Author |
Message |
Dreamscape
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 23, 2007 5:12 am |
|
Simyacı yı bir kez daha okudum...
Ã?ünkü her okuyuÅ?umda kendimi Santiago nun yerine koyuyorum ve bende kendi kiÅ?isel menkibemi düÅ?ünüp,onu gerçekleÅ?tirmemin hiçde hayal olmadıÄ?ını anlıyorum...(Farkındayım birÅ?ey anlamadınız) |
_________________ <div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br> |
|
Back to top |
|
|
Sturm_Ardeth
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 23, 2007 8:35 pm |
|
" Olasılıksız " kitabını okudum ve tavsiye ederim arkadaÅ?lar. yazarın tam adını hatırlamıyorum Å?uan ama " Adam F..... " biÅ?idi.. |
_________________ " Let My Heart Go " |
|
Back to top |
|
|
CLiCKs
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 23, 2007 11:02 pm |
|
en son ejderha mızraÄ?ı serisinden Ä°kizlerin zamanını okudum ve Å?u anda silah kardeÅ?liÄ?ini okumaktayım(raistlin tarihçesini 2. kitabı) |
|
|
Back to top |
|
|
WizardOfQuarks
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Dec 24, 2007 2:26 am |
|
Sturm_Ardeth wrote: |
" Olasılıksız " kitabını okudum ve tavsiye ederim arkadaÅ?lar. yazarın tam adını hatırlamıyorum Å?uan ama " Adam F..... " biÅ?idi.. |
Yazarı, Adam Fawer.
Ben de bir önceki sayfada bu kitapla ilgili fikirlerimi belirtmiÅ?tim. Ã?ok güzel ve ilginç bir kitap. Oldukça da akıcı. |
_________________ "�n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Dec 24, 2007 4:41 pm |
|
Algernon'a Ã?içekler -Daniel Keyes . Günlük Å?eklinde daha doÄ?rusu rapor Å?eklinde yazılmıÅ? güzel, sürükleyici bir kitap.
Ã?ok düÅ?ük bir IQ ile doÄ?an Charlie, araÅ?tırmacıların, zekâ seviyesini artıracak deneysel ameliyatı gerçekleÅ?tirmeleri için kusursuz bir denektir. Bu deney Algernon adındaki labaratuvar faresinde denenmiÅ? ve büyük bir baÅ?arı elde edilmiÅ?tir.
Ameliyattan sonra, Charlie'nin durumu kendi yazmıÅ? olduÄ?u raporlara çocuksu bir dil ve imlâ hataları hakimdir. Beynindeki geliÅ?meye paralel olarak okuması, yazması ve konuÅ?ması da geliÅ?mektedir. Artık, insanların kendisiyle dalga geçemeyeceÄ?ini ve bir sürü arkadaÅ? edineceÄ?ini düÅ?ünür. Fakat, zekâsı normalin çok üstüne fırladıÄ?ından, çevresinde yadırganır, kıskanılır ve istemiÅ? olduÄ?u arkadaÅ?ları edinmekte yine baÅ?arısız olur, ve yine yalnızdır...
Deney, son derece önemli, bilimsel bir buluÅ? olarak görünüyordu, ta ki Algernon'da ani bir gerileme baÅ? gösterene kadar...
Acaba Charlie'de de aynı gerileme olacak mıydı?
Arka kapak tanıtımı bu. Okumanızı tavsiye ederim. Filmide vardı sanırım. |
_________________ Bir tek seni bana çok gördü dünya
Ä°yiler bu savaÅ?ı kaybetmiÅ?
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba... |
|
Back to top |
|
|
Kathranis
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Dec 25, 2007 1:32 pm |
|
En son " Tarihci " yi okudum. Kitap Aslinda tarihte Vlad Tepes diye bilinen Turk avcisi Dracula yi anlatiyor. Tarihci Vlad Tepes in niye Dracula diye anildigin,i neden Turk avcisi olarak bilindigini, Fatih Sultan Mehmet ile Vlad Tepes in arasinda gecen arbedeyi ve Dracula nin bugun un edebuyatina ve halk yasamina yansimalarini anlatiyor.
Orjinal adi The Historian . Yazar i tam olarak hatirlamiyorum ama ilgilenen olursa veya ogrenmek isteyen foruma yazabilirim . Tesekkur ederim |
|
|
Back to top |
|
|
Dreamscape
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 27, 2007 1:55 am |
|
Olasılıksız'ı okuyorum çok güzel bir kitap.....
Ama bazı olasılık hesaplarında olasılık fazla olsa da gerçekleÅ?mesi mantıÄ?a aykırı bence...Ya da çok büyük tesadüf gerekir ki bu tesadüfün gerçekleÅ?me olasılıÄ?ı oldukça düÅ?ük... |
_________________ <div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br> |
|
Back to top |
|
|
Kathranis
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 27, 2007 7:55 am |
|
Yazari kim? Bir de orijinal adini verebilir misin? |
|
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Thu Dec 27, 2007 9:10 am |
|
Improbable - Adam Fawer yanlıÅ? hatırlamıyosam.
Kitapçıda kitabın orjinalini gördüm çok acayip bi kapaÄ?ı vardı Å?u saÄ?dan soldan baktıkça deÄ?iÅ?en Å?eyleri kullanarak acayip bi derinlik kazandırmıÅ?lar Alasım geldi ama hem okudum hem de pahalı yani =)
baÅ?ka bi baÅ?lıkta kitapla ilgili düÅ?üncelerimi yazdıydım son derece sürükleyici ve baÅ?arılı bi kitap. |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
WizardOfQuarks
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jan 18, 2008 6:28 am |
|
YüreÄ?im Seni Ã?ok Sevdi - Canan TAN
Adından da anlaÅ?ılacaÄ?ı gibi bir aÅ?k hikayesi. Sürükleyici ve güzel ama yazar bütün kitaplarında hemen hemen aynı Å?eyleri kullandıÄ?ı için ben pek zevk alamadım. EÄ?er ilk kez bu yazarın bir kitabını okuyacaksanız beÄ?enebilirsiniz.
Ã?mitsiz aÅ?k yaÅ?ayanlar için... |
_________________ "�n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein |
|
Back to top |
|
|
esen
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jan 18, 2008 6:32 pm |
|
Evet öncelikle Zaman Ã?arkı serisinin 9. cildine baÅ?lamadan önce araya bir kaç kitap alıp okudum bunlar
Kara Büyücü serisi 6 kitaptan oluÅ?uyor ( Harika bir seri )
Hemen ardından Vampir Viktorio ( sanırım isim buydu) Biraz daha iyiydi tek ciltlik bir kitap
Ve Å?u an hala devam ettiÄ?im Artemis yayınlarının çıkardıÄ?ı
Güç Kalıtları 4 ciltlik bir seni ve harika ötesi benc okunmalı büyüyle ve fantastik dünyayla ilgili harika bir seri |
|
|
Back to top |
|
|
Edmond
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 19, 2008 12:09 am |
|
Harika bir kitap olan Suç Ve Ceza'yı okudum.Ama baÅ?karakterin ismini bile zor aklımda tuttum, isimler acayip karıÅ?ık Raskolnikov bile baÅ?karakter olduÄ?u için geliyor aklıma |
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
|
|
Lugtarias
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sat Jan 19, 2008 6:46 am |
|
Ã?n-Türk UygarlıÄ?ı. Kesinlikle tarihi yenden keÅ?fetmek isteyen herkes okumalı. Kısacık bir kitap zaten 50 küsür sayfaydı sanırım bir saatte bitti. |
|
|
Back to top |
|
|
HeroThoR
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Feb 19, 2008 12:17 am |
|
Moorcock, Michael. Beyaz kurt'un kaderi: (elric destanı üçüncü kitap).gerçekten mükemmel bir kitap. Melnibone'lu Elric ile baÅ?layan bu destanı okumayanların temin edip mutlaka okumasını tavsiye ederim |
|
|
Back to top |
|
|
Edmond
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Feb 19, 2008 12:31 am |
|
Hababam Sınıfı'nı okudum.Rıfat Ilgaz'dan diÄ?er kitaplarını da ondan önce okudum.
Don KiÅ?ot Ä°stanbul'da
Radar
Hababam Sınıfı
Hepsi de birbirinden harika ama biraz sapık adammıÅ? Rıfat Ilgaz |
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
|
|
|
|