Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Fallout Serisi!
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Fallout Serisi! View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Sep 10, 2009 2:43 am Reply with quoteBack to top

.
    Tabii grafikler zamanında güzel (hep öyle deÄ?il midir? Razz ) Yok ses efektleri felan da berbat Razz Bu zamanın Å?artlarına alıÅ?ık biri daha oyun ekranını görür görmez "ıyy bu ne yaa!" diyecektir kesinlikle; hiç kandırmayalım kendimizi. Ama oyun bence "senaryo ve RP bakımından" Å?imdiki zamanda milyon dolarlar harcanarak yapılan oyunlara beÅ? basar! Nitekim verdiÄ?im en bariz örnek güzelim Might & Magic FRP serilerinin ardından, Dark Mesiah diye bir FSP oyunu çıkarmaları (ve Fallout-3 de öyle imiÅ?) Daha birkaç sahne oynadım Dark Mesiah'ı iÄ?rendim; adam beni saÄ?a sola koÅ?turuyor baÅ?ka bir numara yok; halbuki ondan önceki 6-7-8. serileri oynamıÅ?tırm (gerçi onlar da first person görüÅ?lüydü) o dünyanın içinde kayboluyorduk resmen.
    Yeni nesilin gitgide grafik aÄ?ırlıklı ve fazla beyin kasmadan önüne geleni çatır çatır vuracaÄ?ı, senaryosu sıfır oyunlara alıÅ?tırıldıÄ?ını görüyoruz. Artık bu bir dayatma mıdır yoksa hiperaktif kaotik neslin arzusunu beslemek midir, yoksa ikisi de mi tartıÅ?ılabilir.

.......

Detayların bazılarını kaçırıyor insan, o yüzden Fallout-2 birden fazla oynanabilir rahatlıkla. (mesela omletçi Rose'un omletleri iyileÅ?tiriyomuÅ? ama ben kümesteki yaratıÄ?ı öldürdüm bile) Her seferinde deÄ?iÅ?ik konsep aÄ?ırlıkları olan bir karakter seçmek lazım tabii, hatta yönelim bile iyi-kötü gibi farklı olabilir. Beni artık ilk defa gittiÄ?im yerlerde bile tanıyorlar; "ben Dean Winch!" dediÄ?imde Mr. Green "aaa sen o musun; karavancılar seni anlattı, insanlara iyilik yapan bir kahramanmıÅ?sın!" filan diyorlar. Very Happy HoÅ? ya...

......

Bir de bu bizim köyün Å?amanı durmadan rüyama girip, "çabuk!" filan deyip duruyor; strese sokuyor beni. Oyunun belli bir sürede bitirilmesi mi gerekiyor yoksa? Neutral

.
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Sep 10, 2009 4:12 am Reply with quoteBack to top

Haklısın Dwaxer. Yani bizim nesilde oyunlar tamamen grafikler üzerine yoÄ?unlaÅ?mıÅ? durumda. Dolayısıyla dediÄ?in gibi ben yaÅ?ıtlarıma "Lan bakın süper oyun lan!" diyerek Fallout 2'yi gösterdiÄ?imde "Maryo mu?" demeleri bile mümkün oluyor.

Ve senin de dediÄ?in gibi senaryo ve RP bakımından gerçekten de çoÄ?u oyuna bin basıyor.

HoÅ? Max Payne'ime, Battle Realms'ıma laf söyletmem Very Happy Ama onlar RP oyunu deÄ?iller.

Ama suç bir dayatma yapan yapımcılarda falan deÄ?il, suç tembel, düÅ?ünmeyi istemeyen oyuncularda.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Sep 10, 2009 7:55 am Reply with quoteBack to top

Ben tam tersini düÅ?ünüyorum. Fallout tarzı bir oyun yine yapılsa yine çok tutar. Grafikelrini çok daha iyi ve çok daha iyi seslendirmeler ile renklendirebilirler. Aynı miktarda zahmet ve zaman içinde yapabilirler bunu. Ama oyun yapımcıları tutabieceÄ?ini düÅ?üncükleri küçücük bir fikir ile oyun yapma arayıÅ?ına giriyorlar.

"Abi mesela biz kötü olalım ve goblinlere komuta edelim. Fantastik büyülü felan olsun. Nasıl fikir?"

Hoop hemen oyunun yapımı baÅ?latılıyor. deÄ?iÅ?ik konulu diye ilgi çekiyor ancak bir süre sonra daha çoÄ?unu görmüÅ? oyuncular tarafından sıkıcı olarak nitelenecek hale geliyor. Yukarıdaki fikir sadece bir Fallout sahnesi olabilir...

BaÅ?ka pek çok önek var ki bana bunların en önde gideni World of Warcraft gibi geliyor.

"Abi bak birde kurt adamlar ve goblinleri ekleyelim, ejderha çıkartıp dünya kaos içinde felan diyelim. Ã?imler arasında yükselmiÅ? yanar daÄ?lar filan olsun..."

Lafım buların düÅ?ünülmeden kafadan sallanarak yapıldıÄ?ı deÄ?il. elbetteki bunlara emek verilmiÅ?tir ama bir atmosfer, bir hikaye, bir ortam, gerçek bir macera yaratmak için yeterince emek harcamayan tasarımcılar, bilgisayar oyunlarına düÅ?kün gençliÄ?in bu açlıÄ?ını çok fazla kullanıyorlar.

Fallout 3 çıktı ve seenleri de oldukça çok. Sadece bir FPS olduÄ?unu düÅ?ünemem. Oblivion sadece FPS deÄ?ildi ve onu yapan adamlar büyük baskıla altında yaptılar bu oyunu. Daha iyisi de yapılabilirdi ama adamlara tek baskı ne yazık ki sadece "Fallout1 ve 2 kadar derin konulu ve geniÅ? mekanlı olmalı" baskısı deildi bu. "Bir an önce yapında onca senelik besleyiÅ?imizi üstünüze kusmayalım" baskısı da vardı. Sanırım bu baskıya en iyi dayanabilen Å?irket Blizzard, ki onlara karÅ?ı nefret bile uyandırıyor bu dirençleri.

"Blizzard seneyemi dedi. O zaman 5 sene daha bekleyeceÄ?iz. Muhahahhaha...."

Very Happy

Oyun firmaları bu yarıÅ? içerisinde daha fikir aÅ?amasındaki oyunları bile bir kaç rederlenmiÅ? görüntü ile millete tanıtıyor. BaÅ?kalarının fikri kapmasından veya fikrin eskimesinden korkuyor olabilirler. Unreal için kaç sene beklediÄ?imi düÅ?ünüyorum da adamlar onun tanıtımını yaptıklarında dahi pek çok kısmı bitmiÅ?ti. Yeni oyun Å?irketleri burada oyunculara çok eziyet ediyorlar. Ya senelerce bekleyecekler bu müthiÅ? fikri öÄ?renmek için ya da ellerinde daha tamamlanmamıÅ? bir oyun olacak.

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 11, 2009 1:40 am Reply with quoteBack to top

.
    Ã…?u oyunun grafikleri Temple of Elemantel Evil kadar olsa ne kadar hoÃ…? olurdu.

........

Å?imdi benim baÅ?ımda iki yeni sorun var arkadaÅ?lar yardı9m lütfen!

1-Durmadan (nedense) radyasyon hastalıÄ?ına kapılıyorum, Å?u anda 22 level radyasyon kaptım, pis ghoulların kasabasına filan gitmiÅ?tim zaten. Ama radyasyon serumu kullanınca da baÄ?ımlı oluyorum! Rolling Eyes BaÄ?ımlı olmak istemiyorum, nasıl kurtulacam bu radyasyon illetinden. Å?u anda Vault Citydeyim.

2-Moloc muydu bir kasabada kuyuya düÅ?en jhonny isimli kayıp çocuÄ?u bir türlü bulamayınca hile yapıp çözümlere baktım ama bir de ne göreyim meÄ?erse kasabanın storundaki adamla en baÅ?ta yaptıÄ?ım bir diyalog olmuÅ?tu; "GECK diye bir Å?ey duydun mu?" gibisinden sorunca "benim için bir Å?ey yap bakalım önce!" dedi ben de "sen yerini söylesen de ben gidip alsam" deyince konuyu kapattı. Yorgunluk sersemi olayı umursamadım, nasılsa yine ziyaret ederim diye baÅ?ka görevlere daldım ama meÄ?erse bu kayıp çocuk jhonny'i bulabilmek için bu adamla anlaÅ?ıp Ghost Farm diye bir görevi bitirmem lazımmıÅ? (sonradan hatırladım çiftliÄ?in altında ghoullar filan yaÅ?ıyordu) Saveleri de sık sık yaptıÄ?ımdan baÅ?a dönemedim artık bu adamdan o görevi alamıyorum yani 2 görev birden kaybolup gitti. Bunu düzeltmenin bir yolunu bilen varsa?..

.
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 11, 2009 3:05 am Reply with quoteBack to top

Kasabayı yok etmediysen ghost farmın bulunduÄ?u topraklara git ve ortalıÄ?ı karıÅ?tır. Belki çocuÄ?u ne olursa olsun bulabilirsin. O görev sadece çocuk ile ilgili deÄ?il zaten sadece çocuk orada. Sanırım Ghost farm için kasaba dükkanındaki vali ile konuÅ?man gerekiyordu. Silah ya da erzak satıyordu. Ã?ocuÄ?u bulduÄ?unda zırh yapımcısı seninle yine konuÅ?acak ve sana teelkkür edecektir.

RAD-X senin radyasyona maruz kaldıÄ?ında hastalanmanı önlüyor. RAD-away ise sen radyasyondan hastalanmıÅ?san iyileÅ?meni saplıyor. Ancak keÅ?ke baÅ?ında radyasyonnu kapmasaydın. Rad away oldukça pahalıydı yanlıÅ? hatırlamıyorsam ve bir yan görevi bitirmeye de gerekiyordu en az 2 tane. Ama merak etme yan görev fazla bir Å?ey getirmiyor Very Happy

Radyas hastalıÄ?ı ile ilgili:
    Spoiler:
    Tam çözümde görmüÅ?tüm. Sanırım radyasyon hastalıÄ?ı ile Vaut City içine girersen orada bir doktor seni iyileÅ?tiriyor ve üstüne senin radyasyona olan direncini artırıyordu. Nerede nasıldı ben yapmadıÄ?ım için bilmeyeceÄ?im. Ã?okta ahım Å?ahım bir Å?ey deÄ?il zaten.

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 11, 2009 4:14 am Reply with quoteBack to top

.
    Ya bende "Rad-away" bir sürü var Mr. Green (evet pahalı; 2500$) ama baÄ?ımlılık yapıyor diye kullanamıyorum mereti. Radyasyon neden kaptıÄ?ım da belli deÄ?il, yeÅ?il fosforlu bir yere basmadım Razz gerçi ghoulların kasabada içkiler bile fosur fosur parlıyor ama daha oraya gelmeden baÅ?lamıÅ?tı bende rad hastalıÄ?ı.

O kasabanın bir kare çevresini dolaÅ?tım ama ghost farmı bulamadım yoksa 2 kare mi uzaktaydı? Adam görevi vermeden de ghost farm'a gidilebiliyor mu acaba; o zaman bir ümidim olur, geç kalmadıysam tabii.

Bir de Å?u meÅ?hur Cassdy ile karÅ?ılaÅ?tım. Biraz daha gaz versem benimle yollara düÅ?ecek ama bu adam kalp hastasıymıÅ?, ilacını alamazsa ölebilir, ben bunu yanıma nasıl alayım ki? Rolling Eyes

.
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 11, 2009 5:19 am Reply with quoteBack to top

Korkma sen al onu yanına. DÄ?erlerinde daha saÄ?lam adam Very Happy

Ghostfarm'ın yeri adamın koordinatlarla açılıyor. Kasabaya gidip behasettiÄ?im adamla bir konuÅ? bence.

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 11, 2009 5:21 am Reply with quoteBack to top

Darkgnome wrote:
    Korkma sen al onu yanına. DÄ?erlerinde daha saÄ?lam adam Very Happy

Ghostfarm'ın yeri adamın koordinatlarla açılıyor. Kasabaya gidip behasettiÄ?im adamla bir konuÅ? bence.

Ya iÅ?te o adamla konuÅ?tum ama ilk defasında teklifini kabul etmediÄ?im için görevi vermedi bir daha da o konuyu açmıyor artık.

.
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 11, 2009 5:32 am Reply with quoteBack to top

Zenci bir adam olacaktı. Kırmızı giysili bir zenci sanırım. HImm. Ben her gördüÄ?üme atladıÄ?ımda bu duruma düÅ?memiÅ?tim hiç Very Happy

devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 11, 2009 6:24 am Reply with quoteBack to top

Ã?abuk baÄ?ımlı oluyorsun, radyasyondan zarar görüyorsun demek ki Endurance'yi düÅ?ük tutmuÅ?sun.

Save-load ederek baÄ?ımlılık sorununu aÅ?abilirsin, tesadüfi bir zar atıyor her kullandıÄ?ında.
    Vaultcitydeki doktor radyasyondan temizleyebiliyordu diye hatırlıyorum ayrıca radyasyondan 6. parmaÄ?ın çıkmaya baÅ?ladıysa onu da kesiyor.
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 11, 2009 6:36 pm Reply with quoteBack to top

.

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Dur sayim bakiim kaç parnaÄ?ım var.

Endurans vs 6'dan düÅ?ük hiçbir deÄ?erim yok aslında hepsi good ve very good ama ilacı çok kullanmıÅ? olabilirim tabii.

Cassdy'de kattım gruba. Durmadan, "kalbim teklemez inÅ?allah," deyip duruyor ilginç bir ekip olduk; birimiz radyasyonlu, birimiz kalp hastası, birimiz yerli diÄ?eri tamirci. (bu arada Vic artık isabetli atıÅ?lar yapmaya baÅ?ladı, tabanca kullana kullana eli alıÅ?tı resmen; geliÅ?meyi görmek güzel oluyor, baÅ?langıçta hep karavana çekiyordu)

.
    devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 11, 2009 6:41 pm Reply with quoteBack to top

Vic yanılmıyorsam enerji silahlarını da kullanabiliyordu. Bir de oyunda ufak bir arıza vardı. Yanınızdaki insanlar siz her 3 seviye atladıÄ?ınızda geliÅ?iyorlar. Bunu belirtirler genelde, Sulik "I feel much stronger now." diyordu yanılmıyorsam.

Arıza Å?u yardımcının atlayacaÄ?ı seviyede seviye atmayı savaÅ?ta yaparsanız yardımcı da seviye atlıyor, görevden aldıÄ?ınız deneyimle seviye atlarsanız yardımcı seviye atlamıyor ve bir dahaki seviyeye sarkıyor.
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 11, 2009 7:32 pm Reply with quoteBack to top

devrimk wrote:
    Vic yanılmıyorsam enerji silahlarını da kullanabiliyordu. Bir de oyunda ufak bir arıza vardı. Yanınızdaki insanlar siz her 3 seviye atladıÄ?ınızda geliÅ?iyorlar. Bunu belirtirler genelde, Sulik "I feel much stronger now." diyordu yanılmıyorsam.

Arıza Å?u yardımcının atlayacaÄ?ı seviyede seviye atmayı savaÅ?ta yaparsanız yardımcı da seviye atlıyor, görevden aldıÄ?ınız deneyimle seviye atlarsanız yardımcı seviye atlamıyor ve bir dahaki seviyeye sarkıyor.

Evet adamlar söylüyor dediÄ?in gibi. Bunu öÄ?rendiÄ?im iyi oldu seviye atlamaları savaÅ?a denk getireyim. Mr. Green Hemen araziye çıkıp bir encounter'a rast gelebiliyoruz ne de olsa.

.
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 11, 2009 7:41 pm Reply with quoteBack to top

.
    "Bu arada kendine Kral Arthur diyen ve yanında 4 yardımcısıyla 5 full-plateli adama denk geldim acayip tırstım, herifler hakkatten de görünüÅ?leriyle bile otomatik intimidate ediyorlar. Güya çok öldürücü bir silahı arıyorlarmıÅ? ki baÅ?kalarının eline geçmesin ve masumlar ölmesinmiÅ?. Diyecektim ki "sen manyak mısın; Kral Arthur Merlin dizisinde!" Mr. Green Yok herif kral babasının ismini bile doÄ?ru söyledi. (izlediniz mi Merlin'i cnbce'de)

YavaÅ? yavaÅ? kendimi çorak topraklardaki güç soÄ?uk savaÅ?ının ortasında bulmaya baÅ?ladım. Ã?rneÄ?in madende bulduÄ?um çipi Brotherhoodçuların tarafını tutan madenciye satarak bir Å?eylere sebep oldum (sanırım iyi bir Å?ey yaptım ama emin deÄ?ilim) Å?imdi de Vault city ile Gecko ghoul kasabasının arasını bulmaya çalıÅ?ıyorum. Ä°nsan kendini önemli filan hissediyor yahu. Razz

.
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 12, 2009 6:15 am Reply with quoteBack to top

dwaxer wrote:
    .
    Tabii grafikler zamanında güzel (hep öyle deÄ?il midir? Razz ) Yok ses efektleri felan da berbat Razz Bu zamanın Å?artlarına alıÅ?ık biri daha oyun ekranını görür görmez "ıyy bu ne yaa!" diyecektir kesinlikle; hiç kandırmayalım kendimizi. Ama oyun bence "senaryo ve RP bakımından" Å?imdiki zamanda milyon dolarlar harcanarak yapılan oyunlara beÅ? basar! Nitekim verdiÄ?im en bariz örnek güzelim Might & Magic FRP serilerinin ardından, Dark Mesiah diye bir FSP oyunu çıkarmaları (ve Fallout-3 de öyle imiÅ?) Daha birkaç sahne oynadım Dark Mesiah'ı iÄ?rendim; adam beni saÄ?a sola koÅ?turuyor baÅ?ka bir numara yok; halbuki ondan önceki 6-7-8. serileri oynamıÅ?tırm (gerçi onlar da first person görüÅ?lüydü) o dünyanın içinde kayboluyorduk resmen.
    Yeni nesilin gitgide grafik aÄ?ırlıklı ve fazla beyin kasmadan önüne geleni çatır çatır vuracaÄ?ı, senaryosu sıfır oyunlara alıÅ?tırıldıÄ?ını görüyoruz. Artık bu bir dayatma mıdır yoksa hiperaktif kaotik neslin arzusunu beslemek midir, yoksa ikisi de mi tartıÅ?ılabilir.

.......

Detayların bazılarını kaçırıyor insan, o yüzden Fallout-2 birden fazla oynanabilir rahatlıkla. (mesela omletçi Rose'un omletleri iyileÅ?tiriyomuÅ? ama ben kümesteki yaratıÄ?ı öldürdüm bile) Her seferinde deÄ?iÅ?ik konsep aÄ?ırlıkları olan bir karakter seçmek lazım tabii, hatta yönelim bile iyi-kötü gibi farklı olabilir. Beni artık ilk defa gittiÄ?im yerlerde bile tanıyorlar; "ben Dean Winch!" dediÄ?imde Mr. Green "aaa sen o musun; karavancılar seni anlattı, insanlara iyilik yapan bir kahramanmıÅ?sın!" filan diyorlar. Very Happy HoÅ? ya...

......

Bir de bu bizim köyün Å?amanı durmadan rüyama girip, "çabuk!" filan deyip duruyor; strese sokuyor beni. Oyunun belli bir sürede bitirilmesi mi gerekiyor yoksa? Neutral

.

ya mesela Bioware'in oyunlarında da öyle oldu hep, Baldur's Gate ve Planescape çok kafa yoran oyunlardı mesela, her adımınızı önceden planlamanız gerekiyordu, Baldur's Gate 2'de zordu mesela ama savaÅ? yerleri daha rahattı en azından eskisine göre, daha çok seçeneÄ?imiz ve taktiÄ?imiz vardı. Icewind Dale 1 ve 2 ile Diablo'nun yaptıÄ?ı saçma sapan Hack'n Slash olayına geçildi yavaÅ?tan, sonra NWN falan malum zaten. Fakat Fallout 3 o kadar da vur kır parçala deÄ?ildi yani ben çok sevdim. Hele tam Vampire: The Masquerade'i oynadıktan sonra oynayınca çok güzel gelmiÅ?ti.
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum