Vic yeterince seviye atladıÄ?ında iyi bir tamirci oluyor. Seviye yükselmesiyle iyi bir niÅ?ancıda olacak. Vic'e uzak menzil fazla AP yiyen niÅ?ancı tüfeÄ?ini ver bence. Ä°lerisi için sakla sonra da. Cassady sanıyordum o arkadaÅ?ı. Senin aynındaki en iyi savaÅ?çı olacak adam. Kalp rahatsoızlıÄ?ı var ve Vault bilmemkaçın dıÅ?ındaki çadır Å?ehirde barmenlik yapıyor. Uzak menzilli ve özellikle makinalı tüfekleri onun kadar iyi kullanan yok. Koçum Cassady (Ya da her klimse)
Sulik. what weapons can you use?
Spear, fist, hammer. Submachinegun!..
(EÄ?er köyünde görmüÅ? olsaydı "Bazooka, Rocket launcher". Teneke kutuyu tek atıÅ?lık silahla nasıl vırsun. Ancak saniyede zirilyon tane mermi atan aletle yapabilir )
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Toxic cave'de özel bir Å?ey yok. Ä°yi zırh ve silah çıkıyor ama oraya girebilecek kadar skill yaptıÄ?ında yararsız oluyor.
Ayrıca Jet imal eden genç bir çocuk var onu yanına alabiliyorsun. Bilimi yüksek fakat silah vermemek lazım. Ã?ok güzel kritikler vuruyor ama sana ya da arkadaÅ?larına da vuruyor o kritikleri. Bir de Broken Hills'in Å?erifi Süper Mutant'da yanına gelebiliyor, tabii aÄ?ır silah üstadı üstadı.
.
Haberleri veriyorum:
Sulik öldü arkadaÅ?lar... 10 kiÅ?ilik hemen hepsi silahlı bir eÅ?kiya çetesiyle girdiÄ?imiz çatıÅ?mada, elinde balyozuyla kahramanca savaÅ?an arkadaÅ?ımız sayısız defa vurularak can verdi. Ya balyozla yarı çıplak nereye kadar (gerçi leather armor da vermiÅ?tim arkadaÅ?a)
Å?imdi iki seçeneÄ?im var; ya load edip Sulik'i hayata döndürmek ya da arkadaÅ?ı balyozuyla gömerek eÅ?kiyalardan gelen exp ve binlerce dolarlık ganimet ile teselli bulmaya çalıÅ?mak. Ne dersiniz ne yapayım?
.
Haberleri veriyorum:
Sulik öldü arkadaÅ?lar... 10 kiÅ?ilik hemen hepsi silahlı bir eÅ?kiya çetesiyle girdiÄ?imiz çatıÅ?mada, elinde balyozuyla kahramanca savaÅ?an arkadaÅ?ımız sayısız defa vurularak can verdi. Ya balyozla yarı çıplak nereye kadar (gerçi leather armor da vermiÅ?tim arkadaÅ?a)
Å?imdi iki seçeneÄ?im var; ya load edip Sulik'i hayata döndürmek ya da arkadaÅ?ı balyozuyla gömerek eÅ?kiyalardan gelen exp ve binlerce dolarlık ganimet ile teselli bulmaya çalıÅ?mak. :mrgreen: Ne dersiniz ne yapayım?
.
Sulik, Power Armor+Super Sledge verdiÄ?in zaman gerçekten verim alırsın. Ayrıca submachine gun yerine .223 Pistol verirsen tarama yapmadan ateÅ? etmek zorunda kalır.
Not: Oyunu hiç yardımcı almadan tek baÅ?ına savaÅ?arak bitirmek te mümkün tercih senin.
Sulik hasar konusunda en yilerden biri. VurduÄ?u adamı yere yıkıyor ve çok fazla saldırı yapıyor. Ama yanaÅ?ma konusundaki düz mantıÄ?ı onun saç baÅ? yoldurmasına sebep oluyor. Science yüksek olsa onun mantıÄ?ında ama çok daha iyi savunması olan bir yandaÅ?a da sahip olabiliyormusun sanırım. Ben bu yaratıÄ?ı ne yazıkki tamir edemedim (Ahh kaçtı) ama arkadaÅ?ım Sulik yerine bunu alarak daha çok verim aldıÄ?ını söylemiÅ?ti.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
.
Ya zaten ben eskiden oynadıÄ?ımda Å?unu farketmiÅ?tim: Yanında arkadaÅ? varsa random encouterlerde çıkan düÅ?man sayısı ona göre katlanarak artıyor, yani zorluk seviyesi aÅ?aÄ?ı yukarı korunuyor. Ben aslında Sulik'in eÅ?ya taÅ?ıma kapasitesini beÄ?eniyorum. ben max:150 taÅ?ıyabilirken, Sulik 200 taÅ?ıyor. Tek baÅ?ıma ganimetleri taÅ?ımam pek mümkün deÄ?il.
Darkgnome senin dediÄ?in helikopterin yanında vurduÄ?um robot mu yoksa?
Eskisi ka
.
Yaa süper olaylar oldu, hangi birini anlatsam!
Sulik'i canlandırdım tekrar; gönlüm razı olmadı ölmesine ve kendi üzerimdeki DR'li zırhı da ona verdim korunsun diye. (Yalnız zırlar bende görünürken yardımcıların üzerinde deÄ?iÅ?iklik olmaması pek hoÅ? deÄ?il)
Ã?nce Vic'i Toxic cave'e götürdüm Å?u meÅ?hur asansörü çalıÅ?tırabilmek için; jeneratörü tamir edebildik ama bu sefer de asansöre elektirk elektronik filan parçası lazım.
Asıl beni Å?ok eden olay Guardion Teleport diye halka Å?eklinde bir taÅ?a geldim, ortasından geçince kendimi Valut-13'de buldum birden bire! Of dedim oyun erkenden bitti herhalde ama Valut su mataralarını ve biraz ganimet topladım ama asansörden çıkamadım GECK filan da yoktu, bir biÅ?lgisayarı kurcalayınca kendimi teleport taÅ?ının yanında buldum yine. Biri bana anlatsın baÅ?ıma ne geldiÄ?ini please!
Ayrıca programcının esprilerini içeren "Unwashed" adamların "Spammer"i öldürmelerine tanık oldum (hatta bir iki kurÅ?un da ben sıktım adi herife ) ve "Bridge of Death"in baÅ?ında bekleyen azrail kılıklı adamın bilmecelerine tesadüfen aklımda kalmıÅ? "Dogmeat" cevabını vererek sonunda doÄ?ru cevabı verdim, böylece beni öldürmedi.
Eski, grafiklerin abartılmadıÄ?ı zamandaki oyunlar sanki severek yapılmıÅ?, emek veren adamlar hangi detayları ekleyeceklerini Å?aÅ?ırmıÅ?lar adeta.
fawkes'a gatling laser verip kendimede plasma rifle aldıktan sonra çok kalabalık süper mutant grupları bile çatır çatır hayata veda ediyor.
[b].
Asıl beni Å?ok eden olay Guardion Teleport diye halka Å?eklinde bir taÅ?a geldim, ortasından geçince kendimi Valut-13'de buldum birden bire! Of dedim oyun erkenden bitti herhalde ama Valut su mataralarını ve biraz ganimet topladım ama asansörden çıkamadım GECK filan da yoktu, bir biÅ?lgisayarı kurcalayınca kendimi teleport taÅ?ının yanında buldum yine. Biri bana anlatsın baÅ?ıma ne geldiÄ?ini please!
Spoiler:
Fallout içinde fantastik konulara da yer veriliyor. Yolun düÅ?erse, ileride büyülü gücü olan bir karakterlede kaÅ?ılaÅ?acaksın. Bir zaman yolculuÄ?u ile geçmiÅ?e gidiyorsun ve senin atanın zamanındaki Vault 13'te buluyorsun kendini. etrafa bakarken bir alete takılı bir çip görüyorsun ve kurcalar ken kırıyorsun. KırdıÄ?ın bu çip Vault 13'ün su çipi. Fallout 1'de atanı gönderme sebepleri de Vaulttaki tek su çipinin kırılmasıydı zaten :D
Eskisi ka
Guardian Teleport
Fallout bildiÄ?iniz gibi bir çok gönderme yapıyor. Fallout 2 'de 1'e göderme yapıyor.
O taÅ? zamanda yolculuk yapmanı saÄ?lıyor Vault 13'e gidip birÅ?eyleri kurcaladıÄ?ında Waterchip'i bozuyorsun ve sonra geri geliyorsun.
Sana bir dosya attım o dosyayı kullanırsan yardımcıların zırh giydiÄ?inde üstleri deÄ?iÅ?iyor.
Ayrıca programcının esprilerini içeren "Unwashed" adamların "Spammer"i öldürmelerine tanık oldum (hatta bir iki kurÅ?un da ben sıktım adi herife ) ve "Bridge of Death"in baÅ?ında bekleyen azrail kılıklı adamın bilmecelerine tesadüfen aklımda kalmıÅ? "Dogmeat" cevabını vererek sonunda doÄ?ru cevabı verdim, böylece beni öldürmedi.
Spoiler:
Fallout'ta pek çok gönderme ve alıntı var. Buradaki köprünün bekçisi "Monthy Phyton and the holy grail" adlı bir filmden alınma. Oradaki harika diyaloÄ?u burada yazyım.
Bekçi kral artur ve yandaÅ?larını durdurur.
Bekçi: Bradan geçiÅ? için benim soracaÄ?ım 3 soruyu doÄ?ru yanıtlamalısınız.
Kahraman Lancelot öne atılır. "ilk ben" diyerek. DiÄ?erleri ise korkudan bir adım geri çekilir.
Bekçi: Adın nedir?
Lancelot: Lancelot.
Bekçi: Amacın nedir?
Lancelot: Köprüden karÅ?ıya geçmek.
Bekçi: En sevdiÄ?in renk nedir?
Lancelot: Mavi
Bekçi: geçebilirsin.
Ardından kahramanlıkları ile anılmak istenen Sör bilmemne gelir. Sör Gyle olabilir.
Lancelot: Gyle.
Bekçi: Ugandanın baÅ?kenti neresidir?
Sör Gyle buna cevap veremez ve yok olur.
Artur'a sıra gelir
Lancelot: arthur.
Bekçi: Bir kuzgun uçarken hızı ne kadardır?
Arthur daha önceden bu konuda iki kiÅ?inin tartıÅ?masına Å?ahit olmuÅ?tur. Sonunda karar verilen sonuç Afrika ve Avrupa kuzgunlarının farklı hızlarda uçmasıdır.
Arthur: Avrupa mı? Afrika mı?
Bekçi bu sorusuna böylesi bir karÅ?ı soru beklemiyordur ve kendisi yok olur.
Kesinlikle izlenesi bir film. Ama yanlıÅ? hatırlamıyorsam Kral Arthur'un taktiÄ?i ile bu bekçiyi yok ettiÄ?inde sana Power Armor'un özelliklerini kazandıran bir cloack'a sahip oluyordun. Aba Science gerekiyor olabilir bu sorulara doÄ?ru cevaplar için.
dwaxer wrote:
Eski, grafiklerin abartılmadıÄ?ı zamandaki oyunlar sanki severek yapılmıÅ?, emek veren adamlar hangi detayları ekleyeceklerini Å?aÅ?ırmıÅ?lar adeta.
Eski oyunların zamanında bilgisayar teknolojisi geliÅ?mediÄ?inden kiÅ?iler akıllarındakileri ekrana verebilmek için çok uÄ?raÅ?ıyorlardı. Bu kadar BUG'lı ve boÅ? konulu oyunlar çıkmıyordu. Å?u anda bu kadar emek sarfeden sadece Blizzard sanırım. Ancak onlarda kendilerini bozmaya baÅ?lamıÅ?lar duyduÄ?uma göre.
Fallout 1 ilk çıktıÄ?ında Türkiyede yeterli ilgiyi görmemiÅ?ti. Bu sebeple bir süre sonra Level dergisi tarafından bedava oyun olarak verildi. Sanırım bu oyunun daÄ?ıtılmasından sonra Türkiye de Fallout gerçekten beÄ?enilen ve ilgi gören bir oyun olmayı baÅ?ardı. aslında bilgisayar dergileri omasa daha pek çok böylesine güzel oyun türkiye de gelip geçebilirdi.
Pek çok kiÅ?inin RPG oyunu sıralamasında Fallout 2 ikinci sıradadır. Bazılarına göre ise 3. sırada. Bana göre ise 1. sıradadır çoÄ?unluÄ?a göre ilk 3 Å?u Å?ekildedir.
Ardından Baldursgate ve Arcanum gibi klasikler gelir.
Eskisi ka
Fallout 3 eski Fallout oyuncuları tarafında beÄ?enilmedi. Ä°lk olarak Fallout3 oynayıp sonra eskilere dönenler ise Fallout 2'yi hiç beÄ?enmedi.
Eskiler'in beÄ?enmeme sebebi, Fallout1 ve 2'yi yapanların çok geniÅ? bir fantastik kurgu ve espri kültürüne sahip olmalarıydı bence. Her noktadan, en beklenmedik yerden bambaÅ?ka göndermeler ile karÅ?ılaÅ?ıyordun. NPC zenginliÄ?i ve onlar ile etkileÅ?im en uç noktadaydı ve sonlar bu etkileÅ?imlere göre hep deÄ?iÅ?iyordu.
Yenilerin beÄ?enmeme sebebi ise Fallout 3'ün hareketliliÄ?i, gerçekçilik hissi ve grafiklerini Fallout 2'den alamamaları.
Adamlar aslında güzel bir oyun çıkartmıÅ?lar gibi geliyor Youtube'dan izlediÄ?imde. (Elimdeki bilgisayar o oyunu kaldırmıyor.) Ancak ne yazık ki adının içinde Fallout var ve Fallout'u klasik yapan hareketliliÄ?i ya da grafikleri deÄ?ildi. Eskilerin beklendtileri bambaÅ?kaydı.
Eskisi ka
.
Hımm, anladım yani bir yere teleport olmak deÄ?il de zaman yolculuÄ?uydu benimki; yani geçmiÅ?teki Vault-13'e gittim. Peki bu mavi renkli su mataraları var üzerinde 13 yazan onlar ne iÅ?e yarıyor?
............
Devrim saÄ?ol patch dosyaları için gerçi böyle de dalton kardeÅ?ler gibi Vic ile birbirimize benzedik ama adamlar zırhtan yararlanıyor mu diye paranoyak düÅ?ünmekten kurtuldum, hem de daha gerçekçi oldu.
.............
O köprünün baÅ?ındaki bana daha çok oyundaki bazı teknik özellikleri sordu; örneÄ?in "Str:6 olursa ve bilmemne perk'in olursa max kaç lb taÅ?ıyabilirsin?" gibisinden sorular. Bir iki defa öldüm (zaten oraya ilk geldiÄ?imde karakterin düÅ?ünce balonunda, "içimden bir his save etmem gerektiÄ?ini söylüyor" dedi aynen ) ama her defasında deÄ?iÅ?en sorulardan sonunda, "Fallout-1'den 2'ye aktarılan karakter kimdir?" deyince orada "Dogmeat" diye bir kelime gördüm; Alenthas sanırım yazmıÅ?tı bu kelimeyi, ben de kopya çekip Å?ansımı denedim tuttu. Azrail tipli adam uzaklaÅ?ırken kendi kendine "böyle sahneleri oyuna koyarsam beni kimse ciddiye almayacak sonunda!" gibisinden söyleniyordu.
Ã?ölde uzun süre yürürsen (dehidration) susuzluk hasarı alıyorsun, su mataran varsa bu gerçekleÅ?miyor.
ArkadaÅ?lar grafikler Å?imdiki oyunlara kıyasla kötü fakat oyunun tarihi 1997-98. O zaman için grafikleri gayet güzeldi o konuda haksızlık yapmayalım.
Dwaxer sayende bende Fallout 2'yi tekrar yükledim.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum