Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

• Üyelere Özel

• Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

• Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

• Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Bugün: 44
    Dün: 79
    Toplam: 84469

Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1848
    Üye: 1
    Toplam: 1849

Şu An Bağlı:
    01 : OptomIqeg

FrpWorld.Com :: View topic - Lego Universe
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Lego Universe View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 11:59 pm Reply with quoteBack to top

Image
    Image

Lego son zamanlarda oyun sektörüne büyük bir ilgi göstermeye başladı. Duydunuz mu bilmiyorum, ama bir müddet süre önce MMO yapacaklarını bildirmişlerdi. Hakkında bir kaç cümle okumamla birlikte birden büyük bir aşk besledim bu projeye ve hemen kapalı betaya yazıldım. Ve beni de şaşırtan bir olay oldu, bu sefer gerçekten bir oyun betasına kabul edilmiştim! Mutluluktan havalara uçarken hemen kullanıcı açtım ve kapalı beta süresinin açılmasını bekledim. Betaya katılmama iki nedenden sevindim aslında, birincisi çoğu kişi oynayamıyorken ilk oynayanlardan biri olmak, ikincisi ise oynayıp eğlenceli olup olmadığına karar vermek, ona göre oyunu almak. Bir taşla iki kuş yani...

Yazıya başladığım an itibarı ile saat sabah 3:39. Saatlerdir (beta serverları saat 10'da açıldı, ben ise 12'de başlayabildim anca) Lego Universe oynamaktayım. Hani gerçekten, bu oyun satın almaya değer. Aylık ücretin olması belki biraz saçma gelebilir ama microtransaction olması daha mı iyidir? Başkası para verdi diye daha havalı şeyler alması çok sinir bozucu değil mi?

Neyse efendim, oyuna geçeyim. Gerçi bana gelen mailde "lütfen oyun hakkındaki bilgileri paylaşmayınız" diyordu ama, zaten bahsedeceklerimin çoğunu kendileri anlattılar. O yüzden içim rahat.

Tüm Lego varlıklarının yaşadığı başka bir boyuttayız. Buradaki bir uzay gemisinde başlıyor hikayemiz, fakat burada fazla kalamayız çünkü gemi ağır hasar aldı ve uzayda sürükleniyor. Hemen hayal gücümüzü, pılımızı pırtımızı toplayıp kendimize küçük bir roket yapıp bir adaya varıyoruz. şimdi, hikayeyi ben de tam toparlayamadım ama anladığım kadarıyla anlatmaya çalışayım. Burası Maelstorm denilen bir olay sonucunca bütün "kötü fikirler"in saldırısına uğruyor. Bu kötü fikirler oyun içerisinde maelstorm tarafından ele geçirilmiş kötü kalpli yaratıklar. Bizler ise, Lego vatandaşları olarak dört farklı taraftan birisini seçip o konuda yoğunlaşıyor, bu savaşa katkımızı böyle gösteriyoruz. Tabii ilk önce bu kötü fikirlerin elinde tuttuğu küçük bir adayı elegeçirip kendimizin yapıyor ve buraya istediğimiz gibi evimizi kuruyoruz. İşin güzel tarafı, bu kurduğumuz eve, şatoya veya her ne yaptıysanız, isteyen herkes gelebiliyor. Bunun hakkında popülerite bile yapmışlar. En çok ziyaret edilen evler, en çok puan almış evler vs. gibi.

Başka bir eğlenceli içerik ise oyunda yarışabiliyor olmamız. Evet evet, kendi yarış arabamızı yapıp yarışlara katılabiliyoruz. Hem de bir ipucu vereyim, bilgisayara karşı değil.

Gün geçtikçe yazmaya devam edeceğim. Çzellikle beta bittikten sonra uzuun uzun yazmayı planlıyorum. Sonuçta sadece 5 gün verdiler. Zamanımın çoğunu bu oyunu oynayarak geçirmeyi düşünüyorum Smile

şu da trailerı oluyor: http://www.youtube.com/watch?v=iTEQqmLW4HE

Last edited by Alenthas on Sat Jul 31, 2010 11:59 am; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private message
    Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 6:22 am Reply with quoteBack to top

Gerçekten kulağa çok hoş geliyor Smile Oyunun sistemlerinden biraz daha bahsetmeni sabırsızlıkla bekliyorum.Lego'nun MMO'su da hiç aklıma gelmemişti bakalım nasıl birşey yapmışlar Smile

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 11:50 am Reply with quoteBack to top

Memnuniyetle efenim.

şu ana kadar gördüğüm üç çeşit "build" şekli var. Bir tanesi kendi mekanında canavarları ya da etraftaki şeyleri parçalayarak kazandığımız lego parçalarını kullanarak farklı şeyler yaratmaktan geçiyor. Bunları üstüste koyabiliyor, birleştirip renklendirebiliyoruz. Hatta bir videoda adam değişik legolardan bildiğin kaktüs yaptı yani.

İkincisi ise araç inşaa etmek. Bunda ise belirli parçalar var, bu parçaları aracın üzerine yerleştirerek tamamlıyoruz fakat şimdilik oyun fazla ayar yapmamıza izin vermiyor. Mesela uzay gemisi yaparken 3 parça var, bu parçalar için istediğimiz materyali kullanabiliyoruz fakat bunları büyütüp, küçültemiyoruz ya da çeviremiyoruz. O kendiliğinden yerine oturuyor.

Ççüncüsü ise quick build ki oyunun büyük bir bölümünü bunu kullanarak geçiriyoruz. Belirli bölgelere konulmuş bu quick build noktaları bazı engelleri aşmamıza sebep oluyor. Mesela yıkılmış bir köprü gördüğümüzde shifte basılı tutuyoruz ve karakterimiz köprüyü tekrar kuruyor. Bir yere çıkmamız gerektiğinde hemen bir asansör kuruyoruz. Tabii bunu yapmak hayal gücümüzden alıyor. Çnceki yazımda "hayal gücümüzü, pılımızı pırtımızı alıp gidiyoruz" derken şaka yapmamıştım. Çünkü oyunda bir şeyler yapabilmek için hayal gücümüzün olması gerekiyor. Başlangıçta sadece 6 hayal gücümüz var, zamanla giydiğimiz kıyafetler, achievementlar sayesinde artabiliyor.

Image

Peki nedir bu hayal gücü, yenir mi? Evet aslında yediğimizi söyleyebilirim. Hem kendisini yiyoruz hem de ekmeğini yiyoruz. Çünkü hayal gücü sadece bir şeyleri yaratmaya değil, aynı zamanda özel güçlerimizi kullanmamız konusunda işe yarıyor. Aynı mana gibi. Hayal gücümüzü sağdan soldan çeşitli yollarla toplayabiliyoruz. En güzeli ise bence entruman aletleri. Oyunun ilerleyen zamanlarında iki tane müzik aleti elde ediyoruz, bir tanesi bildiğiniz müzik çalar (müzik aleti katagorisine sokabildim ancak...). Bunu yere koyduğunuz zaman karakterimiz break dance yapıp hayal gücü topluyor. Bir de bateri var, bu da aynı şekilde işliyor ama sanırım bateriyi kullandığınız zaman etrafınızdakilere de hayal gücü veriyorsunuz (ikisi de öyle olabilir tabii ki, ama sadece bateriyi kullanırken etrafta mavi halka çıkıyor, ondan yola çıkarak söyledim).

Çzel güçler var demiştim, şimdi bu özel güçler seçtiğimiz sınıfa göre gelmiyor, giydiğimiz kıyafete göre geliyor. Yani eğer ninja kıyafeti giyerseniz ona göre hareketleriniz oluyor. Buna anlam vermenin pek bir manası yok, ama illa ki anlamlı olsun diyorsanız bildiğiniz gibi Legoların kıyafetleri zaten yok. Yani aslında kıyafet değiştirme dediğimiz şey o parçanın değişmesi oluyor. Yeni bir pantolon giyerseniz aslında yeni bir çift bacak elde etmişsiniz demektir. Ve bu bacaklar bir ninjaya aitse o zaman çok daha hızlı koşabilirsiniz de... Bu tabii ki benim yorumum.

Image

Aslında sınıflar da var, yok demek yalan olur. Dört tane taraf seçeneğimiz oluyor oyunda. Her tarafın da iki tane alt sınıfı oluyor. Ben kaşif (venturer) seçtim. Bunun iki alt sınıfı da korsan ile daredevil. Daredevil da hani motorsikletine atlayıp değişik stuntlar yapan manyaklar vardır ya, o işte. Hatta kıyafetleri de ona uygun. Kasket, üzeri yıldızlı kıyafetler falan. Ben korsanı seçtim. Minimapimde önemli şeyleri görebiliyorum bu sayede.

Zamanla diğer sınıflardan da bahsedeceğim.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 12:20 pm Reply with quoteBack to top

Yazıyı okurken agzımın suyu aktı diyebilirim. Gerçekten çok hoş bir oyuna benziyor. Tam olarak çıkış tarihi belli mi?

Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 12:35 pm Reply with quoteBack to top

E3'te 26 ekim olarak açıklandı. Yalnız oyunu önceden sipariş edenler 12'sinde başlayabilecekler.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 01, 2010 7:16 am Reply with quoteBack to top

Küçüklüğünü legolarla geçirmiş biri olarak ben de hevesliyim.Ama sistemleri az buldum Smile Dahası dahasııı Smile

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Aug 06, 2010 8:04 am Reply with quoteBack to top

Darktimes wrote:
    Küçüklüğünü legolarla geçirmiş biri olarak ben de hevesliyim.Ama sistemleri az buldum Smile Dahası dahasııı Smile

Ne yalan söyleyeyim artık daha fazla bir şey kalmadı diyebilirim. Ben şahsen 2 günün ardından sıkıldım, çünkü oyun cidden zor. Yani şöyle ki: bir şeyi bulmak için saatlerce aynı yeri dolaşıp da bulamadığınız oluyor. Oyundaki bazı cisimleri o kadar iyi saklamışlar ki hayret doğrusu!

Ama ilk başta oyunda en çok hoşuma giden şeyi yazmayı istiyorum! Bir bölgede bildiğiniz konser sahnesi var, ve bu sahnede çeşitli ensturmanlar var. Bunlar elektro gitar, bass gitar, keyboard ve bateriden oluşuyor. Bunları quick build yaparak çalabiliyoruz, herkes aynı anda yaptığı zaman konser bile verilebilir! Tabii sürekli aynı şarkı çalıyor ve şarkının çalma süresi hayal gücünüzün yettiği kadar, yani tam ortasında çalmayı bırakabilir mini figürünüz. Sahnenin ön kısmında da ışıklandırma, ateşler, ses sistemi gibi şeyler kurulabiliyor. Yani belirli bir ekiple ve yüksek hayal gücüyle bir konser verilebilir! Ve gerçekten çok eğlenceli oluyor.

Yarışlar da kim önde başlarsa o kazanır mantığında biraz. Arkaya düşen kişinin kazanması çok küçük bir ihtimal. şöyle ki, yarış boyunca dağıtılan orblar ve bir kaç küre var. Orblar aracın turbo özelliğini arttırırken küre ise tamamen dolduruyor. En öndeyseniz bunların çoğunu toplayarak arkada kalanlara fark atabiliyorsunuz -ki benim rekorum 24 saniye. En arkadaysanız hele yandınız, böyle tın tın gitmekten başka yapacak hiç bir şey yok. Bunu oyun çıktıktan sonra düzeltirler tahminimce, ama kim bilir ne zaman?

Oyunda dolaşan hayvanları evcil hayvana dönüştürebiliyoruz. Bunu bir mini-game ile yapıyoruz, shifte tıkladığımızda hayvanın kafasında bir düşünce balonu çıkıyor ve orada legolardan bir yapı görüyoruz. Hayvanı etkileyebilmek için de bu yapının içerisinde kullanılan lego parçalarını seçiyoruz ve eğer doğru olanları seçtiysek hayvan bizim oluyor. Biraz zahmetli aslında ama alıştıktan sonra kolay geliyor. Oyunda tek evcilleştiremediğim hayvan kaplumbağa kaldı, o da sanırım buglıydı, yarım saat uğraşmama rağmen beceremedim, kimsede de görmedim doğrusu.

Sınıflara fazla bakmadım ama değişik şeyler var. Mesela Paradox'u kullanan kişiler büyücü ya da warmage tarzında, space marine gibi giyiynen elemanlara katılabiliyorlar. Ya da maelstorma karşı ön cephede olmak isteyenler samurai ya da asker oluyor. Bir de engineerlar var, onların alt sınıfına bakmadım ama bir tanesi savaşta yardım etmesi için robot summon edebiliyor.

Oynadığım kadarıyla oyun baya küçüktü. İki günde hemen hemen her şeyi yaptım sanırım. Ama oyun çıktığında daha büyük olacağına eminim, soru şu ki: ne kadar büyük?

Oyunda ayrıyetten bütün diğer lego kahramanları da bulunacak. Yani Harry Potterdan Star Wars'a bütün karakterleri bulabileceğiz. Bu oyun için büyük bir artı.

Oyunun kutusu 39.99$ olacağı açıklandı. Aylık ücreti ise 9.99$ olacak. Oyunu satıl alan herkese bir ay bedava oynama hakkı tanınacak, yani oyun 30$'a gelmiş olacak bir bakıma. Oyunu 49.99$'a alanlar ise altı ay oynayabileceklermiş (bu konuda tam emin değilim). Eğer oyunu önceden sipariş ederseniz oyun içerisinde yarattığınız (sanırım) mini figüre sahip olabilecekmişsiniz.

Oyun ucuz, ama alıp almama konusunda biraz çelişkiye düştüm. Oyunun çıkış tarihi, yani ekimde bir sürü oyun çıkacak zaten, bekleyip görelim. Gelişmelere göre, duyduğum bazı dedikodulara göre güncellemeye devam edeceğim, şimdilik bu kadar!

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Aug 06, 2010 3:27 pm Reply with quoteBack to top

2 günde sıkılınacak kadar küçük bir oyunsa hakikatten değmez.Ama dediğin gibi umarım resmi çıkış tarihinde oyun, daha ayrıntılı olur.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum