Author |
Message |
mefistofeles
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 23, 2005 8:37 pm |
|
Å?u psiÅ?ik karakter ile ilgili bana biraz anllatırmısınız nasıl bir iÅ?leyiÅ? sistemi var büyücülere karÅ?ı ne gibi artı ve eksileri var sınırda olabilcek herÅ?eyi olmuÅ? level 100 abartı oldu da olabilecek en güçlü psiÅ?ik nasıl bir Å?ey olur bir de bu konu ile ilgili prestige class lar yada en iyisi bu konuyla ilgili kitap kesin vardır adını verin siz bilirsiniz |
|
|
Back to top |
|
|
Logan
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 23, 2005 8:39 pm |
|
psicikler... çok güçlü yaratıklar olduÄ?unu biliyorum...
lvl 20 bir büyücüyü lvl 5 bir pisciÄ?in elinde oynatıÄ?ını görmüÅ?tüm...
tam olarak özeliklerini bilmiorum ama... psicik hand book var:D |
_________________ Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASÄ°L GELÄ°RSE GELSÄ°N!!! Savas NaÄ?ralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDÄ° SEF |
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Fri Dec 23, 2005 9:00 pm |
|
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 23, 2005 9:01 pm |
|
Bir nevi sorcererler gibi kazanıyorlar psiÅ?ik güçlerini ve hangi seviyede ne kadar psiÅ?ik güç bilebilebilecekleri belirlenmiÅ?. Yani aslında buda sorcerere benziyor.
Farklı olan slot sistemi yerine mana sistemine benzer bir sistem kullanılıyor. Her gücün ne kadar vuracaÄ?ı önceden belli (Mesela 3. seviye özellik 5d6 vuruyor) ancak bu gibi özellikler üstüne fazladan güç puanı parcayarak sürelerini uzatabilirler yada daha fazla vurmasını saÄ?layabilirler. Yani büyücüler gibi otomatik olarak geliÅ?miyor güçleri.
Seviye atladıkça güç puanı kazanıyorlar ve bu güç puanını istedikleri gibi harcayabilirler. Ä°sterse 9. seviye bir psiÅ?ik güç puanlarını bütün gün boyunca sadce 1. seviye güçlere harcar yada daha fazla güç puanı harcayarak 4. seviye güçleri kullanır.
Büyücüler gibi hareketler yapmalarına gerek olmadıÄ?ından zırh giymek konusunda herhangi bir kaygıları yok.
Aldıkları bir feat ile yanlarına familiara benzetilebilecek kristaller alabiliyorlar. Kristaller onlara bazı güçler kazandırıyor felan.
PsiÅ?ik güçler aynı zamanda savaÅ?tada kullanılabiliyor. Mesela 2 feat alarak bir kılıçla vurduÄ?unuzda 4d6 daha fazla vurmasını saÄ?layabiliyorsunuz. Ama bunun içinde güç puanı harcamanız gerekiyor. |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 23, 2005 9:05 pm |
|
Bilgiyi vermeyi unutmuÅ?um önemli olduÄ?u için yazma gereÄ?i duydum. Büyüyü etkileyen dispell magic gibi etkiler anı zamanda psiÅ?ik güçleride etkileyebilir ve bunun tersi de geçerli.
bunları sadece 3.5 complete Psionic handbook okuyarak söylüyorum. Daha fazla bilgi var ise bilemeyeceÄ?im.
Ayrıca öncülhava arkadaÅ?ım nasılda hissetmiÅ? öyle. 1 dakika sonrasında atmıÅ?ım mesajı. |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Fri Dec 23, 2005 9:08 pm |
|
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 23, 2005 9:24 pm |
|
FrontsideAir wrote: |
Biliyoruz iÅ?te karagulyabani arkadaÅ?ımızın huyunu
Yazdıklarını okuyunca içimde psiÅ?ik olmak gibi bi istek doÄ?du walla. Bi sınırlaması yok di mi bu classın? |
Ä°lk olarak alabilmek için psiÅ?ik bir ırk olman gerekiyor deÄ?ilsende bir featini heba etmen gerekiyor.
Ayrıca psilÅ?iklik bir sınıf deÄ?il bir özellik. PsiÅ?ikler arasında da farklı farklı sınıflar mevcut. Birnevi Fighter, barbarian, ranger'ı içinde barındıran Warriorlar gibi yani.
Psionic warrior, wild talent, psion, soulknife gibi baÅ?langıç sınıfları mevcut. Bunların dıÅ?ında baÅ?kada olabilir ama ben bilmiyorum.
Sınırlamalarıda kendilerine göre deÄ?iÅ?iyor. Mesela Psionic warrior'ın saldırı artısı ruhban gibi geliÅ?iyor. Ancak karÅ?ılıÄ?ında az da olsa psiÅ?ik güçler kazanıyor. Soulknife daha çok thief ve ranger benzeri bir sınıf oluyor. Bütün özellikleri neredeyse elinde oluÅ?turduÄ?u bir psiÅ?ik çıçak. (Xmen okuyanlar bilirler oradaki bir karakterin elinde çıkıyordu nu silahın aynısı) Psionlar tam büyücü gibi. Kendileri zırh giyince güçlerini kaybetmiyorlar amöa zırh giymesinide bilmiyorlar. Kitaptan bakman lazım. Aslında oldukça dengeli sınıflar. Daha güçlü filan özelliÄ?i yok. |
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Fri Dec 23, 2005 9:31 pm |
|
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 23, 2005 9:46 pm |
|
Yok abi adı psylocke
BU hanım kızımızda kendisi oluyor.
|
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
mefistofeles
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 23, 2005 10:09 pm |
|
yani psiÅ?ik multi class sayılmıyor o anlama mı geliyor |
|
|
Back to top |
|
|
Türklider
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Sat Dec 24, 2005 2:09 am |
|
Normal class'tır bunlar hep. Dengesiz multiclass yaparsanız xp cezasını yersiniz, nasıl fighter ile rogue'ı dengesiz multiclass yaparsanız aynı Å?ey fighter psionic için de geçerlidir...
Saygılarımla... |
_________________ Türklider... |
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Sat Dec 24, 2005 4:48 am |
|
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Sat Dec 24, 2005 4:55 am |
|
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Sat Dec 24, 2005 5:04 am |
|
|
Back to top |
|
|
Shevarash
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Sat Dec 24, 2005 9:00 am |
|
konu aÅ?ırı daÄ?ılmıÅ? ama hala cevap almak isteyen arkadaÅ?lar olursa msnden yardım etmeye çalıÅ?ırım... |
|
|
Back to top |
|
|
|
|