Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber ArÅŸivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • KiÅŸisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » Ä°statistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    HoÅŸgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Åžifre
    (Kayıt Ol)
    Ãœyelik:
    Son Ãœye: yqiqufa
    Bugün: 16
    Dün: 23
    Toplam: 90345

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1596
    Ãœye: 2
    Toplam: 1598

    Şu An Bağlı:
    01 : ofine
    02 : yqiqufa

    FrpWorld.Com :: View topic - Heroes
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Heroes View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Thu Dec 25, 2008 9:42 am Reply with quoteBack to top

    Heroes yakın zamanda düşmanlar adıyla bilinen volume 3'ü bitirdi ve şubatta kaçaklar adıyla volume 4'a başlayacak. Biz de aranızda izleyenler varsa bu diziyi tartışalım diye düşünüyorum. Çoğunluğunuz cnbc-e'de izlediğinizi tahmin ettiğim için çoğu yerde spoiler kullanmak zorunda kalacağım.
    Bir kere 4400 izleyenler bilirler, resmen volume 3 onun senaryosundan çalıntıydı.
    Spoiler:
    formülle normal insanlara da yetenek verilmesi ve güçlerin adrenalin hormonuyla ilişkili olması 4400'den çalınma bir senaryoya dönüştüğünün simgesiydi.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Thu Dec 25, 2008 2:09 pm Reply with quoteBack to top

    Sırayla sezon 1'den karakterlerin değişimlerine bakarsak:
    Mohinder Suresh: Dizide genetik araştırmacısı babası Charles Suresh'in ölümünün ardından onun araştırmasını devam ettiren ve babasını öldüren "patient zero" isminin peşine düşüp intikamını almaya çalışan hint aksanıyla çoğunluğun sempatisini kazandırmış, ama ateist olduğu için çoğu yerde tanrı ve hamam böceği arasında garip bir ilişki kurduğundan dolayı benim hiç sevmediğim bir karakter olarak giriş yapmıştır.

    Sezon 1:
    Spoiler:
    Babasının komşu kızı Eden'la arasında aşk filizlenirken ikisi birlikte babasının katilinin kendisine Sylar adını takmış bir saat tamircisi olan Gabriel Gray olduğunu keşfederler. Kendisinin uçabildiğini iddia eden hayalperest bir hasta bakıcı olan Peter Petrelli ile karşılaştıktan sonra babasının araştırmasının bir yere sonuçlanmayacağını anlayıp Hindistan'a geri dönmüştür.
    Orada babasının cenaze işlerini hallettikten sonra, annesi ile konuşur ve rüyalara girme yeteneği olan bir çocukla karşılaştıktan sonra babasının araştırmasının doğru olduğuna inanır. Ama geri döndüğünde Eden'ın Sylar tarafından öldürüldüğünü öğrenir ve onun aslında gizemli bir şirket'în kendisini gözetlemesi için gönderilmiş olduğunu anlar. Bundan sonra da babasının hazırlamış olduğu listeden sırayla yetenekleri olan insanları bulmaya ve Sylar tehlikesine karşı uyarmaya çalışır, ama bir gün evine gittiği Zane Taylor'un yoğun ısrarları sonucu araştırmasında yardımcı olması için yanına aldığı kişinin Sylar olduğunu fark eder. Farkında olmadan Sylar'a yeni kurbanlar bulmuş ve yeni yetenekler kazanmasını sağlamıştır.
    Sylar ile Mohinder arasında beklenilen hesaplaşma gerçekleşirken Peter ortaya çıkar ve Sylar onun kafasına kocaman bir cam parçası sokar, sonra da olay yerinden sıvışır. Mohinder da öldüğünü sandığı Peter'ı, annesi Angela Petrelli'ye teslim eder. Ardından karşısına şirket'in ajanlarından Thompson çıkar ve ona bir iş teklif eder. Mohinder'ın kız kardeşi Shanti'de ilk ortaya çıktığı için adı Shanti virüsü olarak bilinen bir hastalığa yakalanan küçük bir kız olan Molly Walker'ı iyileştirmesini isterler. Mohinder, virüsün tedavisinin kendi kanında olduğunu keşfeder.
    şirket binasına sızan eski şirket ajanı Noah Bennet ve eski polis memuru Matt Parkman'a karşı Molly'i korumaya çalışırken onun gücünün insanların yerini zihninden bulma olduğunu öğrenir ve bu sayede şirket'in özel gücü olan insanların yerini nasıl bulduğunu anlar. Noah, Thompson'ı öldürdükten sonra Mohinder onlarla beraber şirket binasından Molly'i de alıp kaçmaya karar verir. Kirby Plaza'da tüm kahramanlar aynı anda kaderin bir cilvesi bir aray gelirler.
     Peter Petrelli ve Sylar'ın büyük düellosunun ardından ressam Isaac Mendez'in önceden resmini çizdiÄŸi geleceÄŸin meydana geldiÄŸi an gelmiÅŸtir. Peter tam nükleer gibi patlayacakken abisi senatör Nathan Petrelli ortaya çıkar ve onu uçarak gökyüzüne kaldırır. Gökyüzünde patlamalar olurken de Mohinder sadece olayları izlemek zorunda kalır. Artık özel gücü olan insanların varlığına inanmaktadır.

    Image


    Last edited by catboy on Thu Dec 25, 2008 2:15 pm; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Thu Dec 25, 2008 2:10 pm Reply with quoteBack to top

    Mohinder Suresh: (Kısım 2)
    Sezon 2:
    Spoiler:
     Bu sezonda Mohinder'ın ateistliÄŸinin yanında bir güzel de dönek bir insan olduÄŸunu anlarız.
    Mohinder, herkese Shanti virüsünün tehlikesini anlatmaya çalışmaktadır, ama daha insanlar özel gücü olanlara bile inanmadığından pek onu takmazlar. şirket'in yeni başkanı Robert Bishop, onu bulur ve çalışmaları için yardımcı olmak istediğini belirtir. Mohinder da kabul ettikten sonra bunun Noah Bennet'la beraber şirket'i yok etmek için yapılmış bir oyun olduğu ortaya çıkar.
    Noah Bennet'a şirket'in sakladığı Isaac Mendez'in ölmeden önce çizdiği resimlerin bir fotoğraflarını yollar. Ama sonra mutasyon geçirmiş virüsün tedavisi için Noah'ın kızı Claire'ın kanına ihtiyaç olduğunda buna izin vermeyen Noah'ı gözünden vurarak dönekliğini gösterir.
     Yeni vürüsten muzdarip olan Niki Sanders'a tadavi için gerekli kanı götürürken gelen telefonla ÅŸoke olur. Sylar, Mohinder'ın evine gelmiÅŸtir ve Molly'i de rehin olarak almıştır. Yanında getirdiÄŸi Maya, Sylar'ın aslında kötü biri olduÄŸunu fark etmesiyle Sylar onu vurur ve Mohinder da Claire'ın kanıyla onu iyileÅŸtirdiÄŸinde tedavinin gerçek olduÄŸuna inanır ve kalan kanı kaçırırken karşısına Robert'ın kızı elektrik gücü olan Elle Bishop çıkar, ama Sylar kaçmayı baÅŸarır. Mohinder da Elle'e Sylar'dan onları kurtardığı için teÅŸekkür eder.

    Image


    Last edited by catboy on Thu Dec 25, 2008 2:16 pm; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Thu Dec 25, 2008 2:12 pm Reply with quoteBack to top

    Mohinder Suresh: (Kısım 3)
    Sezon 3:
    Spoiler:
    Bu sezonda da Mohinder'ın aynı zamanda hırslı biri olduğunu anlarız. Bu kadar karaktersiz de bir insan olmaz canım! Maya ile işi pişiren Mohinder, ondan aldığı örneklerle güçlerin aslında adrenalinle alakalı olduğunu fark eder.
    Yaptığı formülü kendinde denediğinde garip güçler edinir. Ama güçler yan etkiler gösterir ve yavaşça bir böceğe dönüşmeye başlar. Ellerinden yapışık bir madde çıkmaya, derisi de dökürürken, çok agresif biri olur.
     Arthur Petrelli'nin ÅŸirket'e karşı kurduÄŸu Pinehearst ÅŸirketi'ne katılrı ve kendisi için bir tedavi aramaya baÅŸlar. Formülü tamamlaması için Arthur'a yardımcı olur ve babasının yaptıklarını doÄŸru bulmayan Peter laboaratuvarı ve formülü yok etmeye geldiÄŸinde yerlere dökülen maddenin bir kısmı Mohinder'a gelir ve iyileÅŸiverir.

    Image
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Fioner
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 10, 2005
    Posts: 90
    Location: Avcılar

    PostPosted: Thu Dec 25, 2008 5:03 pm Reply with quoteBack to top

    Spoiler:
    mohinder'ı ilk sezonda takdirle izlemekle beraber sonraki sezonlardaki saçmalıkları beni de sinir etti.son olaylardan sonra nathan'a da şaşırmış durumdayım. elbette bunun olabileceğini sürekli belli etmişlerdi gelecekle ilgili olan bölümlerde ama ben yine de böyle olacağını sanmıyor belki de ummuyordum. hele ki kardeşiyle geldiği nokta nathan' a artık gıcık olmamın sebebidir. bunun yanında en cok peter'ı sevmekteyim. bir ara adam tarafından kandırılarak yaptığı şeyler dısında kahramanlıktan hiç vazgecmedi.güçlerini kaybetti ama yine de doğru olanı yapmaya çalıştı ve yaptı da. bnm şimdi cok merak ettiğim iki şey var: 1. sylar ölecek mi? 2. hiro güçlerini kazanabilecek mi?
    sylar kac sezondur teror estirmekte ve son geldiği noktada en güçlü karakter. elemana zaten kıl olmaktayım, bir de böle etrafta adam kalmamışken bu şerefsiz hayatta kalırsa hakkaten kötü olur. ki sylar karakteri artık bıktırdı bence.
    gelgelelim hiro'ya. hiro sempatik , good ama biraz saf bir karakter.milleti "dur orda", yok "seni durdurmalıyım" falan diye uyaracağına direk icraata gecseydi kac kere kurtarırdı dünyayı. bu garibim konusurken millet hamlesini yapıyor tabii, çat bu eleman iptal. en son arthur petrelli ile benzer bi durum yaşanmış ve gücünü kaybetmişti. şimdi hiro'nun güçlerinin olmaması bence hiç de hoş olmaz. aklıma iki durum geliyor. biri ando'nun daphne ile gecmişe gidip tek doz formul alması ve hiro'ya enjekte etmesi. diğeri de zaten hiro'nun artık güçlerine sahip olmaması. bence güçlerini kazanmayadabilir hiro, çünkü tim kring surekli zamanda yolculuk kavramını kullandı ve surekli bunun uzerinden döndü bircok sey. zmanda kaybolmalar gitmeler gelmeler,uyarılar falan derken bayağı bir olay oldu. bu durumu artık ortadan kaldırmak isteyebilirler diye düşünüyorum.
    Back to top View user's profileSend private message
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Ãœretimi: 0.58 Saniye