Author |
Message |
maniacology
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Mar 05, 2007 4:51 pm |
|
Zar takımımı kaybettim.Aradım sonra anadolu yakasında bulamadım karÅ?ıya gitmeye de üÅ?enince böyle birÅ?ey çıktı karÅ?ımıza =)
paylaÃ…?mak istedim =)
ilk önce edinmeniz gereken bi tane 6 lık bildiÄ?imiz tavla zarı ve yazı tura atmak üzere bir para.
bu sistemle 2lik,3lük,4lük,5lik,6lık(ki zaten elimizde var),8lik,10luk,12lik,16lık,20lik,100lük ve istediÄ?iniz tüm zarları yapabilrxiniz.
2lik için parayı kullanacaÄ?ız.
yazı=1
tura=2 ... 1/2 ihtimalli zar...
3lük için 6 lık zarı atıyoruz..
6 yada 1 gelirse=1
5 yada 2 gelirse=2
4 yada 3 gelirse=3 oluyor. ....
2/6=1/3 ihtimalli zar.
4 lük zar için yine para.(yazı tura ihtimalleri..)
iki kere atılır.. 1/2 x 1/2 =1/4 ihtimalli zar olur.
TT=4
YY=3
TY=2
YT=1 ... olur
5lik zar içn 6 lık zarı atıyoruz..6 gelirse saymayarak zar tekrar atılıyor.
sadece 1 2 3 4 ve 5 gelebileceÄ?i için
1/(6-1) = 1/5 ihtimalli bir zar yaratabiliyoruz..
6lık zar zaten var..
10 luk zar için
1/2 x 1/5 = 1/10 (parayla 5 lik zar aynı anda atılır..)
t+1=1 y+1=6
t+2=2 y+2=7
t+3=3 y+3=8
t+4=4 y+4=9
t+5=5 y+5=10 olur...
20lik zar için ise 1/4 lük zar x 1/5 lik zar kombinasyonunu kullanabilirsiniz.
ilkokuldaki olasılık hesaplarını hatırlayan herkes yapabilr =)
ve böylece bir zar takımı taÅ?ımanıza gerek bile kalmaz heryerde her Å?ekilde oynayabilirsiniz..
=) ..iyi oyunlar =) |
|
|
Back to top |
|
|
Yener
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 06, 2007 12:37 am |
|
Bedava zar takımı mı nasıl ? |
_________________ [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495] |
|
Back to top |
|
|
haldor_goraxe
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 06, 2007 12:58 am |
|
Hadi hayırlısı |
_________________ Rakı ve Balık....Ä°Å?te Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin Ã…?uursuzluÄ?u kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 06, 2007 6:42 am |
|
Zar takımını kaybetmiÅ? kötü bi durum ya. Olay o yani yoksa bize bedavaya zar takımı vermeyecek heyecanlanmayın |
_________________ Bir tek seni bana çok gördü dünya
Ä°yiler bu savaÅ?ı kaybetmiÅ?
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba... |
|
Back to top |
|
|
haldor_goraxe
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 06, 2007 6:59 am |
|
Tühh...
Yazık olmus gerçekten; geçmiÅ? olsun...
Nerde kaybetmiÃ…? |
_________________ Rakı ve Balık....Ä°Å?te Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin Ã…?uursuzluÄ?u kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 06, 2007 7:02 am |
|
bunu da ona soralım |
_________________ Bir tek seni bana çok gördü dünya
Ä°yiler bu savaÅ?ı kaybetmiÅ?
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba... |
|
Back to top |
|
|
chosen
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 06, 2007 9:31 am |
|
Niye bu baÅ?lık kilitlenmiyor ben de onu merak ettim bak Å?imdi ??
merak ve saygılarımla... |
_________________ Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlıÄ?ı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı... |
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Tue Mar 06, 2007 10:16 am |
|
chosen wrote: |
"zararlı" bir içerik içermediÄ?i için olabilir
Ama geyik amaçlı kullanılıyor olması bu noktaya sürüklemiyor deÄ?il.
ArkadaÅ? zar bulamayanlar için matematiksel bir yöntem paylaÅ?mak istemiÅ?. Buna benzer bir baÅ?lık sanırım daha önce hatta ben açmıÅ?tım. Arama sisteminde bir arıza var sanırım o yüzden böyle biÅ?ey hoÅ?görülebilir.
Neticede zar atmaktaki amaç gerekli olasılıkları saÄ?lamak. Dikkat ettiÄ?imizde kullandıÄ?ımız bütün zarlar 2,3 ve 5in çeÅ?itli katları Å?eklinde. gerekli Å?ekilde çarparak elde edebiliriz.
2nin katları olan olasılıklar için yazı tura atabilir. 3ün katlarında 6lık zarı kullanabiliriz.
5in katları 10luk 20lik zarımız vesaire yoksa zorlayabilir ama Å?u Å?ekilde aÅ?ılaiblir: 6lık zatı atın 6 gelirse tekrar atın. 6 gelmeyinceye kadar tekrar edince gelen sayı mutlaka 5in katı olacaktır.
Tabi bu hesaplamalar ortamdan biraz uzaklaÅ?tırabilir insanı. Ã?ok da kolay olmayacaktır. Ama bence genel olark zar atmak insanı ortamdan soÄ?utur... |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
Yener
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 06, 2007 6:38 pm |
|
Benim maniacology' a önerin en kısa zamanda arkadaÅ?ları ile beraber bir adet zar seti almaları ve bu tarz zahmetli Å?eylerle uÄ?raÅ?mamaları yönünde . Tabi bir oyun esnasında zarlar kaybolduysa ve yeni zar alacak bir yer yoksa ve zarsız bir RP oyunu oynanmak istenmiyorsa en son çare olarak bu yönteme baÅ?vurulabilir . |
_________________ [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495] |
|
Back to top |
|
|
chosen
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Mar 07, 2007 9:03 am |
|
Efla wrote: |
chosen wrote: |
"zararlı" bir içerik içermediÄ?i için olabilir
Ama geyik amaçlı kullanılıyor olması bu noktaya sürüklemiyor deÄ?il.
ArkadaÅ? zar bulamayanlar için matematiksel bir yöntem paylaÅ?mak istemiÅ?. Buna benzer bir baÅ?lık sanırım daha önce hatta ben açmıÅ?tım. Arama sisteminde bir arıza var sanırım o yüzden böyle biÅ?ey hoÅ?görülebilir.
Neticede zar atmaktaki amaç gerekli olasılıkları saÄ?lamak. Dikkat ettiÄ?imizde kullandıÄ?ımız bütün zarlar 2,3 ve 5in çeÅ?itli katları Å?eklinde. gerekli Å?ekilde çarparak elde edebiliriz.
2nin katları olan olasılıklar için yazı tura atabilir. 3ün katlarında 6lık zarı kullanabiliriz.
5in katları 10luk 20lik zarımız vesaire yoksa zorlayabilir ama Å?u Å?ekilde aÅ?ılaiblir: 6lık zatı atın 6 gelirse tekrar atın. 6 gelmeyinceye kadar tekrar edince gelen sayı mutlaka 5in katı olacaktır.
Tabi bu hesaplamalar ortamdan biraz uzaklaÅ?tırabilir insanı. Ã?ok da kolay olmayacaktır. Ama bence genel olark zar atmak insanı ortamdan soÄ?utur... |
dikkatini çekerim, ben o mesajı yazdıÄ?ımda bu baÅ?lıkta ilk mesaj " yapı aÅ?amasında" gibi bir ibareydi sadece, ben ona yazdım, Å?imdi ise birÅ?eyler var, yanlıÅ? anlaÅ?ılma olmasın...
düzletme ve saygılarımla... |
_________________ Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlıÄ?ı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı... |
|
Back to top |
|
|
Sylvius
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Mar 07, 2007 9:16 am |
|
Arkadaslar cep telefonun kronometresi ile mod hesabı yapmak daha kolay degil mi?
orada da mod kullanarak istedigimiz zarı eld edebiliriz. 1 d 13 luk bile hatta. |
|
|
Back to top |
|
|
maniacology
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Mar 08, 2007 12:38 am |
|
mod sistemini anlatsana biraz?
ben de onu anlamadım?
=) |
|
|
Back to top |
|
|
Acimasiz
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Mar 08, 2007 12:42 am |
|
Bnce zara grek yok diyem karar verir oyunn gidiÅ?atna ama gzel sstemmiÅ? biz de backtan kıl koparmaca yprdık ama iknci oyuna kıl klmazdı. |
|
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Mar 08, 2007 12:43 am |
|
kronometreyi baÅ?lat, rastgele bi anda durdur. salise kısmında gözüken deÄ?eri, kaçlık zar atmak istiyosan ona böl. kalanına 1 ekle. Sayın hazır. Ã?rnekliyim de tam olsun:
12lik zar atmak istiyosun ve salise kısmı 98 geldi diyelim. 98/12 iÅ?leminin kalanı 2 dir (12x8=96, 98-96=2). Kalanı 1 ile toplarız, tebrikler 3 attınız.
sonda 1 ile toplamayı unutmayın yannız. |
_________________ War, war never changes... |
|
Back to top |
|
|
Acimasiz
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Mar 08, 2007 12:51 am |
|