Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - 300 Spartalı ve Kambur adam
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

300 Spartalı ve Kambur adam View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Fri Sep 28, 2007 1:57 am Reply with quoteBack to top

Aransayes zaten ben de milliyetçilik yapmasın, ihanet edeceÄ?ine gitsin direk Perslere sıÄ?ınsın demek istedim.

SavaÅ?ta üstüne Türk üniforması giyip Ben Türk'üm diyen bir adam deÄ?il bu, Sparta'da doÄ?muÅ?, annesi babası Spartalı.

Türk olmanın Å?artları Anayasamızda belirtilmiÅ?tir. Henüz deÄ?iÅ?tirilmedi, bölünmemiz için yakında deÄ?iÅ?tirilecek ve kınamızı yakıp muradımıza ereceÄ?iz.

"Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaÃ…?lık baÄ?ı ile baÄ?lı olan herkes Türktür."

Atatürk Türk olduÄ?unu söylemiÅ?tir. Bu yüzden Türk'lüÄ?ünü ayrı bir baÅ?lıkta tartıÅ?maya gerek yok.

Türk olmak için burada doÄ?up burada büyümek gerekmiyor. Sen sempatizan saysan da kanunlar önünde bir Fransız gerekli vatandaÅ?lık iÅ?lemlerini yaptıktan sonra Türk.

Kaldı ki Leonidas'ın kararı evrensel ve zaman aÅ?ımına uÄ?ramamıÅ? bir karar. Bu gün 300 kiÅ?ilik bir özel tim kuracak olan herhangi bir komutan böyle bir adamı takıma alıp kendi adamlarının hayatını tehlikeye atar mı?. Mesela bu adamı komando veya bordo bereli yaparlar mı? Artık kamburun arka saflarda kanatta ortada savaÅ? yeteneÄ?ini tartıÅ?mayacaÄ?ım bile...

Son olarak kamburu hiç bir Spartalı hiç bir zaman Spartalı olarak görmedi lafına geliyorum.

Evet, diyelim Leonidas'da son anda onu Spartalı olarak görmedi ve sadece acıdı... hatta hiç kimse onu Spartalı olarak görmemiÅ? olsun.

DeÄ?iÅ?meyen bir gerçek var. Kambur kendisini Spartalı olarak gördü. Belki de sadece özendi. Ama üniformasını giydi, silahını kuÅ?andı, kralına ordusuna girmek istediÄ?ini söyledi... Daha ne yapacak? Nüfus cüzdanı mı çıkartacak? Ä°kametgah belgesi mi alacak?

Kambur vatanım dediÄ?i coÄ?rafyayı ve orada yaÅ?ayan insanları kırılan onurunun intikamını almak için sattı. Benim anladıÄ?ım buydu, neresinden bakarsam bakayım baÅ?ka bir Å?ey de anlayamıyorum. (Evet bence para ve kadın ikinci planda kalıyordu... EÄ?er Leonidas ona ön saflarda bir yer vaad etseydi para ve kadına bakmazdı bile... Asıl istediÄ?i intikamdı.)

Son olarak: EÄ?er kendinizi Türk biliyorsanız, Türklerin ve Türkiye'nin iyiliÄ?ini istiyorsanız bu coÄ?rafyanın insanları sizi aÅ?aÄ?ılasalar bile, öldürmek isteseler bile, sürseler de, sizi hor görseler de, kısaca her ne nedenle olura olsun eÄ?er vatanınızı düÅ?mana satarsanız siz bir Vatan hainisiniz.

Bu yukarıdaki gerekçelerden dolayı ben Kamburu bir vatan haini olarak görüyorum ve onun yerinde olsam, daha da kötü bir durumda da olsam vatanımı satmazdım.

BaÅ?ka post atmayacaÄ?ım çünkü daha söyleyecek yeni bir Å?eyim kalmadı.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 28, 2007 2:09 am Reply with quoteBack to top

Quote:
    Aransayes zaten ben de milliyetçilik yapmasın, ihanet edeceÄ?ine gitsin direk Perslere sıÄ?ınsın demek istedim.

SıÄ?ınmak için sattı zaten.

Quote:
    SavaÅ?ta üstüne Türk üniforması giyip Ben Türk'üm diyen bir adam deÄ?il bu, Sparta'da doÄ?muÅ?, annesi babası Spartalı

Spartalılarda doÄ?makdan ziyade kendini ispatlayanlar spartalı.

Kanunlar önünde hainlerde yakalanana kadar Türk sayılıyor ki kahramanlarımızın olduÄ?u kadar hainlerimizde çoktur. Bir fransızda gelsin Atatürk'ün bu ülkeye ve millete yaptıÄ?ını iyiliklerin 1000de 1 ni yapsın benim gözümde o da Türk'tür.

Quote:
    Son olarak: EÄ?er kendinizi Türk biliyorsanız, Türklerin ve Türkiye'nin iyiliÄ?ini istiyorsanız bu coÄ?rafyanın insanları sizi aÅ?aÄ?ılasalar bile, öldürmek isteseler bile, sürseler de, sizi hor görseler de, kısaca her ne nedenle olura olsun eÄ?er vatanınızı düÅ?mana satarsanız siz bir Vatan hainisiniz.

Irza, namusa, bayraÄ?a ve dine karÅ?ı sözlü ya da fiili hakaret yapılmadıkça bu millet herkesi baÄ?rına basar. Efendi duran adamı niye hor görelim. EÄ?er saydıklarını yapıyorsa bu millet vardır bir bildiÄ?i.

Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
    Back to top View user's profileSend private message
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 28, 2007 6:13 pm Reply with quoteBack to top

Pis Leonidas! İyi yürekli kambur! Bu kadardır. Daha ilerisini kabul etmiyorum. Razz

Ä°lk baÅ?ında da demiÅ?tim. Kambur ilk baÅ?ında o birliÄ?e katılmak istemekle hatayı yaptı. Asıl istediÄ?ini o Å?ekilde elde edemeyeceÄ?ini bilmeliydi. Oradakilerin bu çaresizlik içinde her türlü güce ihtiyaç duyacaÄ?ını ve bu sayede onu birliklerine alacaklarını sandı. YanlıÅ?tı. (Aptal kambur!)

Bir yanlıÅ? anlaÅ?ılma olmuÅ? 2 mesajdır hala anlaÅ?amadık yada benim kapasitem bu kadar. Korkum Å?udur ki, bir polemiÄ?e uzamasın. Bogus arkadaÅ?ım ben senin orada ne demek isteediÄ?ini anladım aslında. Yani gerçekte persler böyle deÄ?il diyorsun. Benim demek istediÄ?im de sadece filmdekilere bakmaktı. Bu arada perslerin kralı yakıÅ?ıklı, caariyeleri de oldukça güzeldi. Ayrıca perslerin sözcüsüde oldukça karizmatik bir arkadaÅ?ımızdı. Sadece ORANIN SPARTA(!) olmasından ötürü güme gitti. Very Happy

Ha bu arada ucube deÄ?ildi persler ama ben görünüÅ? itibariyle karÅ?ı cins bir orta(hafif kuzey doÄ?u) avrupalıyı iranlıya tercih ederim. Acaba Spartalılar yenilince oraya göç ettiler de, çizgiromanda çizerimiz bu farkı biraz fazla abartarak dilemi getirdi. Razz

Lostad
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 5:46 am Reply with quoteBack to top

Galiba topicin kilit zamanı geldi.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN MessengerICQ Number
    Illyra
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 5:59 am Reply with quoteBack to top

yinede ben etmezdim Sad yani o kamburun pskilojisini annıorum ama yaptıÄ?ı benim gibi bi üçkaÄ?ıtçıya bile ters geldi.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 6:00 am Reply with quoteBack to top

Neden kitleyelim ki?

Lostad
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 6:01 am Reply with quoteBack to top

Ne biliym konu cok degisik boyutlara girmeye basladı
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN MessengerICQ Number
    aransayes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 6:17 am Reply with quoteBack to top

Hep olur öyle. Geyik yaparken aynı konu üzerinde odaklanmak zor oluyor Smile Å?imdiye kadar yazılanlar güzeldi. Bogus fikirlerini çok güzel dile getirdi. Sitia inadından vazgeçmedi. sende güzel yazdın. BaÅ?lıÄ?ı henüz görenler var, onlarda ne düÅ?ündüklerini yazsın Smile

celephael
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Oct 20, 2007 11:00 pm Reply with quoteBack to top

Ben yapmazdım diyen hiç kimse o kamburun yaÅ?adıklarını yaÅ?amadı, o hisleri paylaÅ?madı, Å?u andaki kendi kimlikleriyle bu cevabı verdi. Nedensiz yere sizden de nefret edilip toplumdan dıÅ?lansanız Å?imdi verdiÄ?iniz bu "Yinede ben yapmazdım" kararını bu kadar kolay vereceÄ?inizi zannetmiyorum.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Efendi_Emburk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Oct 31, 2007 4:13 am Reply with quoteBack to top

valla ben en çok phantoma katılıyorum Very Happy
    o Å?ekilde tipsizken ve kimse seni sevmiyoken spartalı olup ne yapcaksın ki zaten insan ülkem dediÄ?i yerde hiçbir vatandaÅ? tarafından kabul edilmiyorsa orası ülke sayılmaz e o zaman dıÅ?lanarak yaÅ?amaktansa beni sevmeyenleri satıp (ki artık buna satmak bile denmez bence) her yönden zengin ve huzurlu yaÅ?amayı tercih ederim
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Wed Oct 31, 2007 8:03 am Reply with quoteBack to top

Spartalilarin gaddar bir yani da var film'de.
    Bir cok yerde fasistce irkci soylemleri var

En iyi savascilar Spartalidir.
    Gercek erkekleri gercek Spartali kadinlar dogurur.
    Dogan cocuk disfigured ise (vucut sekil bozuklugu, hastalik, zayiflik, premature dogum akla gelenlerden) olume terkedilir.

Bu durumda kambur arkadas olume terkedilmemis ve bakilmis, ki eger Sparta fasistligine gore bu bile Sparta kurallarina bir ihanet.

Kambur arkadas digerlerinin arasinda yasayamadigi icin saklanarak varligini surdurse de buyuk ihtimalle daha sonra yasadigi yeri terketmek zorunda kalmis ve daglari-yollari cok iyi gorenmis. Baska bir ihtimal uc koylerden birinde kus ucmaz kervan gecmez daglarda ya da bir tarlada hayatini surdurmus olmasi ihtimali. Yani sonuc olarak kendi milletinden sakinarak utanc icinde bir sosyopat olarak yetismis. Toplum kurallarini yalnizca kulaktan dolma bilgilerle ogrenmis.

Spartalilar bu adami boyle yasamaya mahkum ettikleri icin bence ihanet edilmeyi de hak etmislerdir. Milletlerindeki ya da vatanlarindaki herkesi esit saysalardi o zaman kambura vatan haini derdim. Ama o adam sadece dis gorunusu yuzunden asla insan icine cikamayacak, asla orduya giremeyecek, asla atiyorum senatoya giremeyecek ve asla toplumun bir parcasi olamayacakti.

Ama Xerxes Leonidis'ten farkli mi? Kendini Tanri ilan eden diger milletleri kolelestiren ve sadece egosunu tatmin etmek icin adam oldurup, katliamlar yapip, toprak isgal eden bir adamdan bahsediyoruz.

Sonuc olarak Kambur arkadasin Spartaya hic bir minnet borcu yoktu hatta sapik ve irkci kurallari nedeniyle onu boyle bir yasama mahkum ettikleri icin satmaya hakki bile vardi bana kalrsa. Tabii sattigi adam Xerxes'e guven olur mu, ya da hersey daha mi guzel olur onun icin? Hic zannetmiyorum.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum