Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: HermanG574
    Bugün: 22
    Dün: 35
    Toplam: 90386

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1854
    Üye: 0
    Toplam: 1854

    FrpWorld.Com :: View topic - ÇSS Tercihi Yapmayı Düşünenler İçin
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     ÇSS Tercihi Yapmayı Düşünenler İçin View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jul 03, 2006
    Posts: 5509
    Location: Ã?anakkale

    PostPosted: Fri Jul 11, 2008 9:35 pm Reply with quoteBack to top

    Babamın arkadaşları bilgisayar mühendisi.Ne yalan söyleyeyim, imreniyorum hayatlarına.Neşeliler, eğlenceliler, eğleniyorlar.3 yıl sonra bugün belki de ben bunları harıl harıl düşünüyor olacağım, ama kafamda belli.Baba mesleği Smile

    _________________
    I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

    The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

    I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

    -Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Artemis Entreri
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jun 14, 2005
    Posts: 1521
    Location: Ýstanbul

    PostPosted: Sat Jul 12, 2008 8:12 am Reply with quoteBack to top

    www.kontrol.itu.edu.tr

    İlk tavsiyem eğer İstanbul'da değilseniz, İstanbul'a gelin. Okumak değil, İstanbulda okumak insana çok şey katıyor. İnsanlar, ortamlar, fırsatlar, herşey çok farklı. Ben hayatım boyunca Odtü havacılık ve uzayda okumak istemişken (bu benim için çok büyük bir hayaldi.) ve sınav sonrası puanlar açıklanınca o bölüme çok rahatlıkla girebiliyorken, bir hocamın tavsiyesini dinleyerek buraya geldim. Yani İTÇ Kontrol Mühendisliği.

    Aklınıza ilk gelen soruları cevaplandırayım, hayır kontrol mühendisliği 2 senelik değil, ve yine hayır birşeyleri kontrol ettiğimiz de yok. Bölümle ilgili sevmediğim ( o da sadece başlarda ) tek şey belki de ismiydi. Kontrol! O ne yahu. Gidip inşaatı mı kontrol edecez? Ne yazık ki işimiz çok daha zor. Ve yaşasın, işimiz çok çok daha zevkli.

    Bir kontrol mühendisinin yapacağı iş, aslında insanların üzerlerinde kontrol sahibi olmadığı sistemleri tasarlamak, yaratmak, programlamak, gerekirse de bakımını yapmaktır. Herhangi bir üretim yapan firmayı düşünün. Çretim bandının bir ucundan kum girip diğer ucundan cam çıkar, çikolata girer gofret çıkar, metal girer, araba çıkar. Abartıyorum biraz tabi ama bu işler böyledir. Tutup da insanlar bu işleme karışmaz. Tabii ki teknisyen doğru çalışıp çalışmadığını kontrol eder, ama asıl iş o sistemi tasarlayan kontrol mühendisindedir.

    Robotlar, kontrol mühendisliğinin bir alt dalı. Onlar da insanların etkisine gerek duymadan işlevlerini yerine getiriyorlar. Ve robotdan kastım sadece çizgi izleyen futbol oynayan robotlar da değil. Tıpta kullanılan robot kollarından tutun, satranç oynayanına, dans edenine, uçanı kaçanı ordan oraya birşeyler götüreni vs. vs.

    Kontrol mühendisliğinin Dünya da karışamayacağı çok az yer var. Bir şekilde her işe maydonoz olabilecek kapasitedeler. Tıpta, savunma sanayisinde, endüstride, üretimde, eğitimde, hatta borsa da, siyasette.

    www.otokon.itu.edu.tr

    Birde bu forumu inceleyin. Çok büyük bir çoğunluğunu kontrol mühendislerinin oluşturduğu, aktif olarak çalışan, eğitimler veren, güzel organizasyonlar düzenleyen, itünün bir öğrenci dayanışma kulübü. Eğer bu tarz işlere ilginiz varsa duymuşsunuzdur, bu sene İstanbulda İTÇRO( İstanbul Teknik Çniversitesi Robot Olimpiyatları ) yu düzenledik. Binlerce insan gelerek robotları yarıştırdılar, seminerlere katıldılar, atölyelerde çalıştılar, sergileri gezdiler vs. vs. Bir kontrol mühendisi olarak bu tarz organizasyonların düzenlenmesine de katkıda bulunabilirsiniz.

    www.ituro.org

    Benden bu kadar, kendi bölümümü tanıtmış bulunuyorum.

    _________________
    Been there. Seen that. Got the scars.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı





    Joined: May 26, 2003
    Posts: 5819
    Location: Cehennem

    PostPosted: Sat Jul 12, 2008 8:45 am Reply with quoteBack to top

    Bilgisayar Mühendisiyim. şu anda Yazılım Mühendisi olarak çalışıyorum.

    İlk önerim devlet üniversitesi yerine burslu özel üniversite tercih etmenizdir. Aradaki farkı anlat anlat bitmez. Tartışması da kolay kolay bitmez. Ben devlet okulunda, anadolu lisesinde de özel lisede de , fen lisesinde de okudum. Hepsini gördüm, özelden şaşmayın derim. Burslu girmeye çalışın yoksa ailenizin bütün birikimi eriyip yok olabilir (zenginseniz son cümle sizin için geçerli değil Dil)

    İkincisi çift anadal yapmamanızdır. Ben bir kere başladım, sonra da gurur yapıp bırakamadım. Hiç başlamayın daha iyi. İki diploma alacam diye 10 sene yaşlanmayın, kendi bölümünüzde en iyi olmaya çalışın, ruh sağlığı açısından daha iyi Dil.

    Bu genel tavsiyelerden sonra öncelikle mühendis olunmaz mühendis doğulur.
    Abuk subuk şeylere ya ilginiz vardır ya da yoktur. Anneniz babanız size mühendis ol, doktor ol diyor diye bu bölümleri tercih etmeyin. İlginiz varsa zaten bu genç yaşlardan manifest oluyor Dil

    Herkese iyi şanslar ve başarılar Smile

    _________________
    That which doesn't kill you, makes you stronger
    Only God should have this power
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Firble
    Forum Yöneticisi





    Joined: Mar 12, 2004
    Posts: 6496

    PostPosted: Mon Jul 14, 2008 8:00 am Reply with quoteBack to top

    : ) ) ) Umarım yine eski tartışmalarımızdan biri başlamaz... : ) ) ) Ama ben Raistlin'in tam aksi yönde düşünüyorum... Belki onun yaşadığının tam zıddını yaşadığım içindir. İlkokul ve liseyi özel okulda okudum... Çzellikle okuduğum lise zamanın en ünlü özel okullarından birisi idi.. Alman Lisesi.. Robert Kolejden sonra o günlerde en zor girilen özel lise Alman Lisesi idi. Aslında Alman Lisesi tam anlamı ile bir özel lise de değildi. Daha çok misyon okulu olarak anmak daha doğru olur Alman Lisesi'ni... Okul Alman Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir vakfın kurduğu Alman kültürünü Dünya'nın farklı ülkelerinde yaygınlaştırmak için kurulmuş bir okuldu. Benzerlerinden başka bir çok ülkede var. Yine de okul gerekli masrafları karşılamak için bir defa öğrenciyi kaynak olarak gördüğü zaman bu onun kalitesini en azından benim hissettiğim kadarıyla düşürüyor.

    İlkokulum ise neredeyse okuldaki her anımızdan para çıkarma derdinde bir okuldu. Ve doğrusu özel okullardan beni nefret ettirdi. Doğrusu ilerde evlenir ve ola ki çocuğum da olursa en azından içime sinen bir devlet okulu olduğuna emin olmadan özel okula kesinlikle vermem. Artan parayla da çocuğumu sevdiği bir şeyi yapabileceği bir kursa ya da benzer bir şeye gönderirim.

    Çniversitem de tam tersine ailemden ilk defa ayrıldığım, istediğim gibi yaşadığım ve istediğim gibi olabildiğim bir yerdi. Bu nedenle belki çok tarafsız bakamıyorum. Ancak gerek eğitim gerekse eğitim dışı konularda üniversitem bana istediğimi hep verdi.

    Demem o ki... Hemen karar vermeyin. Bence kesin vakıf ya da kesin devlet üniversitesi de demeyin. İki tarafa da gidenleri dinleyin eğer görebilirseniz üniversiteleri görün... Böle işte...

    _________________
    HARBE GÄ°DEN
    Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
    Orhan Veliden
    Back to top View user's profileSend private message
    Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı





    Joined: May 26, 2003
    Posts: 5819
    Location: Cehennem

    PostPosted: Mon Jul 14, 2008 9:08 am Reply with quoteBack to top

    Çzel okula para yetişmez zaten, ben burslu olarak girin demiştim.

    _________________
    That which doesn't kill you, makes you stronger
    Only God should have this power
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.59 Saniye