Author |
Message |
Dragon_Knight
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Mar 10, 2008 8:38 am |
|
Oylarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum. Bakalım frpworld'ün ingilizcesi ne kadar iyi? |
_________________ Neden insanlar bu kadar acımasız ? Neden dostum düÃ…?manımdan farksız ? Neden kaybedilince deÄ?erler anlaÃ…?ılır ? Neden güçlü hep duygularla oynaÃ…?ır?
|
|
Back to top |
|
|
WeS_DeX
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Mar 10, 2008 8:45 am |
|
Anime izleye izleye alta yazılardan okuyarak baya anlıyorum.Konusulanları az ama alt yazıları anlıyorum. |
_________________ Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk) |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon Mar 10, 2008 5:35 pm |
|
Ä°ngilizlere nasıl ingilizce öÄ?retilir bilmiyorum. Muhtemelen mister and misis brown go to the sea side ile öÄ?renmezler... Ancak üniversitem saÄ?olsun.. Ä°ngilizcem iyidir. |
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
Edmond
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 11, 2008 12:48 am |
|
Ä°ngilizcem yaÅ?ıtlarıma göre iyidir, sanırım D&D DM'S GUÄ°DE çevire çevire bu hale geldi.Sanırım benim vermek istediÄ?im cevap Å?ıklarda yok, çünkü ben konuÅ?ma dilinde çok kötüyüm, kelime bilgim fazlasıyla az, fakat dilbigisinden eksiÄ?im yok denecek kadar az, yani elimde sözlük varsa, çok rahat çeviririm(sözlükle çevirmeye ne var demeyin ).Ama konuÅ?anları çok zor çeviririm. |
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 11, 2008 1:54 am |
|
c1 okuma anlama geri kalan c2 toefl için liseyi bitiriym diye bekliyorum ama yabacı dil okuma hayali diil tabii bu , daha bi ay önce bi okul gezisinde sakız adasındaydım ingilizce bayaa yardımcı oldu iyide konuÅ?uyom yani halim vaktim yerinde daha sayiimmi |
|
|
Back to top |
|
|
Alenthas
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Tue Mar 11, 2008 4:30 am |
|
Gramerim kötüdür ama kelime bilgim çok geniÅ? olduÄ?u için anadolu lisesine giden arkadaÅ?larımdan (düze gidiyorum ben) daha çabuk ve düzgün çeviririm |
|
|
Dreamscape
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 11, 2008 5:12 am |
|
Ä°yi konuÅ?abilirim...YurtdıÅ?ına gittiÄ?imde yabancı bir kızla ingilizce sohbet etmiÅ?tim.Hemde baya bi sohbetti.Zaten bu olaydan sonra ingilizceye olan ilgim daha da arttı Å?u an altyazıları izlemeden CNBC-E deki dizileri izleyebiliyorum tabii arada anlamadıklarım oluyor . |
_________________ <div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br> |
|
Back to top |
|
|
Edmond
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 11, 2008 5:25 am |
|
Ben de Finlandiyalı bir kızla mektup arkadaÅ?lıÄ?ına baÅ?ladım, sınıfçak baÅ?ladık 3 arkadaÅ?a mektup gelmiÅ?, onlardan kızların yazdıkları örnek cümleler:
Bütün mektubun ilk cümlesi(sadece birisinde):
Has you got or brother or sister
Yine aynı kız en sona iyi konuÅ?amıyorum yazmak için:
I don't talk English good
BaÅ?ka bir arkadaÅ?ın mektup arkadaÅ?ı ise:
Mektuba tarih bile koymamıÅ?
DiÄ?er bir arkadaÅ?ınki mektuba:
*Do you send your photo!*
Türk'lerin ingilizceleri çok daha iyi fakat bu iyi bir Å?ey mi kötü bir Å?ey mi bilemem Adamlar yabancı dillere ihtiyaç bile duymuyorlar |
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
|
|
Alenthas
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Tue Mar 11, 2008 5:50 am |
|
Edmond wrote: |
Ben de Finlandiyalı bir kızla mektup arkadaÅ?lıÄ?ına baÅ?ladım, sınıfçak baÅ?ladık 3 arkadaÅ?a mektup gelmiÅ?, onlardan kızların yazdıkları örnek cümleler:
Bütün mektubun ilk cümlesi(sadece birisinde):
Has you got or brother or sister
Yine aynı kız en sona iyi konuÅ?amıyorum yazmak için:
I don't talk English good
BaÅ?ka bir arkadaÅ?ın mektup arkadaÅ?ı ise:
Mektuba tarih bile koymamıÅ?
DiÄ?er bir arkadaÅ?ınki mektuba:
*Do you send your photo!*
Türk'lerin ingilizceleri çok daha iyi fakat bu iyi bir Å?ey mi kötü bir Å?ey mi bilemem Adamlar yabancı dillere ihtiyaç bile duymuyorlar |
Aslında onların ingilizcelerinin kötü olması baÅ?ka dilleri daha önceden öÄ?reniyor olmaları Mesela tanıÅ?tıÄ?ım bir kaç kiÅ?inin ingilizcesi kötü ama ispanyolca biliyorlar, bir dil daha biliyorlardı ama unuttum. Yani yanlıÅ? hatırlamıyorsam 3-4 dil biliyorlar
Not: Ä°ki dil bildiÄ?im için az rezil olmadım hani |
|
|
Edmond
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 11, 2008 6:18 am |
|
Abicim yapma Allah aÅ?kına, Ä°ngilizce öÄ?retilmeden baÅ?ka dil öÄ?retmezler hiçbir yerde |
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
|
|
Alenthas
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Tue Mar 11, 2008 6:21 am |
|
Vallahi ya yalan borcum mu var |
|
|
occultsearcher
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 11, 2008 10:09 am |
|
Edmond wrote: |
Abicim yapma Allah aÅ?kına, Ä°ngilizce öÄ?retilmeden baÅ?ka dil öÄ?retmezler hiçbir yerde |
Bu önerme epey yanlıÅ? ya. Dönemin Lingua Francası Ä°ngilizce gibi görünse de her yerde "bizim çocukların da Ä°ngilizce bilmesi lazım" anlayıÅ?ı hakim deÄ?il. CoÄ?rafyadan coÄ?rafyaya deÄ?iÅ?iyor tabii ama özünde Ä°ngilizce ilk yabancı dil olmak zorunda deÄ?il.
Bu önerme ancak bizimki gibi "geliÅ?mekte olan" ("Amerika'ya yaranmaya çalıÅ?an" Å?eklinde okuyunuz, zira ben o anlamda yazdım) ülkelerde gerçekçi olabilir yani. |
|
|
Back to top |
|
|
Aredheliquas
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Mar 12, 2008 3:45 am |
|
cok ii oldunu söliemem herseyi anlıorum aslında ama konusmaya gelince iÅ? sakat.. |
_________________ <div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br> |
|
Back to top |
|
|
Lord_Feanor
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Mar 12, 2008 6:02 am |
|
ingilizceyle çok içli dıÅ?lıyım ve Å?u ana kadar hiçbir sorunla karÅ?ılaÅ?madım sanırım iyiyim zaten sorun çıksa o okullardan paramı geri alırdım |
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm |
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Mar 14, 2008 2:02 am |
|
Yurt dıÅ?ında çalıÅ?tım ve baÅ?kalarıyla ingilizce anlaÅ?mak durumunda kaldım. Ama ingilizcemin ne kadar kötü olduÄ?unu orada anladım.
Ä°ngilizce kitapları okuyabiliyorum ve CNBC dizilerini seyredebiliyorum. Pek çok zaman filmleri altyazısı olmadan izlemek hoÅ?uma gidiyor ancak bir alt yazılı kadar hakim olamıyorum filme.
Yukarıdaik çzellikler ile ingilizcemin iyi olduÄ?unu düÅ?ünenler ir daha düÅ?ünsün çünkü oradaki hintli teknisyenler ve iÅ?çiler zehir gibi ingilizce konuÅ?uyorlar. Adamların ana dili hindu ama kendi aralarında bile bazen ingilizce konuÅ?mak durumunda kalıyorlar ç,nkü Hindistanda birden fazla dil konuÅ?uluyor.
Keza filipinliler de zehir gibi ingilizce Å?akıyorlar. Bizim ingilizce yanlarında Tarzanca gibi kalıyor. Esneyen yay gibi sesler çıkarttıkları Tagalog adında bir dilleri var ama hepsimi bu kadar iyi bilir. :S
Occultsearcher'ın dediÄ?i gibi geliÅ?mekte olan ilkeler hatta ben bir adım daha ileri götüreyim, vatandaÅ?ları kurtulÅ?u anca diÄ?er ülkeler adına çalıÅ?makla elde edebilen hizmet ülkerinde ingilizce çok geliÅ?miÅ?. Az kaldı bizim vatandaÅ?ımızda o hale gelecek. lisenin 1/4 ü ingilizce oldu ne de olsa.
Politika yaptım hemen toparlayayım.
Ä°ngilizce de ne ingilizcesi? Hint ingiilzcesi mi, Türk ingilizcesi mi, Ä°ngiliz ingilizcesi mi. HA bize kraliyet ingilizcesi öÄ?retiyorlar ama bunu ingilizler dıÅ?ında çokta bir anlayan yok. |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
|
|