Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: PilarCharl
    Bugün: 24
    Dün: 23
    Toplam: 90353

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1257
    Üye: 1
    Toplam: 1258

    Şu An Bağlı:
    01 : yxeqivyb

    FrpWorld.Com :: View topic - WhiteWolf VtM Oyunculuktan NPC'lige
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     WhiteWolf VtM Oyunculuktan NPC'lige View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı





    Joined: May 26, 2003
    Posts: 5819
    Location: Cehennem

    PostPosted: Tue May 01, 2007 4:50 pm Reply with quoteBack to top

    Favori savasci karakterlerimden biri yaklasik 1,5 sene boyunca her hafta Vampire the Masquerade settininda oynadigim Vlad fazla guclenince kendi oynattigim VtM oyunlarina NPC yapmistim

    Isim: Vladimir Nikolai Kormiltsev
    Clan: Gangrel
    Lanet: Her frenzy sonucunda kalici hayvan ozellikleri kazanmasi
    Nature: Survivor
    Demaenor: Perfectionist
    Humanity(insanlik):2/10
    Willpower:10
    Inanc: Ateist
    Flaws(Hayvan ozellikleri): Kalici penceler, kalici kurt disleri(agzina sigmiyor), asiri killi vucut
    Boy: 1.90
    Kilo: 100
    Gorunum: Genis omuzlu kalipli bembeyaz ciltli bir adam. Gozleri kirmizi bir isik yayar(feral eyes ile karanlikta gorebilir) ve bunu gece gunes gozlugu takarak gizlemeye calisir. Suratini surekli siyah bir kaskolla gzlemek zorundadir(dev kurt disleri Masquerade kuralini cignemektedir). Iyi beslenmediginde beyaz cildinde mor damarlar orumcek agi gibi belli olur. Vucudu asiri killidir ve elleri 15 santim boyundaki dev pencelerden olusmaktadir. Pencelerini surekli avucunun ici yonune kivirarak uzun pardesusunun kollarinin icine gizler. Siyah tirnaklari eti kemigi delip gecebilen bir buyunun (feral claws) kalici halidir. Bu penceleri insanustu kuvvetiyle duvara celige saplayarak tirmanmak icin kullanabilir, yine bu tur penceleri ayaklarindan cikarabilir.

    Vampir yetenekleri:

    Generation (Ilk vampir Caine'e yakinlik derecesi): 7
    Fortitude(dayaniklilik): 6
    Diamond Body yetenegi sayesinde ates disindaki herseyden yari hasar alir

    Protean(degisim):5
    Fight form: Devasa bir ayi
    Flight form: Devasa bir kartal
    Topraga donusebilir
    Sise donusebilir

    Potence(kudret):4 (5 insan gucunde)

    Domination:1 (basit emirler verebilir)

    Vlad saldiri formundayken Grizzly bear denilen ayi turunun supernatural bir sekilde buyumus haline donusur. Ayaga kalktiginda 4 metreyi asabilir, yaklasik 900 kilo civarindadir. 60 km/sa hizla kosabilir. Gucu ve dayanikliligi inanilmaz derecede artar. Penceleri ve disleri daha fazla hasar verir. Gorunumu koyu kahverengi renkli siyah penceli kalin bir yag tabakasiyla korunan iyi besili bir ayidir.

    Vlad'in kacis formu da aslinda bir tur zayif saldiri formudur. Kanat genisligi 4 metreyi bulan koyu kahverengi dev kartal 90 kiloya kadar insanlari tasiyabilir, 80km/sa hizla ucabilir, gorus yetenegi bu formda inanilmaz derecede artar. Penceleri siyah renktedir ve gece sessizce hedefine tepeden yaklasmak icin bu formu kullanir.

    Vlad safagin yaklasmasi durumunda ya da rakiplerinden saklanmak icin topraga donuserek kendini gizleyebilir. Topragin icine girerek arkada hic bir iz birakmayan Vlad bu formdayken fiziksel olarak zarar verilemez ve ruya gibi bir bilincle etrafindakileri sezebilir. Toprak tamamen desilirse ortaya cikmak zorunda kalir fakat orada oldugunu anlamak ancak buyu ile mumkundur.

    Vlad sis halindeyken 20km/sa hizla ucabilir, bu formda fiziksel hic bir saldiridan etkilenmez, gunesten daha az hasar alir. Kapi altlarindan pencere araligindan kisaca havanin sizabilecegi heryerden gecebilir. Vlad bu formu kacmak ya da gizlilik icin kullanir. Safagin yaklastigi durumlarda Haven(siginak)'indan uzakta ise yeraltina sis olarak inerek burada topraga donusurek geceyi gecirir.

    Ozgecmis:

    Vlad, sovyet rusyada dogmus buyumus ve hayati boyunca asker egitimi almistir. Babasi sert bir rus generali, annesi Ukraynadan istegi disinda alinmis bir kadindir.

    Vlad once komando olup vurucu timde yer aldiktan sonra KGB ajanligina terfi eder. Vlad 5 dili bir cok aksanda mukemmel konusabilen yakisikli yapili zeki bir adam, olumcul ve sessiz bir katildir.

    Gorevlerinden biri sirasinda Kazakistan'da bir kadina asik olur ve hayatini onunla gecirme hayalleri kurarken onu oldurmesi emredilir. Vlad sevgilisini oldurur ve bu noktada hayatinin en buyuk trajedisini yasar ve vurdumduymaz acimasiz nefret dolu bir psikopata donusur.

    Almanya'da bir gorev sirasinda istegi disinda vampire donusturulup Sire'siz bir sekilde sokakta terkedilir. Vlad rusyaya donup ona asla sevgi gostermeden sadece baski kuran ailesini katleder. Avrupa ulkelerinde evsizleri zevk ve kan icin oldurerek gezerken kisa araliklarla para icin personal bodyguard'lik ve bounty hunter'lik yapar.

    Atesli atessiz butun silahlarla ve unarmed dovus tekniklerinde bir uzman olan Vlad ici silah dolu calinti bir kamyonetle ulke ulke gezerken Istanbul'a gelir. Karanlik Dunya'nin en kaotik merkezlerinden biri olan Istanbul'da zorlu bir gorev sirasinda yenilerek Torpor'a girer.

    Olu zannedilerek gomulen Vlad, satanist bir grup gencin kanli bir ayini sonucunda yeniden dirilir. Ilk Frenzy'sini Istanbul'da yasayan Vlad'in disleri agzina sigmayacak kadar buyur ve agzi bir kurdunki gibi korkunc ve vahsi bir gorunume burunur. Vlad olu hayatinin geri kalanini suratini gizleyerek gecirmek zorunda kalacaktir. Fakat bu lanet ayni zamanda onun normal vampirlerin IKI KATI HIZLI kan emebilmesini saglamaktadir.

    Yeni bir is ararken Turkiye'nin unlu kadin yazarlarindan birinin personal bodyguardi olarak Izmir'de ayda 50.000$'a ise alinir. Bu kadin Deniz diye bilinen bir Toreador'dur (Italyan asilli yuksek statulu ve cok zengin bir kadin).

    Buyu ile yakindan ilgili olan bu kadininn parasiyla yeteneklerini kiraladigi bir Brujah(Erdinc) ve bir Ventrue(Haydar) ile iki ay gibi bir surede inanilmaz belalara bulasir.

    Deniz icin calismaya basladigi daha ilk gunden kafasina prens tarafindan Justicar(olum emri) cikarilir. bir NATO karargahina saldiri duzenleyerek buradaki buyulu esyalari calarken bir buyucu ile savasir. Kisa suren savasta ikinci Frenzy'sini yasar ve dev penceleri kalici hale gelir. Vlad bundan sonra ellerini her olumluden gizlemek zorundadir.

    Orta Cag'dan beri varligini surduren delirmis buyucu bir vampirle tanisir. Buyucunun kardesi olan Prensi insana donusturmesine yardim ederek Prensten ve kafasindaki Justicar'dan kurtulur.

    Icine konulan suyu kana ceviren buyulu bir canaktan kani icerek eski Misirli ancient bir lichle kan bagi olusur. Cok zengin bir Ventrue avukat(Jack) ve unlu bir futbolcu Toreador(Hasan) ile beraber bu konuyu arastirmaya baslarlar.

    Tam bu sirada Deniz'in pesine Assamite assassinleri musallat olur. Deniz'in zihnine hukmeden egolu bir artifact dagger aslinda assassinlerin pesinde oldugu seydir. Konuyu arastirmak icin Sivas'a gidilir ve burada Sivas'li prens Deniz'in daggeri ona vermesini yoksa onu olumune bir duelloya davet edecegini soyler. Artifact tarafindan zihni hapsedilmis Deniz duelloyu kabul etmek zorunda kalir. Vlad, Deniz safakta bayildiktan sonra daggeri onun elinden alir ve guclu zihni sayesinde artifactin hukmunu yener.

    Sonraki gun bir Assamite ile teke tek karsilasir. Assamite dovusten kacar ve Sivas Prensini oldurerek onun daggerini calar. Grup Prensi diriltmeyi dusunurken Vlad Prensin ruhunu emerek onun guclerini alir (ve 9. jenerasyona yukselir)

    Bir sonraki gece butun grup kendini gizli bir tapinakta ayri yerlerde yatarken bulur. Tuzaklarla dolu tapinakta cok guclu bir vampirin kaldirdigi undead servanti kandirarak Master olduguna inandiran Vlad, Deniz'in kurban edilmesini engeller ve digerlerinin oldurulmesini durdurur. Buradaki Roma doneminden kalma cok guclu bir vampirle tanisirlar ve canagin sahibi olan Lich'in Kibris'ta yattigini ogrenirler.

    Kibris'a gitmeye karar veren grup Antalya limanindaki bir mafya babasinin yatini kacirarak denize acilir. Gecenin bir yarisinda yuksek teknolojiye sahip uzakan kumandali ve agir silahli bir bot tarafindan yat yok edilince grup kendini Akdenizin ortasinda yuzerken bulur. Akdenizin dibine yuzup burada gunesten gizlenecek bir siginak bulan grup kendilerini taslarin altina gomerek suyun ustune cikmaktan kurtulurlar.

    Bir sonraki gece Kibrisa vararak bir Demonla tanisirlar. Demon Misirli lichin yattigi yerin ozel bir buyu ile korundugunu ve kimsenin giremeyecegini soyler. Eger teknokratlarin korudugu bir usteki bir artifacti ona getirirlerse lichin kalesine girmelerine yardimci olacak bir nesne verecegini soyler.

    Grup mech armorli yanan binlerce gumus kursun atabilen teknokratlar, sniperlar ve yapiskan aglar atan gorunmez kureler tarafindan ambush edileerek yenilgiye ugratilir ve
    teknokratlarin laboratuvarlarinda denek olurlar.

    Bir ay suren deneyler ve iskencelerden sonra Deniz bir teknokrati dominate etmeyi basararak grubun kacmasini saglar. Vlad yenilgiye ugradigini, istedigi parayi almayacagini ve kontratin sona erdigini soyleyerek Deniz'i terketmeye karar verir. Deniz ve Jack Vlad'i yeniden sadece bu gorev icin kiralamak istediklerini soylerler.

    Deniz ve Jack arasindaki bir acik arttirma sonucunda Vlad tam $1,000,000 karsiliginda Deniz'in Lich'in kalesine girmesine ve orada isleri bittikten sonra cikmasina yardim etmek icin kontrat imzalar.

    Grup demondan yardimci olabilecek bir buyu alarak usse tekrar saldirir. Bu kez usteki herkesi acimasizca katleden grup demonin istedigi artifacti calarak ona verir. Demon gruba bir kolye vererek gercek formuna donusur ve cehenneme geri doner.

    Grup kolye ile lichin kalesine girdiginde buyulenerek sonsuza kadar hapsedilir. Hapis, odalari surekli degisen ve sekil degistiren vampirlerin yavas yavas anilarini unutmalarini saglayan bir transtir. Kendilerini insan sanan vampirler butun guclerini yitirir ve senede bir kez kan servisi yapilan bir parti ile biraraya getirilir. Hapsedilenler arasinda yuzlerce yildir varolan cok guclu vampirler vardir.

    Grup ilk partide buyunun nasil bozulacagini kestiremez ve kendilerini insan zannederek bir sene boyunca hapsedilirler. Bir sonraki sene Vlad kalenin icinde ofkeden kudurarak Frenzy'e girer, hapsedilmis herkesi oldur(Vucudu asiri killi bir gorunume burunur). Butun vampilerin ruhlarini emer ve kaleden kacip kurtulur (7. jenerasyona yukselir)

    Tamamen aklini ve anilarini yitirmis olan Vlad teknokratlarin yeniden kurulmus ussune tekrar saldirarak bircogunu oldurur fakat birkacini zorla ghoul'u yapar. Teknokratlarin kaynaklarini kullanmaya baslar ve Izmir'e doner. Burada NATO karargahina tekrar saldirarak usteki herkesi oldurur. Buraya yeni atanmis buyucuyu yine kan bagi ile ghoulu yaparak ona hukmeder.

    Teknokratlarin kaynaklarini ve buyucunun yeteneklerini kullanarak Istanbul'a doner ve gozden irak Sile ilcesindeki bir malikaneye yerlesir. Burada jandarma ghoullar yaratarak orduyu ele geciren Vlad, Sileyi tamamen ulasima ve teknokratlarin aletleri sayesinde butun iletisime kapatir. Insanlari buyuk kitleler halinde zindanlara atan Vlad, butun Sile halkini ghoul'a cevirerek kolesi yapar ve kendisine "Lord Vlad" ismini takar.

    Insanlarin hukmedilmesi gereken birer hayvan oldugunu ve vampir lordlarina boyun egmege mahkum olduklarini savunan deli Vlad, kasabasinda onun icin olmeye hazir ghoul insanlarina ve askerlerine kan yetistirebilmek icin gununun buyuk kismini zindalarinda hapsettigi yuzlerce insandan kan emip kendi kanini viallere doldurmakla gecirmek zorunda kalir. Kurdugu 2 insan gucunde dayanikliliginda hizinda ve super algilara sahip orduyu ve insanlari Istanbul'un uzerine salmak icin zaman kollamaktadir. Bu sirada Sile ormanlarindaki kurt adamlar basina musallat olur.

    Felsefe:

    Vlad lich'in kalesinde bir sene boyunca yeniden insana donustugunu zannetmis ve yuzlerce kez intihar etmeyi denemistir. Kendini bir turlu yok edemeyen ve acidan ofkeden ve nefretten deliren Vlad, eskiden Malkavian olan cok guclu bir lich'in ordu komutani olarak secildigi icin kaleye getirildigini ogrenir. Insanlik hissinin getirdigi zayiflik ve kontrolun elinde olmadigini dusunmesi onun zaten kirilmis zihnini tam bir deliye donusturmustur.

    Vlad ona bir soru soruldugunda ASLA yalan soylemez. Eger yalan soylemesi gerekiyorsa soruyu CEVAPSIZ birakir. Fakat genel olarak kendisine sorulan her soruyu cevaplamaya calisir ve niyetlerini acikca dile getirir. Kendisine soruldugunda amacinin insanlari kolelestirerek onlara hukmeden bir lord olmak oldugunu soyler ve planini butun ayrintilariyla anlatir. Vlad deli olmasina ragmen inanilmaz zeki ve bilgedir. Birine bilmesi gerekenden fazlasini soyledigi andan itibaren ya o kisiyi oldurecek ya da onu kolesi yapacaktir.

    Vlad malikanesine gelen herkese ikram ettigi kana kendi kanini eklemistir ve bu kandan icen herkes Vlad'i daha cok sevip onun tarafina gecmeye megilli hale gelirler. Vlad bilgi verdigi kisilere bileginden kan ikram eder ve icmezlerse onlari oldurmek zorunda kalacagini acikca soyler. Misafirlerini bir gece ZORLA agirlayan Vlad sonraki gece bileginden kan verdigi kisilere 2 blood bond ile bagli hale gelir. Vlad'a 2 blood bondu olan herkes Vlad'i bir ilah gibi gorur ve ona asik olmaya megillidirler. Vlad hukmettigi buyucunun yardimiyla 2 blood bondu olan birinin zihnine kanindan tekrar icmesi istegini yerlestirebilir. Vlad'in kanindan 3. gece kan icen kisiler artik Vlad'a yalanci ve olumune bir askla baglidirlar. Bu derecede bir kan baginin ve askin ortadan yok olmasi icin onlarca yil gecmesi gerekmektedir.

    Vlad buyucusu sayesinde 3 blood bondu olan kisilerin zihnine girip onlari possess ederek guclerini arttirabilir ya da onlarin hareketlerini kontrol edebilir fakat genelde bunu kolelerinin hayatini kurtarmak icin kullanmayi tercih eder (boylece onlarin sevgisini daha cok kazandigini dusunur)

    Vlad'in kafasindaki mukemmel sosyetede butun vampirlerin birbirine kan bagi vardir ve butun vampirler birbirinin asigidir. Bu Vampirler butun insanlari bolge bolge boluserek onlara hukmederler. Vampirler arasi guc mucadelesi yerine ask olunca insanlar da hak ettikleri gibi onlara hizmet edip onlara taptiklarinda geri kalan herseyin normal bir sekilde devam edebilecegini dusunur. Insanlar yeni seyler kesfetmeye ve yaratmaya devam ederken vampirler sevilip sayilacak ve hukmedecektir.

    Vlad insanligini tamamen kaybetme tehlikesi geciren bir vampirdir. Insan hayatini hic sayan bakis acisi yuzunden bir hayvana donusmesini engelleyen tek sey onlari hukmedilebilecek bir hayvan gibi gordugu icin hepsini oldurmemesidir.

    Son notlar:

    Yarattigim savascilar arasinda en cok sevdigim konseptlerden biri de Vlad'inki oldu. Onu ozetlemeye calisirsam: zeki karizmatik korkunc cirkin vahsi ve deli sanirim ozeti olurdu. Gercekten bir undead'e yakisir dayanikliligiyla ve kudretiyle insanin hayalgucunu asan korkunclukta bir guce erismis bir karakterim oldugu icin ve haras DM'imiz oyunu oynatmayi biraktigi icin onu emekli edip kendi oyunlarimda NPC yaptim.

    Aslinda onu Camarilla gruplarinin karsisina dusman Sabbath lideri olarak cikarsam da ST olarak canlandirdigimda butun gruplar Vlad'in tarafina gecmeye karar verdiler. Oyun sonrasi onlara kizip oyunu yeniden yazmak zorunda biraktigimi soyledigimde genelde Vlad'i cok sevdiklerini, cok karizmatik bir lider olarak gorduklerini ve entrikadan uzak duz mantik durust aciklamalarinin hoslarina gittigini soylediler (yavas yavas kole olduklarinin farkinda olmadan tabii). Oyunun sonunda genelde Prens'in degismesine yol acip campaign'i bitirdiklerinde Epilogue'da Vlad'in imkansiz amacinin birer kolesi olduklarini ve ona yalanci bir tutukuyla bagli olduklarini soyledigimde hic bir oyuncu sikayet etmedi hatta hepsi mutluydu.

    Benim Vlad'i bu kadar sevmemdeki bir neden de belki buydu. Asla basarili olamayacak bir amac ugruna asla bitmeyecek bir savas acan, dunyaya tamamen ya bendensin ya dusmansin gozuyle bakan, insanustu kudrette ve dayanikliliktaki oldurulmesini imkansiza yakin hale getiren zekaya, karizmaya, kaynaklara, insan gucune ve fiziksel guce sahip bir savasci. Ve tabii ki deli olmasi Vlad'i canlandirmayi cok cok daha eglenceli yapiyor.

    Sanirim Vlad sadece Yeminer'in de icinde oldugu mukemmel Role Play yapan grubu agina dusurememisti. O oyun da yarida kalmisti ya ah ah Very Happy

    _________________
    That which doesn't kill you, makes you stronger
    Only God should have this power
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi





    Joined: Mar 10, 2005
    Posts: 2585
    Location: YalnızlıÄ?ın hüküm sürdüÄ?ü yerden

    PostPosted: Tue May 01, 2007 5:10 pm Reply with quoteBack to top

    Güzelmiş, beğendim gerçekten biyografisini. Savaşçı bir kahraman...

    Bende şu aralar kahin bir Ravnos'u oynatmaktayım, umarım uzun süreli olur çünkü rp'sinden inanılmaz zevk alıyorum. Tek gözlü, çirkin mi çirkin yaşlı bir adam; elinde bir deste tarot kartı ve cebinde küçük stonehengeleriyle herkesin falına bakar, ama gerçekler yalandır, bunu gösterir kehanetlerinde...

    Bu arada Gangrel olarak güzel bir konsept çıkarmışsın, sanırım uzun süre oynamanın getirdiği mükemmel bir biyografi. Tebrik ederim...

    _________________
    And i still wonder if you ever wonder the same!...
    Back to top View user's profileSend private messageICQ Number
    Anchorite
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Dec 22, 2003
    Posts: 435
    Location: Ä°zmir

    PostPosted: Tue May 01, 2007 9:47 pm Reply with quoteBack to top

    Yav üstat, çok iyi bir final olmuş. Yazımın da her zamanki gibi akıcı ve keyifli..

    Her hatırı okurken oyunlar canlandı gözümde. Ciddi toplanıp eski oyunları konuşurken notlar falan almak lazım, okudukça ne kadar çok şeyi unuttuğumu fark ettim ve keyfim biraz hüzünle karıştı.

    Yazı için eline sağlık.

    Oyunlar için ise emeğine ve ağzına sağlık...

    Not: Umut ediyor insan işte, zaman gelirde 1,5 sene daha bir şeyler oynarız gene.. heh..

    _________________
    (\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
    (='.'=) signature to help him gain world domination.
    (")_(")
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    ulfgar
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Mar 06, 2004
    Posts: 612
    Location: istanbul

    PostPosted: Wed May 02, 2007 4:05 am Reply with quoteBack to top

    O Vlad bizim oyunda vardı.. Hiç tahmin etmezdim böyle mazisi olan karakterlikten NPC liğe geçtiğini Very Happy

    _________________
    Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. Ä°Å?te öyle bir Å?ey..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    ulfgar
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Mar 06, 2004
    Posts: 612
    Location: istanbul

    PostPosted: Wed May 02, 2007 4:13 am Reply with quoteBack to top

    ahahahahaha.. Son satırı atlamışım şimdi gördüm. Biz Vlad'ı İstanbul Prince'ine şikayet etmiştik.. Hatta ben onunla da yetinmeyip, Amerikadaki Sire'ıma e-mail atmıştım, "camarilla yan basmak üzere ne yapmalı" diye .. Very Happy

    Hiç unutmuyorum o oyunu. Emir'in ST liğini tadıp, zat-ı alilerine tapınmaya başladığım oyundur ayrıyetten Very Happy Very Happy

    _________________
    Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. Ä°Å?te öyle bir Å?ey..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı





    Joined: May 26, 2003
    Posts: 5819
    Location: Cehennem

    PostPosted: Wed May 02, 2007 4:40 am Reply with quoteBack to top

    Estagfurullah Ulfgar efendi o sizin muhtesem oyunculugunuz. Kotu yola dusmeyen, Sabbath'a gecmeyen tek grubum siz oldunuz Melek görünümlü Å?eytan Takip ettiginiz adamin nasil ortadan kayboldugunu 2 saat arastirmistiniz ya helal olsun Very Happy

    Anchorite hocam, insallah insallah keske keske ah ah! Evil or Very Mad

    Saco eski sistem gibisi yok. Yeni sistemde oyun yaziyorum ama eski clan intrikalarinin yerini hic bir sey dolduramiyor. Sen de karakterinin ozgecmisini bir ara cizittir okur yorum yapariz Smile

    _________________
    That which doesn't kill you, makes you stronger
    Only God should have this power
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    ulfgar
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Mar 06, 2004
    Posts: 612
    Location: istanbul

    PostPosted: Wed May 02, 2007 4:44 am Reply with quoteBack to top

    Abi yurtdışından sanıyorum, Yurt'a dönünce bi oyun oynatmadan vallahi bırakmam.. Aaa allah adı verdim bak, olmaz vallahi de tallahi de bırakmam Dil

    _________________
    Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. Ä°Å?te öyle bir Å?ey..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Yılmax
    BaÅ?büyücü





    Joined: Apr 05, 2005
    Posts: 686
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Fri May 04, 2007 9:16 pm Reply with quoteBack to top

    Aaah ah keşke o oyunu tekrar oynayabilseydik Malkavian karakterimi (Abdülmecit) özleidm be Very Happy Bu arada övgülerin için teşekkürler Emir keşke tekrar bir oyun yapabilsek Crying or Very sad Bu kez daha sağlam gelirim Plotting

    _________________
    Ä°nsan labirentte, içgüdülerini ince, keskin bir uç gibi bilemelidir, neredeyse bir hançerin, bir kılıcın aÄ?zı kadar keskin, çünkü içgüdüler de hayatta kalmak için kullanılan silahlardır ve sık sık en az çelik kadar faydalı olduklar
    Back to top View user's profileSend private message
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi





    Joined: Mar 10, 2005
    Posts: 2585
    Location: YalnızlıÄ?ın hüküm sürdüÄ?ü yerden

    PostPosted: Fri May 04, 2007 9:25 pm Reply with quoteBack to top

    Açıkçası benim karakterimi yazmam size ayıp olur. Sizin karakterleriniz yıllanmış, benimki daha yeni yetme bir şey... Ama konsepti güzel, böyle belirli konsepti olan karakterleri çok severim, sadece bir duruma abanmış. Mesela benim bu kahin karakterimin özelliklerini sayayım biraz gülün; STR 1 DEX 1 STA 4, CHA 6 MAN 3 APP 1, PER 4 INT 4 WITS 1

    yani bir çok 1'i var, abilityler olayına hiç gelmiyim, Heart Wisdom, Occult ve Herbalism'den gerisi yalan. Combatta sıfırım, sadece kaçmasını biliyorum o da arkamda illüzyonumu bırakarak. Ama oynarken sesim kısık konuşmak, bilgece tavsiyeler vermek ayrı bir zevk...

    _________________
    And i still wonder if you ever wonder the same!...
    Back to top View user's profileSend private messageICQ Number
    Barzini
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 29, 2007
    Posts: 317
    Location: Ä°zmir

    PostPosted: Thu Jun 07, 2007 10:30 pm Reply with quoteBack to top

    böle ütopik karakterlerle oynamayın arkadaşlar suyu çıkıyo oyunun. tamam güzel olmuş herşey ama böle şeyler bilgisayar oyunlarında olur Very Happy

    _________________
    -Fac fortia et patere-
    Back to top View user's profileSend private message
    Ramonia
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Mar 27, 2007
    Posts: 42
    Location: Diyen dillerini yerim senin

    PostPosted: Thu Jun 14, 2007 2:09 pm Reply with quoteBack to top

    Wod da böyle karakterlerle oynamak sisteme zarar veriyor.
    Çünkü bu tipte bir vampir.
    Hem yaşça
    Hem güç olarak mantığını kavrayıp felsefesini kapmak çok zordur

    o zamana kadar gelmişse inanın ciddi işler yaparak ve mantıkla savaşarak gelmiştir.
    yoksa o farel clawları paketler gönderirler caineye geri.


    Biraz beckett ı andırıyor ama beckett bunu tokatlar tabi o başka mesele Smile

    _________________
    ferepe , repege , layv ekÅ?ın rol piley felan yapıyorum.
    gençliÄ?imi yaÅ?ıyorum...
    bir göz kırparım 3 altın alırım...
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı





    Joined: May 26, 2003
    Posts: 5819
    Location: Cehennem

    PostPosted: Fri Jun 15, 2007 10:29 am Reply with quoteBack to top

    Oyuna ilk basladigimizda bu karakterin pek bir olayi yoktu aslinda. Karakterin ilk gorunumu soyle bir seydi:

    Gangrel

    Strength 4, Dexterity 3, Stamina 3
    Perception 2, Intelligence 2, Wits 4
    Charisma 2, Manipulation 1, Appereance 3

    Alertness 2, Athletics 2, Brawl 4 (uzmanlik: claw), Dodge 3, Subterfuge 3
    Firearms 3, Melee 4 (uzmanlik: rambo bicagi), Stealth 3
    Investigation 2, Medicine 1, Linguistics 2

    Fortitude 2, Protean 2, Potence 1

    Generation 2, Contacts 1, Resources 2

    Conscience 2, Self-Control 3, Courage 5
    Willpower 9, Humanity 5

    Flaw/Merit: Animal Feature (Kurt disleri)
    Merit: Early Riser (Diger vampirlerden biraz daha erken kalkip, biraz daha gec uykuya daliyor)

    Tabii 1-2 sene gibi uzun soluklu oyunlar oynamayanlar icin bu turu karakterleri oynamanin sikintilarini/zevklerini kafalarinda canlandirmak zor olabilir. Yine de her seyin bir ilki vardir. Eger baba bir DM ve kalici bir frp grubu bulursaniz bu tur oyunlar inanilmaz zevkli oluyor.

    _________________
    That which doesn't kill you, makes you stronger
    Only God should have this power
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Anchorite
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Dec 22, 2003
    Posts: 435
    Location: Ä°zmir

    PostPosted: Fri Jun 15, 2007 12:00 pm Reply with quoteBack to top

    Ramonia wrote:
    Wod da böyle karakterlerle oynamak sisteme zarar veriyor.
    Çünkü bu tipte bir vampir.
    Hem yaşça
    Hem güç olarak mantığını kavrayıp felsefesini kapmak çok zordur

    o zamana kadar gelmişse inanın ciddi işler yaparak ve mantıkla savaşarak gelmiştir.
    yoksa o farel clawları paketler gönderirler caineye geri.


    - (Çyle bir şey var ise kolay ve zor diye nilendirilebilecek) Karakter canlandırmanın kolay kısımları.. oyundaki ilk aylarıdır.. İster istemez karakteri canlandırmak daha zor hale gelebilir 1,5 yıl içerisinde. Tabi karakter gelişirken oyuncunun da geliştiğini unutmamak lazım.

    - Kanımca FRP olayında eğer karakter derinleşip, yaşadığı, varolduğu dünyanın parçalarını alıp kompleksmiyorsa süregelen oyunda bir hata vardır.

    - Ortaya çıkan sonuç eğer gene oyun dünyasına uymuyorsa o da bir hatadır tabi. +2'lik kılıç satan sokak satıcıları, veya grup 13.lvl olduğu için her kale kapısından çıktıklarından bir ejderha saldırıyorsa gibi.

    Daha iyi örnek vermek için sizden alıntı yaparak "o farel clawları paketler gönderirler caineye geri." Eğer o oyunda dünyasında o feral clawları olup da yaşaması oyunun gerçekliğine karşı ise o zaman cidden bir problem var demektir.

    - Heh.. Ben o karakterin gelişmesine şahit oldum.. Gelişmesi, değişmesi ve daha önemlisi biraz daha derinleşmesi için çaba sarfettim..

    Yıllarca oynanmış bir karakter hakkında yorum yaparken sadece sonuca bakmak yerine, 35-40 oyun boyunca bir grup tip masa başında ve öncesi hazırlıklarda neler yapmışlardır acaba, en azından 150-200 saat boyunca ne konuşmuş olabilirleri göz önünde bulundurmak lazım.

    - Sonuç:

    Ve ben katılmıyorum. Böyle karakterler oWoD'ye zarar vermiyor. O dünyaya zarar verme şansı olan bir şey var ise karakterle ilgili, o da WoD hakkında hiçbir fikri olmayan ve kafasını yormayı sevmeyen kişilere "Her Vampir Böyledir" imajı verebilecek olması.

    _________________
    (\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
    (='.'=) signature to help him gain world domination.
    (")_(")
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Anchorite
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Dec 22, 2003
    Posts: 435
    Location: Ä°zmir

    PostPosted: Fri Jun 15, 2007 12:15 pm Reply with quoteBack to top

    Barzini wrote:
    böle ütopik karakterlerle oynamayın arkadaşlar suyu çıkıyo oyunun. tamam güzel olmuş herşey ama böle şeyler bilgisayar oyunlarında olur Very Happy


    Nasıl yani?! Masaüstünde oynarken hep bir "Game Over" yazısı çıkmasını bekliyordum.. Boşuna galiba.. heh.

    Ben de diyordum çok güçlenmeden oyuncuları öldüreyim.. şöyle 10 oyun yeter artar bile. Aynı karakteri canlandırmak istiyorlarsa istiyorlar, oyuncu değil mi.. DM söylediği kadar. Oynatamam diyeceksin, yok karakter derinleşti, çevresiyle olan ilişkileri gelişti, oyun dünyası üzerinde bir ton bağlantı kurdu, sevdiği sevmediği NPCler var, düşmanları ve dostları var, oyunlar sırasında güçlendi falan... Yeter her karakterle 10 oyun, olmadı 15..yada sınırı bir kitapta yazıyordur heralde.. heh..

    şaka bir tarafa bende sevmem çok güçlü karakterlerle oynamayı ve oynatmayı. Oyun yazmak güçleşiyor en basitinden (20. oyundan sonra falan başlıyor zorluklar). Gerçekciliği sağlamak çok uğraş istiyor. Malum hem bu kadar güçlü karakterleri zorlayacak gelişmeler olacak hem de gerçekçilik olacak.

    Heralde başka bir thread'e daha çok uyar ama..

    Ben çözüm olarak daha karakter canladırma üzerine (o kadar oyundan sonra konuşacak, yapılacak, bağlantı kurulacak, vs.. malzeme oluyor.) hiç kan akmayacak oyunlar ve nadirende nükteli teaserlar oynatıyorum.

    _________________
    (\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
    (='.'=) signature to help him gain world domination.
    (")_(")
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    mathius
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jun 05, 2006
    Posts: 241

    PostPosted: Thu Jul 19, 2007 10:37 pm Reply with quoteBack to top

    Ben bir Malkavian yaratmaya çalışıyorum,
    inşallah iyi bir tane yapabilirim,
    nedense Malkavları çok seviyorum,
    onlar lanetle delirmiş ama ben doğal deliyim tek fark bu Smile
    Back to top View user's profileSend private message
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.60 Saniye