Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - bir grubun olmazsa olmazı
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

bir grubun olmazsa olmazı View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    darkflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Dec 24, 2006 10:05 pm Reply with quoteBack to top

evet arkadaÅ?lar bir grubun olmazsa olmazı nedir? Bence rouge yada varsa bard (ozan) çünkü oynun baÅ?ında rouge sınıfından biri o kadar iÅ?e yarıyor ki eÅ?ya çalıyor, zor rakiplere backstab yapıyor, milleti kandırıyor, binalara gizlice giriyor, ajanlık yapıyor, tuzakları deaktive ediyor, mekanik aletleri bozuyor, bir çok dilden konuÅ?uyor vs. vs. Aslında bütün oyun boyunca iÅ?e yarıyor. Kavga da edebiliyor bir leveldan sonra use any item skilliyle parÅ?omenleri ve her türlü silahı (holy avengerlar dahil) kullanabiliyor(ama ancak 30. levelda falan ve büyüleri ezberleyemiyor sadece kullanabiliyor). Sonra crate potion ve create scroll ile büyü parÅ?omeni ve iksir hazırlayabiliyor(en fazla 5. seviye büyü). Ama kiÅ?iye göre fikirlerde deÄ?iÅ?ebilir.

Back to top View user's profileSend private message
    Aredheliquas
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Dec 24, 2006 10:12 pm Reply with quoteBack to top

priest öncelikli.
    sonrada tank lazım bitane. fighter

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Dec 24, 2006 10:21 pm Reply with quoteBack to top

Rogue çok lazım. Ã?zellikle Dungeon lar da roguesuz kalmak kadar iÅ?kenceli bir Å?ey yok. Ã?ok yavaÅ? ilerleniyor. Dün bizim oyunumuzda rogue suz kaldık, dungeon ların heryeri tuzak, bunları bulmasıda Hunter a kaldı. Ä°Å?kenceli dakikalardı.
    Rogue Ã…?art.
    Tabi bir de healer gerekli. priest yada druid olmalı grupta.

Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Dec 24, 2006 10:50 pm Reply with quoteBack to top

Bir grubun olmazsa olmazı ozandır. Niye? Ã?ünkü oyuna en fazla neÅ?e katan öge ozanlardır. DiÄ?er sınıflardan daha farklı bir tarzları vardır. Bu nedenle bazen hiçbir iÅ?e yaramamakla da suçlanırlar.

BaÅ?ka bir sınıfın bireyi belki grubun bir çıkmazdan kurtulmasını saÄ?lar ama ozan gruba neÅ?e katar ki bu bence çok önemli bir katkı.

Squan
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sun Dec 24, 2006 11:16 pm Reply with quoteBack to top

Grupta motive iÅ?ini ozanlar yapar. Bu konuda firble a katılıyorum.
    Yanlız olmazsa olmaz konusunda durumdan duruma göre deÄ?iÅ?eceÄ?ini düÅ?ünüyorum. Belirli Å?artlarda belirli sınıflar çok iÅ?e yarar. OlmayıÅ?ı baya hissedilir. Ama bazı durumlarda hiçbir Å?ey yapmadan kalabilirde. Bu olay her sınıf için geçerli bence.

Bu durumda genel anlamda gruba ne kattıÄ?ına bakmak gerekir ki bardlar öncelik çekiyor bence.

Ama kiÅ?isel fikrim paladin dir Very Happy Hem savaÅ?ıp, hem heal yapıp ,hemde diplomacy yapan bir karakterdir. Tek kusuru (ki herkes bundan nefret ediyor) LG dıÅ?ında bir Å?ey olamaması.
    Bu ara Å?ıklarda paladin olsa onu iÅ?aretlerdim. o olmadıÄ?ı için bard ı iÅ?aretliyorum

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 25, 2006 2:40 am Reply with quoteBack to top

unuttum malesef paladini bu arada ozan rouge ile aynı Å?eyleri yapabildiÄ? için pek fark görmedim ozanlar zaten savaÅ?çı, büyücü ve rouge arasında ki bir sınıftır yani dual class gibidirler ama bir rouge kadar usta ve soÄ?ukkanlı olamazlar yada bir büyücü kadar güçlü olamazlar yada bir savaÅ?çı kadar ama hepsinden biraz bulundurduÄ?u için iyi bir sınıftır o yüzden her grupta mutlaka bir rouge ve ya bard bulunmalı çünkü keskin zekaları vardır yani o yüzden ama rougelarda gerekli eÅ?yalrla bardların yapabildiklerini yapabiliyorlar yani pek farkları yok diyelim o zaman.

SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Dec 25, 2006 7:05 am Reply with quoteBack to top

Ya ben kendi yorumumu pek yapmak istemiyorum çünkü tartıÅ?ma çıkar ama genellikle fighter iÅ?e yarar çünkü bir maceranın olmazsa olmazı savaÅ?tır ve bunun için de "savaÅ?"çı lazımdır...

Saygılarımla...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 25, 2006 8:01 am Reply with quoteBack to top

Bir grupta uyum olmalıdır. Ne gıcık bir cevap deÄ?ilmi. Ama oyunun nasıl olduÄ?u ile ilgili. Ben olmazsa olmaz diye bir olay görmüyorum ama savaÅ?çı olmadan bir oyundan yeterince zevk alınmazmıÅ? gibi geliyor bana. Aksi taktirde herÅ?eyi herÅ?eyi temkinli ve ileri görüÅ?lü planlar ile yapman gerekir.

aelita
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 25, 2006 8:49 am Reply with quoteBack to top

bence de huzur olmalıdır...itiÅ?ip dalaÅ?anlar olmasın, aksilik çıkaranlar olmasın,moral bozanlar da olmasın.. Very Happy ama ben genel anlamda söledim,sadece oyunlar için deÄ?il... Smile oyunlarda da bi fighter olsun en azından...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 25, 2006 7:33 pm Reply with quoteBack to top

Yaw Kesinlikle Aligment Uyumu Olacak Yoksa Oyun Kısa Sürüyor Veya Paso Kavgalarla Geçiyor Belkide DM OlduÄ?um Ve Yönetimi Zor OlduÄ?un İçin Opposite Aligmentlı Gruplardan Hiç Haz Almıyorum Sad .Nedense Playerların Ã?oÄ?ununda HoÅ?una Gidiyor Bu Durum Yada Benim Tayfam Manyak Bana Eziyet Etmek Ve Birbirlerini Gırtlamak HoÅ?larına Gidiyor :evillaugh:
    Ao
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 25, 2006 7:51 pm Reply with quoteBack to top

Ama İlla Class Olarak Ne Dersek Bence Olmazsa Olmaz Warrior Classlarından Biridir Fighter Ranger Barbarian Farketmez Bence Paladin Demedim �ünkü O �ok Fark Ediyor.

arthorn
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 25, 2006 7:52 pm Reply with quoteBack to top

haydaaa ne alakası var Ao Å?imdi gayet de uyumlu bi grubuz :plotting:

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Dec 26, 2006 2:27 am Reply with quoteBack to top

ben de bard ve rogue arasında kararsız kalmıÅ?tım baÅ?lıÄ?ı görünce. Å?ıklar sorunumu çözüverdi:) ikisi aynı Å?ıktaymıÅ?, ne güzel.

ama benim bahsettiÄ?im rogue; benim dostum gölgelerdir, kimseye güvenmem, hepinizi de sömürürüm tarzı rogue deÄ?il.
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Dec 26, 2006 7:34 pm Reply with quoteBack to top

Å?ıkları ben olsam farklı yapardım. Hırsız ile ozan aynı baÅ?lık altına alınmıÅ? ancak barbar ile dövüÅ?çü onlara göre birbirlerine daha yakın karakterler. Hırsızla, ozanın ayırılması gerek bence. Yada kolcu, dövüÅ?çü, barbar aynı baÅ?lıÄ?a getirilmeli.

Aslında Hırsız karakteri olmayan gruplarda hırsız o kadar aranmaz. Hırsız ile baÅ?layıp bir yerde hırsızsız kalan gruplar zorluk çeker çünkü hırsızın olacaÄ?ı ve onunda eÄ?lenmesi için yaratılmıÅ? bir oyundur bu. Hangi ırk vardırki her gün geçtiÄ?i yollara tuzaklar kursun Very Happy

Ozan ise joker karakterdir. Å?arkıları o kadar fark saÄ?lamaz aslında ve pek çok zamanda kullanamaz. Tam bir grupta oyuna gerçek anlamda bir katkı saÄ?laması çok zordur. Ancak bir ozanın bulunması oyunun zevkini kesinlikle artırır. Ben ozan sınıfını çok sevdiÄ?imden biraz taraflı düÅ?ünmüÅ? olabilirim.

Ancak olmazsa olmaz karakterler savaÅ?çı tarzı karakterlerdir. Planlarınız, kendi planları karÅ?ısında erirken iÅ?tahla gülen anlatıcılar, size ne süprizler hazırlarlar. Bu süprizlerden de savaÅ?çınızın hazırlık gerektirmeyen kaba kuvveti kurtarır sizi.

darkflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Dec 26, 2006 8:06 pm Reply with quoteBack to top

Quote:

ben de bard ve rogue arasında kararsız kalmıÅ?tım baÅ?lıÄ?ı görünce. Å?ıklar sorunumu çözüverdi:) ikisi aynı Å?ıktaymıÅ?, ne güzel.

ama benim bahsettiÄ?im rogue; benim dostum gölgelerdir, kimseye güvenmem, hepinizi de sömürürüm tarzı rogue deÄ?il.

ehehe Å?ükret bana bak ikisinide aynı Å?ıkka koydum.

Ya arkadaÅ?lar bir Å?eyi görünce çok Å?aÅ?ırdım kimse büyücülere oy vermememiÅ?. Ne yaptınız ya? Her grupta mutlaka bir rouge ve büyücü olmalıdır. Bazen öyle durumlar olur ki dm karÅ?ınıza 20-30 tane yaratık salar (bizim dm çok sık yapıyodu nasıl atladık levelları hemen sanıyosunuz ehehe) 2 tane fighter'la 30 yaratıÄ?ı yenmeniz için en az fighterların 20 level falan olması lazımdır. Ama bir büyücü olursa orada çakarsınız delayed fireball yada snow storm, acid storm, death falan arta kalanlarıda (kalırsa) rouge halleder. Bakın sadece 1 wizard ve 1 rouge dan ne güzel bir grub oluyomuÅ?. Bir rouge fighter kadar olmasada savaÅ?abilir hatta gizlene gizlene daha iyide savaÅ?abilir ama bir bard, priest, druid yada paladin bir wizard yada sorcerer kadar büyü yapamaz. Yani her grupta mutlaka wizard ve rouge hatta 2 tane rouge çünkü çok gerekli bir karakter, hatta büyücüye attack desteÄ?i olsun diye sadece saldırı büyüleri bilen bir sorcerer ekleriz ooh red ragon bile gelse yenemez ama 2 barbarian ve 2 fighterla bir red dragonu yenmeniz için mutlaka 12 levelın üstünde falan olmaları lazım ayrıca üstlerinde full büyülü eÅ?yalar olmalı ayrıca tüm çantalarıda extra healing potion dolu olmalı yani anlayın wizard ve rouge'un deÄ?erini bir grupta.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum