Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Karakterleri Tartisiyoruz ( Yeminer )
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Karakterleri Tartisiyoruz ( Yeminer ) View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu Aug 31, 2006 5:51 pm Reply with quoteBack to top

Bu basligi kasim ayinda cikacak dergi icin Yeminer efsanesini yeniden yaratmak amaci ile aciyorum. Yeminerle ilgili bilgi ani fikir elestirisi olan herkesi buraya yazi yazmaya davet ediyorum.

Ancak devam etmeden bahsettigim Yeminerin site uyesi ya da admin Yeminer degil Yeminer karakteri oldugunu hatirlatiyorum.

Yeminer efsanesini Sol Lagaya geldigi ilk zamandan sonuna kadar yazmayi dusunuyorum. Sanirim bu Sol Lagnanin aktif tarihinin neredeyse tamami. Eger kasim yetmezse araliktada yazmaya devam edebilirim.

Sanirim Yeminer tarihin bir noktasinda bir ikiye bolunus yasiyor. Bu bolunusun sonrasinda tanri ve buyucu Yemineri de olabildigince es zamanli yazmaya calisacagim. Hem tanri hem de buyucu hakkindaki yazilari yazabilirsiniz kisacasi.

Yemineri cok fazla bilmedigimi daha once yazmistim. Bildigim kadariyla ilk onkasaba savasi sirasinda beliriyor. Ve Coraxa ve tanrilara karsi cikiyor. Ama onkasabanin tarafina da bir defa gecmeyi denese de sonuc olarak yer almiyor. Gizlice zaman zaman Quel Shin, Scythe gibi o zamanin buyuk isimleri ile anlasiyor. Savas sonrasinda cikacak ikinci bir savasin hazirligini yapiyor. Neden bunu yapiyor. Belki en sonunda ikisi de kendi varligini kabul etmeyen Corax ve Karatasa kendi ustunlugunu kabul ettirecek.

Savas olmayinca bir sure diyarda eskisi gibi etkin degil. Bu donemde yeni yukselmis tanri lord Orenle muttefik. Orenin cikardigi savas tanrilara darbe vuruyor. Ama yikim oyle korkunc oluyor ki Oren ittifaki kendi varliklarini korumak yorunda kaliyor.

Yikim sonrasinda yeni yukselen tanri Dragonfire Orenle cekisirken Yeminer Orenle ittifakini bitiriyor. Draginfire in yeniden elf olmasi teklifini efsanevi sekilde reddediyor. ( Ben bizzat oynadim. Bu ayrintiyi gerekirse acariz. ) Yeni bir buyucu kulesi ve birligi kurmayi planliyor. Sonrasi biraz bulanik. Bir sekilde Oren tanri olmasina neden oluyor. Ve Tanri ile tanriliktan nefret eden buyucu ikiye bolunuyor. Tanri onkasabayi tehtid ediyor. Orenle cekisiyor. Sonra Apocalipse ortaya cikinca geri cekiliyor ve Apocalipse ile Oren cekismesini izliyor. Buyucunun neler yaptigini tam bilmiyorum. Sanirim tanrinin son muridleri kiyametten kacarken kaybolup gidiyorlar. Boylece tanrinin Sol Lagnadaki son iyleri kayboluyor.

Buyucu ise galiba kuledeki bir saldirida oluyor. Cok uzun ve daha ogrenmem gereken epey bilgi var. Hem belki aktiflesirse diyar icinde iyi bir arsiv olur bu baslik.

Bana ne kadar yardimci olursaniz Yeminer efsanesi de o kadar guyel canlanir. : )

Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Thu Aug 31, 2006 7:44 pm Reply with quoteBack to top

Bi düÅ?ünelim...
    En iyi Yemjnerin kendisi bilir kuÃ…?kusuz ama.
    Ben bir Å?iir hatırlıyorum. Evet galadlrim yazmıÅ?tı. O sanırım baya yardımcı olur.
    En azından baÅ?langıç için...

Squan
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Thu Aug 31, 2006 8:59 pm Reply with quoteBack to top

Bencede en iyi yeminer bilir. En son gördüÄ?ümde yeminerin geçmiÅ?ten bugüne kadar geliÅ?inin her Å?eyini özet olarak geçmiÅ?ti. Ama tabiki her zaman her Å?ey aklında kalacak diye bir Å?y yok. Misal olarak Å?iir oları. Zamanında baya sasyasyon yaratmıÅ?tı...

Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu Aug 31, 2006 9:36 pm Reply with quoteBack to top

Aslinda en hakkinda bilgi edinmesi zor olan donem sitede veri kaybinin yasandigi ustelik de bildigim kadariyla cok aktif bir donemin kayitlari... Ama bunun disinda elbette Yeminer epey katki saglar.

Ama sadece bilgiler degil de Yeminere farkli bakis acilarini da burada tartisabilirsek iyi olurdu. Yeminer karakteri bizde ne cagristiriyor?

Hadi biraz daha edebi ifade etmeye calisirsak Yeminerin oykusu bir ne oykusu...

Tabii cok uzun oldugu icin farkli donemin Yeminerleri icin farkli cevaplar da verilebilir. Olsun herkes istedigi donem hakkinda hem bilgi hem de dusuncelerini yazarsa sanirim Yemineri en bastan cok daha iyi taniyabiliriz.

yeminer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 31, 2006 10:29 pm Reply with quoteBack to top

LÄ°CH ELF-(Bu Å?iir Yeminer denen eskiden elf olan bir lich için söylenen bir efsaneyi anlatır.Söylenene göre Cormanthorda büyüsü için hem arkadaÅ?ını hemde kendi ruhunu kurban etmiÅ?tir.Fakat efsaneler binyıllar içinde deÄ?iÅ?ime uÄ?rarlar ozanların dillerinde bu Å?iir elf ozan Linu'nun duyduÄ?u Å?eklidir.Yeminerin iyi büyü adına kutsanmasını anlatmaktadır.Ama Linu dahil herkesin Yeminer hakkında bildiÄ?i ve duyduÄ?u tek Å?ey varsa o da Yalancı olduÄ?udur...Frpworld e selamlarla...

Gözlerimizin göremediÄ?i kadar uzaklarda
    Ak köpüklerin çınladıÄ?ı bir kıyıda
    Bilinemeyecek denli eski hatıraların adası
    Kahramanlıkların gizeminin sonsuzluÄ?uyla

Ebedi bir huzurun baÅ?langıcıyla sona erer
    Yıldızlar kadar uzak ve yakın derler
    Korku uyandıracak kadar harika
    Ak köpüklerin cüppesini kuÅ?anmıÅ? bir ruha

Dinleyin Å?imdi liri elinde bir ozanı
    Yıldızlarla ruhunu yaÅ?amda birleÅ?tiren
    Ak köpüklerin gölgesi denen elf kahramanını
    Halkının büyüsü için kendini feda eden

Bir fısıltıyla bahÅ?edilmiÅ? ona
    Elflerin en kutlu akÅ?amında
    Yıldızlar altında doÄ?umumuzun Å?avkını
    Bir ak cüppeli sezmiÅ? ruhundaki anlamını

DökülmüÅ? aÄ?zından inançlı yeminler
    Ruhunu kuÅ?anan seçmiÅ? olduÄ?u yolda
    Yıldızlardan dokunmayı büyüsüyle halkına
    İçindeki ruha uzanmıÅ? ve yaÅ?amayı arzulamıÅ? doÄ?umla ölüm arasında

Kalbindeki ıÅ?ıÄ?ı sun bize
    GöremeyeceÄ?imiz denli uzaklara bak
    Ruhunu bize bahÃ…?et
    Ve kendini yıldızlarda farzet

Bir gümüÅ? parça kuÅ?an
    Ve bize ölümün ardında uzan
    Mutlulukla gülümse bize yıldızlardan
    Ve uzat ellerini bize uzaklardan

Galadlirim

Bahsi geçen Å?iir budur arkadaÅ?lar. Bu Å?iirin anlattıÄ?ı dönemler eskilere ait olduÄ?u için sanırım sadece ben yazabilirm bu konuda bilgileri ama yakın tarihe biçok kiÅ?i Å?ahit oldu. Onların dilinden yazılsa daha az taraflı ve daha baÅ?arılı olur diye düÅ?ünüyorum.

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu Aug 31, 2006 11:02 pm Reply with quoteBack to top

Guzel bir siirmis. Ustad Galadlirimden daha azi beklenmezdi zaten... Eskiden Yeminerin ne oldugunu anlatmak ilginc olurdu gercekten... Ama diyardaki aktif RP donemindeki Yeminerin daha guyel ve daha bu siteye ait olacagina ben de katiliyorum. Cunku o Yeminerde sadece uye Yeminerin degil herkesin payi var.

Ancak Galadlirimin yazdigi siirde sanirim aktif diyar tarihinin bir parcasi. Demek ki diyara damgasini vurmus bir ozanin merak ettigi bir gecmisi varmis. Ve bu gecmis bir ustadin diyelerinde hayat bulmus.

galadlirim
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Fri Sep 01, 2006 6:49 am Reply with quoteBack to top

Bu Å?iiri Yeminerin oynatttıÄ?ı rpde yazmıÅ?tım : )

Bu Å?iirde Yeminer adlı liche farklı bir bakıÅ? açısı getirmiÅ?tim,onu bir elfin büve "elf bir lichin bürünebileceÄ?i kibirle yansıttım.Yani elfler kendi aralarından böyle bir liç çıktıÄ?ına inanmak istemezler ve bunu dilden dile yayarak bunu oluÅ?turlar ve ozan da duyduklarını yansıtır.Tabi Yeminer de elflerin aklına biÅ?eyler sokmuÅ? olabilir.Açıkçası bunlar teorilerim.Yeminer bana "gerçek"hikayesini anlattı.Gerçekte elbette kötülük yapıyor ama dediÄ?im gibi böyle Å?eyler elfler arasında duyulsa bile böyle yansıtılır ya da çarpıtılabilir.Yeminer ilk baÅ?ta karÅ?ı çıkmıÅ?tı ama bakıÅ? açımı anlamıÅ? sanırım Å?iirimi istedi bugün benden
    .Umarım katkım olur Yemineri anlatmaya ...

Å?arkılara konu olmuÅ? zaferlerim,hatÄ
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    dekotta
    KutsanmıÅ? KiÅ?i

PostPosted: Fri Sep 01, 2006 11:44 pm Reply with quoteBack to top

Her ne kadar yeminer ile aynı rp de karÅ?ılaÅ?masak da onun hareketlerini tanrı olanın ruhbanı olmamdan dolayı takip ettim. Ayrıca galadlirimin bu Å?iiri yazdıÄ?ı rp i de okudum. Bunlara dayanarak ve tabiki saÄ?dan soldan duyduklarımı da ekleyerek lich hakkında biraz yorum yapmak istedim.

Ben rp lere gireli beri az çok kiÅ?ileri takip ediyorum, dediÄ?ine göre Lord Necrosdan bile eskiymiÅ?im, ilk fark ettiÄ?imde gururla karıÅ?ık bir hayret yaÅ?amıÅ?tım.

Ta o zamanlardan beri kötü bir karakteri oynattıÄ?ım için diyarın en güçlü kötüleirnden biri, hatta ta kendisi olan bu lich ilgimi çekmiÅ?ti. Efla da çok güçlü bir büyücü ama sanırım lich olan yeminer daha kudretli. Büyücülük konseyini kuran, kulesini konseye tahsis eden, diÄ?er baÅ?büyücülere göre oldukça güçlü olmasına karÅ?ın onlarla bu gücü paylaÅ?an bir lich vardı karÅ?ımda.

Standart oyun bilgilerim bana bunun akıl mantık ötesi bir saçmalık olduÄ?unu söylüyordu. Kurallara baÄ?lı dahi olsa lichler gücü paylaÅ?mazlar, insanlarla ya da diÄ?er canlılarla pek iÅ? yapmazlar. Oysa bu lich bunların tam aksini yapıyor, gücü paylaÅ?ıyor, hatta daÄ?ıtıyodu Surprised

Aynı zamanda tanrı olanın emrine girdim, domainleri tam istediÄ?im gibiydi ve onun da hareketlerini incelemeye anlamaya çalıÅ?tım. Tanrı olan kısmı daha tutarlıydı, en azından yaptıklarında bir amacı olduÄ?u belliydi. SadistliÄ?i, seçilmiÅ?lerini birbirlerine öldürecek kadar sapık ruhlu bir kötü olması benim Yeminer(oynatan kiÅ?i)'in lich i tanrı olduktan sonra öylesine oynattıÄ?ı izlenimini verdi. Lich i sadece öylesine arada dürtüklediÄ?i bir piyon gibi kullanıyor diye düÅ?ündüm.

Sonra 10 kasaba meselesinde Yeminer sessiz kaldı, ne lich ne de tanrı kıllaırnı kıpırdatmadılar, ya da bana öyle geldi. Pek haz etmemiÅ?tim bu durumdan. En azından tanrının biÅ?eyler yapmasını bekliyodum.

Ama Å?ansmıdır bilmem, 10 kasaba olayı tam da onun istediÄ?i gibi sonuçlandı. Olayla hiç ilgisi olmadıÄ?ı halde herÅ?ey istediÄ?i gibi gitmiÅ?ti.

Neyse bunu bir kenara koyalım ve lich e dönelim.

Onun rplerini okuduÄ?umda aklıma gelen ilk Å?ey kararsızlık, düzensizlik, mantıksızlık ve rastgele olaylar oluyordu. Hareketlerinin arasında kesinlikle bir ahenk, bir amaç sezemedim. Takıntılı bir delinin saçmalıkları gibi geldi bana rpleri. Bir anda ortaya çıkmalar, zalim davranıÅ?lar saçma takıntılar vs vs...

Ne yalan söyleyeyim birkaç ay önceye kadar lich ile ilgili görüÅ?lerim bunlardı. Sonuna kadar da arkasında dururdum ama Å?imdi asılolaydan zevk almaya baÅ?ladım Smile Lich keÅ?fedilmesi güç ama bir o kadar da zevkli bir bulmaca gibidir bence.

Bu fikri edinmeme neden olan sanırım rp lerin derinliklerine inmeye baÅ?lamam, forumlarda yazılmayan gizli örgütleri keÅ?fetmeye baÅ?lamamla oldu. Bu örgütlerle ilgili açıklama yapmayacaÄ?ım tabiki çünkü hala rplerdeyiz Cool

DediÄ?im gibi belli bir süre sonra anlıyorsunuz lich'in amaçlarını ve Å?üphelenmeye baÅ?lıyosunuz. 10 kasabanın hiç kılını kıpırdatmadan onun lehine sonuçlanması galadlirimlerin rp lerinde ölenler vs vs.. nedense lich in baÅ?ka planları da olabileceini düÅ?ündürmeye baÅ?ladı bana.

O rp de amacının cine yardım etmek olduÄ?unu hiç sanmıyorum, denildiÄ?i üzere laboratuvarının ele geçirildiÄ?ini ise hiç sanmıyorum. Söylenene göre flaktrisinin olduÄ?u bu gizli yerin ele geçirildiÄ?i, lich in se bu yeri geri almak için neredeyse ıÅ?ıÄ?ın en kudretli temsilcileri denilebilecek bir gurubu oraya gönderdiÄ?i bana hiç ama hiç mantıklı gelmedi. Daha sonra aslında lich in ne yapmak isteyebileceÄ?ini keÅ?fettim. Konseyi güçsüzleÅ?tirmeye çalıÅ?ıyordu bence. Açıkçası bundan ne fayda saÄ?layabilirdi bilmiyorum ama bariz bir Å?ekilde konseyi, daha doÄ?rusu konseydeki rakiplerini güçsüzleÅ?tiriyordu. Onlar ölmese bile uzun bir süre konseyde kimse olmadıÄ?ı halde at oynatabilecekti. Bunu neden yaptıÄ?ını bilmiyorum ama daha deneyimli olanlar belki bu esrarı da çözebilirler.

Sonra örgütler meselesinde kudretli kiÅ?ilerin birbirine girdiÄ?i ve baÅ?kanımızın kellesinin peÅ?inde oldukları haberi kulaÄ?ıma gelmedi diyemem. Lich yer altına giriyordu.

Å?imdiye kadar onunla ilgili en çok merak ettiÄ?im konu neden konseyde aÅ?ırı demokratik bir yönetim uyguladıÄ?ı, ve neden büyü konseyini kurup güçlendirmeye çalıÅ?tıÄ?ı ?

Hadi bu soruyu cevapladık diyelim, peki neden laboratuvar rp sinde en güçlü adamları harcamaya çalıÅ?ıyordu, ya da konseyden uzak tutuyordu.

Kısaca savunduÄ?um Å?ey lich hep göründüÄ?ü gibi takıntılı bir deli deÄ?il fazlası ile hesapçı bir numaracıdır. Rp de onunla karÅ?ılaÅ?manın onun piyonu olmakla eÅ?deÄ?er olduÄ?u görüÅ?ünü savunanlardanım ben, istesen de istemesen de bunu yapıyor ve sen hiç fark etmiyosun.

Bunlar yardımcı olur mu bilmem Firble, ama en azından bu konuları tartıÅ?ırsak bilgilerimiz artabilir görüÅ?ündeyim.

Hatta Yeminer kendisi bunları anlatırsa çok daha mutlu oluruz Very Happy
    Back to top View user's profileSend private message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Sep 04, 2006 10:37 pm Reply with quoteBack to top

Senin de bakıÅ? açın tıpkı Galadliriminki gibi alıÅ?ılmıÅ?ın dıÅ?ında Dekotta... Yemineri görmediÄ?im gibi görmemi saÄ?ladı.

DoÄ?rusu dıÅ?arıdan bakan birisi olarak ne büyücünün ne de tanrının on kasabadaki amaçlarını tam bilmiyordum.

Aslında tanrının yükseliÅ?i hakkında da çok az noktayı biliyorum. Yeminer hiç deÄ?iÅ?meyen ve hep gizemli kalan karakterlerinden birisi sanırım diyarın...

Ã?zellikle ona karÅ?ı savaÅ?mıÅ? olanların bakıÅ?larını çok merak ediyordum ama onlardan henüz ses yok. Bir de kulede kendisini tanıyanlardan.

yeminer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 05, 2006 11:15 pm Reply with quoteBack to top

dekotta wrote:

Standart oyun bilgilerim bana bunun akıl mantık ötesi bir saçmalık olduÄ?unu söylüyordu. Kurallara baÄ?lı dahi olsa lichler gücü paylaÅ?mazlar, insanlarla ya da diÄ?er canlılarla pek iÅ? yapmazlar. Oysa bu lich bunların tam aksini yapıyor, gücü paylaÅ?ıyor, hatta daÄ?ıtıyodu Surprised

Å?idilik sadece buna cevap verebilecek kadar zamanım var, belki ilerde diÄ?er konulara da açıklık getiririm.

Konseyde lich den daha güçsüz olmalarına karÅ?ın diÄ?er büyücüleri de kendisi ile eÅ?it tutmasının nedeni aslında o kadar da karmaÅ?ık deÄ?il.

Yeminer kötü bir karakter, büyü aÄ?ından beslenen bir karakter. Yeminer konseyi kurduÄ?undaki açık ve gizli amacı birbiri ile örtüÅ?üyordu, diyardaki büyüyü güçlü tutmak. Tabi açık amacında bunun çok alçakgönüllü bir adanmıÅ?lık olarak yapıyordu. Gizli olarak amacı ise diyardaki büyüye, büyülü eÅ?yalara olan derin tutkusu idi. EÄ?er her cüppenin mensupları onun elinin altında olursa ona süpriz yapılma Å?ansı az olacaÄ?ını, büyü konusunda herÅ?eyden haberi olacaÄ?ını düÅ?ünerek konseyi kurdu.

Ama kötü bir karakter olduÄ?u için sadece siyah cüppelileri çevresine toplayabilirdi. DiÄ?er cüppe sahiplerinin kendi kulesinde, onun emrinde çalıÅ?maları ancak bir eÅ?itlik söz konusunda olabilirdi.

Lich bu yüzden konseyin her ustasını eÅ?it mertebede saymıÅ?tır. Ama bu tabiki çok fazla gerçeÄ?i yansıtmıyor. Bu konseyin kullandıÄ?ı kule lich e eti tırnaÄ?ı gibi baÄ?lı bir yapıdır. O kulenin içindeki kiÅ?ilerin yaptıÄ?ı herÅ?eyi görüyordu ki buna birçoÄ?unun zihinlerini de dahildi.

Yeminer The Lich hiç bir zaman gücü paylaÅ?mamıÅ?tır, sadece durumu olası en iyi durumda tutmaya çalıÅ?mıÅ?tır. GösteriÅ?te kalan bir eÅ?itlik ona ne zarar verebilirdi ki ?

En azından lich in amaçları prensipte bunun gibiydi. Karakter 3 senedir oynanıyor, onun tüm amaçlarını birkaç sayfada özetlemnek benim için bile güç olur. Nitekim yaklaÅ?ık 1 senedir karakteri ben deÄ?il admin arkadaÅ?larım oynatıyordu, Eldarin ve Lord_Necros bu karakteri bir süre oynatmıÅ?lardır.

Hatta büyücülük kulesinin birçok özelliÄ?i Å?ahsen Eldarin'in elinden çıkmıÅ?tır.

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Sep 09, 2006 8:27 pm Reply with quoteBack to top

Açıklamanın devamını bekliyorum Yeminer. Büyücünün planlarını böylece öÄ?renmiÅ? olduk.

Sanırım büyücü az kiÅ?iyi çok güçlü Å?ekilde etkiledi.

Tanrı daha az da olsa çok daha fazlasını etkiledi. Hatta zamanında en onurlu Å?ovalye grubu sayılan grubun liderinin bile kafasını çelmeyi baÅ?armıÅ?tı sanırım. Yanılıyor muyum? : )

Sylvos
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sun Sep 10, 2006 12:22 am Reply with quoteBack to top

Firble wrote:
    Tanrı daha az da olsa çok daha fazlasını etkiledi. Hatta zamanında en onurlu Å?ovalye grubu sayılan grubun liderinin bile kafasını çelmeyi baÅ?armıÅ?tı sanırım. Yanılıyor muyum? : )

BilgeliÄ?in Tanrısı için bu pekte zor olmasa gerek zati Smile

Ona karÅ?ı savaÅ?anlar arasında pek kimse kalmadı diyarda sanırım. Yorum yapmayı isterdim ama benimle inananları arasında hiçbir olay yaÅ?anmadı Smile

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Sep 11, 2006 11:07 pm Reply with quoteBack to top

Yeminer yolunda savaÅ?mıÅ?...
    Yeminer yolunda kurbanlar vermiÃ…?...
    Yeminer yolunda ölümü seçmiÅ?...
    Yeminer yolunda Acılar çekmiÅ?...

bir yeminer takipçisi olarak söyleyecek onlarca Å?eyim var yeminer adına...

nereden baÅ?lasam nasıl anlatsam bilemiyorum.

Ve sizden yada baÅ?kasından alınması
    gereken bir intikam varsa BEN alırım.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Oct 07, 2006 5:10 pm Reply with quoteBack to top

Findor kardeÅ? ve diÄ?er kardeÅ?ler yorumlarınızı acele bekliyorum. Elimde az bilgi ve araÅ?tırma için az zaman var....

Yemineri okul dönemi boyunca kendi baÅ?ıma kaldırmam zor. Olmazsa bu tür karakterleri yaz dönemine atabilirim. Daha araÅ?tırmacılık gerektirenleri. Daha içli dıÅ?lı olduÄ?um haklarında daha fazlasını bildiklerimi de okul döneminde anlatırım.

yeminer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Oct 07, 2006 8:24 pm Reply with quoteBack to top

BahsettiÄ?in Å?ey doÄ?rudur Firble, Oren Å?övalyelerinin liderlerinden birisi olan Logan bir zamanlar elimde oyuncak olmuÅ?tu. Onun korkularından, hırslarından ve saklamaya çalıÅ?tıÄ?ı ihtiÅ?am açlıÄ?ından faydalandım.

Her iyide olduÄ?u gibi onda da kötülüÄ?e meyil vardı, ben sadece iÅ?ime yarayacaÄ?ını düÅ?ündüÄ?üm için onu kullandım.

Ã?nceleri sadece onun aklını çelmek, tereddüt etmesini saÄ?lamak istiyordum fakat onunla daha ilk temasa geçiÅ?imde hakkındaki herÅ?eyi, en derin duygularına kadar öÄ?rendim ve bunları kullandım.

Ã?nce ona tanrısının yolunda yükselmesine yardımcı olmayı önerdim, bu teklif hem masumane hem de onun için fazlası ile çekiciydi. O yüzden teklifimi kabul etti. Ona sonuna kadar yardımcı olmayı teklif ettim. Bu Å?ekilde kalsa bile benim için fazlası ile iyiydi, sonuç olarak Å?övalyelik müessesesinin en ulularından birisi benim elimin altında olacaktı.

Fakat elbette yeminer için bu yeterli deÄ?ildi. O kiÅ?inin kalbinde en ufak bir çatlak oluÅ?turmayı baÅ?arırsa o kalbi tamamen karanlıÄ?ın kutsallıÄ?ı ile doldurmadan bırakmazdı. O yüzden yeminer sinsi yalanları ile Logan'ın zihnini köreltmeye, onu hırsının esiri etmeye devam etti.

Ã?nce onu bu yaÅ?adıklarfını, Å?üphelerini Oren'e anlatmakla tehdit etti. Ona ihanet etmiÅ?ti ve cezası hayal edilemeyecek kadar büyük olacaktı. Bu nedenle Logan korktu ve kötülüÄ?ün avucuna çok daha fazla düÅ?tü.

O andan itibaren yeminer Logan'a bu tehditle her istediÄ?ini yaptırabilirdi, ama yine de uzun süreli düÅ?ünüldüÄ?ünde Logan yaptıÄ?ı saçmalıÄ?ı far edip af dileyebilir ve af bulabilirdi. Onu geri dönülmezcesine Oren'den ulaÅ?tırmak gerekiyordu. Bir daha asla geri dönemeyecek Å?ekilde kandırılmalıydı.

Bunun için yeminer planlar hazırladı, onu Oren'e ihanet ettirip bunu ona fark ettirmemenin, dönülmez yola sokmanın bir yolu olmalıydı.

Yeminer bunun yolunu bulmuÅ?tu, ona kutsal ölümü kötü yolda kullandırtacaktı. Bunun için Logan'dan bir Dragonfire rahibi olan Firble'ı öldürmesini istedi. Onun kendisi için çok tehlikeli olduÄ?unu ve yok edilmesi gerektiÄ?ini söyledi. Logan bunu düÅ?ündü, ama henüz bu kadar ileri gitmeye hazır deÄ?ildi. Yeminer bu hareketinin baÅ?arısız olduÄ?unu görmüÅ?tü, bu nedenle bu hareketi kendi lehine çevirmek içibn bir yol aradı ve sonunda Loganın daha derin arzularına, hükmetme, en büyük olma arzusuna el attı ve ona hep arzu ettiÄ?ini teklif etti.

Logan'a eÄ?er Firble 'ı öldürürse yeminer'in ordularına komuta edeceÄ?ini söyledi, ona en büyük olmayı, ordulara komuta etmeyi, büyük bir fatih olacaÄ?ını önerdim. O da önce kabul etti ve hayatının en büyük hatasını yaptı. O bunu kabul ettikten sonra doÄ?al olarak ona yalan söylediÄ?imi ve bu yaptıklarını Oren'e söyleyeceÄ?imi söyledim. EÄ?er aksini istiyorsa emrettiÄ?im herÅ?eyi yapacaktı. Ve bu Å?ekilde onun üzerindeki hükmümü çok daha kuvvetli kıldım.

Bundan sonra ona çeÅ?itli Å?ekillerde iÅ?kence ettim, ona Oren'e söylediÄ?imi, sonra söylemediÄ?imi, söyleyeceÄ?imi ve söylemeyeceÄ?imi söyleyerek defalarca ona iÅ?kence ettim. Ã?lümü kurtuluÅ?u olmuÅ?tur, ya da o zaten benimle ilk baÄ?lantıya geçtiÄ?inde bir ölüydü. En azından olsa iyi olurdu.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum