Posted:
Sun Aug 19, 2007 3:24 am
mathius wrote:
bence,
Bu kapıÅ?mayı dediÄ?iniz gibi hangi modda olduÄ?una baÄ?lamalı,
Sauron Morgoth tarafından yaratılmıÅ?, Luthien ve Beren gibi basit bir insan ve bir elf tarafından öldürmüÅ? diye düÅ?ünürseniz, Sauron gayet güçsüz, ondan sonra bir vampir formu alıp tee bir yarım adaya kaçıyordu sanırım,
Arthas ölülerin Dreadlord'u yani vampire de sahip çıkabilir, nitekim, yolculuÄ?undan hemen önce, 3 grup vampiri daha önce yendiÄ?in Sylvanas ( o kadın hep kaçtı...) yendi, demek ki Arthas, Sylvanas'ı , Sylvanas 3 tane vampiri 3 vampirden biri de sauron dersek, Arthas Vampiri dövebilir, Ama Sauron HükümdaÄ?ında yüzüklere hükmeden yüzüÄ?ü dövdürürse ve giyerse o zaman Arthas'ın iÅ?i zor...
abi valla kızıcaksın ama sen silmarillion u pek dikkatli okumamıÅ?sın sauron öyle güçsüz bi karakter diil ve beren le luthien onu öldürmüyor hatta alt eden de huan diye bir kurt. huan ın yazgısında dünyanın en güçlü kurdu tarafından öldürüleceÄ?i söylenmiÅ? sauron da bunu üzerine kendini kurt formuna dönüÅ?türüp huan a saldırıyor ve bu durumda kendi halinden daha güçsüz oluyor. ayrıca sauron u morgoth yaratmadı sauron bir maia dır ve eru iluvatar tarafından yaratılmıÅ?tır gizli ateÅ?i içinde taÅ?ır maiar ın en güçlülerinden biridir ve morgoth onu aule nin hizmetkarıyken kendi yanına çekmiÅ?tir..
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
abi valla kızıcaksın ama sen silmarillion u pek dikkatli okumamıÅ?sın sauron öyle güçsüz bi karakter diil ve beren le luthien onu öldürmüyor hatta alt eden de huan diye bir kurt. huan ın yazgısında dünyanın en güçlü kurdu tarafından öldürüleceÄ?i söylenmiÅ? sauron da bunu üzerine kendini kurt formuna dönüÅ?türüp huan a saldırıyor ve bu durumda kendi halinden daha güçsüz oluyor. ayrıca sauron u morgoth yaratmadı sauron bir maia dır ve eru iluvatar tarafından yaratılmıÅ?tır gizli ateÅ?i içinde taÅ?ır maiar ın en güçlülerinden biridir ve morgoth onu aule nin hizmetkarıyken kendi yanına çekmiÅ?tir..[/quote]
kızmadım, aksine sevindim,
ama dikkatimi çeken,
Huor deÄ?il miydi Morgoth 'u öldüren? Morgoth'u o öldürüyor,
Sauron'u da Luthien ve Beren, sanırım öyleydi, en azından hatırlıyorsam da bitirdiÄ?im kitabın yorumunu kaç yıl sonra yapıyorum...DoÄ?aldır.Sevinmemin nedeni en azından kitabı okuyan birileri var.
Posted:
Sun Aug 19, 2007 6:43 pm
yok abi huan beren luthien hatta feanor bile morgoth u öldüremez unutmuÅ?sun sen o zaman luthien, sauron beren i yakaladıktan sonra huan ın yardımıyla sauron un kalesine gidip orda huan sauron un normal halinden daha zayıf olan kurt formunu yendikten sonra (öldürmüyor dikkat et) beren i kapatıldıÄ?ı zindandan çıkarıyor. sauron kurt formunda huan ın diÅ?lerinden kurtulamadıÄ?ı için bedenini bırakıp uzaklaÅ?ıyor ve tekrar eski haline dönmesi biraz zaman alıyor. morgoth la olan olayda, luthien morgoth un önünde Å?arkı söyleyip onu uyutuyor ve beren tacından bir silmaril çıkarıyor morgoth u öldürmek gibi bir durum söz konusu diil yoksa
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
Posted:
Mon Aug 20, 2007 5:17 am
Seven sevsin Arthasıda Silmarillion ve Yüzüklerin Efendisi okuyan her insan Sauronun gücünü bilir ondan dolayı tabikide Sauron.
Kesinlikle ve kesinlikle arthas. Lich king le birlesmis bir death knight. Yari tanri gibi birsey. + Frost mourne. Ve Arthas lich kingle birlestigine gore necromancer ayni zamanda.Oluleri diriltebiliyor. Hem saruman i da katarsak isin icine Kel'thuzad, Anub'arak (Nerublarin krali) da giriyor. E normal arthas Illıdan i dovmus adam Kel'thuzad in dedigi gibi. " My life for Ner'zhul"
_________________ There is no friend to call my name.
Ä°yi de arkadaÅ?,
yazıları okumöamaıÅ?sın, Elindeki frostmourne zaten lich'in hep bir parçasıydı ve zamanında lich hapsedilmeden öncede elinde vardı bu frostmourne, Arthas'ta zaten necromancer skilleri vardı. Hatta Paladinken vardı.Ã?lü arkadaÅ?larını yeniden diriltiyordu.Bu arada Sauron tek baÅ?ına , sadece 9 Death Knight'ı var onlar da ölümsüz kendisi gibi aam Senin Kel'thuzad'ın diriltildi ve Anub'arak da ölümlü sonuçta bir böcek ama ölümlü, Illidain de ölümlü, Lich King ölmüÅ?, adam ölmemek için zırh halini almıÅ? ve bir buza hapsedilmiÅ?, Arthas ölümlü bir insan...
Ayrıca Warcraft taki orklarla karıÅ?tırma Yüzüklerin efendisindeki orklarla bu da ayrı bir mesele Yüzüklerin efendsindeki orklar o dünya'da görebileceÄ?in en çirkin yartıklar warcraftta yine güzelleÅ?tirmiÅ?ler ileriye doÄ?ru orkları...
Posted:
Fri Sep 21, 2007 11:18 pm
Å?ahsen ben LOTR,Silmarillion,Hobbit ve Güç Yüzüklerine Dair'i okudum,Warcraft 3'ü -son bölümü hileli de olsa- bitirdim.Sauron belki bir maia olduÄ?u için,belki de tek baÅ?ına Orta Dünya'ya kök söktürmüÅ? olduÄ?u için ilk baÅ?ta çok güçlü gözüktü gözüme;ama Arthas'ın hikayesinin tamamını bilmiyorum sanırım,Lich King olunca-ya da onla birleÅ?ince,her neyse iÅ?te- çok güçlü olmuÅ? olmalı.Hem ya bunların dünyaları farklı deÄ?il mi ya?Ne bileyim,Warcraft'ta büyü Orta Dünya'dakinden daha güçlü;Orta Dünya'nın karanlıÄ?ı daha derin deÄ?il mi?(en azından bana öyle geliyor.)
Kararsıza bile oy veremiyorum ya:D
(Ama Å?u anki duruma göre Arthas kazanıyor gibi,tebrik etmek lazım)
ya Arthas her Å?ekilde alır bence çünkü büyü anlayıÅ?ları çok farklı iki dünya arasında:P
ben ölesine açmıÅ?tım bu topiÄ?i ama baksana baya tutuldu gibi:P ama nasıl olursa olsun Arthas alır Sauron un Nazgul u varsa Arthas ın Kel Thuzad ı var , Sonra o Slywenrunner mı ne war bi tane Blood Elf ten Undead olan ve Lich King in kendisi de büyü manyaÄ?ı sauron un iradesinden daha güçlü Lich King
Ya sauronu götü b.ktan çıkmamıÅ? bi hobbit haklamadı mı? Hiç bir Å?ey olmassa frodo yerine Arthas yüzüÄ?ü alır yok eder veya kendi kullanır
Arthas'a yüzük bile hizmet eder, Sauron kimmiÅ?.Ayrıca Sauron daha bir kurtu haklayamıyor.Arthas öyle mi?Adam öldükçe güçleniyor
Valla Sparda-Mundus savaÅ?ı gibi olmuÅ? devlerin savaÅ?ı Ama sanırım Sauron kazanır , Güç YüzüÄ?ü ondaysa kazanır diye düÅ?ünüyorum. Kitapta baya güçlü Sauron , filmde anlatılandan çok daha fazlası kitapta var. Sadece numeor soyundan gelenler öldürebiliyo kitapta Ama Dante ikisinide yener
Posted:
Wed Oct 31, 2007 4:35 am
Sauronu yenmek için orta dünyanın neredeyse tüm iyi güçleri birleÅ?iyo artas tek baÅ?ına yada tek kendi ordusuyla ne yapabilir ki?
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum