Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Blöf
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Blöf View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    mikael
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Oct 19, 2006 6:28 am Reply with quoteBack to top

KarÅ?ılıklı düello sırasında blöf nasıl kullanılır? Yalandan tökezlemek, olduÄ?undan daha yorgunmuÅ? gibi görünmek, bilerek defansta açık vermek gibi Å?eyler bu kategoriye mi girer? Blöfün verdiÄ?i artılar ve baÅ?arısızlık durumunda getirdiÄ?i eksiler nelerdir? Blöfün zorluk derecesi neye göre hesaplanır, rpye göre mi?
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    utkuy
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Oct 19, 2006 9:11 am Reply with quoteBack to top

bence blöf kesinlikle rpye gören puan almalıdır ve karÅ?ılıÄ?ında da aynı rp yi oyun anlatıcısından almalıdır.
    ama senin dediklerin biraz dövüÅ? taktiklerine de giriyor ama blöf de denebilir tabi

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Oct 19, 2006 3:20 pm Reply with quoteBack to top

3.5 ed kurallarına göre blöf, combat sırasında kullanılabilen bir özelliktir.

3.5ed PHB wrote:
    Feinting in Combat: You can also use Bluff to mislead an opponent in melee combat (so that it can't dodge your next attack effectively). To feint, make a Bluff check opposed by your target's Sense Motive check, but in this case, the target may add its base attack bonus to the roll along with any other applicable modifiers. If your Bluff check result exceeds this special Sense Motive check result, your target is denied its Dexterity bonus to AC (if any) for the next melee attack you make against it. This attack must be made on or before your next turn. Feinting in this way against a nonhumanoid is difficult because it's harder to read a strange creature's body language; you take a -4 penalty on your Bluff check. Against a creature of animal Intelligence (1 or 2) it's even harder; you take a -8 penalty. Against a nonintelligent creature, it's impossible.

Feinting in combat does not provoke an attack of opportunity.

Retry Restrictions: Generally, a failed Bluff check makes the target too
    suspicious for a bluffer to try another one in the same circumstances. For feinting in combat, you may retry freely.

Oyun mekaniÄ?i hakkındaki bu alıntıdan sonra, iÅ?in esas önemli yönüne, yani RP kısmına gelelim. Her kuralın uygulanıÅ?ında olduÄ?u gibi, bu kuralın uygulanmasında da rp, kuralın önüne çıkar. Ã?rneÄ?in bir düello sırasında durduk yerde zayıflık göstermek pek inandırıcı olmayacaktır. Ama düello sırasında geliÅ?en olaylara uygun Å?ekilde gösterilecek bir zayıflık düÅ?manı kandırmak için daha baÅ?arılı olabilir.

Yine de, bu skilli kullanırken ya da kullanılmasına izin verirken, blöf skillinin aslında "social skills" kapsamında yer aldıÄ?ını unutmamak gerekir.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Oct 19, 2006 6:52 pm Reply with quoteBack to top

Evet burock çok güzel anlatmıÅ?. Biraz daha açmak gerekirse combat sırasında yaptıÄ?ınız baÅ?arılı bir bluff denemesi ile karÅ?ınızda ki rakibinize karÅ?ı bir fırsat saldırısı yakalayabilirsiniz, hatta yaptıÄ?ınız bluff sayesinde rakibiniz çeviklik bonusunuda kaybedebilir.

Tabi yaptıÄ?ınız bluff mantıklı akılcıl olmalı zaten normalde de olduÄ?u gibi bluff' ün inandırıcılık oranı nekadar düÅ?erse o kadar eksi alırsınız.

Mesela bizim bir oyunda combat sırasında benim yaptıÄ?ım bir bluff ü örnek vereyim ; yaÅ?adıÄ?ımız Å?ehirde korkunç bir savaÅ? çıktı herkes birbirine gerdi heryer karmaÅ?a içerisinde bende rogue aÄ?ırlıklı bir karekter oynuyordum, çatılardan tırmana tırmana zıplaya zıplaya giderken, geçmek zorunda olduÄ?um bir çatının üzerinde savaÅ?ıldıÄ?ını gördüm, çatıya atladıÄ?ımda karÅ?ıma iki tane bugbear (böcayı) çıktı, bunlar direk bana saldırmak için üzerime gelmeye baÅ?ladılar ve bende de goblin lisanı mevcuttu ve goblin lisanın da bunlara Å?unu söyledim "Aptallar durun, ben sizin taraftanım sizin ajanlardan biriyim, beni komutan UruÅ? gönderdi". ve sonrasında zarı attım bluff den gelen +12 gibi bir zarımda vardı, konumumu durumu hesaba katarak, inandırıcılıÄ?ını hesaba katarak dm bonus verdimi yoksa cezamı verdi verdiyse kaç verdi onu bilmiyorum.
    AttıÄ?ım zarda güzel geldi ve bu bugdear lar silahlarını indirdi, söylediÄ?im komutan ismide kafadan sallamaydı, tabi bu bugbearlar komutanlarının isimlerini iyi bilemeyecek kadar kafalarını meÅ?gul ediyor Very Happy . Sonra ben bunlara bide "benimle gelin yapmamız gereken bir Å?eyler var dedim" benim bir yerlerden geçmemi saÄ?ladılar, sonrada bunlarla beraber yanan bir binanın içine girdim ben çıktım bunlar çıkamadı Very Happy . Bu arada karekterimde insandı.

Yani bu örnekle anlatmak istediÄ?im bluff aynı zamanda bir combatın bile baÅ?lamamasına sebep olabiliyor.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Nov 02, 2006 4:34 am Reply with quoteBack to top

monkların böyle bir feat i bile var(feign weakness bkz sword and fist) kendini silahsız gösterdiÄ?i için rakibi savunmasız yakalaya biliyor
    bluff taktik amaclı kullanılabilecek az skillerden tabi rakip sense motive skilli ile dolu ise o zaman cok acı tecrübeler yasana bilir
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum