Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Ã?SS Tercihi Yapmayı DüÅ?ünenler İçin
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Ãƒ?SS Tercihi Yapmayı DüÅ?ünenler İçin View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 5:52 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar sitemizde birçok üniversteli birçok da liseli var sanırım.... Zannediyorum biz üniversiteliler tercih yapmayı düÅ?ünen liseli kardeÅ?lerimize yardım edebiliriz. Gerçi tonlarca tercih konusunda akıl veren internet sitesi, dergi, kitap ve benzerleri olmasına raÄ?men ben gerçekten iÅ?e yarayanları bulmak da zorlanmıÅ?tım. Birçok mesleÄ?i de ancak üniversiteye gelince tanıyabildim.

Bilmiyorum, benim yaÅ?adıÄ?ım sorunları yaÅ?ayanlara belki yardımcı olabiliriz.... : ) ) ) )

Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 6:09 am Reply with quoteBack to top

Yerinde bir baÅ?lık olduÄ?unu düÅ?ünüyorum.Ä°yi fikir Firble.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 6:19 am Reply with quoteBack to top

Firble bu baÅ?lıÄ?ı açtıÄ?ın çok iyi olmuÅ?,teÅ?ekkürler...Bende 1-1.5 sene önce buna benzer bir baÅ?lık açmıÅ?tım yanılmıyorsam..

Herneyse bende seneye Ã?ss'ye gireceÄ?im ve bölümümünde makine müh. olmasını istiyorum.Aslında kafamda baÅ?ka mesleklerde var ama eÄ?er makine müh. olursam bu benim için daha avantajlı olacak..
    Ã?rneÄ?in bu bölümde okurken karÅ?ılaÅ?ılabilecek herhangi bir sorun var mı ? "Ã?ok yorucu,çok zor,hep çalıÅ? hep çalıÅ?" gibi sözler sarfettirebilecek bir bölüm mü ? Ã?niversite sınavında bu bölüme yetecek kadar puan alan insanlar bu bölümde rahatlıkla okuyabilip makine müh. olabilirler mi yoksa bunun dıÅ?ında kkiÅ?ide baÅ?ka özelliklerde olmalı mı? MesleÄ?i sevmekten baÅ?ka yani ?

En azından bu bölümde okuyanlar kendi üniversite yaÅ?amlarından edindikleri deneyimleri paylaÅ?abilirler !..

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 7:46 am Reply with quoteBack to top

Benim de yakın zamanda öss puanım belli olacak. 18'i sanırsam bu cuma oks öteki hafta da öss. Sonra tercih dönemi baÅ?layacak. Heyecanlıyım belli edemesem de Smile
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 8:37 am Reply with quoteBack to top

Ben özellikle kendi bölümümle ilgili (bilgisaar mühendisliÄ?i) bilgi verebilirim .GEnel olarak mühendisliklerle ilgli de birkaç bÅ?ey söyleyebilirim.

Ã?zel bi soru gelmedikçe de tercih yapan arkadaÅ?alra verebileceÄ?im genel tavsiye Å?u Å?ekilde olur.

Gerçekten ne iÅ? yapmak istediÄ?inizi düÅ?ünün ve ileride o iÅ?i yapacaÄ?ınızı hayal ederek sizi bu yolda geliÅ?tirecek bir bölüm seçmeye çalıÅ?ın. Demek istediÄ?im doÄ?rudan o iÅ?in okuluna gitmeniz gerektiÄ?i de deÄ?il. Demek istediÄ?im kendinizi bir iÅ? adamı olarak görüyorsanız illa ki iÅ?letme ya da benzeri bir bölüm okumanız Å?art deÄ?il. Ama sizi hayallerinize taÅ?ıyabileceÄ?inden emin olun.

Mümkünse bir hedef zeirneyoÄ?unlaÅ?n be Å?u bölümü istiyorum deyin önce blüm daha sonra ünivrsiteyi tercih edin. nivrste ismnin marka olark ie yarayabileceÄ?ibir gerçek ama zevk aldıÄ?ınız birÅ?eyi yapmanın vereceÄ?i avantaj üniversitenin markasııyla karÅ?ılaÅ?tırılamaz bile.

Yani diyelim bilgisayar mühndisi lmak istiyorsunuz bence sakın daha iyi bir üniversiteye gitmek uÄ?runa bölüm tercihinizi deÄ?iÅ?tirmeyin.

BaÅ?ka güzel bir yöntem de tercihlerinizi yazarken önce kendinizi o bölümde okuyor hayal edin ve düÅ?ünün herÅ?ey yolunda mı. Tabii bilgi almak için o bölümde okuyanlarla bir konuÅ?mak da gerekli. Daha sorna kendinizi o mesleÄ?i yapıyorken hayal edin. BÄ°r sorun yoksa, mutluysanız tercih makul bir tercihrtir böyle düÅ?ününce yanlıÅ? tercihler kendini belli eecektir zaten.

Ä°nanın bana bölümde birçok arkadaÅ?ım daha yukarıya yazdıkları tercihler yüzünden össden daha iyi puan almadıÄ?ına Å?ükrediyor. Yani biraz daha iyi yapmıÅ? olsaydı daha mutsuz olacaktı. Tabii tersi de var hatrı saılır bir puanla girdiÄ?i halde tekrar össye girip bilgisayar mühendisliÄ?ini bırakıp eczacılık okumak isteyenler...

DediÄ?im o ki sonradan farketmek yerine baÅ?tan iyi düÅ?ünmek gerekli iÅ?iniz kolay geÄ?iÅ? iyi Å?anslar =)

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 8:49 am Reply with quoteBack to top

.
    Henüz sınav tercihini yapmamıÅ? olanlara sesleniyorum: SevdiÄ?iniz mesleÄ?i tespit edin (varsa öyle bir Å?ey) ve seçiminizi ona göre yapın! Paraya ya da ailenizin dayatmalarına göre deÄ?il.

SevdiÄ?iniz, seveceÄ?iniz iÅ?i bulun.

Ben de zamanında kör göz girdim sınava Gemim Makine mühendisi oldum, halbuki bilgisayar programcısı olmam gerekirdi. Matamatik müh. olsam bile daha iyiydi üstelik puanı o zamanlar Gemiden düÅ?üktü. Tercihlerim arasında asla yapamayacaÄ?ım Tıp filan da vardı, anneannemin hatırı için. Mr. Green

.
    Back to top View user's profileSend private message
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 3:01 pm Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar, mezun olduÄ?um bölüm Metalurji ve Malzeme MühendisliÄ?i. mezuniyetimin üstünden 4 sene geçti. Yani bir üniversite okuması kadar daha zaman. Orta karar bir öÄ?renciydim derse girmektense FRp ile sabahladıÄ?ım zamanlar oldu, FRP oynamak isteyipte mecburen oynadıÄ?ım zamanlarda.

Ã?niversitede okurken Å?unu bilin. Artık kendinizden kendiniz sorumlusunuz. Ã?Ä?retmenleriniz sizi yanlarına çaÄ?ırıp "Neden derslerin kötü demez" yada diÄ?erlerinden çok daha baÅ?arılı bir grafik çizmiyorsanız "Afferim al ödül" yada "Seni ayrı bir gruba alalım" demez. Ders saatlerinz lise gibi deÄ?ildir. Bazen akÅ?am 6'da bazen sabah 9'da dersiniz olur, geri kalanında olmayabilir. Bazı günleriniz tamemen boÅ? olacak. Kesinlikle lise kadar sıkıcı bir sistemde olmayacaksınız.

RahatlıÄ?ın karÅ?ılıÄ?ında da sizden bir sorumluluk sahibi bireyin davranıÅ?ları beklenecek. Size mdev verilip yarın getirilmeyecek ama önemli olduÄ?u söylenen yada düÅ?ündüÄ?ünüz konulara bakmazsanız sınavlarda zorluk çekeceksiniz. EÄ?er lise gibi hareket ederseniz hayatınızda gördüÄ?ünüz en düÅ?ük notları görürsünüz ve bu sizin aklınızı baÅ?ınıza geitrir. Hayatınızın tercihini seçtiÄ?iniz bölümünüz yanında o bölümde aÄ?ırlık verdiÄ?iniz dersleriniz de belirleyecek. Bazı dersler o kadar alakasız olacak ki, ileride ikisinin birlikte karÅ?ınıza çıkmayacaÄ?ını zaten anlayacaksınız.

Bu iÅ?in bilimini yapmak için temel dersler önemli. Size öÄ?retilen matematik, fizik düzeyi sizin geleceÄ?iniz için gerekli olacak. DiÄ?erleri ise mezun olduÄ?unuzda bulunacaÄ?ınız meslek alanları ile ilgili.

Stajlarınız gelecek. Yaz tatillerinde aileniz denize giderken siz fabrikaya gideceksiniz. O fabrikaya iyi bakın. Stajdan sakın kaçmayın ve o hayatın nasıl olduÄ?unu anlamaya çalıÅ?ın. Bu sisin ilerisi için tercihinizi belirleuyecek. Ã?niversite hayatınız bopyunca aklınızda hangi iÅ?i yapmak istediÄ?inizi kafanızda defalarca kere deÄ?iÅ?tireceksiniz. Maden mühendisliÄ?ine girmiÅ? biri, makineci olmak istediÄ?ini anlarsa ileride de geçiÅ? hakkı olacak. Ancak gıda mühendisi için bu olasılık daha zor. Bunu ileride anlatacaÄ?ım.

Ã?niversitede hayatınızın en güzel ve bazen de en bunalımlı zamanlarını geçireceksiniz. Hayat sizin. Aileniz sizin bölümü tanıyamayacak sizartık onların anlamadıÄ?ı Å?eyleri yapıyorsunuz. odanıza kapanıp ders çalıÅ?acaksınız onlar söuylemeden bir süre sonra. Bunu baÅ?kası dediÄ?i için deÄ?il o dersten geçebilmek için yapacaksınız. Ama bazıları için biraz arkadaÅ?larla çalıÅ?ıp geri kalanında gezecek, arkadaÅ?lara ziyarete gidecek, aklınızdan geçen uç Å?eyleri yapacak ve FRP oynayacaksınız.

Ã?niversteye geçtiÄ?inde insanlar bambaÅ?ka biri olduklarını düÅ?ünürler. Farklı olamaya çalıÅ?ırlar. Sizde 2. sınıfta fark edeceksiniz ki 1. sınıfa yeni baÅ?lamıÅ? yeni yetmeleri anlamanın en kolay yolu bu. 3. sınıfta (seviyede) artık biri yenimi eskimi yürüyüÅ?ünden, konuÅ?masından, giyiniÅ?inden dahi anlayacaksınız. Siz öyle olmayın. Nasılsanız öyle gidin, nasıl davranmanız gerektiÄ?iniz düÅ?ünüyorsanız öyle davranın.

Hayata atılınca üniversiteliler de size çocuk gibi gelmeye baÅ?lıyor. Ä°nsan özlüyor o zamanları. Ama liseden sonra sorumluluÄ?unuzu kenidniz almaya baÅ?ladıkça inanın hayat daha güzel oluyor.

Ã?niversite sonucunda çıktıÄ?ınızda ise lisedeki kadar olmasa da bir boÅ?lukta olacaksınız. Ã?ünkü artık bileceksiniz ki kimse sizi makine mühendisi, gıda mühendisi, iÅ?letmeci olarak çaÄ?ırmıyor. Binbir çeÅ?it meslek adı var. Yani Ã?niversite sonrasında aldıÄ?ınız sertifika programları, fazladan eÄ?itimler ve diplomlar, ilk ve sonraki iÅ?lerinizin tecrübeleri sizin gittikçe ne olduÄ?unuzu ortaya koymaya baÅ?lıyor. Benimle Å?u anda aynı odada aynı iÅ?i yapan bir fizik mühendisi var. Ortak noktamız her ikimizde kaynak teknolojisi üstüne geliÅ?tirmiÅ?iz kendimizi. O benden daha tecrübeli olduÄ?undan Å?u anda ben onu takip ediyorum. Oysa kaynak metalurji mühendisinin alanına daha yakın. Demem Å?u ki yakın bir bölüme geçmiÅ? olsanızda üzülmeyin ileride zaten mesleÄ?inizi kendiniz belirleyeceksiniz.

Ã?neriler:

- Arkeoloj olmak isteyenler iç mimariden geçince bir alanda uzmanlaÅ?abiilyor. Ama bu kadar alakasız bölümleri seçmeyin sene kaybınız olacaktır. Yani mühendis olmak istiyorsanız, ne olmak deÄ?il, nasıl yaÅ?amak istediÄ?inizi düÅ?ünün önce ve ona göre bir bölüm seçin. Ä°leride zaten yolunuzu bir kaç derece saptırabileceksiniz.

- Ã?niversitede çalıÅ?ın. Sosyal hayatınızı yaÅ?ayın. Elektrik faturalarını siz ödeyin ailniz yanında yaÅ?ıyorsanız sorumluluk alın. Stajlara gidin.

- Kız yada erkek arkadaÅ? peÅ?inden koÅ?mayın, arkalarından aÄ?lamyın ama boÅ?ta bırakmayın. Ã?ok ilgi isteyen çıkarsa "Sie!" deme hakkınız var. Ama sakın yaÅ?amak istediÄ?iniz bir Å?eyi de boÅ? vermeyin. Yeri geldimi "bungee jumping" felan yapın.

- Kesinlikle kendinizi üniversite dıÅ?ında da geliÅ?tirin. Bunu çok boÅ? zamanınız olacak. Bilgisayardan anlayın. Yabancı diliniz olsun. BUnlar var ise daha da geliÅ?tirin. MesleÄ?inizin hangi programları gerektirdiÄ?ini zaten göreceksiniz bunları boÅ? bırakmayın. Ä°Å? bulma kurumlÅ?arı ucuza sertifika programları açar bunlara gidin. Ã?niversiteler ucuza kurs açar, bunlara gidin.

- Ã?niversite de geçmek önceliktir. Bunun için çalıÅ?ın. Ama 4 senlik bölümü, 4 senede bitiremedim diye intihara kalkıÅ?mayın. Mezuniyetten sonra her geyikte güleceksiniz "Ben 6 senede bitirdim yatar geçiÅ? yaptım...Ahuhaahahah!" Å?eklinde.

...

Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 4:08 pm Reply with quoteBack to top

Darkgnome bu huyuna hayranım, sıkılmadan, üÅ?enmeden saatlerce yazabiliyorsun.Gerçi bende saatlerce okuyabiliyorum ama olsun konuÅ?mak ayrı bir meziyettir.Darkgnome'nin yanında Efla nın dwaxer'inki de hoÅ?.Ama tahmin edersiniz ki takdir Darkgnome'in hakkı Å?imdilik(diyelim de büyük konuÅ?ma olmasın).

Vallahi çok hoÅ? bir uygulama oldu.Sadece ne yapmamız gerektiÄ?i deÄ?ilde böyle meslek edinmeye çalıÅ?tıÄ?ınız bölümü pozitif ve negatiflerinizle de ele almanızı istiyorum ben kendi adıma.Yani hiç olmadı bir kaç cümle ile Å?öyle bir ders olması çok gereksiz cidden bunalıyorsunuz.Ya da bilgisayar mühendisi için çok basit bir ders niye çizgi atıyoruz.Bunlar örnekti.Sizlerden gerçeklerini bekliyoruz

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 4:32 pm Reply with quoteBack to top

Dün öÄ?leden saatlerinde makine mühendisliÄ?i bölümünden mezun oldum. Bölüme oldukça delice görünen bir hareketle yatay geçiÅ? yaparak geçmiÅ?tim. Ä°ktisat bölümünden.

Ã?ncelikle makine mühendisliÄ?i genellikle mekanik ,hem katıların hem de sıvı ve gazların ki, ve ısı alanında uzmanlaÅ?ılan bir bölüm. Ancak saÄ?da solda optik, malzeme, ses gibi baÅ?ka uzmanlaÅ?ma alanları da olabiliyor. Ancak fizik kimya biyoloji derslerindeki gibi deneyler yapılarak bu konuda yeni bilgiler keÅ?fedilmiyor. Bunun yerine bu bilgileri deÄ?iÅ?ik makinelerin tasarlanmasında ya da üretilmesinde iÅ?e yarar hale getirmek için yöntemler geliÅ?tiriliyor. Deneyler de bu yöntemlerin ne kadar iÅ?e yaradıÄ?ı üzerine oluyor.

MühendisliÄ?in bazı kiÅ?ileri deli eden bir sistematiÄ?i vardır. UÄ?raÅ?ılan sorun olabildiÄ?ince basit hale getirilir. Kullanılan fizik yasaları da olabildiÄ?ince basitleÅ?tirir. Ve tüm sorunlar adım adım ve üstelik sadece çözülmesi gereken sorun dıÅ?ında hiçbir Å?ey kafaya takılmadan çözülür. O nedenle karmaÅ?ık kurumların baÅ?ına geçen mühendisler bazen üzerine yoÄ?unlaÅ?tıkları sorunları çözerken baÅ?ka bir problemi ihmal etme hatasına düÅ?ebiliyorlar.

Genellikle birbirinden baÄ?ımsız pek çok sorunla karÅ?ılaÅ?tıÄ?ımızda mühendisler olarak bocalar ve farklı sorunları birleÅ?tirip tek bir sorun haline getirmeye çalıÅ?ırız. Bunu yapamazsak o zaman onca sorunu aynı anda çözebilmek için bir parça kendimizi aÅ?mamız gerekir. : ) ) )

Elbette bu yeteneÄ?i üniversite içinde katıldıÄ?ımız farklı aktivitlerle de bir parça da olsun kazanmıÅ? olabiliriz. Bu açıdan Darkgnome'un önerilerine sonuna kadar katılıyorum. Bungee jumping dıÅ?ında paraÅ?ütle de atlayabilirsiniz öneririm, katılanlar zevkli diyor. : ) ) )

catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Fri Jul 11, 2008 5:43 am Reply with quoteBack to top

Cumartesi günü açıklanıyor puanlar. Beni bir heyecan bastı anlatamam.
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Fri Jul 11, 2008 5:53 am Reply with quoteBack to top

Ã?SYM BaÅ?kanı Prof. Dr. Ã?nal YarımaÄ?an, Ã?Ä?renci Seçme Sınavı (Ã?SS) ve Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) sonuçlarının 12 Temmuz Cumartesi günü açıklanacaÄ?ını bildirdi.

Ã?SYM BaÅ?kanı Prof. Dr. Ã?nal YarımaÄ?an, 15 Haziran'da yapılan Ã?SS ile 22 Haziran'da yapılan YDS'nin deÄ?erlendirilmesi ve ortaöÄ?retim kurumlarından alınan diploma notlarından adayların OrtaöÄ?retim BaÅ?arı Puanlarının (OBP) hesaplanması çalıÅ?malarının tamamlandıÄ?ını bildirdi. YarımaÄ?an, sınav sonuçlarının 12 Temmuz Cumartesi günü saat 10:00 da YükseköÄ?retim Kurulu Toplantı Salonu'nda basına açıklanacaÄ?ını duyurdu.

YarımaÄ?an'ın verdiÄ?i bilgiye göre, adaylar sonuçları 12 Temmuz Cumartesi günü saat 10:30'dan itibaren http://oss.osym.gov.tr ve http://oss2008.osym.gov.tr internet adreslerinden öÄ?renebilecek.
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Fri Jul 11, 2008 6:43 am Reply with quoteBack to top

Ã?nal Hoca bizim bölümde sevdiÄ?iiz bir hocadır aynı zamanda Very Happy

WizardOfQuarks
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jul 11, 2008 6:51 am Reply with quoteBack to top

Ã?SS'ye ilk girdiÄ?im yıl baÅ?kalarının gazına gelip puanım çok daha güzel bölümlere yetecekken Ä°ngilizce iÅ?letmeye girdim. Ä°ki yıl okuduktan sonra bana göre olmadıÄ?ını anlayıp fizik bölümüne geçtim. Tabii bunda fiziÄ?e olan büyük ilgimin de etkisi oldu. Tercihimi yaparken tek amacım parçacık fizikçisi olmaktı. Ama fizik hakkında bildiÄ?im Å?eylerin en fazla %10 gibi bir kısmını okulda öÄ?rendim. Geri kalan her Å?eyi kendim araÅ?tırıp, çalıÅ?arak öÄ?rendim. Her neyse...

Ã?zellikle belirtmek istiyorum ki benimle birlikte 2002'de fiziÄ?e giren ve dört yılda mezun olan kiÅ?i sayısı aÅ?aÄ?ı yukarı on kadardı (birinci ve ikinci öÄ?retim toplam). Bölüme giren kiÅ?ilerin bir kısmı yapamadıkları için ilk iki yıl içinde bırakıyor zaten. Geriye kalanların büyük kısmı ise hâlâ okumakta. Türkiye'de en kolay girilen ama en zor çıkılan bölüm sanırım fizik bölümü. Uzmanların tavsiyesine göre okurken aynı zamanda psikolojik yardım almak lazımmıÅ? ama bunun pek bir iÅ?e yaramadıÄ?ını söyleyebilirim.

Demek istediÄ?im Å?u ki eÄ?er fizikle ilgili delice hayalleriniz yoksa kesinlikle uzak durun. Sırf boÅ?ta kalmayıp bir yerlere girmek için fizik seçenlerden olmayın.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jul 11, 2008 9:05 pm Reply with quoteBack to top

Bilgisayar mühendisi olacaksanız araÅ?tırma yapmayı çok iyi bilmeniz gerekir. Ã?niversitede öÄ?rendikleriniz sizin için kesinlikle yeterli olmayacaktır. Ä°yi ingilizce bilmeniz, rahat okuyabilmeniz ve bilgisayar baÅ?ında günler geçirmeye alıÅ?ık olmanız gerekir.

Bilgisayar Mühendisleri hem serbest, hem de bir firmada çalıÅ?ma Å?ekliyle iÅ? bulmkta fazla zorlanmazlar ama hayatınız boyunca stok yönetim yazılımı yazmak istemiyorsanız fark yaratmak için çalıÅ?ın, düÅ?ünün, öÄ?renin.

Bilgisayar mühendisleri bu dünyanın büyücüleridir, bu iÅ?te iyi olmak istiyorsanız sadece zeki olmak yetmeyecektir, Raistlin gibi bu iÅ?e aÅ?kla baÄ?lanıp çılgınlar gibi çalıÅ?malısınız. Ä°Å?te o zaman "vaaaay be!" denilen adamlardan olabilirsiniz.

Ruh saÄ?lıÄ?ınız açısından yamaç paraÅ?ütü, bungee jumping, rafting vs vs.. aktivitelere katılmayı ben de öneririm.

Mühendislik tercihi yapacak ta fikir edinmek isteyenkler için kendi mesleÄ?im dıÅ?ında önerebileceÄ?im ikinci bir meslek "Mekatronik MühendisliÄ?i" baÅ?ka bir adla robot mühendisliÄ?i, kesinlikle öneririm. Bu mühendisler elektronik, elektrik, vs bilumum mühendisliklerin robotlar için gerekli bilgileri öÄ?renmiÅ? halidir. Ama bu konuda bilgim bizzat okumak deÄ?il de arkadaÅ?larım aracılıÄ?ı iledir, ayrıca incelemenizi öneririm.

Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Sat Jul 12, 2008 7:29 am Reply with quoteBack to top

Ben DoÄ?u Akdeniz Ã?niversitesi'nde 3.sınıf mimarlık öÄ?rencisiyim.

Aslında tesadüflere inanmam, her Å?eyin bir olma nedenine inanırım. MimarlıÄ?a biraz ilgim vardı ama Ã?SS sonrası öyle bir Å?ey baÅ?ıma geldi ki DAÃ? mimarlıÄ?ı seçiverdim. Maalesef KORKUNÃ? piÅ?manım. EÄ?er bana Å?u bölümü biri doÄ?ru düzgün anlatsaydı seçmezdim belki de. "Mimarlık nedir?" sorusunun yanıtı veriliyor; ama nelerle karÅ?ılaÅ?acaklarımız hakkında kimse konuÅ?muyor. Hocalar dahil herkes "bir yere gir yeter" diyor. Bu saçma mantıÄ?ın kurbanıyım. Benim gibi Ã?SS'ye bile pek çalıÅ?mayıp gerekli önemi verememiÅ? biriyseniz kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bölüm "ödev" yapmaktan ibaret. HÄ°Ã?BÄ°R Å?EY öÄ?retmiyorlar, sadece ödev veriyorlar. Lisede daha az ödev verilirdi, düÅ?ünün artık. 3.sınıfa geldim, konut yapımı hakkında en ufak bir fikrim yok. Bir Å?ey olunca "git araÅ?tır" deniyor. Bazı deli hocalar var, zevk için sınıfta bırakıyor. Artık bıktım, ödev de yapmıyorum (zaten hepsini yapamazdım), gereksiz çünkü. BoÅ? boÅ? iÅ?ler, derste iÅ?e yarayan bir cümle duymadım daha. Sırf kırtasiyeye gidip malzemelere bol bol paralar harcayalım diye ödev veriyorlar. Bizim bir teorimize göre okul çevresindeki kırtasiyecilerle hocalar anlaÅ?malı. Ne kadar pahalı malzeme kullanırsan onu beÄ?eniyorlar. Mimar olacaÄ?ız deÄ?il mi; ama gel gör ki tasarım dersi yalan, boÅ? geçiyor. Projelerini hocalar kendi zevklerine göre deÄ?erlendiriyorlar. Bu saçmalıkların üzerine bir de dersler çok aÄ?ır. Bütün dersler en az 3 saat aralıksız. Yani bir gün hariç bütün hafta derslerle dolu. Sabah okula gidip akÅ?am dönüyoruz. Eve gelince ne öÄ?rendik diye birbirimize bakıyoruz. Sadece ödev vermesini biliyor hocalar.

Kıbrıs ise baÅ?ka bir saçmalık, yazık yani o kadar Å?ehit vermiÅ?iz, bu ülke diyemeyeceÄ?im kara parçası için mi?! "Rumlar daha iyi yaÅ?ıyor" deyip adam bütün gün evinde uyuyor. "Türkiye bizi neden kurtardı" diyen var. Sokaklar bomboÅ?, hiçbir Å?ey yok, elektrikler kesilip duruyor. Sadece iki mevsim var, yaz ve sonbahar. Sürekli sıcaktan cayır cayır yanıyor. Daha anlatırım da burası yeri deÄ?il. Kıbrıs'ı düÅ?ünen varsa sorsun bana, detaylı konuÅ?alım.

Daha yazarım da, sorularınız varsa yazayım. Kıbrıs ve mimarlık birleÅ?ince korkunç sonuçlar doÄ?uruyor. BaÅ?ka okullarda eÄ?itim daha iyi olabilir, ben kendi adıma konuÅ?uyorum. EÄ?er sıcak seviyorsanız, çok çalıÅ?abilirseniz, kesme biçme beceriniz varsa buyrun. Ben de ordayım, konuÅ?uruz, görüÅ?ürüz. Aslında bana da FRPci arkadaÅ? olur, gelin siz gelin Very Happy

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum