Author |
Message |
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Oct 24, 2004 7:28 am |
|
Ã?ok eleÅ?tri alacaÄ?ımı düÅ?ünsemde (özellikle bayan arkadaÅ?lardan) yine de yazmak istedim. masaüstü oyunlara ben bayanları yakıÅ?tıramıyorum arkadaÅ?. RolePlay yapamıyorlar ve ben oyundan soÄ?uyorum. Daha önce birçok kez bayanlarla oynadım kesinlikle karakterlerini yansıtamıyorlar. DavranıÅ?lar çok yapay oluyor. yani kız sosyal hayatında nasılsa oyunda da öyle oluyor. konuÅ?malar, davranıÅ?lar hep sosyal hayatındaki gibi. en son bugün oynadık ve artık tak dedi.. Kız arkadaÅ?ın biri bugün bir barbar kadınını oynatıyor. Nedir abicim barbar kadınının özellikleri? nazik deÄ?ildirler ve ya kabadırlar diyelim, çok zeki oldukları söylenemez, sesleri diÄ?er kadın karakterlere göre daha kalındır bla bla.. Yani karakterin özelliklerinden en azından birini yansıtsın Å?u bayan arkadaÅ?lar ya.. isyan ediyorum ve diyorum ki artık benim oyunumda bir bayan oynayamayacak.. Son olarak masaüstü rp'lerini sadece erkeklere yakıÅ?tırıyorum.. |
|
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun Oct 24, 2004 7:31 am |
|
O halde masa üstü oyunlarda bayan rollerini de erkeklere mi vereceksin? Bence eÄ?er DM sen kızın normal yaÅ?amdakine uygun bir karakterle oyuna katılmasını saÄ?la. Bi de oyunu çok ciddiye alma.. En zevk aldıÄ?ım oyunlar en fazla güldüÄ?üm oyunlar oldu hep.. |
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Oct 24, 2004 7:38 am |
|
Firble wrote: |
Bi de oyunu çok ciddiye alma.. En zevk aldıÄ?ım oyunlar en fazla güldüÄ?üm oyunlar oldu hep.. |
Ä°Å?te ilk bomba.. Herkesin senin gibi düÅ?üneceÄ?ini sanmıyorum ya da Å?ahsen senin gibi düÅ?ünmüyorum mu demeliyim.. Ben oyunlarda ciddiyetten yanayım.. |
_________________ Only God can Judge me! |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun Oct 24, 2004 7:48 am |
|
Ciddiyet... YaÅ?amın kendisi bile belki o kadar ciddiye alınmamalı... Belki sadece yaÅ?anan duygular ciddi olmalı.. Sanal ya da gerçek dünyada olsun.. Ama bunun dıÅ?ında iyi ya da kçtü rol yapmanın ne önemi var.. Gerçekten yaÅ?ayarak oynadıktan ya da yaÅ?adıktan sonra....
Efendim frp ciddi bir Å?eydir bunu düzgün yapmak gerekir deyince insanlar benim yaa siz zevk almak için yapmıyor musunuz bunu diye sorasım geliyor. Gerçi belki ciddi Å?eylerden zevk alıyordur insanlar bu ayrı konu.... Ben ömyle deÄ?ilim.
Ama oyunlarda bol bol gülmek isteyen arkadaÅ?lar için bayan arkadaÅ?ları öneririm. Son bir Å?ey sesi ince... oldukça zeki ve nazik bir barbar kadını da olabilir Å?artlar oluÅ?tuktan sonra.. Hayal gücünün sınırı yok.. Ã?nemli olan farklı Å?eyleri hayal etmekten korkmamak.. Bilmiyorum siz ne düÅ?ünüyorsunuz... Sizce de Å?u Å?öyle olur diye her Å?eyi kalıba sokmak frpnin özüne zarar vermiyor mu? |
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Oct 24, 2004 7:56 am |
|
Ben hayatımda ciddi Å?eylerden zevk alıyor deÄ?ilim. sosyal hayatımda oldukça esprili biriyimdir. demem Å?u ki oyunlarda ciddiyet önemli. baÅ?ka bir deÄ?iÅ?te oyunda gülmek bana anlamsız geliyor. (roleplay dıÅ?ında!!) yani eÄ?er güleceksen sosyal hayatında bunu karnın aÄ?rıyana dek yapabilirsin ama oyunda ciddi olunmalı. yoksa oyun oynamanın anlamı ne.. |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun Oct 24, 2004 5:38 pm |
|
Abi dediÄ?im gibi ciddi olduÄ?u zaman komik olduÄ?undan daha az zevk vermiyor bana... Belki sen normal yaÅ?amında daha sık gülüyorsundur. Benim mesela defalarca sınav çıkıÅ?ı veya sınav hazırlıkları sırasında kafamı daÄ?ıtmak için oun oynadıÄ?ım .. Ã?yle olunca onca iÅ?in arasında insan ciddilik deÄ?il aksine daha esnek mümkünse esprili bir Å?eyler istiyor...
Bir komik FRP anıları en çok akılda kalanlar oluyor bence.. En azından en çok akılda kalanlardan biri.. Bak senin barbar kızı bile aklında kalmıÅ?.. |
|
|
Back to top |
|
|
Skylancer
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Oct 24, 2004 8:00 pm |
|
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun Oct 24, 2004 11:45 pm |
|
Abi sanırım Skylancerla aynı görüÅ?teyiz diyebiliriz.
Kentacy zaten eleÅ?tiri almayı en baÅ?tan göze almıÅ?tın di mi ama?? : ))
Zaman zaman oyunla tam baÄ?lantılı olmasa espri yapmak ve bazı acemi oyuncuların yaptıÄ?ı ufak hatalar.. Bansee ile karÅ?ılaÅ?ınca aaa bu kadın çok güzel demesi... Veya ilk oyunumda olduÄ?u gibi rahibin aslında ismini bilmesi gereken yaratık çıkınca önce bize dönüp ben bu yaratıÄ?ı tanıyorum deyip sonra dm e yaratıÄ?ın ismi ne demesi. Bence bunlar oyunu çok daha zevkli hale getiriyorlar.. Bayan oyunculara gelince ben hala tam olarak oyunu öÄ?renmemiÅ? olsalar da oyuna renk kattıklarını düÅ?ünüyorum. Ã?rneÄ?in hırsız elf oynayan bi arkadaÅ?ın iÅ? konuÅ?mak için gittiÄ?imiz valinin evindeki eÅ?yaları çalmak istemesi.. Ona emin misin ayvayı yeriz deyince de RP dıÅ?ı ama ben hırsız deÄ?il miyim mesleÄ?im bu anlayıÅ?la karÅ?ılamaları lazım demesi hala aklımda... Tüm bunlar oyunu çok daha zevkli yapıyor bence.. Hem anlayıÅ?la ve gülerek karÅ?ılayınca bayanlar da daha çabuk öÄ?reniyor. |
|
|
Back to top |
|
|
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Oct 25, 2004 12:45 am |
|
Firble wrote: |
Ã?rneÄ?in hırsız elf oynayan bi arkadaÅ?ın iÅ? konuÅ?mak için gittiÄ?imiz valinin evindeki eÅ?yaları çalmak istemesi.. Ona emin misin ayvayı yeriz deyince de RP dıÅ?ı ama ben hırsız deÄ?il miyim mesleÄ?im bu anlayıÅ?la karÅ?ılamaları lazım demesi hala aklımda... |
Ä°Å?te asıl konu bu dostum frible. bir bayanın oyuna kattıÄ?ı zevk deÄ?il. |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon Oct 25, 2004 2:27 am |
|
Ama biz çok gülmüÅ?tük.. Sonra da üstümüzde bütün karargah varken kız bizi sorgulayacaÄ?ımız hücreye götüren çulsuz bir eri soymaya kalktı.. Yakalansak yine gidiyorduk.. Ve sonuçta çok eÄ?lendik... Bunları çoÄ?altabilirim... Ama o oyunun içinde birden orjinal bir karakter haline geldi... Sadece doÄ?al davrandıÄ?ı için...
Demek istediÄ?im Å?u oyundaki barbar ille de Å?öyle olmalı böyle olmalı diye kafamızda kalıp çizmeyelim. O an için öyle bir barbarla seyahat ettiÄ?imizi hayal edelim.. Ä°nanın kafamızda kalıplarla oynamayınca oyun daha zevkli oluyor. |
|
|
Back to top |
|
|
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Oct 25, 2004 3:11 am |
|
kafamızda olan Å?eyler kalıplar deÄ?il kurallardır frible. roleplay zorunlu olmadıkça gırgır Å?amata oluyor. Bana rp çerçevesi içerisinde yapılmıÅ? olan espriler ya da davranıÅ?lar daha çekici gelmiÅ?tir hep. rp dıÅ?ı yapılan salaklıklar (oyunun en güzel yerinde hemde) sadece oyundan soÄ?utmaya yarıyor baÅ?ka biÅ?ey deÄ?il. |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon Oct 25, 2004 3:22 am |
|
Bilmiyorum farklı bir fikir belki ama bence rp dıÅ?ı espriler o kadar sorun deÄ?il çok abartılmadıkça.... Ã?nemli olan kendini oyunun içinde hissetmek .. Bi de abi hep bize dayatılan kurallarla yaÅ?ıyoruz FRP de en azından dayatılan kuralları gerektiÄ?inde aÅ?abilmeliyiz gibi geliyor bana.. |
|
|
Back to top |
|
|
Daeya
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Oct 25, 2004 4:04 am |
|
bence sen doÄ?ru insanlarla oynamamıÅ?sın yanlıÅ? tercih bence... |
_________________ Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins... |
|
Back to top |
|
|
FreyaImplorer
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Oct 25, 2004 11:48 am |
|
Evet yanlıÅ? kiÅ?ilerle oynamıÅ?Å?ın..EÄ?er bu topici bayanlar görürlersede pek iyi Å?eyler olmaz huzursuzluk çıkabilir ..Gerçekten çok iyi oynayanlarıda var,bilmeyenlerde...Hem bilmeme deÄ?il bazen doÄ?al olma oluyor ki,bu da Firble'nin dediÄ?i gibi iÅ?i daha güzel bir hale getiriyor.. |
_________________ Jacta alea est. |
|
Back to top |
|
|
esen
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Oct 27, 2004 11:58 pm |
|
hoppala ya insan bu kadarmı önyargılı olur. Birincisi belki ilk oyunudur, yada ne bileyim senin standartlarında bir oyuncu olmaya bilir ama sana bu konuda yorum yapmak düÅ?üyorsa bizede düÅ?üyor demektir ne dersin . |
|
|
Back to top |
|
|
|
|