Author |
Message |
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 12:23 am |
|
Aynı filmdeki 2 ihaneti karÅ?ılaÅ?tırmak istedim daha iyi anlaÅ?ılması için. Biri gerçekten ülkesine ihanet etti. Ama kambur adam için (bunun adı neydi ya. her seferinde kambur adam yazmaktan sıkıldım) kabul görebileceÄ?i en son yerden de istediÄ?ini bulamayınca yapacaÄ?ı tek Å?eyi yaptı. Asıl ihanet senatoda ki adamın, diÄ?erinin ki göreceli. |
_________________ Bir tek seni bana çok gördü dünya
Ä°yiler bu savaÅ?ı kaybetmiÅ?
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba... |
|
Back to top |
|
|
Yener
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 12:24 am |
|
Bu olayın aslı böyle deÄ?il aslında. Filmde bazı olaylar çarpıtılmıÅ? Termofil savaÅ?ının gerçekten yapılıp yapılmadıÄ?ı dahi bir tartıÅ?ma konusu. Zaten filmde ki hali destansı hale getirilip mitolojik öÄ?reler katılarak harmanlanmıÅ? haliydi bu efsanenin.
Bu arkadaÅ?ın kambur, ucubik arkadaÅ?ın adı Malisli Efialtes (gerçek tarihteki bu) , esasında bu arkadaÅ? filmde anlatıldıÄ?ı gibi kambur ve ucube deÄ?il. Filmde bu arkadaÅ?ın yaptıÄ?ı hayinlikten dolayı, aÅ?aÄ?ılama amacı ile yapılmıÅ? bir Å?ey bu. Yani esasında ihanetinin en büyük sebebi aç gözlülüÄ?üdür. Yunanca da Efialtes ismi hayin, yalancı gibi anlamlara geliyor. Anlatılanlara göre bu arkadaÅ?ın yaptıÄ?ı hayinlikten sonra ismi bu anlamları aldı.
Å?imdi Herodot'un yazıları çerçevesinde düÅ?ünürsek bu adam bu iÅ?i aç gözlülüÄ?ünden yaptı. O zaman böyle bir sebeple vatanımı asla satmam.
"300" çizgi romanından uyarlanan "300" filmi çerçevesinde düÅ?ünürsek; horlanan, dıÅ?lanan, bebekkken öldürülmeye çalıÅ?ılan ve kendisine bir Å?eyler vad edilen Efialtes 'i düÅ?ünürsek, o konuda da bogus a katılıyorum. |
_________________ [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Last edited by Yener on Tue Sep 25, 2007 12:32 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
SacoKhan
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 12:29 am |
|
Zaten film gerçekleri yansıtmıyo, sadece tarihteki bir savaÅ?ı destansı bir Å?ekilde anlatıyor... |
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!... |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 12:41 am |
|
Malisli Efialtes... en sonunda öÄ?rendim adını saÄ?ol Yener. Ä°sim takıntım var hatırlamayınca rahatsız oluyordum. |
|
Back to top |
|
|
Lostad
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 12:44 am |
|
Bence kamburun ki ihanet deÄ?il.Ã?ünkü onlar seni spartalı olarak görmüyorlar.Bu nedenle ihanet olarak sayılmaz kamburun ki. |
|
|
Back to top |
|
|
siltia
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 1:25 am |
|
ama kamburun kendini nereye ait hissettiÄ?idir olay bence ayrıca su taÅ?ımak bile olsa görev görevdir |
_________________ dikkat et sadıÄ?ımdır SADECE KENDÄ°ME |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 1:38 am |
|
Ama oradan da dıÅ?lanıyor. Olay burda. Normal bir yaÅ?amı olmamıÅ? ki. Kendini ait hissettiÄ?i yerden dıÅ?lanmak koyar adama. |
|
Back to top |
|
|
Hakikatli-TormII
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 2:42 am |
|
Hayır aransayes dıÅ?lanmıyor. Leonidas onu orduya alacaÄ?ını ama zayıf olduÄ?u ve phalanx taktiÄ?ini bilmediÄ?i için savaÅ?amayacaÄ?ını destek kuvvet olacaÄ?ıno söylüyor. Bu dıÅ?lanmak deÄ?ildir. En azından teknik olarak deÄ?ildir. |
_________________ Giden o eski dünler; geçmiÅ?in karanlıÄ?ında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla aÄ?ladım... |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 3:35 am |
|
Ben dıÅ?lanmak olarak sadece savaÅ?taki olaydan bahsetmedim. Sparta halkı tarafından dıÅ?landıÄ?ını söyledim. Ayrıca hatırladıÄ?ım kadarıyla Leonidas orduya alacaÄ?ını söylemedi. Sadece yaralılara su taÅ?ımasını önermiÅ?ti. |
|
Back to top |
|
|
Hakikatli-TormII
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 5:41 am |
|
O orduya almaktır sonuçta. Sparta halkı için birÅ?ey söyleyemem. YapmıÅ?lardır. |
_________________ Giden o eski dünler; geçmiÅ?in karanlıÄ?ında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla aÄ?ladım... |
|
Back to top |
|
|
siltia
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 5:53 am |
|
dediÄ?im gibi görev görevdir ve su bile taÅ?ımak olsa onu aralarına aldıÄ?ını gösterir bu |
_________________ dikkat et sadıÄ?ımdır SADECE KENDÄ°ME |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 6:14 am |
|
Elinde silahın kalkanınla düÅ?man kanı dökmeye giderken sana sen git su taÅ?ı derlerse tabi kabul etmez. Ne kamburmuÅ? kaç saatir adamı tartıÅ?ıyoz. |
|
Back to top |
|
|
Barzini
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 8:39 pm |
|
ArkadaÅ?lar adam hakkında bu kadar tartıÅ?ıldıÄ?ını duysa kendisini kahraman zanneder. Biraz sakin yahu ne celallenmiÅ?siniz öyle. Ben bu konuda Siltia'ya katılıyorum "ihanet ihanettir" ayrıca "deal is the deal" gibi türevleri de vardır Neyse demekki hiç bir zaman gerçek bir Ispartalı olamayacakmıÅ? pis kambur. |
_________________ -Fac fortia et patere- |
|
Back to top |
|
|
Phantom
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 25, 2007 9:16 pm |
|
Allah cızırtısını versin o kamburun. |