2 dragonborn keseriz herkesi zaten Dwaxerden çılgın, yaratıcı senaryolar bekliyorum Bu arada hiç kimse sanmasınki wizard felan hala güçsüz 1 level wizardın minimum 20 hpsi var diye biliyorum +larla beraber 24,26 arası oluyor Yani wizardda açın
_________________ Ben gelecek için hiç endiÃ…?e duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
13'e kadar normal Å?ekilde 1'er 1'er yükseltiyoruz, yani 10'dan 13'e yükselmek için 3 puan.
Ancak!
10'dan 14'e = 5 puan
10'dan 15'e = 7
10'dan 16'ya = 9
10'dan 17'ye = 12
10'dan 18'e = 16 puan harcayarak yükseltebiliyorsunuz.
GörüldüÄ?ü gibi ability scorelardan birinin baÅ?langıç deÄ?erini 18'e yükseltip abartabilirsiniz ama o zaman diÄ?er özellikleriniz aÅ?aÄ?ıda kalacak. AÅ?aÄ?ıdaki tabloda bu sistemi kullanarak yapılabilecek çeÅ?itli ability score daÄ?ılımları hazır olarak mevcut.
Dwax çoooook teÅ?ekkür ederim kendi adıma paylaÅ?ımların için.
Stat düzenlemeleri benimde çok hoÅ?uma gitti. Eladrinler falan da hoÅ? olmuÅ?. Tek 'olsalardı güze olurdu' dediÄ?im Å?ey Gnome'lar.
Oyun açarsan kesinlikle oynamak isterim Benim de dragonborn oynatasım var ama üç dragonborn olursak pek iyi olmaz sanırım. Neyse bulurum ben kendime birÅ?eyler
_________________ Ve sonbahar gelmeden topraÄ?a düÅ?tü yeÅ?il renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Dwax çoooook teÅ?ekkür ederim kendi adıma paylaÅ?ımların için.
Stat düzenlemeleri benimde çok hoÅ?uma gitti. Eladrinler falan da hoÅ? olmuÅ?. Tek 'olsalardı güze olurdu' dediÄ?im Å?ey Gnome'lar.
Oyun açarsan kesinlikle oynamak isterim Benim de dragonborn oynatasım var ama üç dragonborn olursak pek iyi olmaz sanırım. Neyse bulurum ben kendime birÅ?eyler
Ne kadar çok ejder âÅ?ıkları varmıÅ?
Dwaxer, aklıma Å?öyle bir Å?ey geldi.Sanırım Å?u ana kadar gelen herkes Dragonborn, madem öyle biz yola çıkmıÅ? bir dragonborn ailesi olalım?
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Ben tabii ki en büyüÄ?ünüz olup en gücü yerinde olanınız olayım ^^ ya da ortanca kardeÅ?. Ama küçük kardeÅ? olamam Neler ürettik dwaxer'e sormadan. GeldiÄ?inde topluca bir yorum yapar
_________________ Ben gelecek için hiç endiÃ…?e duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
abi ben valla pek iyi deÄ?ilim yeniyim fakat aranıza alırısnız gelmek isterim
Aa, niye almayalım Biz de 4. Edition'un kitabını yazmıÅ? insanlar deÄ?iliz, hepimiz acemiyiz
Bir de sen de mi DragonBorn olacan EÄ?er öyleyse harika olabilir EÄ?er deÄ?ilse seni yolda buluruz biz Belki annen çöpe bırakmıÅ?tır biz bulmuÅ?uzdur
(Dragonborn'de çöpü karıÅ?tıracak ya Kutusuyla aÄ?za atar )
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
abi ben valla pek iyi deÄ?ilim yeniyim fakat aranıza alırısnız gelmek isterim
Aa, niye almayalım Biz de 4. Edition'un kitabını yazmıÅ? insanlar deÄ?iliz, hepimiz acemiyiz
Bir de sen de mi DragonBorn olacan EÄ?er öyleyse harika olabilir EÄ?er deÄ?ilse seni yolda buluruz biz Belki annen çöpe bırakmıÅ?tır biz bulmuÅ?uzdur
(Dragonborn'de çöpü karıÅ?tıracak ya Kutusuyla aÄ?za atar )
Olurum tabi abi bende sevdim dragonbornun özelliklerini dragonborn ailesi oluruk artık
Lanet 4.0 Bu gençliÄ?i tek bir ırka alıÅ?tırdın. Hani sadece ikimiz çalıÅ?acaktık. Hani sen ve ben, benim epic hero tarzı bir Å?ey olacaÄ?ımıza sözleÅ?miÅ?tik Sana güven olmaz zaten 4.0. Ama....
Seni zevkle oynayacaÄ?ımı temin edebilirim
Albert Einstein
Lanet 4.0 Bu gençliÄ?i tek bir ırka alıÅ?tırdın. Hani sadece ikimiz çalıÅ?acaktık. Hani sen ve ben, benim epic hero tarzı bir Å?ey olacaÄ?ımıza sözleÅ?miÅ?tik Sana güven olmaz zaten 4.0. Ama....
Seni zevkle oynayacaÄ?ımı temin edebilirim
Hadi ordan be Ben daha 3.5'ten beri ejderha hastasıyım.Dragon Disciple veya Dragon Shaman ile Dragon'luk bana has bir kerem Bak Dwaxer ilk mesajlarına bile Edmond bunu sevecek yazmıÅ?
Cleric:
Her grupta ihtiyaç duyulan iyileÅ?tirici, Å?ifacı eleman.
Leader rolünü oynar. Gücünü Tanrısından alır. (Divine) Ddualarıyla dostlarını iyileÅ?tirebilir ve güçlendirir.
Anahtar yetenekleri: Wisdom (bilgelik), Strength (güç) ve Charisma (karizma)
KullanabildiÄ?i zırhlar (armor) ve silah türleri (weapon) yukarıda verilmiÅ?!
Implement (araç, donanım): Holy Symbol (kutsal sembol) Clericler Tanrılarının (Deity) sembollerini daima yanlarında taÃ…?ır ve bu sembolleri Deity’den gelen gücü kanalize ederken kullanır. Kutsal sembol olmasa da cleric duaların gücünü kullanabilir ama sembolü kullandıÄ?ı zaman gücü motive olur artar.
Clericler iki türlü olabilir: Battle Cleric (savaÅ?çı) ve Devoted Cleric (kendini adamıÅ?)
Battle Cleric savaÅ?çı kimliÄ?ini önde tutar, o halde güç (Str) öncelikli tercihi olacaktır ve özel güçlerini de düÅ?manlarına darbe indirenler arasından seçer.
Devoted Cleric ise geri planda durup grup elemanlarının saÄ?lıÄ?ını korur. Bu yüzden bilgelik (Wis) onun için öncelik taÅ?ır ve özel güçlerini de Å?ifa verici, güçlendirici özellikleri olanlar arasından seçer.
Cleric Ã?zellikleri:
Clericler savaÅ?ta basit silahlar (özellikle Mace [gürz]) kullanır ve kutsal sembollerini yanlarından ayırmazlar. AÅ?aÄ?ıdaki özelliklere sahiptirler.
Channel Divinity: (kutsallıÄ?ın gücünü yönlendirebilmek)
Her kapıÅ?mada bir kere kullanabileceÄ?in bir özelliktir. Deity’nin kutsal enerjisi içine dolar ve bu enerjiyi iki türlü kullanabilirsin (bu güçlerin açıklamaları aÃ…?aÄ?ıda yapılacak); “Divine Fortune” ya da “Turn Undead” yapabilirsin. Ancak sadece birini ve her kapıÅ?mada sadece bir kere yapabilirsin bunu.
Healer’s Lore: (iyileÃ…?tirici irfanı)
Ä°yileÃ…?tiricilik eÄ?itimin sonucunda senin duaların en güçlü iyileÃ…?tirme özelliÄ?ine sahiptir. İçinde “healing” anahtar kelimesi geçen bütün özel güçleri sen yaptıÄ?ın zaman Wisdom modifier deÄ?erin de iyileÃ…?me formülüne eklenir.
Healing Word: (iyileÃ…?me kelimesi)
Cleric “healing word” gücünü kullanarak dostlarının hızlı iyileÃ…?me sürecini kısacık bir dua kadar çabuklaÃ…?tırabilir.
Ritual Casting: (büyü ayini yapmak)
Clericler “Ritual Casting Feat” feat’ini bonus olarak alırlar. Yani (ilerde açıklamaları yapılacak) ritual (ayin) denilen bazı büyüleri yapabilir. Ritüeller yapması uzun süren büyülerdir yani kapıÅ?ırken yapılamazlar ama aralarında çok güzel ve faydalı olanlar vardır. Cleric 1.levelde bir ritüel kitabı alır. BaÃ…?langıç olarak bu kitapta biri “Gentel Repose” ritüeli ve diÄ?eri de sizin seçeceÄ?iniz bir tane olmak üzere ustalaÃ…?tıÄ?ınız iki ritüel vardır.
Clerics and Deities: (Clericler ve Tanrıları)
Bütün clericler kendini bir yola adarlar, genelde bu bir Deity’nin yoludur. Ve clericlerin alignmentleri (yönelimleri) Deity’si ile aynı olmalıdır; yani Lawful good cleric, lawful good Deity’yi takip edebilir. Ancak cleric unalignment (yönelimsiz) ise her Deity’yi takip edebilir.
Implement: (araç)
BelirttiÄ?imiz gibi clericler holy symbol taÅ?ıyordu. Bu semboller (ben genelde rapçilerin dana gözü gibi madalyonları olur ya, öyle takıyorum boynuma holy sembolü, kullanma kolaylıÄ?ı oluyor) attack bonus ve dmg bonus verirler. Faydalıdır.
Cleric Powers: (cleric güçleri)
Clericlerin ilk levelden itibaren aldıÄ?ı güçleri inceleyelim. YazacaÄ?ım hasarlar, vs sadece baÅ?langıç deÄ?erleridir, hemen hepsi de leveliniz arttıkça artacaktır. Ã?rneÄ?in hasar Hit:1d10+wis modif. Yazdıysam bu deÄ?er örneÄ?in 8.levele geldiÄ?inde Hit:2d10+Wis modif. Oluyor. Ä°lk baÅ?ta 2 kiÅ?iyi etkileyebilen özel güç sonradan 5, daha sonra 8 kiÅ?iyi etkiliyor, vs.
Channel Divinity: Divine Fortune (cleric özelliÄ?i)
Bir dahaki tura kendine +1 att. roll ve saving throw alırsın.
Channel Divinity: Turn Undead (cleric özelliÄ?i)
Zombi, iskelet, vs gibi undeadlere (namevt) ilahi bir ıÅ?ık (radiant) yollarsın. Hem namevtlere hasar verir hem de 3 kare öteye iterek üstelik bir dahaki tura kadar hareketsiz bırakır. (tabii saldırı zarı tutarsa)
Hit (vuruÃ…?): 1d10+Wis modif. Radiant dmg (2 hedefe)
Healing Word (cleric özelliÄ?i)
ArkadaÅ?larını kısa bir dua ile anında iyileÅ?tirirsin. Aynı anda birden fazla (5) kiÅ?iye etki edebilir. Ä°lk levellerde bu gücü 1 kapıÅ?mada 2 kere kullanabilirsin, ileride sayı artar.
Ä°yileÅ?en kiÅ?inin: 1d6+Healing surge kadar canı artar.
“Healing Surge” ileride ayrıntılı açıklanacak! Healing surge’ün eÄ?eri; Hit Pointinizin dörtte biri kadardır.
Lance of Faith (cleric attack 1)
Altın renkli bir ıÅ?ık düÅ?manınızı kavurur ve ıÅ?ımalar görüÅ? alanınızdaki bir dostunuzun gücünü arttırır. Menzil 5
Hit:1d8+Wis modif. Radiant dmg düÅ?manınıza vurur ve
Dostunuzun bir dahaki turunda +2 Att. roll bonusu verir.
Priest’s Shield (cleric attack 1)
Kendi silahınla düÅ?mana vururken yaptıÄ?ın küçük dua senin ve bir dostunun defansını arttırır.
Hit:1[W]+Str modif. DüÅ?mana vuruÅ?.
Ayrıca sen bir dostun bir sonraki turun sonuna kadar +1 AC bonus alırsınız.
Righteous Brand (cleric attack 1)
Silahınla düÅ?manına vururken, Deity’nin sembolünün hayali gazabıyla düÅ?manını damgalar. Ve sen bir dostunun adını söylersin. Dostun da melee silahla aynı düÅ?mana saldırırsa Deity’nin gücü o kiÃ…?inin saldırısını motive eder.
Hit:1[W]+Str modif.
Ayrıca 5 kare yakınlıktaki dostun aynı düÅ?mana hemen saldırırsa Dostunun Attac roll’una senin Str modifierin kadar bonus eklenir!
Sacred Flame: (cleric attack 1)
Yukardan gelen kutsal bir ıÅ?ık düÅ?manını kavururken, bir dodtun da geçici olarak ekstra can kazanır. Menzil=5
Hit: 1d6+Wis modif. Radiant dmg düÅ?mana hasar.
Ayrıca görüÅ? alanındaki seçtiÄ?in bir dostun senin (Cha modif.+levelinin yarısı) kadar geçici hit point alır ya da bir saving throw alır. Hangisini alacaÄ?ı dostunun seçimine baÄ?lıdır.
Cause Fear (cleric attack 1)
Kutsal sembolün Deity’nin gazabıyla ıÅ?ıldar. Kontrolsüz bir korku düÅ?manlarını sarar ve geri çekilmelerine sebep olur.
Hit: DüÅ?man kendi hızı+senin Cha modif. Toplamı kadar öteye kaçar. Bu kaçıÅ? fırsat ataklarına (opportunity attack) sebep olabilir.
Divine Glow (cleric attack 1)
Bir dua mırıldanırsın ve kutsal sembolünden ıÅ?ınlar çıkar (3 tane) IÅ?ınlar düÅ?manlarını yakarken, dostlarını güçlendirir.
Hit: 1d8+Wis modif. Radiant dmg
Ayrıca ıÅ?ın gönderdiÄ?in dostların +2 attack roll bonus alır.
Healing Strike (cleric attack 1)
DüÅ?manına melee silahın ile vurduÄ?unda aynı zamanda kendini ya da bir dostunu iyileÅ?tirirsin.
Hit: 2[W]+Str modif. Radiant dmg. DüÅ?mana hasar.
Ayrıca kendini ya da 5 kare yakınlıktaki bir dostunu 1 healing surge iyileÅ?tirebilirsin.
Wrathful Thunder (cleric attack 1)
Deity tarafından gönderilen enerji kolunda toplanır ve düÅ?mana melee silahınla Å?ok (thunder) edici vuruÅ?unu yaparsın. DüÅ?manı çarpar ve sersemletirsin. (daze)
Hit: 1[W]+Str modif. Thunder dmg
Ayrıca hedef bir sonraki tura kadar “daze” olur, sersemler!
Level 1 Daily Prayers (1.level Daily dualar)
Avenging Flame (cleric attack 1)
DüÅ?manınıza melee silahınızla vurduÄ?unuzda alevlerle tutuÅ?turusunuz ve size ne zaman saldırmaya kalksa intikam alevleri onu yakar.
Hit: 2[W]+Str modif dmg ve ongoing (diÄ?er turlarda da devam eden, sürekli ) 5 fire dmg.
Iskalarsanız yarı hasar oluÃ…?ur ve ongoing dmg olmaz. Rakip size saldırırsa ongoing fire dmg’a saving throw atamaz.
Beacon of Hope (cleric attack 1)
Kutsal sembolünüz kutsal ıÅ?ıklarla parlar ve düÅ?manlarınıza da ıÅ?ınlar atılır.
Hit: Bütün düÅ?manlar bir dahaki turlarının sonuna kadar zayıf düÅ?er (weakened)
Sen ve bütün dostların 5 hit point kazanırsınız, ayrıca senin iyileÅ?tirme kabiliyetine de kapıÅ?manın sonuna kadar +5 hit point bonus gelir.
Cascade of Light (cleric attack 1)
Kutsal bir ıÅ?ık düÅ?manını yakar. Menzil=10
Hit: 3d8+Wis modif. Radiant dmg
Ayrıca hedef senin ataklarına karÅ?ı savunması 5 aÅ?aÄ?ı düÅ?er. (save atana kadar)
Iskalama: yarı hasar.
Guardian of Faith (cleric attack 1)
Menzil=5 Hayaletimsi bir muhafız yaratırsın. Bu üzerinde Deity’nin sembolüyle parlayan bir kalkan Ã…?eklinde olur. Gardiyan 1 kareyi doldurur ve onu her turda 3 kare hareket ettirebilirsin. Herhangi bir canlı turunu bu muhafızın yanında bitirirse muhafız ona saldırır! Saldırı baÃ…?arılı olursa:
Hit: 1d8+Wis modif. Radiant dmg.
Level 2 Utility Prayers
Bless (cleric utility 2)
Deity’e yalvarıp kendin ve bütün arkadaÃ…?larına +1 attac rolls bonus kazandırırsın; bu bonus kapıÅ?manın sonuna kadar kalıcıdır.
Cure Light Wounds (cleric utility 2)
Kendini ya da bir arkadaÅ?ını iyileÅ?tirme
Divine Aid (cleric utility 2)
Menzil=5
Kendinin ya da bir arkadıÅ?ının bir saving throw’una Cha modifierin kadar bonus eklersin!
Sanctuary (cleric utility 2)
Menzil=10 Kendine ya da herhangi birine yapabilirsin. Sanctuary yapılan kiÅ?i Bütün defanslarına +5 bonus alır ancak herhangi bir saldırı yaparsa korunma ortadan kalkar.
Shield of Faith (cleric utility 2)
Seni ve Yakınındaki bütün arkadaÅ?larını koruyan kutsal bir enerji kalkanı oluÅ?ur.
KapıÅ?manın sonuna kadar herkes +2 AC bonus alır.
Level 3 Encounter Prayers
Blazing Beacon (cleric attack 3)
Deity adına dua edip kutsal ıÅ?ıkla parlayan melee silahını düÅ?mana vurduÄ?unda; kutsal iÃ…?aretin düÅ?manın kafasının üzerinde hayali bir Ã…?ekilde dalgalanır ve ok, vs gibi menzilli silahlarla ateÃ…? eden arkadaÃ…?ların bu “iÃ…?aretlenmiÃ…?” düÅ?mana daha baÃ…?arılı atıÅ?lar yaparlar.
Hit: 1[W]+Str modif. Radiant dmg hasar.
Ayrıca uzaktan bu düÅ?mana ateÃ…? eden bütün arkadaÃ…?ların attac roll’larına +4 bonus alır. (bir dahaki senin turunun sonuna kadar)
Command (cleric attack 3)
Menzil=10 Rakibine boyun eÄ?diren sihirli bir sözcük söylersin. Ona geri çekilmesini, yakına gelmesini ya da kendini yere atmasını emredebilirsin. (saldırı baÅ?arılı olursa tabii)
Hit: Hedef bir dahaki tura kadar “daze” olur. Ayrıca hedefi istersen yere yapıÅ?tırır ya da (3+senin Cha modif.) kare öteye itebilirsin.
Daunting Light (cleric attack 3)
Menzil=10 Yanan bir sütun düÅ?manını yutar. Ve bu ateÅ? düÅ?manın savunmasını kısa bir süre için yok eder.
Hit: 2d10+Wis modif. Radiant dmg
Ayrıca görüÅ? alanındaki bir arkadaÅ?ın hedefe karÅ?ı dövüÅ? avantajı elde eder.
Split the Sky (cleric attack 3)
Eski bir kelimeyi kullanarak dua eder ve melee silahınla düÅ?manına vurduÄ?unda, Å?ok edici güç düÅ?manı geri iter ve yere düÅ?ürür.
Hit: 1[W]+Str modif. Thunder dmg
Ayrıca hedes 2 kare geri uçarak yere yapıÅ?ır.
Böylece özel güçlerin levelleri yükseliyor. Bir de cleric sınıfında ilerleyip alabileceÄ?iniz en muhteÅ?em (level 29) iki özel güçten birini örnek vereyim:
Astral Storm (cleric attack 29) (daily)
20 kare kadar çevrende korkunç bir fırtına baÅ?lar ve bütün düÅ?manlarını etkiler. Gökten buz, ateÅ?, yıldırım ve Å?ok dalgaları yaÄ?maktadır. Ã?stelik ice, fire, lighting, thunder güçlerinden hepsinden birden resistance yoksa düÅ?manlar hasardan kurtulamazlar.
Hit: 6d10+Wis modif. Cold, fire, lighting, thunder dmg.
Ã?stelik bu gücü minor action ile sustain etmek (uzatmak, devamını saÄ?lamak) mümkün.
Å?imdi de Cleric sınıfın Paragon Pathlarını (kısaca) açıklayalım; 4 adet Paragon yolu var:
1- Angelic Avenger:
Tanrısının intikam meleÄ?i. Tanrının özel bir hizmetkârı olur, melekleÅ?meye baÅ?larsın. Astral âlemin bulanık, donuk renklerini almaya baÅ?larsın, yüzün ifadesizleÅ?meye (melek yüzü) düzleÅ?meye baÅ?lar (aÄ?zın burnun kaybolabilir) Sırtından astral kanatların çıkar, bedenin hafifler.
SavaÅ?çılıkla ilgili 7 çeÅ?it özel güç geliyor bu paragon ile.
2- Divine Oracle:
Kehanetlerle dolu konuÅ?an Tanrının sesi olursun. Kehanet güçlerini kullanıp öte dünyayı (Astral Sea) görebilirsin.
Senin ve arkadaÅ?larının saldırı eylemlerini motive eden 7 özel güç gelir bu paragonla.
4- Warpriest:
Tanrı senden ön saflarda çarpıÅ?manı ister. Semavi güçlerini çaÄ?ırdıÄ?ında silahın kutsal bir ıÅ?ıkla parlar.
SavaÅ?, melee silahın ve verdiÄ?in hasarlarla ilgili 7 özel güç geliyor.
Evet cleric sınıfı 3,5 Editiondaki gibi iyileÅ?tirme ve motive etmek üzerine kurulmuÅ?. Dikkatimi çeken clericin hem de savaÅ?çı olmasına raÄ?men sadece melee silah kullanması; bence crossbow filan taÅ?ıyıp hamallık yapmasına bile gerek yok.
Bu arada magic itemleri incelerseniz görürsünüz ki clericlerin kullandıkları holy (kutsal) sembollerden de çeÅ?it çeÅ?it var. Size 30 adet deÄ?iÅ?ik fiyat, özellik ve güçte Holy Symbol olduÄ?unu söylersem anlarsınız iÅ?in boyutunu. Hemen hepsi +dmg veriyor ve çoÄ?unun da çeÅ?it çeÅ?it daily özel güçleri var.
Last edited by dwaxer on Sat Oct 04, 2008 8:09 am; edited 1 time in total
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum