Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Fallout Serisi!
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Fallout Serisi! View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 3:01 am Reply with quoteBack to top

Ben bitirdim Toxic cave olayını Å?imdi derileri topluyorum ama dikkatimi bir Å?ey çekti marketçiler yetersiz kaldı artık, kimsede düzgün mallar yok, önüme gelenle "barter" yapıyorum ama o da yetersiz.

Jet diye bir uyuÅ?turucu var, çekince acayip dövüÅ?üyoırsun ama birkaç kere kullanınca "addict" oldum, vazgeçtim kullanmaktan, Å?imdi Sulik'i jetliyorum yeri geldiÄ?inde. :schemes:

Bir de Å?öyle bir olay oldu: Arazide giderken bir tüccar ve korumalarına rastladık, adam beni görünce "seni tanıyorum, sen millete iyilik ediyorsun, biz böylelerini sevmeyiz," diyerek saldırdılar. Gurur duydum doÄ?rusu, demek alemde adımız iyi babaya çıkmıÅ?! Mr. Green

.
    Back to top View user's profileSend private message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 21, 2008 10:39 pm Reply with quoteBack to top

.
    Yaa, bu Valut City baÅ?kanı First citizen denilen kadın ne kadar adiymiÅ? yaa! :schemes:

"Repair" özelliÄ?ini baÅ?tan seçtiÄ?ime ne kadar da piÅ?manım ama kimse bana dedi mi ki tamir özelliÄ?ini almana gerek yok, Vic denen tipi kurtardıÄ?ında her Å?eyi tamir edecek diye? Hayır bir Å?ey deÄ?il, baÅ?tan seçtiÄ?in üç özel yeteneÄ?e bir puan veriyorsun iki artıyor. Bir de Science bilim özelliÄ?im 101 oldu henüz hiçbir yerden hiç bir Å?ey öÄ?rendiÄ?im yok. KeÅ?ke onların yerine throw & big veya enerji weapon seçseymiÅ?im. Rolling Eyes

.
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Sep 07, 2009 11:53 pm Reply with quoteBack to top

.
    ArkadaÅ?lar Å?imdi yine oynuyorum. Kafadan small guns özelliÄ?ine yüklendim ilk bir iki level zorlansam da artık attıÄ?ımı vurduÄ?umdan ilk oynayıÅ?larımdan çok daha rahatım.
    Fakat Å?öyle bir problem oldu: Eskiden oynarken çok iyi hatırlıyorum düÅ?manı9n eline koluna bacaÄ?ına hatta gözlerine "called shot" yapabiliyordum. Å?imdi ise çok iyi niÅ?ancı olduÄ?um halde özel noktalara ateÅ? etme seçeneÄ?i çıkmıyor bir türlü? Nedir kaçırdıÄ?ım; bir bilen varsa yardımcı olsun; bütün abilitylerim yüksek (gifted) yoksa bunun için bir perk filan mı almak gerekiyordu. Ama iyi hatırlıyorum daha giriÅ? bölümünde karıncalara karÅ?ı savaÅ?ırken bile vardı bu özellik.

.
    devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Sep 07, 2009 11:55 pm Reply with quoteBack to top

dwaxer wrote:
    .
    ArkadaÅ?lar Å?imdi yine oynuyorum. Kafadan small guns özelliÄ?ine yüklendim ilk bir iki level zorlansam da artık attıÄ?ımı vurduÄ?umdan ilk oynayıÅ?larımdan çok daha rahatım.
    Fakat Å?öyle bir problem oldu: Eskiden oynarken çok iyi hatırlıyorum düÅ?manı9n eline koluna bacaÄ?ına hatta gözlerine "called shot" yapabiliyordum. Å?imdi ise çok iyi niÅ?ancı olduÄ?um halde özel noktalara ateÅ? etme seçeneÄ?i çıkmıyor bir türlü? Nedir kaçırdıÄ?ım; bir bilen varsa yardımcı olsun; bütün abilitylerim yüksek (gifted) yoksa bunun için bir perk filan mı almak gerekiyordu. Ama iyi hatırlıyorum daha giriÅ? bölümünde karıncalara karÅ?ı savaÅ?ırken bile vardı bu özellik.

.

Fast Shot seçmiÅ?sindir trait olarak.
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 08, 2009 12:33 am Reply with quoteBack to top

devrimk wrote:
    Fast Shot seçmiÅ?sindir trait olarak.

Mr. Green Evet, ben de biraz önce farkettim. Daha çok ateÅ? edeyim diye ilk seçtiÄ?im perk oydu. Tüh kötü oldu ama ne yapalım, konseptim silahÅ?ör olduÄ?undan katlanacaÄ?ız. Å?imdi Rend diye bir yerde maden satın alıp alien tarzı yaratıkları madenimden temizlemem gerekiyor; metagame hilesi yapıp bu yaratıkların özellikle
    Spoiler:
    ayaklarından, bacaklarından
    vurulursa daha kolay yenilebildiklerini okumuÅ?tum; adilerde DR filan var sanırım çok zor ölüyorlar.

.
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 08, 2009 12:37 am Reply with quoteBack to top

Bazırlarına göre muhteÅ?em bir traitken, benim gibi bazılarına göre ise berbat bir trait. elinde çok hızlı bir silah, roket atar veya aÄ?ır makinalı ile gitmeyeceksen hiç bir anlamı yok ki bence Fallout'un çok güzel bir yönü olan nokta atıÅ?larını kapatıyor.

Seçim 3 niÅ?anlı ateÅ? mi, 10 normal ateÅ? mi? Nian alarak ateÅ? etmeyi tercih ederim.

devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 08, 2009 1:08 am Reply with quoteBack to top

Dwaxer devam et Fast Shot iyidir.

Tabanca olarak:
    http://fallout.wikia.com/wiki/.223_Pistol

http://fallout.wikia.com/wiki/PPK12_Gauss_Pistol

Tüfek olarak:
    http://fallout.wikia.com/wiki/Sniper_Rifle

http://fallout.wikia.com/wiki/M72_Gauss_Rifle

Kullanırsın rahatça herkesle baÅ?a çıkabilirsin.
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 08, 2009 1:24 am Reply with quoteBack to top

.
    Artık mecburen devam etcem tabii. Bazı durumlarda sniperlık yapıp özel yerlere ateÅ? etmek iyi oluyordu sanırım ama olsun.

Yalnız bu gaus maus enerji silahları9 için ayrıca puan yatırmak gerekiyor sanırım ki, o da beni üzüyor; halbuki tabanca tüfek iÅ?te Razz

Bir de Å?unu soracaÄ?ım: sanırım haritanın güney tarafları çok tehlikeli, kuzey tarafında mı dolaÅ?mak lazım ilk zamanlarda? AÅ?aÄ?ıya doÄ?ru giderken bir bölümde 3 tane koskocaman robot gözümüzün önünde bir aileyi aÄ?ır makinalı silahla kıymaya çevirdi; neden olduÄ?unu da anlamadım ama buralarda fazla dolaÅ?mayı gibi algıladım ben onu. Mr. Green bir de Geckoların ejder gibi alev atanı var güneyde, yakıyor yani.

.
    devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 08, 2009 1:41 am Reply with quoteBack to top

Ã?rnek verdiÄ?im silahlarda Small Guns yeteneÄ?iyle atıÅ? yapılıyor.
    BahsettiÄ?in olay hikayesel kısım, nerede dolaÅ?ırsan dolaÅ? görüyorsun o hikayeyi. (Robot deÄ?il onlar Power Armorlu insanlar.)
    Random Encounter'den çekiniyorsan Survival yeteneÄ?ini yükseltmeni tavsiye ederim.
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 08, 2009 1:55 am Reply with quoteBack to top

Falloutta en kullnıÅ?lı 3 skill sanırım

Steal
    Speach
    Smallguns

Oyunda en çok Å?eyi görüp neredeyse herÅ?eyi elde etmek için ideal. Ama

Steal: Bir yerden sonra marketlerin paraları bittiÄ?inden elinde gereksiz birsürü eÅ?ya kalıyor.

Speach: Her Å?eyi konuÅ?arak çözemiyorsun.

Smallguns: Ã?stteki iÅ?e yaramdıÄ?ında buna sarılıyorsun.

Autdoors ile ona ait perkleri alırsan yolda karÅ?ına çıkacak iyi encounterları da daha rahat buluyorsun. Sana oyunun hiç bir yerinde bulamayacaÄ?ın bazı güzel eÅ?yalar kazandırıyor. Ama tek tük olunca tüm gruba kazandıraıyorsun. Tek kiÅ?ilik oyunlarda ise bence harika bir seçim olabilir bu beceriye vermek.

Rend madenindeki uaratıklar seviyene göre güçlü çıkıyor gerçekten. Hele Sulik gibi Mandalar meleeye girmeye meraklı olduklarından daha da fena. Vic ise bunları vuramamakta inat ediyor. Sanırım tüm oyun boyunca en büyük yandaÅ?ın olacak Cassady ile tek baÅ?ınasın Very Happy

Science aslında iÅ?e yarar bir beceri. BaÅ?larda köyden indim Å?ehire olunca iÅ?e yaramaz gibi gözüküyor. Ama oyun ilerledikçe ve teknolojik cihazlar arttıkça science gerçekten yararlı hale geliyor.

Arcanum oynayan var mı? Onun içinde baÅ?lık açalılm mı? Herhalde atmosfer bakımından Fallout ile baÅ?çıkabilecek tek oyundur.

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 08, 2009 2:58 am Reply with quoteBack to top

devrimk wrote:
    Random Encounter'den çekiniyorsan Survival yeteneÄ?ini yükseltmeni tavsiye ederim.
    �ekinmiyorum, aksine, çıksın; bol bol save alıyorum nasıl olsa! Mr. Green
    Darkgnome wrote:
    Falloutta en kullnıÅ?lı 3 skill sanırım Steal...
    Steal: Bir yerden sonra marketlerin paraları bittiÄ?inden elinde gereksiz birsürü eÅ?ya kalıyor.
    Neutral Rolling Eyes "Steal" mi!.. Dünyayı ya da en azından kabilesinin geleceÄ?ini kurtarmaya çıkmıÅ? "chosen" bir kiÅ?iye hiç yakıÅ?tıramadım böyle bir Å?eyi. Razz Ben Å?ahsen evlere girip eÄ?er içinde oturan biri varsa ordaki dolapları bile karıÅ?tırmıyorum; ayıp yani. Ama satıcı "fuck muck!" diye konuÅ?ursa alnından vurup eÅ?yalarını alıyorum tabe. Mr. Green
    Darkgnome wrote:
    Sanırım tüm oyun boyunca en büyük yandaÅ?ın olacak Cassady ile tek baÅ?ınasın Very Happy .
    Cassady kimdir ya? Mr. Green
    Darkgnome wrote:
    Science aslında iÅ?e yarar bir beceri. BaÅ?larda köyden indim Å?ehire olunca iÅ?e yaramaz gibi gözüküyor. Ama oyun ilerledikçe ve teknolojik cihazlar arttıkça science gerçekten yararlı hale geliyor

Valla gördüÄ?üm her cihazı kurcalıyorum bir Å?eyler öÄ?renirim diye ama henüz baÅ?arılı olamadım. 7.leveldeyim, yeni yeni Science'a vermeye baÅ?ladım ama tabi tek tek zor yükselir bu skiller. 3 tane ana skillim small guns, big guns ve lockpicks (eyvah yakalandık! Mr. Green hayır hırsızlık için deÄ?il, tuzaklar için Razz ) Å?imdi small guns 105 fian onu kestim lockpick abandım Å?imdi o da 100'ü geçti; artık big guns ve Sciense filan yatırıyorum ama firs aid, doctor filan da çok önemli, hem kendini iyileÅ?tirip hem de exp kazanıyorsun.

.
    devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 08, 2009 3:37 am Reply with quoteBack to top

En ideal olarak
    Small Guns
    Lockpick
    Doctor

olduÄ?unu düÅ?ünürüm.

Ayrıca Doktor'u %60'a çıkartırsanız:
    Living Anatomy +10% to Doctor and +5 damage to living creatures

perkini de almaya hak kazanabilirsiniz.

Speech Fallout 1'de çok iyiydi. Hiç kimseyle savaÅ?madan oyunu bitirebileceÄ?inizi biliyor muydunuz?
    Mr. Niceguy olarak oyun açıklaması (Walkthru) vardı.
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 08, 2009 3:57 am Reply with quoteBack to top

Sneak, steal ve lckpick ile de bitirme vardı hatırladıÄ?ım kadarıyla. Very Happy Fallout'tan bahsediyoruz. Smile

Hatta Å?u Å?keilde demek gerek. Oyunun baÅ?ında size seçtirilen 3 farklı karakterden seçtiÄ?iniz herhangi biri ile bitirebiliyorsunuz. Hırsız, dedikoducu ve Brute ile Very Happy

Ä°leride pek çok tuzaÄ?ı etkisiz kılmak için science gerekecek ama. Lockpick ile bunu yapamayacaksın sanırım. Ama lockpickte iyi seçim bence. Very Happy

Science'ye baÅ?ında verme. Kitaplardan da belli bir yüksekliÄ?e kadar ulaÅ?abiliyorsun. Int. 10 yaptıysan (Ki ben hep yapıyorum) Kitaplarla gerçekten oldukça yükseltebilirsin bu becerilerini.

devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 08, 2009 4:12 am Reply with quoteBack to top

Fallout Tactics oynayanlar için Awaken mod diye bir patch var. Amatör insanlar tarafından yapılmıÅ?, eski Fallout oyunları gibi senaryolu bir oyun.

Arcanum hakettiÄ?i yeri bulamamıÅ? çok güzel bir dünya ve oyundur bence de.
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 08, 2009 5:40 am Reply with quoteBack to top

.
    Yalnız Darkgnome bizi iyi gaza getirdin; sulik'in eline submachinegun verdik; Å?imdi -hiç aklıma gelmezdi- mermi sıkıntısı yaÅ?ıyorum, üstelik herif mermilerin yarısını da üzerime burst etti! Mr. Green Ã?stelik iÅ?in ilginç yanı bu alien yaratıklarıyla baÅ? etmek için military deneysel bir ilacı kendime Å?ırınga ettiÄ?imden fiziksel güçler tavana vurdu ama Int maymun düzeyine filan gerilemiÅ? birden bire; Sulik'ten makineliyi geri alcam ama iletiÅ?im kuramıyorum, iki kelimeyi bir araya getiremededim, "hönk, oha, cöÅ?!" gibi Å?eyler çıkıyor aÄ?zımdan. Bari ilacın etkisi geçene kadar savaÅ?ayım diye tekrar madene indim ama olan oldu, Sulik kurÅ?unları bitirdi ve üstelik benden baÅ?ka hedefi de vuramadı. Mr. Green

Daha önce de yemiÅ?tim ben bu submachine gun numarasını; yerli adam ne anlar makineli tüfekten halbuki. Reklamları abartıyo adiler. Vic de sayıyor sayıyor, "tabanca vs kullanırım," sonunda itiraf ediyor, "berbat niÅ?ancıyım!" diye. Verdik bir tabanca en adisinden, defansif modda savaÅ?sın diye, adam tamirci savaÅ?çı deÄ?il ki. Acaba ben bu Vic'i "Toxic Cave"e götürsem oradaki jeneratörü tamir edebilir mi ve edebilirse oradaki asansöre binince nereye gidiliyordu, yoksa 13 orası mı? Rolling Eyes

Yalnız o yaratıklar zor filan ama o madenden Mark-II metalik bir zırh çıktı arkadaÅ?lar, güzel oldu yani. Mr. Green

.
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum