Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: yqiqufa
    Bugün: 16
    Dün: 23
    Toplam: 90345

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1416
    Üye: 1
    Toplam: 1417

    Şu An Bağlı:
    01 : robert989

    FrpWorld.Com :: View topic - Drow (Kara Elf)
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Drow (Kara Elf) View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 12, 2005
    Posts: 1742
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Wed Sep 12, 2007 7:56 am Reply with quoteBack to top

    Drow (Kara Elf) :

    Drow olarakta bilinen kara elfler kaos ve kötülük dolu bir yeraltı ırkıdır (underdark).

    Beyaz, drowlar arasında en ortak saç rengidir, ama herhangi bir soluk renkte mümkündür. Drow elflerin diğer türlerinden daha küçük ve daha ince dir ve onların gözleri, çoğunlukla parlak kırmızıdır.

    Drowlar genellikle, güçlü zehirlerle oklarını kaplarlar.

    Zehir : Eğer bir rakip bir drow 'un zehirli okuna hedef olursa DC (ZD - zorluk derecesi) 13 ' ü geçmelidir , metanet kurtarma atışı (Fortitude save) atar. Rakip bu sayıyı tutturamazsa bilincini kaybeder (fall unconscious) , zehir vücudunu etkiler. 1 dakika sonra karakter yeniden 13 DC 'ye metanet kurtarma atışı atar başarısız olursa 2d4 saat boyunca bilinçsiz kalır. Tipik bir drow zehiri 1d4-1 dozajını taşır.

    Bu zehirleri genelde drowlar oklarda ve crossbow oklarında kullanırlar, bunun dışında yakın dövüş silahlarında da kullanabilirler. Bu zehirlerin büyülü bir etkisi yoktur.

    Irksal Çzellikleri :

    Bu özellikler, high elf (Player's hand book ta yer alan elf) özelliklerine ektir. Drowlar elf özelliklerinin dışında aşağıdaki özellikleride alır.

    - +2 Intelligence, +2 Charisma.

    - Darkvision 120 feet (24 kare - 36 m)

    - Spell resistance (büyü koruması) 11 + class levels (sınıf seviyesi).

    - Büyü (spell) ve büyümsü (spell-like) efektlere karşı +2 İrade (will save) bonusu alırlar.

    - Büyümsü özellik (spell-like abilities) : Drowlar takip eden büyümsü özelliklere sahiptir. Günde bir kez (once per day): dancing lights, darkness, faerie fire.

    - Silah Yeterliliği (Weapon Proficiency) : Drowlar otomatik olarak el arbaleti ( hand crossbow), rapier (epe) ve kısa kılıç (short sword) kullanabilirler. Aynı zamanda high elf silah yeterliliğinin aynısınada sahiplerdir.

    -Automatic Languages (Otomatik diller): Common, Elven, Undercommon. Bonus diller (Bonus Languages) : Abyssal, Aquan, Draconic, Drow Sign Language, Gnome, Goblin.

    -Işık körlüğü (Light Blindness): Parlak ışığa ani maruz kalma (Güneş ışığı (sunlight) veya bir gündüz ışığı (daylight) büyüsü gibi) 1 round drowu kör eder. Drow u etkileyebilecek alanda diyer ışıklı etkiler ise sersemlemesine sebep olur.

    -Favori sınıfı (Favored Class) : Wizard (erkek) or cleric (dişi).

    -Seviye ayarlaması (Level adjustment) +2.


    Drowlarda fiziksel görünüş :

    İnsanlardaki gibi çok çeşitli saç rengi ve ten renkleri yoktur. Fakat bu hepsinin birbirine benzediği anlamınada gelmez. Yer yüzündeki pek çok kişi cahilce bu kanıya varabilir.

    Bir drowun derisi, karanlık griden cilalanan volkanik kayaya benzer renkte olabilir, bunun yanı sıra nadiren kemik beyazı bir parlaklığada sahip olabilirler (kara derilerinin üzerinde kemik beyazı parlaklık). Drowların çoğunluğunun, doğumda kar beyazı saçları olur. Drow ilerleyen yaşlarında saçları sarılaşabilir, dişiyse – tam sarı değil sarım trak, erkekse de kırlaşabilir (kar beyazından kır rengine), ilerleyen yaşlarda ise seyrelmeye başlar. (Eilistraee inananı drowlar saçlarının gümüş rengi kalmasını sağlamak için gerekli karışımları kullanırlar ve saçlarında herhangi bir değişiklik yapmazlar).

    Drowlarda en çok görülen göz rengi kırmızıdır. Diğerlerinin ise yeşil, kahverengi veya siyah olur. Grinin çeşitli tonları, kehribar veya gül rengi gözlerde görülmemiş değildir fakat oldukça seyrektir (1000' de 1 diyelim yani). Bütün drow gözleri, kızgın veya rahatsız olduğu zaman gözbebekleri büyür. Sarı gözler genellikle, hastalık, zehirleme veya kesin zararlı büyülerin varlığını ifade eder (hastalık büyüleri vs...). Mavi ve mor (ve onlar gibi bütün hafif renkler), en olağandışı göz renkleridir, ve genellikle insanı ifade eder, veya bir yerde drowun soyunda elf kanını yüzeye çıkartır.

    Drow dişleri, siyah, beyaz veya mor olabilir ve pembe, kırmızı veya mor dişetleri, dilleri ve boğazları olur.

    Diğer Faerun elflerine kıyasla drow daha kısadır, ama buna rağmen boyutlarına göre normal bir elf gibi kuvvetlidirler. Drow dişileri, erkeklerden daha iri ve daha kuvvetli olmaya yönelir(Çzellikle Lolth ‘un anaerk toplumları). Diğer elf türleri gibi ince ve zarif görünümlüdürler.

    Yüzey elfleri onların akrabaları olmasına rağmen drowların, yüksek ölçüde gelişmiş hislere doğru yönelirler (daha gelişmiş hislere sahiptirler).

    Drowlara elf olmalarından dolayı gelen avantajlarının yanı sıra, underdark ta yaşamış olmanın getirdiği bazı avantajlar vardır, burada hislerini kuvvetlendirmişler ve bazı doğuştan gelen güçlere sahip olmuşlardır. (darkvision 120 ft, spell like abilities, spell resistance).

    Underdark drowları
    Image



    Image



    Image



    Image


    Yönelim :

    Drowların daha çok Kaos (Chaos)'a ve kötülüğe (evil) yatkınlıkları vardır. İzledikleri tanrıların çoğuda bu yatkınlıklara uygun tanrılardır. Çoğunlukla kaotik kötü (chaotic evil) yönelime yatkın olsalarda kaotik iyi (Chaotic Good) yönelimli olanlarıda vardır (tabiki drowlarda her yönelimden olabilir yönelimlerinde bir kısıtlama yoktur).

    Din :

    Drowların kendi Pantheon larında 6 tanrı bulunmaktadır (Eilistraee, Ghaunadaur, Selvetarm, Lolth, Kiaransalee, Vhaeraun) ve bu tanrılardan birinin yolunu izleyebilirler. Drowların çoğunluğu kendi pantheonlarındaki tanrıların yolunu izlesede başka tanrıların izinden giden drowlar da vardır. Drowlar arasında en çok inanılan tanrı Lolth(Çrümcek Kraliçe) 'dur. İyi drowların genelde takip ettiğ tanrı ise Eilistraee' dir.

    Topraklar ve diğer ırklarla ilişkileri:

    Elflerin acı mirası olan yüz yıllar süren taç savaşları (Crown Wars) sonrasında, Drowlar cezalandırılarak yeraltına sürüldüler (underdark). Fakat drowların hepsi bu cezayı hak etmemişti ama suçluların yanında suçsuzlarda cezalandırıldı (kurunun yanında yaşta yandı). Underdark 'ı kendilerine yurt edinen drowlar hızla şehirleşmeye ve güçlenmeye başladılar.

    Undardark 'ın kötü drowları diğer ırkları aşşağı, birbirlerini ise her zaman için rakip olarak görürler. Orc, goblin, bugbear, hobgoblin, gnoll, duergar gibi ırkları köle olarak kullanır ve ezerler.

    İçinde kötülük bulunmayan veya kötülüklerden arınmış olan drowlar ise Underdark 'ın korkunç kötülük ve kaos dolu dehlizlerinde barınmak istemezler.

    Yer yüzünde yaşayan drowlar çok büyük kitleler halinde kasabalaşma ,şehirleşmelere gitmezler zaten dağınık yapıları ve yeryüzündeki kötü ünleri buna müsayit değildir.

    şimdilik bu kadar yazdım, zamanımın kısıtlı olmasından dolayı daha sonra yazıya devam edeceğim, herkese iyi okumalar...

    _________________
    [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Feb 05, 2008
    Posts: 639

    PostPosted: Mon Dec 01, 2008 8:55 pm Reply with quoteBack to top

    evet iyi bir yazı olmuş sonuçta çoğu kişi kitap okumadan sırf oyunlarda şöyle böyle görülmüş karakterlerle tüm drowları drizzt gibi sanıyorlar. Kesinlikle kara elf serisi ve örümcek kraliçe'nin savaşı okunmalı bence (gerçi ilk iki kitabı dışında daha türkçe'ye çevrilmedi ama ingilizceleri türkiye'de var) sonra boş boş konuşup forumu kirletiyorlar.
    Back to top View user's profileSend private message
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 1.29 Saniye