Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Bayan arkadaÅ? mı?! Bir daha asla!!
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Bayan arkadaÃ…? mı?! Bir daha asla!! View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    FalcoN
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 7:28 am Reply with quoteBack to top

Ã?ok eleÅ?tri alacaÄ?ımı düÅ?ünsemde (özellikle bayan arkadaÅ?lardan) yine de yazmak istedim. masaüstü oyunlara ben bayanları yakıÅ?tıramıyorum arkadaÅ?. RolePlay yapamıyorlar ve ben oyundan soÄ?uyorum. Daha önce birçok kez bayanlarla oynadım kesinlikle karakterlerini yansıtamıyorlar. DavranıÅ?lar çok yapay oluyor. yani kız sosyal hayatında nasılsa oyunda da öyle oluyor. konuÅ?malar, davranıÅ?lar hep sosyal hayatındaki gibi. en son bugün oynadık ve artık tak dedi.. Kız arkadaÅ?ın biri bugün bir barbar kadınını oynatıyor. Nedir abicim barbar kadınının özellikleri? nazik deÄ?ildirler ve ya kabadırlar diyelim, çok zeki oldukları söylenemez, sesleri diÄ?er kadın karakterlere göre daha kalındır bla bla.. Yani karakterin özelliklerinden en azından birini yansıtsın Å?u bayan arkadaÅ?lar ya.. isyan ediyorum ve diyorum ki artık benim oyunumda bir bayan oynayamayacak.. Son olarak masaüstü rp'lerini sadece erkeklere yakıÅ?tırıyorum..
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 7:31 am Reply with quoteBack to top

O halde masa üstü oyunlarda bayan rollerini de erkeklere mi vereceksin? Bence eÄ?er DM sen kızın normal yaÅ?amdakine uygun bir karakterle oyuna katılmasını saÄ?la. Bi de oyunu çok ciddiye alma.. En zevk aldıÄ?ım oyunlar en fazla güldüÄ?üm oyunlar oldu hep..

FalcoN
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 7:38 am Reply with quoteBack to top

Firble wrote:
    Bi de oyunu çok ciddiye alma.. En zevk aldıÄ?ım oyunlar en fazla güldüÄ?üm oyunlar oldu hep..

Ä°Å?te ilk bomba.. Herkesin senin gibi düÅ?üneceÄ?ini sanmıyorum ya da Å?ahsen senin gibi düÅ?ünmüyorum mu demeliyim.. Ben oyunlarda ciddiyetten yanayım.. Exclamation

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 7:48 am Reply with quoteBack to top

Ciddiyet... YaÅ?amın kendisi bile belki o kadar ciddiye alınmamalı... Belki sadece yaÅ?anan duygular ciddi olmalı.. Sanal ya da gerçek dünyada olsun.. Ama bunun dıÅ?ında iyi ya da kçtü rol yapmanın ne önemi var.. Gerçekten yaÅ?ayarak oynadıktan ya da yaÅ?adıktan sonra....
    Efendim frp ciddi bir Å?eydir bunu düzgün yapmak gerekir deyince insanlar benim yaa siz zevk almak için yapmıyor musunuz bunu diye sorasım geliyor. Gerçi belki ciddi Å?eylerden zevk alıyordur insanlar bu ayrı konu.... Ben ömyle deÄ?ilim.

Ama oyunlarda bol bol gülmek isteyen arkadaÅ?lar için bayan arkadaÅ?ları öneririm. Son bir Å?ey sesi ince... oldukça zeki ve nazik bir barbar kadını da olabilir Å?artlar oluÅ?tuktan sonra.. Hayal gücünün sınırı yok.. Ã?nemli olan farklı Å?eyleri hayal etmekten korkmamak.. Bilmiyorum siz ne düÅ?ünüyorsunuz... Sizce de Å?u Å?öyle olur diye her Å?eyi kalıba sokmak frpnin özüne zarar vermiyor mu?

FalcoN
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 7:56 am Reply with quoteBack to top

Ben hayatımda ciddi Å?eylerden zevk alıyor deÄ?ilim. sosyal hayatımda oldukça esprili biriyimdir. demem Å?u ki oyunlarda ciddiyet önemli. baÅ?ka bir deÄ?iÅ?te oyunda gülmek bana anlamsız geliyor. (roleplay dıÅ?ında!!) yani eÄ?er güleceksen sosyal hayatında bunu karnın aÄ?rıyana dek yapabilirsin ama oyunda ciddi olunmalı. yoksa oyun oynamanın anlamı ne..

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 5:38 pm Reply with quoteBack to top

Abi dediÄ?im gibi ciddi olduÄ?u zaman komik olduÄ?undan daha az zevk vermiyor bana... Belki sen normal yaÅ?amında daha sık gülüyorsundur. Benim mesela defalarca sınav çıkıÅ?ı veya sınav hazırlıkları sırasında kafamı daÄ?ıtmak için oun oynadıÄ?ım .. Ã?yle olunca onca iÅ?in arasında insan ciddilik deÄ?il aksine daha esnek mümkünse esprili bir Å?eyler istiyor...
    Bir komik FRP anıları en çok akılda kalanlar oluyor bence.. En azından en çok akılda kalanlardan biri.. Bak senin barbar kızı bile aklında kalmıÅ?..

Skylancer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 8:00 pm Reply with quoteBack to top

konu oyunlarda bayanların varlıÄ?ı iken bir anda oyunlar ciddi mi olmalı kaypak mı tartıÅ?masına dönmüÅ?.. Smile

her iki konuda da ahkam kesme fırsatını bulmuÅ?ken kaçırır mıyım? tabii ki hayır Very Happy

Å?imdi öncelikle bayanların oyunlardaki varlıÄ?ı kentaky'nin dediÄ?i gibi baÅ?arısız olabiliyor, filhakika bunu "bayanlar kötü oynar" gibi bir genelleme ile kestirip atmak, üç 20 atınca her yaratıÄ?ın ölebileceÄ?ine inanan bir frp sever için Å?ok edici bir yaklaÅ?ımdır. benim diyen adamı cebinden çıkaracak bayan oyuncular tanıyorum. keza bazı kiÅ?iler kendi kiÅ?iliklerini yansıtan karakterleri baÅ?arılı oynar, tıpkı bazıları için tam tersinin geçerli olduÄ?u gibi. bu yüzden firble'ın dediÄ?i gibi eÄ?er zıt karakterleri oynatamıyorlar ise benzer karakterleri oynatmalarını saÄ?lamayı dene.

frp'nin ciddiliÄ?ine gelince. frpworld forumlarındaki frp oyununa yönelik genel hava ve yaklaÅ?ım onun bir shakespeare eseriymiÅ? gibi ele alınması yönünde. bunun az yahut hiç frp oynamaktan olayın ne olduÄ?una yönelik bir uzaylı duruÅ?u ve frp'nin ne olduÄ?unu tam olarak anlamamaktan kaynaklandıÄ?ını düÅ?ünüyorum. firble'ın dediÄ?i gibi frp oynamanın amacı oyunlardan zevk almak, eÄ?lenmektir. tamam, oyunlarda bir noktaya kadar ciddiyet olmalı, herkesin afedersiniz testislerine aldıÄ?ı bir oyun "zevkli"den çok uzaktır lakin mezar taÅ?ı gibi suratla oynanan bir oyunda "zevkli"den çok "sıkıcı" olur. bir oyuncu role-play'ini yaparken aÄ?zından saçma bir laf çıkınca(portakal suyu yerine ampörtik demek), dm'bir noktada çuvallayınca(kan içirin demek yerine kredi kartı geçirin diyince), gruptaki bard düÅ?manına d&d dnyasında hiçbir manası olmayan ama genel olarak çok komik bir laf sokunca(telepati ile beynine yapılan harass giriÅ?imini "adana çık aradan!" diyerek savurmaya çalıÅ?mak) kimse gülmeyecekse niye frp oynuyorsunuz ki? gidin mezarlıÄ?ı dolaÅ?ın benzer bir aÄ?ırlık duygusunu iliklerinizde hissedin, deÄ?il mi? Razz

Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN MessengerICQ Number
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 11:45 pm Reply with quoteBack to top

Abi sanırım Skylancerla aynı görüÅ?teyiz diyebiliriz.

Kentacy zaten eleÅ?tiri almayı en baÅ?tan göze almıÅ?tın di mi ama?? : ))

Zaman zaman oyunla tam baÄ?lantılı olmasa espri yapmak ve bazı acemi oyuncuların yaptıÄ?ı ufak hatalar.. Bansee ile karÅ?ılaÅ?ınca aaa bu kadın çok güzel demesi... Veya ilk oyunumda olduÄ?u gibi rahibin aslında ismini bilmesi gereken yaratık çıkınca önce bize dönüp ben bu yaratıÄ?ı tanıyorum deyip sonra dm e yaratıÄ?ın ismi ne demesi. Bence bunlar oyunu çok daha zevkli hale getiriyorlar.. Bayan oyunculara gelince ben hala tam olarak oyunu öÄ?renmemiÅ? olsalar da oyuna renk kattıklarını düÅ?ünüyorum. Ã?rneÄ?in hırsız elf oynayan bi arkadaÅ?ın iÅ? konuÅ?mak için gittiÄ?imiz valinin evindeki eÅ?yaları çalmak istemesi.. Ona emin misin ayvayı yeriz deyince de RP dıÅ?ı ama ben hırsız deÄ?il miyim mesleÄ?im bu anlayıÅ?la karÅ?ılamaları lazım demesi hala aklımda... Tüm bunlar oyunu çok daha zevkli yapıyor bence.. Hem anlayıÅ?la ve gülerek karÅ?ılayınca bayanlar da daha çabuk öÄ?reniyor.

FalcoN
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Oct 25, 2004 12:45 am Reply with quoteBack to top

Firble wrote:
    Ã?rneÄ?in hırsız elf oynayan bi arkadaÅ?ın iÅ? konuÅ?mak için gittiÄ?imiz valinin evindeki eÅ?yaları çalmak istemesi.. Ona emin misin ayvayı yeriz deyince de RP dıÅ?ı ama ben hırsız deÄ?il miyim mesleÄ?im bu anlayıÅ?la karÅ?ılamaları lazım demesi hala aklımda...

Ä°Å?te asıl konu bu dostum frible. bir bayanın oyuna kattıÄ?ı zevk deÄ?il.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Oct 25, 2004 2:27 am Reply with quoteBack to top

Ama biz çok gülmüÅ?tük.. Sonra da üstümüzde bütün karargah varken kız bizi sorgulayacaÄ?ımız hücreye götüren çulsuz bir eri soymaya kalktı.. Yakalansak yine gidiyorduk.. Ve sonuçta çok eÄ?lendik... Bunları çoÄ?altabilirim... Ama o oyunun içinde birden orjinal bir karakter haline geldi... Sadece doÄ?al davrandıÄ?ı için...
    Demek istediÄ?im Å?u oyundaki barbar ille de Å?öyle olmalı böyle olmalı diye kafamızda kalıp çizmeyelim. O an için öyle bir barbarla seyahat ettiÄ?imizi hayal edelim.. Ä°nanın kafamızda kalıplarla oynamayınca oyun daha zevkli oluyor.

FalcoN
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Oct 25, 2004 3:11 am Reply with quoteBack to top

kafamızda olan Å?eyler kalıplar deÄ?il kurallardır frible. roleplay zorunlu olmadıkça gırgır Å?amata oluyor. Bana rp çerçevesi içerisinde yapılmıÅ? olan espriler ya da davranıÅ?lar daha çekici gelmiÅ?tir hep. rp dıÅ?ı yapılan salaklıklar (oyunun en güzel yerinde hemde) sadece oyundan soÄ?utmaya yarıyor baÅ?ka biÅ?ey deÄ?il.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Oct 25, 2004 3:22 am Reply with quoteBack to top

Bilmiyorum farklı bir fikir belki ama bence rp dıÅ?ı espriler o kadar sorun deÄ?il çok abartılmadıkça.... Ã?nemli olan kendini oyunun içinde hissetmek .. Bi de abi hep bize dayatılan kurallarla yaÅ?ıyoruz FRP de en azından dayatılan kuralları gerektiÄ?inde aÅ?abilmeliyiz gibi geliyor bana..

Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Oct 25, 2004 4:04 am Reply with quoteBack to top

bence sen doÄ?ru insanlarla oynamamıÅ?sın yanlıÅ? tercih bence...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Oct 25, 2004 11:48 am Reply with quoteBack to top

Evet yanlıÅ? kiÅ?ilerle oynamıÅ?Å?ın..EÄ?er bu topici bayanlar görürlersede pek iyi Å?eyler olmaz huzursuzluk çıkabilir Smile..Gerçekten çok iyi oynayanlarıda var,bilmeyenlerde...Hem bilmeme deÄ?il bazen doÄ?al olma oluyor ki,bu da Firble'nin dediÄ?i gibi iÅ?i daha güzel bir hale getiriyor..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Oct 27, 2004 11:58 pm Reply with quoteBack to top

hoppala ya insan bu kadarmı önyargılı olur. Birincisi belki ilk oyunudur, yada ne bileyim senin standartlarında bir oyuncu olmaya bilir ama sana bu konuda yorum yapmak düÅ?üyorsa bizede düÅ?üyor demektir ne dersin .
    Back to top View user's profileSend private message
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum