Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Knight neden farklı?
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Knight neden farklı? View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    AnARcHisT
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 9:35 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar aklıma biÅ?ey takıldı sormak istedim.. Biliyosunuz Player's Handbook II de Knight var.. Bilmeyenler için sormadan söyliim prestige class deil normal class.. Yakın dövüÅ?te etkili olabilicek bi class ama benim aklıma takılan nası oluyoda sadece will save alıo ne düÅ?ünüosunuz bu konuda? Knightvari classlara bi göz atalım..

Paladin:Fort
    Cleric:Fort&Will
    Fighter:Fort

GördüÄ?ümüz gibi hepsinde fortitude mutlaka var.. Peki sizce Knight'ın bunlardan farkı ne?

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 10:04 am Reply with quoteBack to top

Wotc'un yaptıÄ?ı büyük bir hata olarak açıklıyorum baÅ?ka bir açıklaması yok bunun, yada zaten Knight güçlü olduÄ?u için biyerden kısalım demiÅ?ler ama gene yanlıÅ?, çok yanlıÅ? yerden kısmıÅ?lar, budur açıklaması.

UNOFFÄ°CÄ°AL SÄ°TE PSÄ°KOPATI.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    NocturnaL_Soul
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 9:16 pm Reply with quoteBack to top

BaÅ?tan aÅ?agı okudum knight'ı az önce gerçekteende will save in gelipte fortittude nin gelmemesi saçma görünüyor. Hem knight'ın açıklamasında karakter için resmen "tank"tır diyor. Knight grubun ön safında bi duvar gibi durur arkasındakilerin taktik uygulamasınsa fırsat tanır falan denilmiÅ?.

Yinede bu sınıf yaratılırken neden will save vermeyi yugun görüÅ?ler sorusuna cevap olrak arandım aklıma sadece bi tane geldi. Knight ların asıl gücü Knight's Challenge adındaki güçten geliyor. Bu güçle sizin karakterinizin gücüne yakın, savaÅ?maya deger kiÅ?ileri dövüÅ?e davet edebilyiosunuz, yada çevrendizkei bütün düÅ?manlar size saldırsın diye gaz verbilyosunuz. Hatta biraz daha ileriki seviylerde korkutup panige kapılmalarına neden oluysunuz. Bu sonuncusunda demiÅ?lerki: Knight bu özelliÄ?i sayesinde zayıf iradeliyi (weak-willed) güçlü iradeli olanlardan ayırır. ve bu sayede dövüÅ?meye deger olanlarla dövüÅ?meye decam eder diyor. Yani iradesi zayıf kiÅ?iler dövüÅ?meye degmezmiÅ? gibi bi anlam çıkıyor :S Belki knight ın kendsinin böle zayıf iradeli olmaması gerketgini düÅ?ünmüÅ? olabilirler diyorum ama dedgime ne kadar kendmde inanıyorum bilemycem. Ki bu yazıdgım sadece will save konmasının nedenin açıklayabilir, neden Fortitude konmadıgının diil.

Belkide gerçekten aptalca bi hatadır..
    Back to top View user's profileSend private message
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 10:29 pm Reply with quoteBack to top

SaçmalıÄ?a cevap bulmak kolay. Alın benden de bir tane...

DövüÅ? tekniklerini ve at binmeyi çok iyi öÄ?reniyorlar. Ayrıca öz güvenleri de yerli yerinde.

Ancak;
    -Aristokrat bir hayatları da var, bu yüzden savaÅ? dıÅ?ında rahat bir hayatları var.
    -ikmal sırasında at sırtında olmaları ve bir derece rahat etmeleri,
    -Piyade bölüÄ?ü gibi uzun süre savaÅ?maktan çok nizami bir charge'dan sonra savaÅ?acak bir Å?ey bulamamaları
    -elite bir ünite oldukları için savaÅ? sırasında mümkün mertebe ziyan edilmeden saklanmaları
    -Yaraları ile kendileri deÄ?il baÅ?kalarının ilgilenmeleri,

gibi gerekçeler sıralanabilir. Ama neden Fort'larının olması gerektiÄ?i ile ilgili birÅ?eyler de bulabilirim gayet rahatlıkla...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 10:40 pm Reply with quoteBack to top

Aslında Clericlerde olduÄ?u gibi bir Fort&Will kombinasyonu daha uygun olurdu açıkçası. Yukarıda anlatılanlar doÄ?ru Will vermelerinin amacı onlar özellikle NocturnaL_Soul 'un dediÄ?i Knight's Challenge olayı en baÅ?ta bu sonrada RP sel açıdan ise aÅ?aÄ?ı - yukarı Bogus 'un verdiÄ?i gerekçelerden dolayı bu çok açık.

Bir hata yapıldıÄ?ını hiç zannetmiyorum bu kasıtlı yapılan bir Å?ey. Ama dediÄ?im gibi Fort + Will olsaydı, clericlerdeki gibi daha mantıklı olurdu.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 11:42 pm Reply with quoteBack to top

Abicim mantık sıfır ötesi ya Knight her bakımdan tek, HD'ı 12'lik olupta low Fortitude olan tek class, Base Attack maksimum 20 olupta, fort düÅ?ük olan tek düz class. Bu kadar manasız, mantıksızlıÄ?ı bilerek yaptıklarına inanmak istemiyorum açıkçası.

Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 11:48 pm Reply with quoteBack to top

Zaten o saydıkların tek baÅ?larına olsalardı, herkes Knight olurdu.Bence sınıfları dengelemek gerekiyor, herhangi bir yerden de yapmıÅ?lar bunu, bu arada Will Save ne Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Phantom
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 11:58 pm Reply with quoteBack to top

[quote="Edmond"]Zaten o saydıkların tek baÅ?larına olsalardı, herkes Knight olurdu.Bence sınıfları dengelemek gerekiyor, herhangi bir yerden de yapmıÅ?lar bunu, bu arada Will Save ne Very Happy[/quote]
    Edmond daha ne dediÄ?imi bilmiyon, bide yorum yapıyon, yıkıl densiz. Very Happy

Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Sep 19, 2007 4:16 am Reply with quoteBack to top

Yok abi mevzu o deÄ?il.Bir yerden kısmaları gayet normal, ayrıca burada konu, bir zaaf anladıÄ?ım kadarıyla, sonuçta zaaf her Å?ey olabilir.Zaaftır o, çok güçlü bir kiÅ?inin bile elbet bir zaafı vardır.Ayrıca o zaafı o kiÅ?iye yakıÅ?tırmak ya da yakıÅ?tırmamak sizin elinizde Smile
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    AnARcHisT
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Sep 19, 2007 8:29 am Reply with quoteBack to top

Ä°yide edmond Å?imdi dediklerini bi daha düÅ?ün.. Bi kere bütün classlar aynı olmak zorunda deil bu birincisi.. Zaten eÅ?itlemekten kastın nedir anlayamadım? Biri savaÅ?mak içindir biri büyü yapmak içindir fasafiso bütün classlar eÅ?it deildir olamaz.. Gelelim "herkes kngiht olurdu" kısmına.. Bi kere knight olmak o kadar kolay deÄ?il.. Oyunda göbeÄ?imiz çatladı bizim knight olucaz die Very Happy Hele knight olduktan sonrası hiç kolay deil, knight gibi oynaman gerekio.. Adamın elinden silahı düÅ?erse saldırmıycaksın arkadan saldırmıycaksın kıldır tüydür yündür yapaÄ?ıdır.. Hem herkes neden knight olsun? Sizin oynadıÄ?ınız bütün oyunlarda oyuncular Fighter olup Greatsword&Fullplate mi yapıyo? Hiç sanmıorum Cool Hem dengelenecekse bile bu dengelenilesi biÅ?ey deÄ?il bence.. Nefret kustum galiba içimde kalmıÅ? Surprised

Kullanıcı
    Kullanıcı

Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES

PostPosted: Wed Sep 19, 2007 9:46 am Reply with quoteBack to top

Yaa sonuçta bir bakıma doÄ?ru bir bakıma yalnıÅ? biÅ?ey.

Dengelemek için classtan mantıksız biÅ?eyleri çıkartmak yada mantıksız Å?eyleri koymanın doÄ?ru olduÄ?unu düÅ?ünmüyorum. D&D de iÅ?te bunları sevmiyorum zaten Smile

Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Sep 19, 2007 6:02 pm Reply with quoteBack to top

Evet fort yerine, will in yüksek olması phantom un yazdıÄ?ı sebeplerden dolayıda mantıksız. Aslında bi WotC 'un resmi forumlarını incelemek lazım, orada yer Å?ey soruluyor WotC yetkilerine hatta burada bizim aklımıza gelen hatalardan bile daha fazlası soruluyor, kesin phb II nin ilk çıktıÄ?ı zamanlarda sorulmuÅ?tur bu soru. Oradan bi bakmak lazım acaba yetkililer nasıl bir cevap vermiÅ?. Genelde kestirip atıyorlar ama, yada düÅ?ünceniz iletilecek, deÄ?erlendirilecek gibi bir Å?eyler savsaklıyorlar ama yinede bi bakmak lazım bellide olmaz belki bi açıklama yapmıÅ?lardır.

Bu arada sakın yanlıÅ? anlaÅ?ılmasın AnARcHisT' in bir anda böyle gazlamasının sebebi bizim oynadıÄ?ımız knight oyunudur Very Happy .

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Sep 20, 2007 6:01 am Reply with quoteBack to top

Dün baktım, herhangi bir cevap vermemiÅ? WotC'ta. Benim aklıma bir cevap gelmiÅ?ti ancak bayaa bir cümleyi toparladım kafamda ki benim Å?övalyelere gıcıklıÄ?ım sebep olmasın ben,im düÅ?üncelerime diye düÅ?ündüm. Ã?ok mantıklı deÄ?il yine de ama bana en mantıklısı gibi geldi bu.

Maceracı sınıflarının kiÅ?iliklerine ve alıkalrı rollere göre veriliyor sanki bu HPler. Bir savaÅ?çı, kolcu yada onun benzeri sınıflar önde durupta savaÅ?an, kendilerini daha ön plana atan, düÅ?manını seçmekten düÅ?manın onları seçtiÄ?i sınıflar daha çok. Yani gerçek anlamda maceracı oluyor bu arkadaÅ?lar. SavaÅ? olunca ilk öne atılanlar diye de düÅ?ünebiliriz.

Å?övalyeler ise daha arkada bekleyenler gibi geliyor bana. Yani arkada kafalarına uygun bir rakip bulup sonra onu kendilerine karÅ?ı savaÅ?maya davet ediyorlar. Kendi egolarını karÅ?ılarınkilerin egolarıyla çarpıÅ?tırıyorlar adeta. Bu sebeple bu arkadalar baÅ?ından sonuna deÄ?in önüne gelen savaÅ?çılardan çok büyücülere benziyorlar bana göre. Bu sebeplen will savelrine almıÅ? olabilirler.

Honor ve pride olayını da anldıÄ?ım kadarıyla bir Å?övalye Å?ekliyle anlıyorlar. Paladinlerinki kadar saf bir onur deÄ?ilde daha çok bir gösteriÅ? tarzı olabilir. bu da zaten tarihteki paladinleri anlatmaya daha çok yeter.

Will savelerinin yüksek olmasının açıklaması ise birbirleri ile olan savaÅ?larından kaynaklanıyordur belkide. Å?övalyeler kendi aralarında yaptıkları çarÄ?ıÅ?malarda bu tip laga luga özelliklerini kullanarak karÅ?ısınkine karÅ?ı bir avantaj elde etmeye çalıÅ?ırken karÅ?ındaki de ona kahkahayla gülmek istiyorsa Will saveinin yüksek olması gerekir. Bir Knight'ın bu tip bir çaÄ?rı için olduÄ?u yeri bırakıp arkadaÅ?larını tehlikeye atması inanılmaz bir yanlıÅ? olur. Keza büyü kullanıcılarının zihin etkileyen büyüleri de aynı etkiyi yapacaktır.

Güçlü bir sınıf ve oynaması da zevkli olabilecek bir sınıf. Bence fotr. yerine will savelerine almaları bu sınıfı daha zevkli hale getirmiÅ? ancak WotC bence savaÅ?çılara yine haksızlık etmiÅ?. Hadi hayırlısı. Wink

NocturnaL_Soul
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Sep 20, 2007 6:14 am Reply with quoteBack to top

Å?u Knight'ların kendi aralarındayken karÅ?ılaÅ?ırlarsa, will olayı dediÄ?in gibi olabilir iÅ?e yarayabilir. O yüzden verilmiÅ? olması muhtemel gibi.

Yalnız Knight ların öne atılıp savaÅ?mıyıpta arkada durup rakip beÄ?enmesi bana biraz anlamsız geldi. Bu fikrine pek katıldıÄ?ımı sölyemem, yani adamın hit dice 12. Adam bir bakıma Tank görevi görsün diye yapılmıÅ? gibi sanki. Hem karakterin kendi açıklamasında böyle bir rol için en uyugun karakterlerden biri olduguna dair açıklamalar var. Ä°leriki seviylerde yanından geçicek olanları fena halde tehdit etmesini saÄ?layan özelliklerle falan bezeniyor bu adamlar. Böyle bir adam arkada durup rakip seçmez bence. Ha dersen gitsin ön safta savunma Å?eklinde dursun ama sonra gidip dövüÅ?meye deÄ?er adam bulunca gitsin kapıÅ?sın daha mantıklı. Daha öncedende zaten söylemiÅ?tim bunların bir kısmını.

Ama will her ne amaçla verilmiÅ? olursa olsun bu adamda Fortitude olmalıydı. Ä°lla zaaf verceklerse versinler baÅ?ka yerden, zaten Knight olarak davranman lazım uyman gereken kurallar var bunlar bence bu sınıfa yeterli sınırılılıÄ?ı getirmiÅ?, ve zaaf iÅ?levi görmüÅ?.
    Back to top View user's profileSend private message
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Sep 20, 2007 6:25 am Reply with quoteBack to top

Bence Knight'lara bu save olayını vererek onların ne kadar cicili bicili karakterler olduÄ?unu da gözler önüne sermiÅ?ler. Bu adamların daha çok kendi onurlarını korumak için savaÅ?tıkları ve Å?önlerini artırmak için dövüÅ?tüklerini düÅ?ünüyorum. DövüÅ? konusunda da oldukça iyiler ve indirilerne kadar fena acı çektiriyorlar. SavaÅ? konusunda çok iyi olupta öyle her seferinde öne çıkmayan bildik hikaye Å?övalyeleri iÅ?te.

Ancak zehirdir, carttır felan yediklerinde yerle bir oluyorlar. Zaten hikayelrde de böyle deÄ?il midir? Süper dövüÅ?ürken birde zehir gelir ve hımbıllıkları ortaya çıkar. Oysa barbarlar öylemi. Zehir çakarsın bana mı demez. YiÄ?itçe savaÅ?maya devam ederler.

(Sevmiyorum iÅ?te Å?övalyeleri! Evil or Very Mad Very Happy )

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum