Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: yqiqufa
    Bugün: 16
    Dün: 23
    Toplam: 90345

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1751
    Üye: 2
    Toplam: 1753

    Şu An Bağlı:
    01 : ofine
    02 : yqiqufa

    FrpWorld.Com :: View topic - Daeya'dan Haber Var!
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Daeya'dan Haber Var! View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Fri Jan 14, 2005 12:47 pm Reply with quoteBack to top

    Merhaba arkadaşlar! Gazetemizdeki bu bölümde, sizlere birçok değişik haberle, kendi yorumlarımla birlikte sesleneceğim...

    Bu bölümde herkes kendinden bir şeyler bulacak.

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...

    Last edited by Daeya on Tue Jun 28, 2005 12:52 pm; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Fri Jan 14, 2005 12:53 pm Reply with quoteBack to top

    GELECEğİN HAYVANLARI

    50 Milyon yıl sonra yeryüzü neye benzeyecek? Bilimin hayal sınırlarında yapılan çalışmaları çok değişik bir fikir ortaya koyuyor. 50 milyon yıl sonra yeryüzündeki hayvanların geçirdiği evrimler ve neye benzedikleri... Kıtasal hareketlilik Kuzey ve Güney Amerika'yı birbirinden ayıracak. California bir adaya dönüşecek ve yavaş yavaş kutuplara yaklaşacak. Bunlar İskoç Paleontolog Dougal Dinox'un varsayımları.

    Aslında bu konu bizi de ilgilendiriyor çünkü bana oldukça fantastik bir fikir olarak geldi. Gerçeklik payı olsa da olmasa daÂ? Sitemizde DM olarak görev yapan arkadaşlar, belki site içinde oynattıkları oyunda belki de site dışında oynattıkları oyunlarda (illa D&D olmak zorunda değil) bu hayvanlardan esinlenerek belirli bir tür yaratabilirler. Ya da bu hayvanları kullanarak herkesi şaşırtabilirler. şimdi; seçtiğim, evrim geçirecek hayvanların neye dönüşeceğini anlatayım.

    En büyük değişim yarasalarda görülecek ve bu hayvanlara "Night Stalker" (gece avcısı) adı verilmiş. Kanatlarını yitiren bu hayvanlar önce yeryüzüne inecekler. Tüylü bir vücuda ve büyük kulaklara sahipler. Evrim içinde dişleri büyümüş ve yarasa kanatları, çelik gibi pençelere dönüşmüş. 1 metre boyundaki bu hayvan; memeliler ve sürüngenlerle beslenecek. Burada da yeterince av bulamayınca şanslarını suyun altında arayacaklar

    "Desert Shark" ismi verilen hayvanlar ise; bataklıklar ve nehirlerin korkulan hayvanları timsahların evrimleşmesiyle ortaya çıkacak. Aşırı sıcaklık ve çölleşmeyle birlikte bu hayvanlar, kurak ortamın gerektirdiği şekilde yaşamaya başlayacaklar. Yeterli besin ve suyu her gereksinim duyduğu anda sağlayamayacakları için "özel" yağ depoları oluşturmak zorunda kalacaklar. Böylelikle boyunda, kuyrukta ya da kafadaki ince çizgiler kaybolacak ve hatları daha kaba bir görünüme bürünecek. Avını elinden kaçırmamak için yırtıcı özelliklerini geliştirecek. 50 milyon yılda evrimleşerek "Desert Shark"a dönüşecek olan timsahlar, tam yırtıcı bir köpekbalığını andıracak.

    "Swinging Monkey" ise; bitki örtüsünün zamanla yok olması, birçok hayvanın etobur olmalarına neden olacak. Maymunlar daha önce meyve ve bitki kökleriyle beslenirken, 50 milyon yıl sonra usta balık avcılarına dönüşecek. Bu tür, daha büyük bir görünüme bürünecek ve bugünkü maymundan çok daha vahşileşecek.

    50 milyon yıl sonra en yoğun evrimi "Tekparmaklılar" geçirecek. Bu hayvanların boyun ve ağız yapıları, bataklıklarda balık avlamak için uzayacak ve daha esnek hale gelecek. Bugün tüm memeliler gibi, 7 olan boyun eklemlerinin sayısı 15'e kadar çıkacak.

    "Woolly Gigantelope" Antilopların evrim sonunda aldığı yeni türe verilen ad. 3 metre uzunluğundaki bu hayvanların derisinin altı kalın bir yağ tabakasından oluşacağı için soğuktan etkilenmeyecek. Boynuzlarını vantuz gibi kullanıp, avını yutacak.

    "Desert Leaper" 50 milyon yıl sonra büyük ölçüde çölleşecek olan yeryüzüne en mükemmel uyum sağlayabilecek bir tür olacak. Bir kanguru türevi olan bu hayvan, kılsız derisi ve uzun kulaklarıyla sıcağa rahatlıkla dayanabilecek. Korku vermeyen, sakin yaradılışlı bir hayvan! Büyük olasılıkla çöl fareleriyle beslenecek.

    "Striger" büyük dönüşümlerden sonra varlığını sürdüren ender "kedigiller"den biri olacak... Toprakta pek yaşama şansı kalmadığı için avını ağaçların üstünde arayabilecek bir fizyolojik değişim gösterecek. Giderek maymuna benzeyen bu hayvan, maymun yiyerek beslenecek.

    "Raboon" daha önce ağaçların üstünde yaşayan maymunların toprağa inmesi ve toprak koşullarına uyum sağlamasıyla ortaya çıkan bir tür. Soyu tükenen aslanların yerini alacak.

    Ekolojik dengenin bozulması sonucu, yaban domuzu ve karıncayiyen'in ortak özelliklerini barındıran "Turni"ler ortaya çıkacak.

    Umarım bu hayvanların neye benzediklerini hayal gücünüzde canlandırabiliyorsunuzdur. Ben bu hayvanların resimlerini bulmaya çalışacağım ve en kısa zamanda siz sevgili okurlarımıza ulaştıracağım..

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Sat Jan 29, 2005 7:08 pm Reply with quoteBack to top

    BİLİNÇALTI VE SİZ!!


    1895 Yazı, Viyana... 39 yaşındaki sinir hastalıkları uzmanı Sigmund Freud, histeriye yakalanmış eski hastası İrma'yı rüyasında görüyor. Bir anlam veremediği bu rüyadan rahatsız olan Freud, kendisini tarafsız bir şekilde incelemeye başlıyor. Böylece, 100 yıl önce yayınladığı "Rüyaların Yorumu" eseriyle psikanalizin temellerini atıyor.

    Biliyoruz ki; psikanalizin anahtar kavramı bilinçaltı... Bu kavram Freud'dan önce ortaya atılmış; ama onunla verimli bir kuramın temeli oluşmuştu. Psikanaliz, ruhu üç temel alana ayırıyor ve onları farklı adlarla betimliyordu: güdü (es), akıl (ben) ve ahlak kuralları (benüstü); ya da bizim derslerde gördüğümüz şekliyle: id, ego ve süperego.

    şimdi siz sevgili okuyucularımız bu konunun bizimle yada Frp dünyasıyla olan ilişkisini merak ediyorsunuzdur. Hatta aranızda "ne alakası var yaws" diyenleriniz de vardır. şu alakası var. Hepimiz şu ana kadar id'imizi; yani ilkel benliğimizi hep bastırdık. Ama Frp dünyasında id ortaya çıkıyor ve daha sağlıklı bir birey olmamıza yardımcı oluyor. Yani bu fantastik dünyada id'i bastırmamıza gerek kalmıyor en azından rol play için. Çünkü içimizde ne kadar öfke, kin, acımasızlık varsa bunu rp lerin çoğunda görüyoruz, yaşıyoruz. Ve reel hayata döndüğümüzde bu duygularımızdan tamamen arınmış oluyoruz. En güzel olanı bunlardan bilinçli bir şekilde kurtulabilmek. Herkes ölçüyü biliyor ve ölçünün kaçması halinde neler olacağını da...Forumların birinde her ne kadar karakteriniz sizi yansıtmalı mı tartışması yapılsa da zaten herkes farkında olmadan bir şeyler katıyor benliğinden. Belki bir gece izlediğiniz korku filminden aklınıza kazınan sahneleri id'inizde yorumlayarak rüya görüyorsunuz ve sabah kalktığınızda "işte tam benim karakterime özgü bir davranıştı hemen bunu yazmalıyım" diyorsunuz. Bunlar basit şeyler de olabilir mesela bir bakış...Biliyorsunuz ki bu bakışlarda rp de önemli yer tutuyor. Ya da herhangi birşey!

    Oynadığımız bir oyunda, hoşumuza gitmeyen bir karakteri "düşman olabilir" mantığıyla nitelendirdiğimiz zaman, sonuç apaçık ortaya çıkıyor. "O karakter saf dışı edilmeli". İşte burada devreye id giriyor. Çünkü, içmizdeki vahşilik de o zaman meydana çıkıyor. Herkes bu konuda ne kadar hünerli olduğunu gösteriyor. "Kılıcımı çektim, gözüne saplayacağım!", "Kılıcımın o mükemmel keskinliğini tat!", "Zehirli ok'umu tam kalbine fırlatacağım." vs. vs. Hatta bu olaylar belki de bir çoğumuzun, gece rüyasına bile giriyordur. Birebir yaşayarak. Sanki ordaymışçasına....

    İçimizdeki id'i bu karakterle özdeşleştirdiğimizde ortaya çıkan sonucu hepimiz biliyoruz. Başarılı bir rp, bastırılmış duygunun açığa çıkmasıyla verdiği rahatlık, özgürlük. -Tabi ki fazla abartılmadan, belirli bir denge içerisinde!-

    Bu yüzden herkese bol rp'li günler diliyorum...

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Tue Feb 01, 2005 4:19 pm Reply with quoteBack to top

    İşTE GELECEğİN HAYVANLARI'NDAN BAZI RESİMLER...

    Arkadaşlar, size ilk haberimde kısaca tanıtmış olduğum geleceğin hayvanları'ndan birkaç görüntü...

    Image
    Giantala, kanguruyu andıran bir görünüm sergiliyor.

    Image
    İşte size Striger..Toprakta yaşama şansı kalmadığı için ağaç üstünde yaşamlarını sürdürecekler.

    Image
    Maymunların evrim geçirmesiyle ortaya çıkan bu türün adı Raboon.

    Image
    Bu hayvanımızın adı Turni. Karıncayiyen'in ve yaban domuzu'nun evrim geçirmiş hali.

    Image
    Bu evrim geçirmiş hayvanın adı ise Bataviya. Bu görünüm bize oldukça tanıdık bir hayvan olan denizaslanını hatırlatıyor.

    Image
    Bu evrim geçiren hayvanın adı swimming monkey. Maymunların yok olacak bitki örtüleri nedeniyle etobur olacaklar ve usta bir balık avlayıcısına dönüşecek. Ve daha da vahşileşecekler.

    Image
    Bu hayvanımızın adı ise tek parmaklılar. Eklem sayılar 7 den 15 e çıkacak.


    şimdilik benden bu kadar. Daha detaylı bilgiye dahip olmak için daha önce yayınlamış olduğum "Geleceğin Hayvanları" adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

    Saygılarımla...

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Mon Feb 07, 2005 12:17 am Reply with quoteBack to top

    İZMİRCON!!!


    5-6 şubatta gerçekleştirilen İzmircon'a sitemizden ben dahil olmak üzere; Spawn77, Green_Eye_Of_Evil, Turkleader, Shevarash, Drizzt_Chosen adlı kullanıcılarımız katılmış olup gerçekten oldukça başarılı bir oyun sergilemişlerdir. Çzellikle ilk gün LARP'da oldukça iyi bir performans gösteren Spawn77 ve Green_Eye_Of_Devil'i buradan tekrar tebrik ediyorum. LARP sırasında Spawn77'nin bir rolü oldukça etkileyici ve oldukça inandırıcıydı. Bayılması gerekiyordu ve kendini yere öyle bir attı ki; herkes gerçekten bayıldığını sanıp, nabzını kontrol etmeye başladılar. İkinci gün masaüstü oyununda Green_Eye_Of_Devil, tüm diyar tarafından aranan birini canlandırmıştı. Domuz bağı ile bağlanıp hapise atılmış, hapisten kaçmış ve rp sırasında tamı tamına 98 kişi öldürmüştür tek başına, ve bunun sonucu olarak da hayatta kalmayı hak etmiştir. Benim ilk oyunum biraz sıkıcı geçse de; ikinci günkü oyunumda yine bir Vampir olmayı başardım. Çstelik WOD sistemi olmadan. Senaryo sanki bana göre hazırlanmıştı, Kurtadamlar bile vardı. Oldukça ilginç ve eğlenceliydi. Drizzt_Chosen, bu oyunlar içerisinde Gurps oynadı ve sistemi pek beğenmediğini söyledi.

    Bu yıl ki katılım geçen seneye oranla oldukça düşüktü fakat tüm masalarda oldukça iyi oyunlar oynatıldı ve oynandı. Ulaşım sorunları yaşanmadı fakat hava çok soğuk olduğu için bazı oyuncular -özellikle dm'ler- üşümekten oyuna pek konsantre olamadılar. Oyunum bitikten sonra organizatörlerden birini yakaladım ve FrpWorld için, bu organizasyon hakkında söyleşi yapmayı teklif etim. O da sağolsun beni kırmadı, kabul etti.

    Çilek: Çncelikle bu teklifimi kabul ettiğin için tekrar teşekkür ediyorum.
    Tolga: Rica ederim.
    Çilek: Çnce senin adını ve bu organizasyonda bulunan arkadaşların adını öğrenebilir miyim? Kaç kişisiniz?
    Tolga: Benim adım Tolga Yapıcı. Bu organizasyonda ben dahil toplam 3 kişiyiz ve diğer arkadaşlarımın adı ise; Saygun Funda ve Can Çağıncan.
    Çilek: Bu İzmircon ilk olarak ne zaman düzenlendi?
    Tolga: İlk olarak 5 yıl önce yapıldı fakat İzmircon olarak değil. Bizim bazı arkadaşlar farklı bir isim altında, Alsancakta bir cafede toplanıp bu uygulamayı başlatmışlardı. Fakat daha sonra grup çeşitli sebeplerden dolayı- işte askerlik vs.vs.- devam edilmedi. Bizde bunun olmasını istemedik ve İzmircon adı altında toplanıp tüm Frp severleri yine aynı çatı altında toplamaya devam ettik, ediyoruz ve elimizden geldiğince de edeceğiz.
    Çilek: Peki bu Con'da hangi sistemler oynanıyor?
    Tolga: WOD, D&D, CYBERPUNK, ALTERNITY, GURPS, AD&D, CHAOSIUM GAMES vs,vs
    Çilek: Ama bu yıl WOD yoktu. Olsaydı ben çünkü olaya direkt olarak dalacaktım.
    Tolga: Smile Evet yoktu ama sadece bu yıl için. WOD'da uzmanlaşmış arkadaşların gerçekten önemli işleri olmasaydı bu yıl da olacaktı.
    Çilek: Toplam DM sayınız kaç bu organizasyonda?
    Tolga: Yaklaşık olarak 20-24 civarı birşey olması lazım. Tam olarak bilemiyorum ama o civarlarda.
    Çilek: Peki bu organizasyona dışarıdan, yani farklı illerden gelenler oluyor mu?
    Tolga: Evet oluyor.
    Çilek: Bu yıl kaç kişi geldi.
    Tolga: 6 kişi geldi.
    Çilek: Peki şehir dışından gelen arkadaşlar için gerekli ulaşım imkanlarını, kalacak yerlerini siz mi karşılıyorsunuz?
    Tolga. Maalesef biz karşılayamıyoruz. Dışarıdan gelen arkadaları, burada evleri müsait olan arkadaşlarımızın evlerinde misafir ediyoruz.
    Çilek: Ege Çniversitesi ya da Dokuz eylül Çniversitesiyle bu konu hakkında hiç görüşme yapmadınız mı? En azından belirli kontenjanlarla misafirhanelerde konaklama imkanı sağlanabilirdi. Ankara'da bazı üniversiteler bu imkanı sağlıyorlar.
    Tolga: Konuştuk hemde baya bir dil döktük. Çnce Frp'nin tanımını yaptık planımızı anlattık fakat bu teklifimizi kabl etmediler. Masrafları karşılamaktan kaçındılar açıkçası.
    Çilek: Oldukça ilginç...peki hep böyle devam etmeyecek herhalde?
    Tolga: Aslında oldukça güzel fikirlerimiz var en yakın zamanda bu fikirlerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz inşallah.
    Çilek: Bu fikirleri öğrenmemde bir sakınca var mı?
    Tolga: Hayır öğrenebilirsin tabi. Çncelikle bir dernek oluşturmayı planlıyoruz. Böylelikle dışarıdan gelen arkadaşlarımızı bu dernek adını kullanrak rahat yerlere yerleştirebiliriz. Çünkü şu an nereye gitsek kimse bu riski göze almıyor. Yer temin edilmiyor. Ayrıca daha iyi imkanlarda oynayabileceğiz oyunlarımızı.
    Çilek: Bu yılki Con'u nasıl buldun?
    Tolga: Geçen seneye oranla oldukça az. Geçen sene yapılan yerin fiyatları oldukça tuzluydu. bu yüzden şimdi buradayız ve o olayın bunu etkilediğini düşünmek istemesek de düşünüyoruz.
    Çilek: İzmircon yılın sadece 2 günü yapılıyor. Neden daha fazla değil? Daha önceleri 3 gündü?
    Tolga: Evet önceleri 3 gündü ama bu 3. günler genelde pazartesi günlerine denk geliyordu. Ve bizim okulumuz, sınavlarımız -ve tabi katılan arkadaşların- bu zamanlarla çakışıyordu. Bu yüzden 2 güne indirildi.
    Çilek: Dönem şeklinde yapılabilir mi? İşte 1. dönem şu iki gün, 2. dönem şu iki gün diye?
    Tolga: Evet olabilir. Hatta aramızda bazı arkadaşların böyle bir düşünceleri var.
    Çilek: Bu sattığınız biletlerin geliri ile neler yapılıyor?
    Tolga: Çncelikle sitemizin izmircon.org'un host'una, afişlere, posterlere ve tabi ki davetiyelerin masraflarına gidiyor.
    Çilek: Sen Frp ile ne zamandan beri uğraşıyorsun?
    Tolga: Bir sayayım... 8 yıl.
    Çilek: Herhangi bir frp sitesine üye misin? Bizim sitemizi duymuşsundur sanırım.
    Tolga: Evet üye olduğum bir site var. Merak etme sizin sitenizin adını da çok duydum hatta sitenize üye olan bir kaç arkadaşım var.
    Çilek: Peki bu güzel sohbet için çok teşekkür ediyorum. Son olarak Frp'ye yeni başlayan arkadaşlara birşey söylemek istermisin?
    Tolga: Ben teşekkür ederim. Frp'ye yeni başlayan arkadaşlar; bol bol eğlensinler, meta yapmasınlar...Tekrar görüşmek üzere...

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Wed Nov 09, 2005 4:18 pm Reply with quoteBack to top

    LUKE SKYWALKER'IN KULLANDIğI ORJİNAL IşIN KILICI SATILDI!

    Evet yanlış okumadınız. Star Wars eski üçlemede, Luke Skywalker'ın kullandığı orjinal ışın kılıcı Beverly Hills'te 200.000 dolardan fazlaya satıldı.

    İlk iki Star Wars filminin yapımcısı olan Gary Kurtz başka parçaları da staışa koydu. Chewbacca'nın yüz maskesi 50.000 dolara, Luke Sakywalker'ın uçuş giysisi 70.000 dolara satıldı. Gary Kurtz'un Star Wars koleksiyonu 400 parçadan fazla ve ortalama değeri 2 milyon dolar.

    Orjinal ışın kılıçları 1930'larda kameralarda kullanılan flash tüpünden ve ona eklenen kabzadan oluşuyor.

    Bunlara ek olarak İndiana Jones'un deri ceketi 94.400 dolara, ilk iki Ailien filmindeki terk edilmiş gemi ise 47.200 dolara satıldı.

    Müzayede satılan tüm Star Wars ürünleri ve fiyatları ise şunlar:

    *Luke Skywalker'ın ışın kılıcı 200.600.00 $

    *Darth Vader'ın ışın kılıcı 118.000.00 $

    *Luke x-wing pilot tulumu 70.080.00 $

    *Orjinal Stormtrooper tüfeği 56.500.00 $

    *Orjinal Chewbacca maskesi 50.150.00 $

    *Yoda'nın asası 50.150.00 $

    *Snowspeeder minyatürü 35.400.00 $

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Thu Nov 10, 2005 5:51 pm Reply with quoteBack to top

    SIKIYORSA YOL VERME!

    İngiltere'de yapılan bir araştırma sonucuna göre otomobillerdeki yalıtım kalitesinin artması ve gelişen müzik sistemleri sebebiyle ambulans gibi geçiş üstünlüğüne sahip araçların sirenleri duyulmuyor.

    Bu sonucu değerlendiren İngiliz Hükümet pilot bir çalışmayla ülke genelindeki 50 ambulansa yeni bir siren sistemi adapte etme kararı aldı.

    İşin ilginç yanı ise bu sirenin seçimi...Klasik iki kanallı sirenlere göre 55 kat daha fazla duyulan yeni siren STAR WARS filminden transfer edilmiş. Filmde kötü karakter Darth Vader'ın emriyle bir gezegene lazer gönderen Death Star'ın (Çlüm Yıldızı) çıkardığı ses beğenilerek geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlarda kullanılmaya başlanmış. Bu araçların kullanıcılarının tepkileriyse oldukça olumlu. Pek çok ambulans sürücüsü eski sirende yol almazken şimdi sürücülerin daha hızlı yol açtıklarını belirtiyor. Ayrıca bu sirenle birlikte acil durum araçlarının karıştığı trafik kazalarında da ciddi düşüş olduğu gözlenmiş.

    Haber konumuzu oluşturan çalışmanın etkisini yakın zamanda Türkiye yollarında da görebilirsiniz. Çünkü uygulamanın tüm AB ülkelerine yayılması planlanıyor.

    Haberin Kaynağı : Arabam.com

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Wed Nov 23, 2005 2:54 pm Reply with quoteBack to top

    X-MEN 3 26 MAYIS 2006'DA GÇSTERİME GİRİYOR!

    Beğeniyle izlediğimiz x-men vizyona geri dönüş yapıyor. Bazılarımız 3. filmin pek iyi olacağını düşünmese de bazılarımız da büyük bir merakla bekliyo bu filmi. Film şu an yapım aşamasında ama 26 Mayıs 2006 da vizyona giriyor. Yönetmenliğini Brett Ratner, senaryosunu Simon Kinberg, müziğini ise John Ottman 'ın yaptığı bu filmde yeni oyunculara tanık olacağız.

    Bir önceki filmin finalinde ufaktan giriş yapılan ve çizgi romanın hayranları tarafından gayet iyi bilinen Dark Phoenix öykü dizisi bu yeni filmin büyük ihtimalle konusu olacak. X-men 2'nin finalinde telepatik güçlere sahip olan Jean Grey, kendisini arkadaşları için feda etmişti. Eğer klasikleşmiş X-men mitolojisine sadık kalınırsa Jean Grey'in Phoenix (Anka kuşu) denilen ve müthiş bir güce sahip tinsel varlık tarafından yaşama döndürüleceğine şahit olacağız. Ve elbette ki bunun bir bedeli olacak ve X-Adamlar bu bedeli ödeyecek tek varlıklar da olmayacaklar.

    Bu filmde alışık olduğumuz karakterlere bir çok yeni isim eşlik edecek. Juggernaut (Vinnie Jones), Beast (Kelsey Grammer) ve Shadowcat (Ellen Page) izleyeceğiz.

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Sun Dec 11, 2005 12:20 am Reply with quoteBack to top

    GOREFEST İZMİR VE İSTANBUL KONSERİ


    Death Metal yapan Hollandalı grup Gorefest yepyeni albümüyle tekrar gündeme oturdu. Bir ara dağılan grup tekrar bir araya gelerek biz müzik severlere İstanbul ve İzmirde müthiş bir gece yaşatacaklar. İşte konser yerleri ve tarihleri...

    Bronx Club İstanbul 20 Ocak 2006
    Dungeon Bar İzmir 22 Ocak 2006

    Ayrıca şunu da söylemek istiyorum ki (beklemeye dayanamadım) 3.Mart.2006'da Dungeon Bar'ın düzenleyeceği Katatonia konseri var. Diabolical alt grup olarak kesinleşmiş gruplardan biri.

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Sat Dec 17, 2005 1:23 pm Reply with quoteBack to top

    OPETH İZMİR VE İSTANBUL'DA...

    Evet yanlış duymadınız... Opeth nihayet tekrar Türkiye'de. İsveç metalinin kendine has tarzının öncülerinden dev metal grubu Opeth, avrupa turnesi kapsamında aralarında İspanya, İngiltere, Hollanda, ve Fransa'nın da bulunduğu ülkelerde sahne alacak bu organizasyonun ardından 27 marttan itibaren 2 gün süreyle Greece 2006 adı altında Yunanistan'da sahneye çıkacak olan grup bu organizasyonun hemen ardından Turkey 2006 kapsamında ülkemize konuk olacak.

    İşte tarih ve mekanlar:


    29 Mart 2006 Çarşamba İstanbul Yeni Melek Gösteri Merkezi.
    30 Mart 2006 Perşembe İzmir - Alsancak - Kemancı.



    http://www.opeth.com/news/05/gigs.html?image=opeth_00&height=600&width=450

    Buyrun bir de buradan bakın...

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Fri Dec 23, 2005 10:54 pm Reply with quoteBack to top

    KALMAH - THE BLACK WALTZ

    Black metalin son dönemde kendinden en çok söz ettiren grubu Kalmah daha önce de albüm çalışmalarına başlamıştı. Ve işte bu çalışmalar meyvesini vermiş. Albüm piyasaya sürülmeye hazır. Albümün ismi The Black Waltz. 22 şubatta 2006 da piyasa sürülecek.


    The Black Waltz

    01. Bitter Metallic Side
    02. Defeat
    03. The Groan of Wind
    04. One from the Stands
    05. The Black Waltz
    06. With Terminal Intensity
    07. To the Gallows
    08. Time Takes Us All
    09. Mindrust
    10. Man of the King


    Pekka Kokko - Guitar, Vocals
    Antti Kokko - Lead Guitar
    Janne Kusmin - Drums
    Timo Lehtinen - Bass
    Marko Sneck - Keyboards

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Sun Jan 29, 2006 5:19 pm Reply with quoteBack to top

    EUROVISION TEMSİLCİMİZ SİBEL TÇZÇN

    51. Eurovision şarkı YarışmasıÂ?nda TürkiyeÂ?yi besteci, söz yazarı ve yorumcu Sibel Tüzün temsil ediyor. Yarışma parçası, TüzünÂ?ün Türkçe hazırlayacağı 3 eser arasından seçilecek.

    TRTÂ?nin Â?Eurovision şarkı YarışmasıÂ? için izleyeceği takvim ile organizasyonun programı, Genel Müdür Vekili Ali Güney tarafından İstanbulÂ?da düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Buna göre, AtinaÂ?da 18-20 Mayıs 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte Türkiye adına, sanatçı Sibel Tüzün yarışacak.

    TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, 18-20 Mayıs 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 51. Eurovision şarkı YarışmasıÂ?nda TürkiyeÂ?yi temsil etmek üzere Sibel Tüzün ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

    Basın toplantısında konuşan Güney, her yıl gerçekleştirilen Eurovision şarkı YarışmasıÂ?na Türkiye adına TRT kurumu olarak 1975 yılından bu yana katıldıklarını anımsattı.

    Güney, TRT olarak hazırlık çalışmaları, ülkeyi temsil edecek sanatçı ve şarkı seçimini Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde yaptıklarını anlatarak, geçen yıl düzenlenen yarışmaya Türkiye adına katılan şarkı ve sanatçının yarışmayla tespit edildiğini, bu yıl ise doğrudan bir sanatçıya sipariş verilmesi yoluyla temsil yönteminin benimsendiğini bildirdi.

    Ali Güney, Â?Yapılan çalışmalar sonucunda; 18-20 Mayıs tarihlerinde AtinaÂ?da yapılacak olan 2006 Eurovision şarkı YarışmasıÂ?nda ülkemizi temsil etmek üzere Sibel Tüzün ile anlaşmaya varılmıştır. AtinaÂ?da yapılacak yarışmada sanatçımıza başarılar diliyorumÂ? dedi.

    Sanatçı Sibel Tüzün de AtinaÂ?daki yarışmada besteci, söz yazarı ve yorumcu olarak TürkiyeÂ?yi temsil edeceğini anlattı.

    YARIşMA PARÇASI TÇRKÇE OLACAK

    Tüzün, şunları söyledi: Â?TRTÂ?den gelen sipariş doğrultusunda öncelikle 3 eser hazırlayacağım. Ardından kurul tarafından yarışmaya katılacak eserim belirlenecek. Yarışacağım eser TRTÂ?nin kararıyla Türkçe olacak. Tanıtım CDÂ?sinde İngilizce ve Yunanca versiyonları olacak. AtinaÂ?da 3 dakika içinde süper bir şarkı, müthiş bir performans ve mükemmel bir şov sunmayı hedefliyorum.Â?

    Yarışmanın 18 Mayıs, finalinin de 20 Mayıs 2006Â?da gerçekleşeceğini dile getiren Sibel Tüzün, çok işi, az zamanı olduğunu ve herkesi sıkı bir çalışma dönemi beklediğini vurgulayarak, Â?Hedefimiz ilk 3Â? ifadesini kullandı.

    Tüzün, Â?İddialıyım. Bu bir yarışma. Maça çıkarken Â?kaybedeceğizÂ? diye mi çıkılır? Kazanacağım, golü atacağımÂ? dedi.

    TRTÂ?nin Â?Eurovision şarkı YarışmasıÂ? için izleyeceği takvim ile organizasyonun programının açıklandığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tüzün, bu yıl TürkiyeÂ?nin, geçen yılki sonuç nedeniyle ön elemeden geçeceğinin hatırlatılması üzerine, çok sıkı hazırlanacaklarını söyledi.

    Â?YARI FİNALDE YARIşMAYI, AVANTAJA ÇEVİRECEğİMÂ?

    Tüzün, Â?Bu dezavantaj gibi görünmekle birlikte, aslında bir şov içinde 2 kere yer almak avantaj olacaktır. Yarı finalde yarışmayı, avantaja çevireceğimÂ? diye konuştu.

    Â?HEDEFİMİZ TÇRKÇE şARKIYLA İLK 3Â?

    Â?Geçmiş yıllarda en iyi dereceler İngilizce şarkılarla geldiÂ? sözleri üzerine ise Tüzün, Â?Türkçe olması TRTÂ?nin kararı. En iyi dereceler İngilizce ile geldi, ama aslolan şarkı yarışmasıdır. Türkçe ile iyi bir derece gelmemesi için bir neden göremiyorum. Biz hedefimizi Türkçe ile birlikte ilk 3Â?e koyuyoruzÂ? dedi.

    Sibel Tüzün, Â?Teklif nasıl geldiÂ? sorusunu da Â?8 gün önce TRT bana ulaştı. Böyle bir teklif getirdiler. Beni uygun gördüklerini söylediler. Kısa bir düşünme süresinin ardından kabul ettimÂ? diye yanıtladı.

    Â?BU BENİM İşİM; BEN DE İşİMİ İYİ YAPIYORUMÂ?

    İşinin şarkı söylemek olduğunu ve son 5-6 yıldır da beste yapıp söz de yazdığını dile getiren Tüzün, Â?Çok da cesaret gerektiren bir iş değil. Bu, profesyonel bir yarışma. Bu benim işim. Ben de işimi iyi yapıyorum. şarkıların güzelliğiyle orada en iyi dereceye oynayacağızÂ? dedi.

    Çocukluğunda Eurovision şarkı yarışmalarını takip ettiğini ve bugüne kadarki yarışmalar içinde en çok Semiha YankıÂ?nın Â?Seninle Bir DakikaÂ? adlı şarkısını beğendiğini anlatan Tüzün, geçen yıl bir müzisyen olarak GülserenÂ?i beğenmediğini kaydetti.

    şARKI SEÇİMİ şUBATÂ?TA YAPILACAK

    Sibel Tüzün, şarkı seçimini şubat ayında yapacaklarını ve 15 MartÂ?ta da şarkının lansmanının gerçekleşeceğini dile getirerek, o tarihten itibaren de Avrupa ülkelerinde tanıtımlara başlayacaklarını ve puanları yarışmadan önce toplamak istediklerini söyledi.

    Yurtdışında bir kariyer yapma peşinde olmadığını, ilk olarak yarışmaya odaklandığını kaydeden Tüzün, hazırlıkları kariyeri adına değil, TürkiyeÂ?ye derece getirmek için yaptıklarını vurguladı.

    Â?YARIşMANIN ATİNAÂ?DA YAPILMASI BİR AVANTAJÂ?

    Tüzün, yarışmanın AtinaÂ?da yapılmasını da bir avantaj kabul ettiğini belirterek, Â?Yunanistan ile aynı coğrafyada olduğumuz için çok benzeşiriz. Onlar bizim parçalarımızı sever, biz onların parçalarını severiz. Aynı yemekleri yeriz. Aynı şekilde eğlenirizÂ? dedi.

    Başarısız olma ihtimalini düşünmediğini ifade eden Tüzün, Â?Opera söylemeyeceğim, Â?DizelÂ? diye de bir şarkı yapmayı düşünmüyorumÂ? diye konuştu.

    Â?İddialı mısınızÂ? sorusu üzerine de Tüzün, Â?İddialıyım. Bu bir yarışma. Maça çıkarken Â?kaybedeceğizÂ? diye mi çıkılır? Kazanacağım, golü atacağımÂ? dedi.

    BU YIL Â?SİPARİş VERMEÂ? YÇNTEMİ KULLANILDI

    TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney de geçen yıl şarkı ve sanatçının yarışmayla belirlendiğini, bu yıl ise Â?sipariş vermeÂ? yöntemini benimsediklerini söyledi.

    Â?Sanatçının hangi kriterlere göre belirlendiğininÂ? sorulması üzerine Güney, TRTÂ?nin 1975 yılından beri Eurovision şarkı Yarışması ile ilgili olduğunu belirterek, Â?Bilgi birikimi, tecrübe ve deneyime sahibizÂ? dedi.

    Â?Geçen yıl kötü bir derece alındı. Bu yıl bu nedenle mi yöntemi değiştirdinizÂ? sorusuna karşılık da Güney, geçen yılki derecenin belli olduğunu ve geçen yıl tartışılan noktaların çok ön plana çıkarıldığını söyledi.

    Güney, Â?Çnce kendimiz beğenmeliyiz. Oraya çıkacak sanatçı, moralini bozmadan kendi sesini, çabasını ortaya koymalı. Eleştiri yapılır, ama sanatçıya sahip çıkmalıyızÂ? dedi.

    YABANCI DİL DE ÇNEMLİ, AMA BİZİM DİLİMİZ TÇRKÇE

    şarkının Türkçe tercih edilmesine yönelik bir soru üzerine Ali Güney, yabancı dilin önemli olduğunu, ancak 1997Â?deki yarışmada üçüncülük kazanıldığını anımsattı.

    (NTVMSNBC Kültür Sanat)

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Sun Jan 29, 2006 8:43 pm Reply with quoteBack to top

    GATES 30 OCAK'TA İSTANBUL'DA...

    3. kez Türkiye'ye gelecek Microsoft Başkanı, iş dünyası, öğrenciler ve basınla da bir araya gelecek.

    Microsoft Başkanı ve Baş Yazılım Mimarı Bill Gates, İstanbulÂ?a geliyor. GatesÂ?in ziyaretinde gündemin ilk sırasında, ülkelerdeki bilgiye ve İnternetÂ?e erişim oranlarındaki farklılıklar nedeniyle oluşan sayısal uçurumun kapatılmasına yönelik çabalar yer alıyor. Ziyaret kapsamında TürkiyeÂ?nin dört bir yanından gelen öğrencilere hitap edecek Gates, basın mensuplarıyla da bir araya gelerek, TürkiyeÂ?nin bilişim potansiyeli ve teknolojinin geleceğine ilişkin görüşlerini paylaşacak.

    XP STARTER EDİTİON TÇRKÇE SÇRÇMÇNÇ DUYURACAK


    MicrosoftÂ?un bilgisayar kullanmaya yeni başlayanlara yönelik ürünü Windows XP Starter EditionÂ?ın Türkçe sürümü, kullanıcılara ilk olarak Bill Gates tarafından duyurulacak. Windows XP Starter Edition, bilgisayar kullanımı ve okuryazarlığın arttırılması açısından önem taşıyor.

    Microsoft Başkanı Gates, TürkiyeÂ?nin dört bir yanından gelen 2500 öğrenciye Türker İnanoğlu Maslak Show CenterÂ?da hitap edecek ve öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.

    GATESÂ?İN ÇÇÇNCÇ TÇRKİYE ZİYARETİ


    Microsoft Başkanı ayrıca İstanbulÂ?da düzenlenen Microsoft Yöneticiler ZirvesiÂ?ne de ev sahipliği yapacak. Ortadoğu, Afrika ile Orta ve Doğu AvrupaÂ?nın önemli şirketlerinden 150 yöneticinin katılımıyla gerçekleşecek olan zirve, TürkiyeÂ?de ilk kez organize ediliyor. Bill Gates, bu ziyareti ile, Ankara ziyareti ve yaz tatilinin ardından üçüncü kez TürkiyeÂ?ye gelmiş olacak.

    ÇAğLAYAN ARKAN: DEV BULUşMA

    Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan konu ile ilgili açıklamasında, ziyaretin TürkiyeÂ?nin bilişimle kalkınması vizyonu için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Arkan, şunları söyledi: Â?Bill Gates, Ocak 2005Â?te geldiğinde daha uzun süreli bir ziyaretin sözünü vermişti. şimdi ise bunu bir ziyaretin ötesinde, dev bir buluşma olarak yaşayacağız. MicrosoftÂ?un geniş bir coğrafyadaki önde gelen iş adamlarını TürkiyeÂ?de buluşturması, bilişimin ülke gündemimizde hak ettiği yeri alması açısından önemli bir adımdır. Â?

    (NTVMSNBC / Teknoloji)

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Sat Feb 18, 2006 11:42 pm Reply with quoteBack to top

    TESTAMENT TÇRKİYE'DE!

    Testament nihayet ülkemize gelip dinleyenlerine mükemmel bir konser yaşatacaklar. Resmi sitelerinde yayınlanan tarih ve mekan şöyle;

    14 Mart 2006 - Yeni Melek Gösteri Merkezi / İstanbul.

    Buyrun burdan bakın;

    http://www.testamentlegions.com/index2.htm

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Wed Feb 22, 2006 3:47 pm Reply with quoteBack to top

    LUCAS, ULUSAL BİLİM VE TEKNOLOJİ MADALYASINI BEYAZ SARAY'DA ALDI.

    Star Wars efsanesinin yaratıcısı George Lucas, teknolojide yakaladığı büyük başarılardan ötürü ABD başkanı George Bush tarafından Beyaz Saray'a davet edildi. Çnlü yönetmen geçen hafta pazartesi günü gittiği Beyaz Saray'da, filmlerinde kullandığı yenilikçi görsel efekt ve teknoloji sebebiyle layık görüldüğü Ulusal Bilim ve Teknoloji Madalyası'nı (National Medal of Science and Technology) kabul etti. Bilim alanında yaptıkları devrimsel nitelikte çalışmaları sonucu olarak bu ödüle layık görülen 15 kişinin arasında, Lucas'ın şirketi olan ILM'in başkanı Chrissie England da yer almaktaydı.

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.65 Saniye