Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Dm ve yaptıkları...
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Dm ve yaptıkları... View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Fallen
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 7:02 am Reply with quoteBack to top

Bakın hele ben yokken neler dönüyo buralarda...
    1)Lan Hakan orda vampirin emrine girmek zorundaydın çünkü zindandan çıkmanızın tek yolu buydu hatırlarsan orda hapistiniz ve vampirde sizinle birlikte kaçmak istiyordu yani bu birinin emrine girmek deÄ?ilde daha çok aynı amaç için evil ve good'un yardımlaÅ?masıdır.
    2)Bizim büyü sistemimizin nasıl iÅ?lediÄ?ini benim kadar iyi biliyorsun sanırım tamam o sırada o sisteme tam geçmemiÅ?tik ama denemelerini yapıyorduk
    3)Feryat burda benimle ilgili yazdıÄ?ın yazıda ciddimisin? eÄ?er ciddi ciddi yazdıysan o yazıyı pek hoÅ?uma gitmedi ama yok ciddi deÄ?ildim diyorsan bir sorun yok.

BaÅ?büyücü

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 5:59 pm Reply with quoteBack to top

Thlyrotel ben Å?ahidim oÄ?lum senin ne kadar iyi DM olduÄ?una salla bunları bak keyfine takılma böyle Å?eylere.( tabi ben senden biraz daha iyiyim Smile
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    Fallen
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 7:27 pm Reply with quoteBack to top

Eee kimden öÄ?rendik bu iÅ?leri..

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 7:33 pm Reply with quoteBack to top

bir good özellikle de bir paladin aynı amaç uÄ?runa da olsa hiçibr evil ile anlaÅ?maz.
    en azından ben anlaÅ?mam.
    bu arada tavÅ?an büyüsünün debizim sistemimizle ne alakası olduÄ?unu hiç sanmıyorum.
    ayrıca feryat ın cevabını ben de merakla bekliyorum.

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Wed Aug 11, 2004 12:08 am Reply with quoteBack to top

EÄ?er bir paladin; gururunu ayaklar altına sermeyecekse, bir evil'ın boyunduruÄ?u altına girmeyecekse ve evıl'ın güçlenmesine yardım etmeyecekse ortak bir amaç için evil ile iÅ?birliÄ?i yapabilir ayrıca bizim büyü sistemimizde level seviyene ve hayalgücünün geniÅ?liÄ?ine göre aklına esen herÅ?eyi yapabilirsin yani her büyüyü, ayrıntıları zaten biliyorsun.
    Birde yanlıÅ? hatırlamıyorsam eÄ?er o vampir ile karÅ?ılaÅ?tıÄ?ında sen, paladin deÄ?il fallen paladindin... yanlıÅ?mı hatırlıyorum yoksa?

BaÅ?büyücü

PostPosted: Wed Aug 11, 2004 6:03 am Reply with quoteBack to top

Paladine evilla iÅ?birliÄ?i yapar dragonlance'de örnekleri görülmüÅ?tür misal Sturmla Raistlin yada Sir Gerard'la Medan gibi

PostPosted: Wed Aug 11, 2004 6:13 am Reply with quoteBack to top

peki sturm de detect evil büyüsü varmıydı da raistlin in evil olduÄ?unu biliyor muydu yani.bahsi edilen kiÅ?i bir good karakterin ötesinde .bir paladin.sturm paladin miydi peki?
    hiçkimse bir paladini kendi çıkarı dahilinde de olsa bir vampirin yandaÅ?ı olmasını saÄ?layamaz Laughing .

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Wed Aug 11, 2004 9:08 am Reply with quoteBack to top

Hiç bir Paladin hiç bir surette kötü yönelimde birisi ile iÅ?birliÄ?i yapamaz... Ã?ünkü zaten evil adamın yaptıÄ?ı her Å?ey kendi çıkarınadır. Bilinçsiz Å?ekilde yapar orası ayrı... Bilinçsiz yaptıÄ?ı takdirde dahi bir günah çıkarma sürecinden geçmelidir. Ki bilinçli yaptıÄ?ında, karar verdiÄ?i an düÅ?er paladinlikten...

Ã?ünkü Paladinlik çoÄ?unun sandıÄ?ı gibi Tanrı ile alakalı deÄ?il içsel bir olaydır... Hatta yöneliminiz Kuralcı Ä°yi ise bir kaç Büyücü seviyesinden sonra Paladin seviyesi alabiliyorsunuz... Fakat Paladinlikten vaz geçip BüyücülüÄ?e dönemiyorsunuz... DöndüÄ?ünüz takdirde bir daha Paladin olamıyorsunuz... (Ã?zelliklerinizi korursunuz orası ayrı.. Kötü bir Å?ey yapmadıkça gitmez.) Paladin Prestij sınıfları bunun dıÅ?ındadır.

Bu arada Sturm Paladin deÄ?ildi ve Raistlin Ä°lk üç kitabın çoÄ?unda Nötr yönelimdeydi... Hatta kırmızı cüppe giyiyordu. Kötü olsaydı bile yine de kırmızı cüppesi ya da gruba arada sırada yardım etmesi ile bu kötülüÄ?ünü gizleyebiliyordu. (NOT: Dragonlance'da Paladin diye bir sınıf yok sanırım.)

Ayrıca sizi uyarmak istediÄ?im iki Å?ey var:

1) DM'in size açıkladıÄ?ı büyü, gizemli olay, Å?aÅ?ırtıcı yaratıklar vs. ya da bir NPC'nin yaptıÄ?ı büyü, kullandıÄ?ı malzemeler, bazı hareketleri vs. harfi harfine kurallara uygun olmak zorunda DEÄ?Ä°LDÄ°R çünkü fantastik bir dünyada geçen bir oyun oynamak istediÄ?inizi iddia ediyorsunuz ve en baÅ?ta kendiniz "kendi" hayalgücünüzü kurallarla kısıtlıyorsunuz.

Yanına yaklaÅ?tıÄ?ınızda önünüze çıkan görüntüde korkunç hüzünlü bir çıÄ?lık atarak kendini uçurumdan atan kızın olması ve sizin bundan etkileniÅ? tarzınız sorgulanması yanlıÅ? olan Å?eyler çünkü bazı DM'e kalmıÅ? olan Å?eyler oyunun daha lezzetli olmasını saÄ?layacaktır ve siz oyuncularda oyunun en zevkli olan kısmını "GÄ°ZEMÄ°" saÄ?layacaktır. Yani DM'e "bu çıÄ?lık nasıl hüzün hissettiriyor bize, hangi büyüyü yaptı hayalet bize" ya da "bu görüntü nasıl bir büyüyle oluÅ?ur" gibi META sorularınız en baÅ?tan yanlıÅ?tır.

//META: OyundıÅ?ı bilgilerinizi veya kiÅ?iliÄ?inizi/amaç ve isteklerinizi oyun içine yansıtmak.

2) "Baba" DM olarak adlandırdıÄ?ınız kiÅ?ilerin size +3,+5, +56546351654646 vs. silahlar vererek 3. (yazıyla üçüncü) seviyede Ä°BLÄ°Slerle karÅ?ılaÅ?tırmasını övünerek ve o DM'i överek anlatıyorsunuz. Bu da yanlıÅ?. Ã?ünkü bu tür oyun Powerplay olarak adlandırılan ve kesinlikle tasvip edilmeyen oyun Å?eklidir. EÄ?er bundan zevk alıyorsanız boÅ?u boÅ?una karakter hazırlayıp, macera kurup, ortam bulup oyun oynamaya uÄ?raÅ?acaÄ?ınıza açın Diablo ya da Neverwinter Nights oynayın, çiftçinin "çöplüÄ?ünden" "+3 Longbow" çıkıyor ne de olsa...

Sizi azarladıÄ?ımı ve davranıÅ?larınızın yanlıÅ? olduÄ?unu "dikte ettiÄ?imi" düÅ?ünebilirsiniz. Ama söyleyeyim; bunlar kendi Å?ahsi görüÅ?lerimdir. Kimseyi baÄ?lamaz. Ama powerplay yapıp da buna izin veren DM'e BABA diyen kiÅ?ilere çıkıÅ?ırım... Ã?ünkü benim FRP ANLAYIÅ?IM bu deÄ?il...

Saygılarımla...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Aug 11, 2004 7:15 pm Reply with quoteBack to top

Türkleader,
    Ä°yi oyun kötü oyun düÅ?üncelerine sonuna kadar katılmakla birlikte en önemlisinin, bunun bir OYUN olduÄ?unu, kuralları olmadıÄ?ını ve herkesin kendi keyfine uygun gruplarla istediÄ?i Å?ekilde oynayabileceÄ?i olduÄ?unu hatırlatmakisterim.
    Uzun süredir DM'lik yapan birisi olarak asla powerplayer oyunculara prim vermedim. oynatmaktan da oynamaktan da keyif almadım ama kendi aralarında oturup power play oynayan gruplara da, (hoÅ?lanmasam da) ters tepki vermedim. onlara kendi tarzımı anlattım, gösterdim ama isteyen benim keyif aldıÄ?ım tarzı seçti istemeyen (bunlar daha çoktu) seçmedi. Ben de onlarla oynamadım.

eÄ?er bu seçimin göreceli olduÄ?unu kabul edersek, powerplay oynamaktan hoÅ?lanan oyuncular için 3. seviyede Ä°blis pataklamak ve +2, +3 +1895 kılıçları o seviyede bulmak güzeldir ve bunu yapan DM baba DM'dir. zaten DM yada oyuncuları nitelerken kullandıÄ?ımız terimlerden önce oyun tarzımızı, hoÅ?landıÄ?ımız türleri de ifade eden cümleler kurmamız gerektiÄ?ini düÅ?ünüyorum.

Dragonlance'de Paladin konusuna gelince, Kılıç Å?övalyeleri Paladindir, sadece biraz farklıdırlar ve Gül Å?övalyeleri aldıkları güçler ve karakter tanımları itibarıyla Paladin sayılabilirler

P.S. Feel free to ignore this post

AmadeusTheDark
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 11:15 am Reply with quoteBack to top

Ewt arkadaÅ?lar DM inizin görüÅ?lerine katılıorm ancak dragonlance deki Å?ovalyelik sistemiyle paladin olayı bayaÄ?ı bi farklı sayılabilir.Bu arada bu bahsettiÄ?iniz olay power word command veyahut belki hypnotism büyüsü ile yapılabilecek biÅ?i benimde böyle dm liÄ?ini yaptıÄ?ım bi oyunda güzel bi hikayem var:
    Oyunu iki cüce karakter oynuo bide iÅ?te npc felan ööle arada bi dalıo iÅ?e herneyse adamlar sanction Å?ehrinin altını üstüne getirmiÅ? kaçmaya çalıÅ?ıo bu aradada biz oyun yaparken içeri bi eleman geldi(oyunu rp için dizayn ettiÄ?imiz dükkan tarzı ufakcana bi mekanda oynadıÄ?ımız için yol geçen hanı moduna geçebilio)
    Ben:Evt bir çok evin camında ıÅ?ıklar görebiliyosunuz ve yangını gören bazı insanlar evlerinden ellerinde kovalarla çıkmaya baÅ?lıyorlar.
    DıÅ?ardan gelen arkadaÅ?:olm benide katsana oyuna yaa
    Ben:lan bi dur düÅ?ünürüm birazdan biÅ?iler
    Brogar(cüce):Etrafta hiç bir ahır görebiliyomuyum
    Ben:evet bulunduÄ?unuz caddenin biraz ilerisinde bi ahırın çatısını ve önündeki tahta çitleri görebiliosun.
    Yine ben:Pekiya sen ne yapıyosun
    Torr:Elimdeki meÅ?aleyi hızla söndürüp yanımdaki çalılıÄ?ın arasına atıyorum
    Yine ArkadaÅ?:Hadi olm yaa sokmıcakmısın beni oyuna
    Ben:Lan bi bekle bea ne lan bu göktenmi düÅ?cen hıyar alla alla brogar sen ahıra ulaÅ?tın
    Brogar:kapısı kapalımı
    Ben:ewt büyük tahtadan bi kapsı var ve kapalı
    Brogar:Pekiya seis ortalardamı
    Ben:Å?u anda etrafta çok az kiÅ?i var olanlarda seni umursamıyo yangına bakmakla ve oraya doÄ?ru koÅ?makla meÅ?guller seisin evi olduÄ?unu tahmin ettiÄ?in ahırın yanındaki evden ise hiç ıÅ?ık gelmiyor
    Brogar:O zaman baltamı çıkartıp kapıda geçebileceÄ?im kadar bi delik açmaya çalıÅ?ıorm
    Ben:Tamamdır torr sen ne yapıyorsun
    Torr:Bende kalabalıÄ?ın arasından yavaÅ? ve sakin bi Å?ekilde Brogarın gittiÄ?i yöne doÄ?ru yürüyorum
    Ben:evet Brogar kapıda yeterince büyük bir delik açmayı baÅ?ardın ancak iÅ?ini bitirmek üzereyken iki adamın baÄ?ıra baÄ?ıra sana doÄ?ru koÅ?tuÄ?unu farkediyorsun
    ArkadaÃ…?:abi ne zaman sokcan beni oyuna hadi yaa
    Ben:Tamam lan az kaldı sokuyorm seni Å?imdi oyuna
    Brogar:Adamları umursamayıp delikten geçiyorum ve kapının arkasındaki sürgüyü kaldırarak ilk gördüÄ?üm ata doÄ?ru koÅ?uyorum
    Ben(hafif bi sırıtıÅ?la):Kapı ardına kadar açıldı veilk gördüÄ?ün atın yanına varabildin Å?imdi?
    Brogar:Atın sırtına atlıyorum ve PLA��!!! atın kıçına tokadı basıyorum
    Ben(oyuna girmek isteyen arkadaÅ?a dönüp):euheuheuh biri senin kıçına vuruyo sen ne yapıyosun
    PiÃ…?kin arkadaÃ…?:NE vuruyon beaaa git de giderim

bunun üzerine olaya gülmekte olan herkez donup NASI YAAA!!!

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 12:01 pm Reply with quoteBack to top

abi Turkleader hem hayal gücü kısıtlanmamalı kurallarla falan diosun hemde baÅ?kalarının oyunlarına -bi bakıma hayalgüçlerine- kendi çapında kısıtlamalar getiriosun, bu bir oyun olduuna göre, oynatan Dm ve oynayan oyuncular zevk alıosa, ister +3, ister +7532 silahlar çıksın oynamayan adama bana göre dierlerinin oyununa karıÅ?mak düÅ?mez...
    ister Baba Dm desinler iste B.kt.n Dm desinler, istemeyen o Dm'nin oynattıı oyunlarda oynamaz yada öle beklentiler içinde olan oyuncuları oyununa almaz. Kısa sayılacak Frp oyun dünyasındaki hayatımda öÄ?rendiim Å?ey bu oyun hiç bi kuralı hiç bi kısıtlamayı kabul etmez, oyundan zevk alınıosa karÅ?ılıklı kimsee de laf düÅ?mez..

en içten dileklerimle saygılar...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Aug 31, 2004 10:50 pm Reply with quoteBack to top

amadues gibi bir anım var benimde...

ArkadaÅ?ın biri gelmiÅ? bende gircem die tutturmuÅ?...Biz büyük bir holdeyiz ve kapı açıldı...bir iskelet geldi içeri...
    Dm(oyuna girmek isteyen arkadaÅ?a): Efendin seni yarasaları beslemeye gönderdi, Sen giderken bir kapıyı açtın bi baktın 3 kiÅ?i...
    ArkadaÅ?: na arıyonuz burda...
    Dm: kapıdan çıkan iskelet katkat die diÅ?lerini birbirine vurdu...
    ArkadaÃ…?: ne dion ya? Shocked

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Sep 08, 2004 3:20 am Reply with quoteBack to top

NE OLAYLAR VAR YAW PEKI DM LER BUNLARI NASIL OLUYODA YAPIYO HICMI YOQ AKIL MANTIK???

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Wed Sep 08, 2004 4:35 pm Reply with quoteBack to top

Bir kere dusuk seviyeli bir oyunda (level 3-4 civariydik) bir catacombu gezmeye basladik. Her yer olmasi gerektigi gibi ceset ve eskimis esyalarla kapliydi. Sans eseri searchlerde atilan 2-3 tane 20 sonrasi gizli bir kapi bulup yerin daha derinlerine ilerledik. Ben blacksmith oldugum icin (Kizlarin ruyasi cha 16 Razz ) yerden eritmek icin blese demir filan ararken bir bicak buldum. Bicak muthis keskindi grupta da buyucu filan yoktu. Fighter/Rouge/Craftsmen karisimiydi.

Neyse bicagi cebe attik sorup sorusturmak icin. 5 dakika sonra milyonlarca altin ve hayallaerin otesinde buyulu esyalarla dolu bir havuz bulduk Confused

Ben paralari cikarmanin mantikli bir yolunu hesaplarken hazinesiyle cok ilgili oldugumuz icin uyanan mavi bir ejderha bize merhaba dedi Confused

Bize bir gorev verdi, biz de aman pasam tabiiki pasam filand edikten sonra onun gecemeyecegi bir delikten giderken bizim fighter ejderhaya ana avrat kufretti nasil olsa gecemez buradan diyerek Confused

Ejderha sise donusup bizi kovalamaya basladi biz de korkudan yakindaki kasabaya kacip bir hanin bodrumundaki kovalarin icine gizlendik Confused

Ejderha butun kasabayi yakip yiktiktan sonra bir buyucuye gidip bicagi gosterdik adam 10. seviye filandi ve bicagin gucunun ve anlama kapasitesinin otesinde oldugunu soyledi Confused

Ayni gun kaos icerisindeki yikilmis kasabanin dukkanlarindan birini soymaya girdik fakat enselendik ustelik 10 gumus bulabilmistik Confused

Neyse benim bu para hirsim yuzunden bayagi bir basimiz belaya girdi fakat aldigim bicagi bir turlu cozemedik. Oyunun sonunda asmis bir buyucu arkadasa gosterdik elf yapimi +3 flaming daggermis satmaya kalktik 5000 altin veriyolarmis Confused

Sonra grup olarak daggeri satmamaya ve yeni hazineler kesfetmek icin maceralara atilmaya karar verdik, hala karanlikta mavi ejderha imgelemleri gorup altimiza kacirmamak icin kendimizi zorladigimiz oluyor Razz

Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Wed Sep 08, 2004 4:52 pm Reply with quoteBack to top

Ah bu arada eklemek istedim hic kimsenin hic bir buyulu esyasi yoktu, oyundaki tek masterwork silah benimdi o benim kendim yaptigim bir scimitardi (uzerine kalp isareti islemistim, adi da lover's brow idi (sevgilinin ka$i Wink) )

Koydeki kizlarin %90i bana asikti (Koydeki en yakisikli delikanli olmak zor) fakat gruptaki azmis paladin olmak isteyen fightera hic bakmiyolardi (ki onun da 15 charisma vardi). Cok gulmustuk harika bi oyundu. DM inanilmaz iyiydi (kulaklari cinlasin harrass DM'in ^^ )

Adam Warhammer Fantasy'nin savas sistemiyle d20'i birlestirerek ilginc bir o kadar da zor bir sistem kurmustu. Genelde kavga ettik mi dayak yedigimiz icin kacmayi daha cok seviyoduk, oyuncularin da hepsi ka$ar FRPciydi harika roleplayler vardi, oglen 12'den bir sonraki gunun sabahina kadar oynamistik (toplamda sadece 1-2 saat yemek molasi vererekten)...

Anilaaaaar... Anilaaaaaar.... Simdi gozumde ca.... *susar*

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum