Author |
Message |
erethan
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Sun Mar 07, 2004 9:40 am |
|
valla herkez drizzt demiÅ?te eÄ?er haplo ölüm kapısındaki gibi büyü yapacak olursa önünde durabilecek kaç adam var Å?aÅ?arım |
|
|
Back to top |
|
|
ejderçocuk
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Mar 07, 2004 10:25 pm |
|
Biri Haplo ve Drizzt mi dedi?
Siz Haplo ve Drizzt'in Orta Dünya hikayesini duymadınız anlaÅ?ılan. |
_________________ Doer ghil dos dosib elg'caress...
doer ulu streea zhah har'oloth |
|
Back to top |
|
|
ejderçocuk
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Mar 07, 2004 10:27 pm |
|
(Kusura bakmayın yazım hataları var. Bu çok önce yazdıÄ?ım bir eÄ?lencelik hikaye)
Haplo,Drizzt,Fizban'ın Orta Dünya meceraları
lordum beni yeni dünyalar keÅ?fetmek için yeniden görevlendirmiÅ?ti. Bu seferki dünya epey ilginçti. Zira bu dünya yerinde duruyordu. Parça pinçik koparılmamıÅ?tı. Köpekte peÅ?ime takıldı. Bu dünyayı çok sevdi sanırım
Bölüm 1 -Ve Haplo Orta Dünyaya Gönderilir-
orklar neredeyse tepelerine binecek gemiden son anda kurtuldular. Gemimi?
Gul yabaniler uçarak ve hafif hafif parlayarak yere doÄ?ru yaklaÅ?an geminin gölgesi üstlerine düÅ?tüÄ?ünde,dehÅ?ete düÅ?tüler. Neyseki hepsi son anda kaçıÅ?ıp yere sindiler. Gizemli gemi tam ziyafetlerinin üstüne konmuÅ?tu. Ve bir ork yemÄ?ini baÅ?kasıyla asla paylaÅ?mazdı.
Gulyabaniler yavaÅ? yavaÅ? geminin etrafını sardılar. İçlerinden biri gemiye dokunmak istedi ve elektiriÄ?in çıkardıÄ?ı çıtırtı sesiyle birlikte uçarak bir kayaya yapıÅ?tı. DiÄ?erleri küfürler savurarak gemiye tükürdüler. Tükürükleri cızırdayıp kül oldu.
Geminin kapısı yavaÅ? yavaÅ? açıldı. İçinden bir insan çıktı. Bu adam baya yakıÅ?ıklıydı,uzun saçlıydı. Ve kollarındaki karmaÅ?ık dövmeler adama baya bir karizma katıyordu. Ama bu adamda garip bir Å?eyler vardı. -tabii olacak adamın gemisi uçuyo- Adamın kollarında ki dövmeler ıÅ?ıldıyordu
Haplo geminin güvenliÄ?inden çıktıÄ?ı anda parlayan kollarına baktı. Ã?evredeki bir Å?ey onu tehtid ediyordu. Ama kendine güvenen Haplo bu tehlikeyi fazla umursamadı. Ne de olsa bir tanrı sayılırdı.
Bir kükremeyle birlikte bir insan boyunda bir ork baltasını kaldırarak Haploya doÄ?ru koÅ?turmaya baÅ?ladı.
Köpek te dıÅ?arı fırlamıÅ? sahibini karÅ?ılayan yaratıÄ?a tiksintiyle bakıp sırıtıyordu.
"Atıl Kurt!" Köpek bu komutla birlikte atıldı ve orkun koluna diÅ?lerini geçirdi. O köpek ki labiretnte onca kez sahibinin hayatını kurtarmıÅ?tı.
(Bir tanrının hayatını bir köpek mi kurtarıyor diyorsanız o zaman seriyi okumamuÅ?sınızdır)
Haplo da bir grup orkla uÄ?raÅ?ıyordu. Yeni dünya çok çabuk hoÅ?geldin demiÅ?ti ona.
Sonra kavga çabuk bitmiÅ? tüm orklar ölmüÅ?tü.
Bölüm2 -Drizz Orta Dünya ya düÅ?üyor-
Drow kolcu kendine geldiÄ?inde son hatırladıÄ?pı Å?ey sislerdi. Güçlü bir rakip Strahd ile dövüÅ?üyordu.Demek sisler buraya fırlatmıÅ?tı onu ama neredeydi.
Etrafı kolaçan etmesi için Guenhywar ı astral düzleminden çaÄ?ırdı. Hayvan yorgundu aslında çünkü o da uzun süre Strahd ın yaratıklarıyla dövüÅ?müÅ?tü. Drizzt panterinin kaslı ensesini okÅ?adı ve hayvan fırlayıp aÄ?açlara tırmandı.Etrafı gözledi.
Burası Borivia deÄ?ildi analÅ?ılan ve Drizzt panteri geri yolladı.
bölüm3 -KarÅ?ılaÅ?ma-
Drizzt etrafını inceledi. Tehlikeli görünmüyordu. Güzel bir atmosferi vardı ve güneÅ?i gözüne batmıyordu.
Derken bir ikilinin Å?en sesini duydu.At arabası ona doÄ?ru yaklaÅ?ıyordu. DoÄ?ayı tanıyan Kolcu hemen çalılıkların arkasına saklandı. Ve elf pelerini onu doÄ?ayla uyumluyordu.
Sivri ve geniÅ? siperlikli bir Å?apka takan,ak sakallı pipo tüttüren yaÅ?lı bir adam midillinin çektiÄ?i ve patlayıcılarla dolu bagajıyla - ve yanındaki torunuydu her halde gülerek yanından geçtiler. Ama sanki adam aniden dönüp onun bulunduÄ?u noktaya göz kırpmıÅ?tı.
Yolcular geçtikten sonra Drizzt saklandıÄ?ı yerden çıktı ve takibe baÅ?ladı. Bu avcını takibi deÄ?ildi. Merakın takibiydi.
"AteÃ…? topu!'"
Haplo bu sesi duyduÄ?u anda yerinden sıçramıÅ? ve saklanmak için yer aranmıÅ?tı. Ama yaÅ?lı kiÅ?i onu buldu.
"Yine mi?" Haplo adamın gözlerine dikti bakıÅ?larını. "Senin bursa ne iÅ?in var?"
"Kim bana mı dedin geç adam?" Zifnab etrafına Å?aÅ?kınca bakınıp Fizbanı aradı. "Yoksa o Fizban gene benimi takip ediyor?"
"Bu arada Å?apkamı gördünmü bakiyim"
"BaÅ?ında diye geçiÅ?tirdi Haplo. "Söyle bana yine beni nasıl buldun?"
"Bazı Å?eyler kurcalanmaz.Eski bir dostu görmeye geldim desem..."
"İnanmam" dedi Haplo bıkkınca."
Köpek Zifnab a atılarak eski arkadaÅ?ını selamladı. Bir çok kez bu adamın Å?apkasını bir yerlerden bulmuÅ?tu. Oysaki adamın Å?apkası hep baÅ?ında dururdu.
"Sanırım beni takip ediceksin" dedi Haplo
"Benimle dolaÅ?mak mı istiyorsun.Tabii dolaÅ?ırım"edi Zifnab
"Lanet olsun"iye iç geçirdi Haplo.
"Ama seninle fazla dolaÅ?amam. Bu gün eski bir dostun boÄ?um günü...yok doÄ?um günü ne katılacaÄ?ım.Aslında bir dostun,arkadaÅ?ının doÄ?um günü."
"Sen de gelirmisin?"
Halo bunu düÅ?ündü.Bu dünyayı araÅ?tırmalıydı.Ve insanlarıyla tanıÅ?mak..."Tamam gelirim dedi."patryn
"Efendim acele edin" diye derinlerden hükmeden bir ses duyuldu. Haplonun rünleri tehlikeyi sezip parladı."O ejderi yanındamı getirdin"edi Haplo
"Alında hep beni takip ediyor" diye açıklamay çaılÅ?ıtı Zifnab
Ah sende beni diye içinden yakındı patryn
"O deli Fizban ın bu yaratıÄ?ı peÅ?imden yolladıÄ?ını düÅ?ünüyorum."
"Biliyormusun o Gandalf aslında beni taklit ediyor.Bu gece ondan bunun hesabını soracaÄ?ım"
"Gandalf ta kim" dedi Haplo.
"Ä°Å?te eski dostum"
"AÄ?açları kim yakıyor!"iye koro halinde -gök gürültüsü gibi- gürledi sesler aÄ?açların arasından.
"Hi" dedi Zifnab, Haplonun koluna yapıÅ?arak. "Kaçalım, Entler!"
Bölüm 4-Dört Gözle Beklenen Davet-
"Bana gel Guen" diye belirtti kolcu drow yere bıraktıÄ?ı oniks heykelcikten bir adım uzaklaÅ?arak. Derhal heykelciÄ?in etrafında dönen dumanlar güçlü kedinin Å?eklini aldı. Guenhyvar sahibini kükreyerek selamladı ve kaslı bedenini Drizzt'in bacaklarına sürttü. Kara elfte elini panterin güçlü ensesine koyarak söyledi:"Sence bunlar dost mu Guen?" diye belirtti midillinin çektiÄ?i arabadan inen ikiliyi iÅ?aret ederek. Panter homurdandı ve etrafını inceledi. Kedi kulakları Å?en halkın seslerini dinledi. Gülüyorlardı,Å?akalaÅ?ıyorlardı. Bunlar uzun zamandır duymadıÄ?ı duygulardı. Tabii drow kolcununda. Drizzt büyülü palasına baktı. Parlamıyordu. Tehlike yoktu.
Aynı zamanda Haplo da kollarına bakmaktaydı. Rünler parlamıyordu. Tehlikeli bir bölge deÄ?ildi. Sonunda diye iç geçirdi ptrayn.
"Bu halk çok neÅ?elidir." Dedi Zifnab sanki Haplo'nun içinden söylediÄ?ine cevap vererek. "Onları seveceÄ?ine eminim."
"Aha iÅ?te bizimki!" Diye bir anda belirtti Zifnab. Haplo yerinden sıçradı ve rünleri bir anlıÄ?ına parladı. Tam yaÅ?lı kiÅ?iyi paylayacakken adamın koÅ?arak uzaklaÅ?tıÄ?ını gördü.Köpekte Zifnab'ın ardında sırıtarak koÅ?uyordu.Zinab Kendine benzeyen bir adama doÄ?ru koÅ?tururarak "Å?apkam,Å?apkam!" diye baÄ?ırıyordu.
Gandalf kendine doÄ?ru gelmekte olan AteÅ? topundan son anda eyilerek kurtuldu. Yanında duran Frodo eÄ?ilmesine gerek olmadıÄ?ı halde kendini yere atmıÅ?tı.
"Hırsız! ver Å?apkamı geri seni gidi"Zifnab iÅ?aret parmaÄ?ını uzutmıÅ?tı ve ucunda yeni bir ateÅ? topu büyüyordu. Gandalf kendini korumak için bir büyü sözüyle:bir çok Å?apkadan oluÅ?an koca bir yumaÄ?ı Zifnab'ın üstüne attı. Å?apkalar Zifnab'a acı vermeden çarptı ve adamı yere düÅ?ürdü. Tam mabadı yere çarpacakken bir çok yumuÅ?ak çapka yerden bitip Zifnab'ın düÅ?üÅ?ünü yavaÅ?lattı.
"Aha Å?apkam!"edi deli büyücü Å?apklara sarılarak. Köpekte Å?apkları diÅ?leyip adamın kafasına takmaya çalıÅ?ıyordu.
Drizzt kınında olan bir titreÅ?imle büyülü palasını hızla çekti. Pala parlıyordu. "Ä°Å?te bu kadarmıÅ?" dedi Kolcu. Ã?zerine doÄ?ru gelen ateÅ? topuna palasıyla vurdu ve topu ikiye böldü. Ä°kiye bölünen ateÅ? aÄ?aç diplerindeki otlara sıçramıÅ? ve küçük çapta bir yangın çıkartmıÅ?tı. Drow kolcu hemen atılarak yangını söndürdü. Hızla doÄ?ruldu ve tehlikenin nerden geldiÄ?ini kestirmeye çalıÅ?tı. Ama pala parlamıyordu.
Köpek bir yaratıÄ?ın kokusunu almıÅ? ve bir anda büyücülerin yanına yeni gelen Haplo'nun yanından fırlamıÅ?tı. "ur köpek!"iye baÄ?ırsada nafileydi. Haplo da hayvanın peÅ?ine takılmak zorunda kaldı.
Guen kükreyerek sıçradı ve ileri atıldı."Guen....!"iye ardından baÄ?ırdı Drizzt ama panter çoktan arayı açmıÅ?tı. Drizzt te kedinin peÅ?inden koÅ?maya baÅ?ladı.
Köpek ve panter durmuÅ? birbirlerine bakıyorlardı. Ã?ıkardıkları seslere bakılırsa gülüyorlardı.
Haplo'nun rünleri parladı.
Drizzt'in palası parladı.
İki ırk birbirini ilk defa görüyorlardı. Birbirlerini incelediler.
Ä°kisine uzaktan bakan bir hobbit iki parlayan adam gördü. Ve hemen tarlasındaki iÅ?ini derhal bırakarak evine tüydü.
Gandalf "Takıl peÅ?ime yaÅ?lı bunak" dedi Fzban'a"Bizimkiler birbirlerine bir Å?ey yapmadan yetiÅ?elim."
"YaÅ?lı bunak ha...."
______
Ä°Å?te bu hikayenin sonunda Haplo ve Drizzt iyi arkadaÅ? oldular.Tabii köpek ve panter de.
Sonra Zifnab ve Gandalf denizin ötesine yolculuk ettiler.Tom Bombadil de bu ikiliye dahil oldu daha sonraları.
Ve dünya bu üçlünün gizemini hala çözemedi.
Zifnab'ın ejderinin Bilbo'nın 111.boÄ?um... yok doÄ?um gününde havai feÅ?ek kılıÄ?ına girip partideki hobbitleri korkuttuÄ?unu unutmayalım
Ä°Å?te size ölüm kalım olmayan güzel bir fantastik kurgu hikayesi |
_________________ Doer ghil dos dosib elg'caress...
doer ulu streea zhah har'oloth |
|
Back to top |
|
|
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Mar 08, 2004 2:26 am |
|
bende drizzt derim her drizzt diyeni de alnından öperim
neden drizzt..cünkü drizzt bi kere sizin dostunuz oldumu sizin hayatınız onunkinden önemlidir.En önemlisi bu bence..bi de iste ranger yetenekleri var gece görüsü var cok iyi dövüsüyo gibi özellikleri de var |
|
|
Back to top |
|
|
Molydeus
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Mar 08, 2004 7:41 am |
|
Yol arkadaÅ?ı...
Hepsi iyiler beyler ama bana soracak olursanız en iyi yol arkadaÅ?larından birisi her zaman için biraz tütüni biraz Å?arap, et ve peynir olmuÅ?tur..
geyiÄ?im biliyorum. |
|
|
Back to top |
|
|
Kirshamor
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 09, 2004 12:53 am |
|
bir savaÅ?çının en iyi arkadaÅ?ı kendisidir:
en iyi hocası tecrübeleri
en iyi yol gösterici aklı
arkasını kollayan içgüdüleri,
takip edeceÄ?i yolu çizen duyuları ve
en iyi yoldaÅ?ı kılıcı ile savaÅ?çı hep yalnızdır,
orduların arasında olduÄ?unda bile
Å?övalye Kirshamor |
_________________ yola devam...
...barıÅ? için |
|
Back to top |
|
|
yeminer
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 09, 2004 5:18 pm |
|
bilmiyorum ama haplo dan daha yararlı bir yol arkadaÅ?ı düÅ?ünemiyorum. 1. oradaki herkesten çok daha güçlü(alfred hariç ki o da safın teki olduÄ?undan bi iÅ?e yaramaz.) kesinlikle iyi olay gözlemleyen ve her Å?eyden anlayan birisi. savaÅ?çı olmasının yanında efsane bir büyücü. kısacası adam patryn var mı gerisi abi. adam labirentten çıkabilmiÅ? yau boru mu. valla ne derseniz diyin ben haplo derim baÅ?ka bi Å?ey demem. valla raistlin gelsin(en sevdiÄ?im karekterdir ) reddeder haplo derim. |
_________________ her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediÄ?ini anlayamasın
güç amacın, k |
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Mar 10, 2004 1:43 am |
|
Yazılanlar arasından sadece Sturm, Tanis ve Drizzt'i tanıyorum. Sturm pek istenecek tarzda bir yol arkadaÅ?ı deÄ?il. Ã?lümüne savaÅ?a dalarsa bende peÅ?inden gider ölürüm. TAnis nedense bana çok soÄ?uk bir insan gibi geliyor, kanım ısınamaz adama. Yolculuk sırasında ne konuÅ?abilirsinki onunla, hem yol arkadaÅ?ı baÅ?ı sıkıÅ?ınca yardım isteyebilmeli bir sorunu olduÄ?unda sana danıÅ?malıdır. Son olarak adam çok karizmatik, yanında biraz ezik hissederim ("AAAAAA! Bakın Tanis geliyor yanında da arkadaÅ?ı var.") . Drizzt savaÅ?ta çok iyi bir yandaÅ? olur, ayrıca seni gereksiz tehlikelere atmaz. Ã?ok güçlü olmasına raÄ?men çok büyük dez avantajlarıda var ve burada onunda bir yol arkadaÅ?ına ihtiyacı olduÄ?u ortaya çıkıyor. Bence en iyi yol arkadaÅ?ı Drizzt. Sadece biraz daha geyik yapsaydı keÅ?ke. |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
Aeron
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Mar 13, 2004 10:26 am |
|
Benim bir ejderha dostum olsun, baÃ…?ka bir Ã…?ey istemem. |
_________________ BoÅ?una mutluluÄ?u aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz. |
|
Back to top |
|
|
pyros
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Mar 22, 2004 11:59 pm |
|
ejderha mı en iyisi Tas'ın yaptıÄ?ı
alacan en babasından bir tanrı yanına
oh paÅ?a paÅ?a takıl sonra |
|
|
Back to top |
|
|
Desapes
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Mar 26, 2004 12:58 am |
|
Bunlar fazla heroic gibi bea! Yol arkadaÅ?ım bunlardan birisi olsaydı aÅ?aÄ?ılık kompleksine falan girerdim. Davul bile dengi dengine deÄ?il mi? |
|
|
Back to top |
|
|
|
|