerçekten yapabilir miyim bilmiyorum. Kontrolüm de yok. Ã?çüncü gücüm ise hastalıklara karÅ?ı tam baÄ?ıÅ?ıklık sahibi olmam. Ama bu konud en ufak bir bilgim bile yok. SaÄ?lıklı beslenme ve spor sayesinde hastalanmadıÄ?ımı düÅ?ünüyorum.

Å?imdi önce Peter geldi, benimle konuÅ?tu. Sonra Sylar geldi, beni öldürdü. Bakalım neler olur?

Peter'ın önünde suyu hareketlendiririm. Peter gücü benden alır. Havayı alamaz. BaÄ?ıÅ?ıklıÄ?ı hiçten alamaz. Peter'ın gücü alması için iki Å?ey gereklidir: Birincisi benim, onun önünde o gücü sergilemem, ikincisi ise onun bunu fark etmesi. BaÄ?ıÅ?ıklık bende sürekli aktiftir, ama Peter bunun farkında olmadıÄ?ından onu alamaz. Suyu hareketlendiririm, Peter bunu görür ve farkına varır. DNA'sı hemen Å?ekil deÄ?iÅ?tirir.

Sylar gelir. Ã?nünde suyu hareketlendiririm. Hiçbir Å?ey olmaz. Sylar tutar, parmaÄ?ıyla iÅ?aret ederek kafamı yarar. Beynimi alır, inceler. Sonunda suyu kontrol edebilir, havayı kontrol edebilir ve hastalıklara karÅ?ı tamamen baÄ?ıÅ?ıklık sahibi olur.

Kısacası Peter'ın güçleri kansız ve vahÅ?etsizdir, ama tüm güçleri alamayacaÄ?ı gibi hiçbir gücü alamama ihtimali de vardır. Sylar ise kanlı bir Å?ekilde halleder iÅ?i, ama bütün güçleri iliklerine kadar alır.

Spoiler:
    CNBC-E'de bir sonraki hafta yayınlanacak olan bölümde beÅ? yıl sonrasını izleyeceÄ?iz. Burada Nathan ABD baÅ?kanı olmuÅ?, Mohinder onun yardımcısı olmuÅ?tur. Detaylara girmeyeceÄ?im. Ä°lerleyen sahnelerde Nathan'ın çoktan öldürüldüÄ?ünü ve Thompson (Mr. Bennet'in çalıÅ?tıÄ?ı adam)'ın kızının (Å?ekil deÄ?iÅ?tiren hatun) güçlerini alması sayesinde Sylar'ın Nathan Petrelli kılıÄ?ında durduÄ?u görülecektir.

Sezon finali bölümü olan "How to Stop An Exploding Man?" isimli bölümde Sylar, Hiro tarafından katana ile Å?iÅ?lenir. O sırada Peter, fener misali parlamaya baÅ?lar. Bunu gören Sylar, karanlıÄ?a gömülmeden önce manyak manyak kahkahalar atar. Peter patlamadan önce Nathan gökten gelir, Peter'ı alıp uçurur ve gökte bir patlama olur. Bundan sonra Mohinder'ın sesi ile bir Aftermath söylenir. Ve son sahnede Sylar'ın cesedinin olması gereken yere baktıÄ?ımızda orada sadece biraz kan ve bir hamamböceÄ?inin olduÄ?unu görürüz. Sylar gitmiÅ?tir, yani yaÅ?ıyordur.

Hatırlatırım ki Sylar, Peter ile birlikte çatıdan düÅ?müÅ?tür. Peter normalde orada ölmüÅ?ken Sylar topallayarak kaçmıÅ?tır. Yine Primatech Paper Factory'de Sylar öldü zannedilirken ayaÄ?a kalkmıÅ?tır. Mr. Bennet'in evinde kurÅ?un yemiÅ?tir, bana mısın dememiÅ?tir. Bu durumda Sylar'ın daha önce güçlerini aldıÄ?ı kiÅ?ilerden birisinin bir tür Damage Reduction etkisi taÅ?ıması muhtemeldir. Sylar'ın bedeni uzun vadede kendini toparlayabilmektedir ama Claire'ın bedeni gibi hızla olmamaktadır. Yine dizinin ilk bölümlerinde kızın Dominate etkisinek arÅ?ı çıkmasında da bu tür bir direnç söz konusu olabilir.

Bir diÄ?er ihtimal ise Sylar'ın en sık kullandıÄ?ı gücün telekinezi olması olabilir. Telekinezi ile milletin kafasını yaran bir adam, aynı Å?ekilde haydi haydi kendi yaralarını kaynaÅ?tırabilir. Yine aÅ?ırı zihinsel bir aktivite olan telekinezi sayesinde tabiri caizse will save'i abarmıÅ? olabilir.

Yine de ilki daha muhtemeldir, zira  Mohinder'ın verdiÄ?i ilaçlara raÄ?men telekineziyi kullanabilmesi, bedeninin oldukça dirençli olduÄ?unu göstermektedir.

Eksik bir Å?ey kaldı mı? Rolling Eyes

Power demands sacrifice.
    _raistlin_
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 6:48 pm Reply with quoteBack to top

Ao wrote:
    Yaw arkadaÅ?lar ne yaptınız öyle yazınızı nasıl okucaz Darkgnome _raistlin_ 2 nizde ileriki bölümlerden örnekleri sıralamıÅ?sınız keÅ?ke Å?imdiye kadarki olanlardan söyleseydiniz Smile Okursam merakım gidicek ama çok fena ilerisi için zevkte gidicek sadece _raistlin_ nin yazısının baÅ?ını okudum dayanamayıp ona bir Å?ey diyecem Syların ilk baÅ?ta beyin gücü ve fiziksel kontrol gücü yoktuki? onu ilk öldürdüÄ?ü adamdan almadımı?hatta adamın evine gitti adama beyin gücü ile bir Å?eyi itmiÅ?ti sylarda Å?oka girmiÅ?ti.

evet. beyin gücü ile kontrolu sadece saatlerdeki ufak oynamalar ile sınırlıydı.(tik tak tik tak o bölümde bende kafayı yiordum) telekinesis'i sonradan kazandı.

bu arada yazdık ama diziyi izlediÄ?inizi farzetmiÅ?tim... Smile

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 6:53 pm Reply with quoteBack to top

Yokya biz cnbce ile gidiyoruz zaten ondan kafayı yiyoruz Smile Bence Syların ilk baÅ?ta gücü yoktu ben öyle saatte bir parçayı beyin gücü ile oynattıÄ?ını hatırlamıyorum eÄ?er öyleysede kimden aldı?Asıl sorumda Å?u eÄ?er öldürdüÄ?ü adamdan aldı diyorsanız ya bu adam nasıl benim bir yeteneÄ?im var insanların beynini açıyorum sonra izliyorum güçlerini alıyorum diye öÄ?rendi?sizcede saçma deÄ?ilmi?Sen yeteneÄ?ini bilerekmi doÄ?dun arkadaÅ? onu geçtim mohinder seni yeteneksiz diye bırakıyordu biliyorsan o zaman niye o vakit söylemedin?

_raistlin_
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 6:55 pm Reply with quoteBack to top

Quote:

Sylar orada "Bakalım senin beynin nasıl çalıÅ?ıyor?" dedi ve ardından telekineziye sahip oldu.

bu olayı suresh'ten sonra yapıyor diye biliyorum ben. orda yanılıyorda olabilirim.

Quote:

Peter'ın önünde suyu hareketlendiririm. Peter gücü benden alır. Havayı alamaz. BaÄ?ıÅ?ıklıÄ?ı hiçten alamaz. Peter'ın gücü alması için iki Å?ey gereklidir: Birincisi benim, onun önünde o gücü sergilemem, ikincisi ise onun bunu fark etmesi. BaÄ?ıÅ?ıklık bende sürekli aktiftir, ama Peter bunun farkında olmadıÄ?ından onu alamaz. Suyu hareketlendiririm, Peter bunu görür ve farkına varır. DNA'sı hemen Å?ekil deÄ?iÅ?tirir.

iyileÅ?me gücü önünde gerçekleÅ?medenalmıÅ?tı sadece karÅ?ılaÅ?mıÅ?lardı. önünde gerçekleÅ?mesi gerekmiyor sanırım.

Last edited by _raistlin_ on Mon Jul 09, 2007 6:59 pm; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    _raistlin_
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 6:57 pm Reply with quoteBack to top

Ao wrote:
    Yokya biz cnbce ile gidiyoruz zaten ondan kafayı yiyoruz Smile Bence Syların ilk baÅ?ta gücü yoktu ben öyle saatte bir parçayı beyin gücü ile oynattıÄ?ını hatırlamıyorum eÄ?er öyleysede kimden aldı?Asıl sorumda Å?u eÄ?er öldürdüÄ?ü adamdan aldı diyorsanız ya bu adam nasıl benim bir yeteneÄ?im var insanların beynini açıyorum sonra izliyorum güçlerini alıyorum diye öÄ?rendi?sizcede saçma deÄ?ilmi?Sen yeteneÄ?ini bilerekmi doÄ?dun arkadaÅ? onu geçtim mohinder seni yeteneksiz diye bırakıyordu biliyorsan o zaman niye o vakit söylemedin?

saatteki her bir parçayı ufak oynamalar ve tepkilerle yerlerine yerleÅ?tiriyordu ve saatin içinde her bir oynamayı hhissedebiliyordu.

suresh de göremiyor bu yeteneÄ?i. arkadaÅ?da çok güzel açıklamıÅ? bir üst mesajda :

Olaylardan altı ay önce, Gabriel Gray isimli saat tamircisi Hindistan'dan gelen bir genetik bilimci olan Chandra Suresh tarafından ziyaret ediliyor. "Patient Zero" (Ä°lk Hasta) olarak adlandırdıÄ?ı Gabriel ile görüÅ?en Chandra Suresh, konuyu Gabriel'e anlatıyor ve üzerinde araÅ?tırmalara baÅ?lıyor. Gelin görün ki Gabriel'deki gücü çözemiyor ve gücü olmadıÄ?ını söyleyerek onu geri göndermeye çalıÅ?ıyor.

hatta bir bölümde mohinder "babam büyük bir hata yapmıÅ?" demiÅ?ti. sanırım burda kastettiÄ?i sylar'ı görmemesi veya görmezden gelmesi.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum