Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - psiÃ…?ik
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

psiÃ…?ik View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    mefistofeles
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Dec 23, 2005 8:37 pm Reply with quoteBack to top

Å?u psiÅ?ik karakter ile ilgili bana biraz anllatırmısınız nasıl bir iÅ?leyiÅ? sistemi var büyücülere karÅ?ı ne gibi artı ve eksileri var sınırda olabilcek herÅ?eyi olmuÅ? level 100 Razz abartı oldu da olabilecek en güçlü psiÅ?ik nasıl bir Å?ey olur bir de bu konu ile ilgili prestige class lar yada en iyisi bu konuyla ilgili kitap kesin vardır adını verin siz bilirsiniz
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    Logan
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Dec 23, 2005 8:39 pm Reply with quoteBack to top

psicikler... çok güçlü yaratıklar olduÄ?unu biliyorum...
    lvl 20 bir büyücüyü lvl 5 bir pisciÄ?in elinde oynatıÄ?ını görmüÅ?tüm...
    tam olarak özeliklerini bilmiorum ama... psicik hand book var:D

Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASÄ°L GELÄ°RSE GELSÄ°N!!! Savas NaÄ?ralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDÄ° SEF
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Fri Dec 23, 2005 9:00 pm Reply with quoteBack to top

Psionics Handbook var ve onu hatim etmiÃ…? bir Darkgnome var. Merak etme birazdan damlar Razz

PsiÅ?ikler bildiÄ?im kadarıyla bir Å?eyin olmasını isteyerek büyü yapıyorlar, benim sistemimde de öyle olacak. Ayrıca büyüyle çok fazla içli dıÅ?lılar ve yarı- baÅ?ka boyutalar sanırım..

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Dec 23, 2005 9:01 pm Reply with quoteBack to top

Bir nevi sorcererler gibi kazanıyorlar psiÅ?ik güçlerini ve hangi seviyede ne kadar psiÅ?ik güç bilebilebilecekleri belirlenmiÅ?. Yani aslında buda sorcerere benziyor.

Farklı olan slot sistemi yerine mana sistemine benzer bir sistem kullanılıyor. Her gücün ne kadar vuracaÄ?ı önceden belli (Mesela 3. seviye özellik 5d6 vuruyor) ancak bu gibi özellikler üstüne fazladan güç puanı parcayarak sürelerini uzatabilirler yada daha fazla vurmasını saÄ?layabilirler. Yani büyücüler gibi otomatik olarak geliÅ?miyor güçleri.

Seviye atladıkça güç puanı kazanıyorlar ve bu güç puanını istedikleri gibi harcayabilirler. Ä°sterse 9. seviye bir psiÅ?ik güç puanlarını bütün gün boyunca sadce 1. seviye güçlere harcar yada daha fazla güç puanı harcayarak 4. seviye güçleri kullanır.

Büyücüler gibi hareketler yapmalarına gerek olmadıÄ?ından zırh giymek konusunda herhangi bir kaygıları yok.

Aldıkları bir feat ile yanlarına familiara benzetilebilecek kristaller alabiliyorlar. Kristaller onlara bazı güçler kazandırıyor felan.

PsiÅ?ik güçler aynı zamanda savaÅ?tada kullanılabiliyor. Mesela 2 feat alarak bir kılıçla vurduÄ?unuzda 4d6 daha fazla vurmasını saÄ?layabiliyorsunuz. Ama bunun içinde güç puanı harcamanız gerekiyor.

Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Dec 23, 2005 9:05 pm Reply with quoteBack to top

Bilgiyi vermeyi unutmuÅ?um önemli olduÄ?u için yazma gereÄ?i duydum. Büyüyü etkileyen dispell magic gibi etkiler anı zamanda psiÅ?ik güçleride etkileyebilir ve bunun tersi de geçerli.

bunları sadece 3.5 complete Psionic handbook okuyarak söylüyorum. Daha fazla bilgi var ise bilemeyeceÄ?im.

Ayrıca öncülhava arkadaÅ?ım nasılda hissetmiÅ? öyle. 1 dakika sonrasında atmıÅ?ım mesajı.

FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Fri Dec 23, 2005 9:08 pm Reply with quoteBack to top

Biliyoruz iÅ?te karagulyabani arkadaÅ?ımızın huyunu Razz

Yazdıklarını okuyunca içimde psiÅ?ik olmak gibi bi istek doÄ?du walla. Bi sınırlaması yok di mi bu classın?

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Dec 23, 2005 9:24 pm Reply with quoteBack to top

FrontsideAir wrote:
    Biliyoruz iÅ?te karagulyabani arkadaÅ?ımızın huyunu Razz

Yazdıklarını okuyunca içimde psiÅ?ik olmak gibi bi istek doÄ?du walla. Bi sınırlaması yok di mi bu classın?

Ä°lk olarak alabilmek için psiÅ?ik bir ırk olman gerekiyor deÄ?ilsende bir featini heba etmen gerekiyor.

Ayrıca psilÅ?iklik bir sınıf deÄ?il bir özellik. PsiÅ?ikler arasında da farklı farklı sınıflar mevcut. Birnevi Fighter, barbarian, ranger'ı içinde barındıran Warriorlar gibi yani.

Psionic warrior, wild talent, psion, soulknife gibi baÅ?langıç sınıfları mevcut. Bunların dıÅ?ında baÅ?kada olabilir ama ben bilmiyorum.

Sınırlamalarıda kendilerine göre deÄ?iÅ?iyor. Mesela Psionic warrior'ın saldırı artısı ruhban gibi geliÅ?iyor. Ancak karÅ?ılıÄ?ında az da olsa psiÅ?ik güçler kazanıyor. Soulknife daha çok thief ve ranger benzeri bir sınıf oluyor. Bütün özellikleri neredeyse elinde oluÅ?turduÄ?u bir psiÅ?ik çıçak. (Xmen okuyanlar bilirler oradaki bir karakterin elinde çıkıyordu nu silahın aynısı) Psionlar tam büyücü gibi. Kendileri zırh giyince güçlerini kaybetmiyorlar amöa zırh giymesinide bilmiyorlar. Kitaptan bakman lazım. Aslında oldukça dengeli sınıflar. Daha güçlü filan özelliÄ?i yok.

FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Fri Dec 23, 2005 9:31 pm Reply with quoteBack to top

X-Men'deki eli bıçaklı (öyle diyim artık Razz) adamın adı Wolverine, hiçbir psiÅ?ik özelliÄ?i yok, sadece insanüstü gücü ve çevikliÄ?inin yanısıra (ki bu birçok mutantta var) doÄ?al baÄ?ıÅ?ıklıÄ?ı var.

Peki nasıl psiÅ?ik olunur? Mesela yeni baÅ?laaycak bir oyunda insan ve psiÅ?ik olmak istesem, ne yapmalıyım? BaÅ?ka bir sınıftan mı baÅ?lamalıyım, yoksa baÅ?ta bir marifet az mı seçmeliyim. Ben tabii ki büyücülüÄ?e en yakın olan Psion olmak isterim, normal bir class gibi alabilirim deÄ?il mi? Ya da XP cezası var mı?

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Dec 23, 2005 9:46 pm Reply with quoteBack to top

Yok abi adı psylocke

BU hanım kızımızda kendisi oluyor.

Image

Image

mefistofeles
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Dec 23, 2005 10:09 pm Reply with quoteBack to top

yani psiÅ?ik multi class sayılmıyor o anlama mı geliyor
    Türklider
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sat Dec 24, 2005 2:09 am Reply with quoteBack to top

Normal class'tır bunlar hep. Dengesiz multiclass yaparsanız xp cezasını yersiniz, nasıl fighter ile rogue'ı dengesiz multiclass yaparsanız aynı Å?ey fighter psionic için de geçerlidir...

Saygılarımla...

Gölge Ustası

PostPosted: Sat Dec 24, 2005 4:48 am Reply with quoteBack to top

Bu arada son sorunu atlamıÅ?ım, en son levela gelmiÅ? bir psiÅ?ik ne olur? Güzel soru ve cevabı zaten biliyoruz: Tanrı...

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Sat Dec 24, 2005 4:55 am Reply with quoteBack to top

Darkgnome wrote:
    Yok abi adı psylocke

BU hanım kızımızda kendisi oluyor.

Bu arada Darkgnome'un sözünü yanlıÅ? anlamıÅ?ım, baÅ?ka bir karakteri tanıtmıÅ?ım ve sorduÄ?um soruların cevapları da zaten vermiÅ?, o yüzden bu ve bir önceki mesajımın silinmesini talep ediyorum..

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Sat Dec 24, 2005 5:04 am Reply with quoteBack to top

Pardon 2 önceki mesajım diycektim ama artık 3 oldu.

Quote:
    X-Men'deki eli bıçaklı (öyle diyim artık ) adamın adı Wolverine, hiçbir psiÅ?ik özelliÄ?i yok, sadece insanüstü gücü ve çevikliÄ?inin yanısıra (ki bu birçok mutantta var) doÄ?al baÄ?ıÅ?ıklıÄ?ı var.

Peki nasıl psiÅ?ik olunur? Mesela yeni baÅ?laaycak bir oyunda insan ve psiÅ?ik olmak istesem, ne yapmalıyım? BaÅ?ka bir sınıftan mı baÅ?lamalıyım, yoksa baÅ?ta bir marifet az mı seçmeliyim. Ben tabii ki büyücülüÄ?e en yakın olan Psion olmak isterim, normal bir class gibi alabilirim deÄ?il mi? Ya da XP cezası var mı?

Ä°Å?te bu mesaj.
    Artık bunu da silin bi zahmet, çok özür..

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

Shevarash
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sat Dec 24, 2005 9:00 am Reply with quoteBack to top

konu aÅ?ırı daÄ?ılmıÅ? ama hala cevap almak isteyen arkadaÅ?lar olursa msnden yardım etmeye çalıÅ?ırım...
    Back to top View user's profileSend private message
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum