Å?imdi iÅ?in doÄ?rusu rock müziÄ?i sevsemde popüler gruplar dıÅ?ında pek bir bildiÄ?im yok ve sitede o kadar çok adam dinliyorki zaman ne dinlediÄ?inizi anlatma zamanı kendime güzel bir arÅ?iv kurucam önerilerinizi bekliyorum.Bu arada ekleme soloların aÄ?ırlıklı olduÄ?u grup önerleriniz ilk tercihim olacaktır...
Bence bir Manowar'u dene. Blind Guardian çok bilinendir ama Manowar'u tercih et derim. Daha set tonlardan hoÅ?lanıyorsan Iced Earth. Hani yumuÅ?asın biraz diyorsan bence müthiÅ? bir grup olan Scorpions. Manowar'un riump of steel albümünü tavsiye ederim solo istiyorsan. Ä°stemediÄ?in kadar var. Bas solo, gitar solo, davul solo, vokal sol( )... Han solo
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Posted:
Wed Dec 07, 2005 11:58 pm
Ben Children of Bodom'u öneririm.
Banada 3 hafta önce önermiÅ?lerdi.Å?imdi Alexi'nin koskaca bir posteri duvarımda asılı(o kadar büyük deÄ?il).
"Follow the Reaper"
ya türkiye de hiç mi metal rock deme diye ben de önereyim... pentagramı kesinlikle dinle... ah ah... bi de kurban vardı ki artık daÄ?ıldı ama kesin dinle...
bi de yabancı diyosan biraz yumuÅ?ak da olsun hani apocaliptyca ii... bi deee benim vazgeçilmezim olan anathemayı dinleyebilirsin...
aslında opeth de fena diilmiÅ? ööle diolar...
ve gerçekten manowar da ii...
ırkçı deÄ?ilsen ve insan kayırmıyorsan da system of a down u dinle...
çok mu konuÅ?tum yaw...
Posted:
Thu Dec 08, 2005 3:42 am
death(solo diyorsan atla,merhum chuck babanın soloları ayrı dünyalara uçurur)
vader
god dethroned
amon amarth
kataklysm
dark funeral
dissection
dark fortress
bundan itibaren türk
cenotaph
nettlethrone
suicide
consume
black omen
episode 13(son ikisi hemÅ?erim olur,tadından yinmez)
.
.
.
fazla aÄ?ır kaçabilir,eskilere saygı sonsuz...
_________________ A Elberereth Gilthoniel
silivren penna miriel
o menel aglar elenath
Gilthoniel A! Elbereth
Posted:
Fri Dec 09, 2005 6:53 am
ArkadaÅ?lar saÄ?olsunlar herÅ?eyi saymıÅ?lar bana önercek birÅ?ey kalmadı...Bunlara ilave olarak özellikle "Sentenced" ve Ä°n Flames'i söyliyim ben de. Manowar'ı arkadaÅ?lar(bence) fazla abartmıÅ?lar.
Blind Guardian dendi mi akan sular coÃ…?ar.
_________________ Ä°nsanlara istediÄ?ini yaptırmak çok basit. Onlara sadece duymak istedikleri Å?eyleri söyle.
Sanırım bilgisayarına vürüs bulaÅ?mıÅ? arkadaÅ?ım oradanda baÅ?ka yerlere sıçramıÅ? olabilir dikkat et. Buraya gönderdiÄ?in grup ve Å?arkıcıların ismimi deÄ?iÅ?miÅ? ne. Rapçiler, popçılar, göbekçiler, çingeneler felan çarpıyor oradan gözüme. Metal ve Rock diyor burada. 50 cent Rap yapar, Madonna popçudur, ceza hödüktür, eminem metal ve Rock'ın yanından bile geçmez.
Å?imdi daha güzel bir olaya gelelim. Ä°kinci attıÄ?ın mesaj aslında çok doÄ?ru baÅ?lıyor ileride de güldürüyor. Hani macera komediler vardır ya onların havasını aldım. Bayaa güldüm. Hatta sanırım en son sirke gittiÄ?imde kırmızı burun takmıÅ? yüzleri boyalı adamlar beni senin kadar güldürmüÅ?tü.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Sanırım bilgisayarına vürüs bulaÅ?mıÅ? arkadaÅ?ım oradanda baÅ?ka yerlere sıçramıÅ? olabilir dikkat et. Buraya gönderdiÄ?in grup ve Å?arkıcıların ismimi deÄ?iÅ?miÅ? ne. Rapçiler, popçılar, göbekçiler, çingeneler felan çarpıyor oradan gözüme. Metal ve Rock diyor burada. 50 cent Rap yapar, Madonna popçudur, ceza hödüktür, eminem metal ve Rock'ın yanından bile geçmez.
+1
Ayrıca Tupac rap tarz muziÄ?in babası olarak bilinir
neyse..
Efla demiÃ…? ki;
Blind Guardian
Nightwish
Almora (Bu aralar baya dinliyorum)
Iced Earth
Haggard
Therion
Rhapsody
Within Temptation
+1 ama,
Benim gothic tarzda sıralamam Å?u biçimde;
Within Temptation
Haggard
Nightwish
Blind Guardian
Therion
Iced Earth
Rhapsody'i bu listeye layık görmüyorum.
Metal, rock ve gothic tarzda yeni ve eski nesil olarak önereceÄ?im Å?arkıcı ve gruplar;
Evanescence
Puddle Of Mudd
Linkin Park (Tum Å?arkıları deÄ?il tabii)
Enigma
Enya
Loreena McKennitt
A Perfect Circle
311
Snow Patrol
Posted:
Sat Dec 24, 2005 4:51 am
Å?u an kendi dinlediÄ?im guruplar
Türk gruplarıyla baÅ?lıyalım;
Almora
Pentagram
Crossfire
Comma
Cem Köksal
Yavuz Ã?etin
Yabancı gruplar
Iced Earth
Blindguardian
Anathema
Apocaliptica
Dark tranquility
King Diamond
Dream Theater
Guns & roses
Megadeth
Nightwish
Therion
Sentenced
Aklıma Å?imdilik bunlar geldi. bunlardan güzel bir arÅ?iv yapabilirsin.
_________________ Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı Å?amatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
Posted:
Sun Dec 25, 2005 9:52 pm
Benim tavsiyem Evanescence't1r.Tabii ki bir Evanescence fan1 olarak,sark1lar1n1 büyük bir begeniyle dinlemekteyim.Whisper,Lies,Fields Of Innocence,October,Farther Away,1maginary ve Forever Gone Forever You,tavsiye ettigim parçalar.Bunun yan1nda Nightwish'i ve Garbage'i de severek dinlerim.
Death
Dark tranqulitiy
Megadeth
Iron Maiden
Blind Guardion
Iced earth
katatonia
Empyrium
Anathema
Antimatter
.................................
Ee, bana tavsiye edicek pek biÅ?ey kalmamıÅ? bu listeden sonra..
BaÅ?ta bir Opeth putperesti olarak söylemek isterim ki Opeth sakın dinlemeyin,kimse dinlemesin hatta,sadece ben dinliyim o adamları mümkünse.
Black Metal alemlerine akıcam ben diyosanız Cradle of Filth,Dimmu Borgir,Marduk,Nightfall,Rotting Christ ve Septic Flesh pek lezizdir baÅ?langıç için.BaÅ?langıç için derken küçümsemiyorum yanlıÅ? anlaÅ?ılmasın,bunlar belli bi temel üstüne kurulmuÅ? gruplardır o bakımdan.Bi de bu kategoride Epic Black Metal vardır,iyi ki de vardır.Tek örneÄ?i de Summoning'dir.
Yok ben Death Metal neferi olucam diyosanız da önünüzde iki seçenek var: Melodik Death Metal için 1'i tuÅ?layarak At The Gates,In Flames,Dark Tranwuillity,Amon Amarth ve Death gibi gruplara ulaÅ?abilir, ya da telefonunuzun üstünde pogo yaparak Carcass,Atheist,Bloodbath,Cannibal Corpse,Obituary gibi beton kıvamındaki Death Metal gruplarına ulaÅ?abilirsiniz.
Progressive Metal için (ki acayip bi tanımdır bu,neyse) gidin bu iÅ?in tanrısı olan Ayreon'u dinleyin,özellikle de Human Equation ve The Universal Migrator albümlerini.Sonra tabi Dream Theater var bu kategoride,Pain of Salvation var...
En iyisi siz bunların hepsini bir arada dinleyin,kategorizasyona gitmeyin.
Opeth dinlemeyin ama :uh-huh:
_________________ credence in my word.
written in dust,
tainted by memories.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum