Fallout 1'de zaman sınırlaması vardı, 2'de öyle bir sınırlama olduÄ?unu hatırlamıyorum.
Kalbi olan yardımcılar Cassidy ve Vic eÄ?er Süper Stimpak verirsen ölebiliyorlardı sanırım.
O Å?övalyelerin aradıÄ?ı Kursal el bombası (Holy hand grenade), o da tıpkı köprüdeki soru soran adam gibi
Monty Python and the Holy Grail (1975)http://www.imdb.com/title/tt0071853/ filminden alınma.
3 baÄ?lantıya da baktım ve filmde gülmekten yerlere yattıÄ?ım bir diyaloÄ?u da bu baÄ?lantılar arasında görüm.
- Ben sizin kralnızım!
- Ben sana oy verdiÄ?imi hatırlamıyorum.
- Krallar oy ile gelmez!?
- �yle ise nasıl kral oldun?
- Gölün hanımı. Onun kolları, kutsal ekskalibur'u gölün dibinden çıkarttı ve bu benim bu kılcın taÅ?ıcıyısı olduÄ?umun iÅ?aretiydi. Bu sebeple ben sizin kralınızım!
- Dinle. Bir su yataÄ?ında yaÅ?ayan, garip bir kadının verdiÄ?i bir kılıç, meclisin karÅ?ılıÄ?ı deÄ?ildir. Ã?stün güçler sadece bazı zorlayıcı koÅ?ullarda elde edilebilir. Bu gibi salakça görevler ile deÄ?il.
-Sus. Sana susmanı emrediyorum...
- Aaaa. Sizin yönetiminizin barbarlıÄ?ı ortaya çıktı. Yardım edin. Burada benim insanı haklarıma saldırıda bulunuyor ve zor kullanıyorlar...
Tam çeviri deÄ?il ama tam çevirisi çok zor :)
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
O Å?övalyelerin aradıÄ?ı Kursal el bombası (Holy hand grenade), o da tıpkı köprüdeki soru soran adam gibi
Ya çok saçma bir Å?ey oldu; ben bir gece vakti yine bu 5 kafadara rastladım; bir maÄ?aranın önünde mutant bir minik fare ile cebelleÅ?iyorlardı. YeÅ?il plazmavari enerji atan tüfekleri filan var. Fare bunlardan birini nakavt etti Neyse bolca cephane harcayıp sonunda fareyi öldürebildiler (biraz kazma gibi geldiler bana ) Neyse konuÅ?maya pek yanaÅ?madılar, ben de tam yoluma devam edeceÄ?im, "Å?u maÄ?araya bir bakayım dedim. Girdim bir de ne göreyim bir hazine sandıÄ?ı ve içinde Holy Grenade! Kaptım artifacti bunların yanından uzaklaÅ?tım, Å?imdi nolucak bilmiyorum, bir ara dedim kuyuya filan mı atsam
Ã?ok ilginç o kadar oynamama raÄ?men karÅ?ılaÅ?madıÄ?ım bir Å?eyle karÅ?ılaÅ?mıÅ?sın, yukarıda yolladıÄ?ım linkte o sahne de var
Ã?ok ilginç o kadar oynamama raÄ?men karÅ?ılaÅ?madıÄ?ım bir Å?eyle karÅ?ılaÅ?mıÅ?sın, yukarıda yolladıÄ?ım linkte o sahne de var
.
Riderların gizli maÄ?arasına baskın yaptım, 3 adamımı geride bırakıp tek baÅ?ıma dalmak zorunda kaldım uzaktan uzaktan vurabilmek için. Artık bu adamları yanımda taÅ?ımak beni gıcık etmeye baÅ?ladı, trafik yaratıp, yaralanarak ilaçlarımı harcatıyorlar. Hele de bazı kiÅ?ilerin tavsiye ettiÄ?i Cassidy'nin "oram aÄ?rıyor, ah romatizmalarım, ah kalbim!" deyip durması iyice sinir etti beni. Valla sadece yanıma tamirci Vic'i alıp (zaten çatıÅ?malarda pek ayak altında olmuyor) Sulik ile Cassidy'e yol vermeyi düÅ?ündüm ama bütün grup tam kapasite yüklüyüz! Sadece toplar tüfekler deÄ?il, quest malzemeleri vs doluyuz tamamen, onları kim taÅ?ıyacak iÅ?te sorun orada.
Å?imdi "Broken Hills" diye uranyum madeniyle ünlü bir yere geldim, burası süper mutant kaynıyor, hepsi de bana çizgi roman kahramanı Hulk'u hatırlattı. Bu kasabanın Å?erifi olan mutant Marcus'a anladıÄ?ım kadarıyla "benimle gelsene" diyebiliyoruz. Henüz teklif etmedim, önce görev filan bitirip kasabadaki Å?öhretimi yükseltiyorum (Å?imdiden accepted oldu) Marcus'u görür görmez etkilendim O Arnold Swarzi boyutlarında adalelerinin yanısıra zırhı ve en önemlisi elinde tuttuÄ?u 7 namlulu canavar makineli tüfek, bu arkadaÅ?ı ekibime katma konusunda karar almamı hemen saÄ?ladı. Bakalım kabul edecek mi.
Arabanın arkasÅ?ındaki bagajı kullanıyorsun deÄ?il mi? Bir yerden sonra o aletler para etmemeye baÅ?lıyor.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Arabanın arkasÅ?ındaki bagajı kullanıyorsun deÄ?il mi? Bir yerden sonra o aletler para etmemeye baÅ?lıyor.
Bagaj mııı? Bak hiç aklıma gelmemiÅ?ti (nedense) DoÄ?ru yaa neden düÅ?ünmedim ki; kovuyorum adamları.
Artık elimdeki ganimetleri koca kasabada takas edemiyorum, çünkü market iÅ?letenlerin elinde de kısıtlı malzeme oluyor.
Demek bagaja koyabiliyoruz; süper o zaman. (yalnız arabayı çalarlarsa filan (bakınız New Reno macerası )
Arabayı arkasında bir Å?ey varken kaybetmemiÅ?tim. Ama o arabayı çaldırıp sonra öldürmek yerine konuÅ?arak alırsan arabanın bagaj kapasitesi de artıyordu.
Eskisi ka
New Reno'da Arabam �alındı!!
Bu ne yaa!.. Sanki De JaVu!
Darkgnome wrote:
Arabayı arkasında bir Å?ey varken kaybetmemiÅ?tim. Ama o arabayı çaldırıp sonra öldürmek yerine konuÅ?arak alırsan arabanın bagaj kapasitesi de artıyordu.
Tıpkı bizim oyundaki gibi, park ettiÄ?im yere döndüm bir de ne göreyim araba kayıp! Yalnız Devrimk'nın senaryosu daha mantıklıydı bence, çünkü bilgisayar oyununda arabanın gittiÄ?i yeri lastik izlerinden buldum. Gerçi kumlukta filan olabilir her neyse... Darkgnome senin dediÄ?in gibi olayı konuÅ?arak halletmeye çalıÅ?tım ama... Gerçekten de terapistimin önerdiÄ?i gibi sakin olmaya çalıÅ?ıyorum ama adam hem arabamı çalmıÅ? hem de "your mother" filan diye cümleler kurunca kendimi kaybedebiliyorum iÅ?te. Zaten gangsterlerin tamburlu Thomson makineli tüfeklerinden almıÅ?tım, ilk denemeyi garaj sahibi üzerinde yaptım; neticede aldım arabamı geri. Å?imdi enerji pili takmayı filan da biliyorum, iyi oldu.
.........
Yalnız baÅ?ıma kötü bir Å?ey geldi Bu Arthurculara benzeyen power armor ve enerji silahlı bir kaç adama yolda rastladım; "seni öldürmek için emir aldık!" diyerek bize saldırdılar. Herifler o kadar güçlü ki 2 turda iÅ?imizi bitirdiler. Karanlıktı tam kim olduklarından da emin olamadım ama kendilerine "Enclave" gibi bir Å?ey diyorlardı. Acaba diyorum "Holy Grenade"yi çaldıÄ?ım için mi benim biletimi kestiler? Gerçi holy grenade'in bende olduÄ?unu sizden baÅ?kası bilmiyordu...
.
Last edited by dwaxer on Mon Sep 21, 2009 8:27 pm; edited 1 time in total
New Reno'da Arabam �alındı!!
Bu ne yaa!.. Sanki De JaVu!
Darkgnome wrote:
Tıpkı bizim oyundaki gibi, park ettiÄ?im yere döndüm bir de ne göreyim araba kayıp! Yalnız Devrimk'nın senaryosu daha mantıklıydı bence, çünkü bilgisayar oyununda arabanın gittiÄ?i yeri lastik izlerinden buldum. Gerçi kumlukta filan olabilir her neyse... Darkgnome senin dediÄ?in gibi olayı konuÅ?arak halletmeye çalıÅ?tım ama... Gerçekten de terapistimin önerdiÄ?i gibi sakin olmaya çalıÅ?ıyorum ama adam hem arabamı çalmıÅ? hem de "your mother" filan diye cümleler kurunca kendimi kaybedebiliyorum iÅ?te. Zaten gangsterlerin tamburlu Thomson makineli tüfeklerinden almıÅ?tım, ilk denemeyi garaj sahibi üzerinde yaptım; neticede aldım arabamı geri. Å?imdi enerji pili takmayı filan da biliyorum, iyi oldu.
.........
Yalnız baÅ?ıma kötü bir Å?ey geldi Bu Arthurculara benzeyen power armor ve enerji silahlı bir kaç adama yolda rastladım; "seni öldürmek için emir aldık!" diyerek bize saldırdılar. Herifler o kadar güçlü ki 2 turda iÅ?imizi bitirdiler. Karanlıktı tam kim olduklarından da emin olamadım ama kendilerine "Enclave" gibi bir Å?ey diyorlardı. Acaba diyorum "Holy Grenade"yi çaldıÄ?ım için mi benim biletimi kestiler? Gerçi holy grenade'in bende olduÄ?unu sizden baÅ?kası bilmiyordu...
.
gıcık oluyorum o enclave'e bulduÄ?um yerde onlar bana saldırmadan mini nuke'u adamların üzerine atıyorum direkt fawkes'la birlikte dalmakta çok zevkli oluyo aslında adam gatling laser'la aÄ?zını burnunu daÄ?ıtıyor hıyarların
.
"Enclave" nedir diye googledan filan araÅ?tırdım; karanlık bir örgüt gibisinden bir Å?ey buldum, sanırım bunlar Arthur Brother'ların zıttı bir Å?ey; oyundaki itibarım genelde iyilik meleÄ?i olduÄ?undan mıdır, uyuÅ?turucu ve köle taciri çetelerini infaz ettiÄ?imden midir, nedense bana düÅ?man olmuÅ?lar.
......
Bu arada Vault-13 ve GECK'i budum!!! Ne kadar da çabuk buldum yahu filan derken... Neyse spoiler yapmayayım, belki hâlâ oynamamıÅ? ve oynamayı düÅ?ünen vardır. ama oyunu daha önceden bitirenler herhalde yaÅ?adıklarımı tahmin ediyorlardır.
......
Bir de artık 223 Fuji mermisi sıkanlardan hariç diÄ?er silahlar etkisiz kalmaya baÅ?ladı; 20.level filan oldum, elimde de bir orduyu besleyecek kadar cephane ve silah var ama ne fayda; Cassidy elinde otomatik shotgun olduÄ?u halde, "better, check my gear again!" deyip duruyor. Amcamlar taÅ?ısın diye TomyGun vermiÅ?im, çatıÅ?mada kaÅ?la göz arasında çekmiÅ? saydırıyor açıkgöz. Artık marketler de yetersiz kalıyor ya da ben çok zengin oldum, kamyon dolusu eÅ?yanın yanısıra 22 bin küsur para da var ama... Sulik de uzun süredir balyoz yerine enerji hücreleriyle çalıÅ?an jop, bıçak, fist gibi ileri teknoloji melee silahlar kullanıyor.
.
"Enclave" nedir diye googledan filan araÅ?tırdım; karanlık bir örgüt gibisinden bir Å?ey buldum, sanırım bunlar Arthur Brother'ların zıttı bir Å?ey; oyundaki itibarım genelde iyilik meleÄ?i olduÄ?undan mıdır, uyuÅ?turucu ve köle taciri çetelerini infaz ettiÄ?imden midir, nedense bana düÅ?man olmuÅ?lar.
.
Spoiler:
enclave washington'daki faaliyetlerini bi robot tarafından yönetildiÄ?ini bilmeden götüren bir Yeni Amerika hayali ile yaÅ?ayan topluluk. Brotherhood of Steel'e kesin olarak düÅ?manlar ve oyunun çeÅ?itli yerlerinde genel olaraktan düÅ?man Å?eklinde karÅ?ımıza çıkıyorlar. Normal power armor'ları çok güzel ama genelde Red Alert oyunlarında Sovyetler BirliÄ?inde gördüÄ?ümüz tesla zırhı bu oyunda Enclave'de var. Oyundaki en saÄ?lam zırh denebilir, kaldı ki ben savaÅ? taktiklerimde hız ve vuruculuÄ?a önem veririm, tuzak kurarım, arkadan saldırırım ama tesla armor'u kullanmayıda oldukça severim aÄ?ır olmasına raÄ?men. Enclave oyunda babamızın yaptıÄ?ı Water Purity Project'i ele geçirmeye çalıÅ?ırken karÅ?ımıza çıkıyor, babamızı öldürüyor ve genel olarak oyuncuya düÅ?man oluyor. Oldukça güçlüler ve dediÄ?im gibi Brotherhood of Steel gibi yerleÅ?ik ve kuvvetli bir organizasyon dahil kendilerinin tarafını tutmayan herkese düÅ?manlar. Tabii salak halkın çoÄ?u hatta yanımıza alabildiÄ?imiz npc'ler bile Enclave için büyük umut besleyebiliyor, cahilliÄ?in ve radyolardan yapılan propogandaların etkisi iÅ?te.
lightflarer, spoilerini azcık okudum ama heyecanı kaçmasın diye hemen kapadım; ama ilk cümleyi görünce bütün heyecenı kaçtı saÄ?ol yani; her Å?eyi yazmıÅ?sın, filmin sonunu vs... Å?u sıralarda tam da casus gibi Navarro üssüne sızmıÅ?tım, üzerime bir power armor geçirmiÅ?tim, laserli silahlar vs yüklenmiÅ?tim. Bu grup neyin nesidir, bu bölgedeki Hubogolistler ne iÅ?tir, vs araÅ?tıryordum gizemli gizemli.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum