Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: yqiqufa
    Bugün: 16
    Dün: 23
    Toplam: 90345

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1585
    Üye: 2
    Toplam: 1587

    Şu An Bağlı:
    01 : ofine
    02 : yqiqufa

    FrpWorld.Com :: View topic - BioShock 2
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     BioShock 2 View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Alenthas
    Forum Yöneticisi





    Joined: Oct 04, 2007
    Posts: 2670
    Location: Innsmouth

    PostPosted: Mon Feb 15, 2010 2:00 pm Reply with quoteBack to top

    Tüm dünyaya hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar, BioShock 2 çıktı! Bu oyundan ne kadar bahsetsem yeterli olmaz zaten. Grafikler aman aman bir şey değil, oyun tamamen yürümek ve ateş etmekle alakalı (tabii çoğu oyundan çok daha eğlenceli, orası ayrı), ama hikaye açısından şu ana kadar oynadığım en iyi FPS, hatta hikayesi çoğu point n click adventure, RPG ve benzeri oyundan ÇOK daha iyi bir oyun.

    Bu oyun öyle bir oyun ki...öyle bir oyun yani.

    Quote:
    Tek bir adam sizce dünyayı değiştirebilir mi? Hayalleriyle, azmiyle ve emeğiyle bir şehir kurabilir mi? "Sanatçının sansürden korkmadığı, bilim adamının ahlaki değerlere bağlı kalmak zorunda olmadığı..." Andrei Ryanofski, bilinen adıyla Andrew Ryan bunu başardı.

    1. Dünya Savaşı sonunda ailesi komünist isyancılar tarafından öldürülen Andrei, Rusya'dan kaçtıktan sonra hayalleri için çabalamaya başlamış biri. Oxford mezunu ve Ryan Industries'in kurucusu. Tabii bizi ilgilendiren şey inandığı değerler. Ryan başkalarından yararlanıp bir şeyler elde eden insanlara parazit demekten çekinmiyor. Tam bir sistem karşıtı. Devletin park alanı yapmak için el koyduğu ormanını teslim etmeden önce yakmış bir korkusuz. 2. Dünya Savaşı'nın patlak vermesi ve sonucunda Hiroşima yaşayanlarının atom bombası ile o lanet tanışmasından sonra ise Andrew Ryan'ın tüm dünyasının altüst olduğu an. Çünkü artık başkalarından bir şeyler elde eden parazitler, bilimle ve kararlılıkla ele geçiremeyecekleri her şeyi yok etme gücüne sahip.

    İşte Andrew Ryan'ın tüm varlığını harcayıp Atlantik Okyanus derinliklerine New York şehri büyüklüğündeki Rapture şehrini inşa etmesinin sebebi bu. Parazitlerin ulaşamayacağı bir yer. Yeryüzüyle temasın, dinin ve birçok tabunun yasak olduğu tamamen hür bir ütopya. Binlerce seçkin insanın yeni evi. Fakat ne kadar seçkin olursan ol birşeyler elinden alındı mı insana bu batar. Yanılıyor muyum? Sanmam. Çünkü ne kadar özel de olsa insan, insandır ve insanın zaafını bilen insan, insanı kontrol edebilir. Aynı Frank Fontaine'in yaptığı gibi.

    Frank'in hikayesi ise tamamen doğru zamanda doğru yerde olmakla alakalı. Biraz da fesat olmak ve güç istemek. Alt tarafı balıkçı şirketi olan Fontaine Fisheries'in sahibiydi kendisi. İnsanlara yeryüzünden mal getirip parasını Ryan'ın kurallarını çiğneyerek kazanıyor bir yandan da şirketi gayet normal bir şekilde işini yapıyordu. Ta ki çalışanları o deniz Â?böcekleriniÂ? bulana kadar. Savaşta ellerini kullanamayacak bir hale gelmiş balıkçının böcek tarafından ısırıp, bir sonraki gün ellerini tekrar kullanabilmesi ve ne şans ki doktor Bridgette Tenenbaum'un o balıkçıdan böceği alması da ağları örülen kadere güzel bir örnek olarak gösterilebilir. Fontaine'nin bu buluşu fark edip Tenenbaum'a yeterli yatırımı yapmasıyla Rapture'de ADAM çağı başlamış oldu.

    Sardı mı? Bence sarmalı çünkü son yıllarda bu kadar iyi bir hikaye anlatılmadı. Ne ararsak bulabiliyoruz aslında Bioshock'ta. Sadece toplum eleştirisi değil, aşk da merhamet de pişmanlık da. System Shock'u yaratan ekipten çıkma müthiş bir FPS kendisi. Peki ikinci oyun yerine neden uzun uzun birinci oyundan bile değil sadece arkasındaki hikayeden bahsettim? Çünkü hala ve hala Bioshock'u duymamış, belki duymuş ve başka birşey zanneden insanlar var. Hala denemediyseniz emin olun ki çok şey kaçırdınız. Çok geç olmadan, acil bir şekilde oynamanız tavsiye edilir. Gördüklerinizden ve duyduklarınızdan özellikle bahsetmedim. "Gidiyorsun -her zaman ki gibi silahsın tabii- minik kızlar var, onları koruyan dalgıç devler var, ilerliyorsun" değil Bioshock, asla da olmayacak.

    İlk hikâyemize Adam çağından çok sonra, 1960'larda başladık aslında. Bu bahsettiğim müthiş ütopya ile tanıştığımızda ise eski ve muazzam Rapture'dan eser kalmamıştı. Bir hayalet şehir olarak bize merhaba diyen Rapture'de yeni bir düzen vardı artık. Çökmüşlerin ve delirmişlerin düzeni. Fontaine'nin desteği ile Tenenbaum'un buluşu bir devrim yaratmıştı şehirde ve insanlar farklı güçlere sahip oluyordu. Hırs manyağı Fontaine'in isyanı ve ölümü, daha sonra da gizemli Atlas'ın varlığıyla Ryan'ın Rapture'sinde kanlı bir savaş başlamış ve hiçbir şey eskisi gibi olmamıştı. Etrafta cesetlerden ADAM toplayan Little Sister'lar ve onların koruyucuları Big Daddy'ler hayalet şehrin yeni düzeninin can direkleriydi. İlk oyunu oynamayanlar devamını okumayabilirler. İkinci oyunu iple çekenler, umarım yaşadığınız Bioshock deneyimini birazcık köklerini anlatarak daha da katlamışımdır.

    BioshockÂ?taki olayların üstünden tam 10 yıl geçmiştir. Kurtardığımız Little Sister'larla mutlu bir hayat sürmemizin 10. yılında Rapture'de düzen değişmiştir. Görüp bildiği tek şey Rapture olan bir Little Sister artık büyümüş ve aynı Ryan gibi ideallerinin peşine düşmüştür. Atlantik okyanusuna kıyısı olan şehirlerden küçük kız çocuklarının kaçırılma haberleri, okyanustan kırmızı ışıklar, sahillerde garip ayak izleri görülmektir. Hayalet şehir Rapture'nin düzenini korumak isteyen büyümüş bir Big Sister'dır sorumlusu. Bizim ise uyanma vaktimiz gelmiştir. Biz mi? Biz ilk Big Daddy'yiz. Yıllarca uyutulmuş ve Tenenbaum tarafından uyandırılan ilk prototip Big Daddy. Yavaş yavaş avuçlarımız kaşınmaya başladı. Biraz yeniliklerden bahsetme zamanı geldi.

    Diğer Big Daddy'lerden farkımız ilk oluşumuzla alakalı. Başarılı bir Big Daddy değiliz aslında. İnsanlığımız pek fazla öldürülmemiş, tek amacı Little Sister'ları korumak olan bir robot değiliz. İlk oyundaki gibi Little Sister'ları öldürmek veya yaşatmak elimizde. Hazırda bir Big Daddy olduğumuz için ayrıca onlar işini yaparken koruyabiliyoruz da. Aynı anda iki plasmid kullanabiliyor ve plasmidleri ilk oyundan daha da fazla geliştirebilir olduğumuzdan fazla ADAM'dan zarar gelmez ne de olsa.

    ADAM'ı devasa şırıngasıyla kanına direkt enjekte edebilen Big Sister'ı yenmemiz içinse aynı anda iki plasmidden daha fazlası gerekecek doğrusu. Müthiş hızı ve korkunç güçlere sahip Big Sister oyun boyunca ezeli düşmanımız olacak. Ne zamandır oyun dünyasında karşımızda bu kadar güçlü bir düşman olmamıştı aslında. POP: Warrior Within'deki Dahaka karşısındaki çaresizliği büyük bir ihtimalle Big Sister'da da yaşayacağız.

    Bioshock 2'de çoklu oyuncu olacağını duymayan kaldıysa şaşıracağı an şu andır. Evet, oyunda çoklu oyuncu modu olacak. Peki sizce koskoca şehrin aslında başrol olduğu bir hikayede kuru kuruya çoklu oyuncu oynamak yakışır mı? 2K Marine de öyle düşünmüyor ki Digital Extreme'i işin başına oturtmuş ve bize Bioshock'a gerçekten yakışır bir çoklu oyuncu modu hazırla demiş. Rapture'nin düşüşü sırasında plasmidler için denek olduğumuz çoklu oyuncu modu bizleri hikayeye biraz daha bağlayacak. Çoklu oyuncu olarak 3 moda sahibiz. Her biri toplam 10 kişilik olacak. Bu sayı size düşük gelmesin, karşımızda 9 farklı rakip olacak ve istedikleri silah ve plasmid çeşitlemesini yapabilecekler. 10 kişiyle bile gayet doyurucu olacak. Modlardan birinde ortada bir Big Daddy kıyafeti olacak ve gerisi ise tahmin ettiğiniz gibi. Evet aynen öyle plasmid hariç tüm Big Daddy'e özel birbirinden korkunç yetenekleri kullanabilecek o kişi.

    _________________
    Image
    Back to top View user's profileSend private message
    occultsearcher
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jun 26, 2003
    Posts: 368
    Location: Ankara

    PostPosted: Mon Feb 15, 2010 9:57 pm Reply with quoteBack to top

    Ayn Rand okumadan, BioShock anlaşılmaz gibi bir teorim var...
    Alsam da oynasam ikinciyi de ya...

    _________________
    M - There is indeed such a conspiracy
    "When you see filth, call it filth"
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN MessengerICQ Number
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Mon Feb 15, 2010 10:00 pm Reply with quoteBack to top

    Alenthas başka bir siteden kopyala yapıştır aldıysan kaynak belirlemen daha doğru olur diye düşünüyorum ve hatta zaten direk böyle bir başka forum sitesinden alıntı yapmanı ben doğru bulmadım. Belki o kişi rahatsız olacaktır, bunu bilemeyiz...
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Alenthas
    Forum Yöneticisi





    Joined: Oct 04, 2007
    Posts: 2670
    Location: Innsmouth

    PostPosted: Tue Feb 16, 2010 1:32 pm Reply with quoteBack to top

    catboy wrote:
    Alenthas başka bir siteden kopyala yapıştır aldıysan kaynak belirlemen daha doğru olur diye düşünüyorum ve hatta zaten direk böyle bir başka forum sitesinden alıntı yapmanı ben doğru bulmadım. Belki o kişi rahatsız olacaktır, bunu bilemeyiz...


    Alıntı aldığım yerde kişi de alıntı alıyor. Ve kaynak vermiyor. O yüzden ben de yazı nereden geliyor bilmiyorum. Ama bu yazıda oyun hakkında düşündüklerim dile getirilmiş, oyun hakkında da bilmediğim şeyleri öğrendim. Yazmaya kalksam yazamazdım.

    _________________
    Image
    Back to top View user's profileSend private message
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.58 Saniye