Author |
Message |
Justarius
Kullanıcı

|
Posted:
Sat Apr 17, 2004 6:12 pm |
  |
Kitiara lord sothun hanımı olacakı ama ravenloft okuyamadım daha pek. ama Jander Sunstar'ı biliyom. kendi gibi ismi de çok Karizma. şu ironiye bak bee "Jander Sunstar" ALLAAH ALLAAAH.. he yavrum hey..öhö ehem biraz coştum tamam  |
|
|
Back to top |
   |
 |
Firble
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Sun Apr 18, 2004 7:10 am |
  |
Jan der Güneş yıldızı
Fransız soylularına benzemiş Jean dö bilmemne gibi |
_________________ HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Orhan Veliden |
|
Back to top |
  |
 |
Cyan Bloodbane
Kullanıcı

|
Posted:
Sun Apr 18, 2004 1:02 pm |
  |
bende okuyamadım okumak isterim.. |
_________________ I cry.when angels deserved to die |
|
Back to top |
     |
 |
yeminer
Kullanıcı

|
Posted:
Mon Apr 19, 2004 12:36 pm |
  |
kesinlikle tavsiye ederim güzel kitaplar. |
_________________ her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediÄ?ini anlayamasın
güç amacın, karanlık aracın olsun. |
|
Back to top |
    |
 |
Firble
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Mon Apr 19, 2004 9:09 pm |
  |
Vaaaay be balrog abim de okumamış kitapları da beeee. Vallahi Cyan abim belki bir gün senin hakkında da kitap yazarlar Balrog Cyan abimin HHkiayesi deiye ne de çok satar di mi bi defa ben alırım mesela.. Lord Zothtan sonra ilaç gibi gelirsin bence insanlara....... |
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Orhan Veliden |
|
Back to top |
  |
 |
NIGHT
Kullanıcı

|
Posted:
Thu Apr 22, 2004 11:41 am |
  |
Bir şey sormak istiyorum ama konu hakkında fazla bilgim olmadığı için yanlış olabilir yazdıklarım.
Lord Shot'u Ejderha Mızrağı'nda okumuştum.
Sonra da Lord Straht'ı okudum, Ravenrolf'ta geçen mekanlarla Ejderha Mızrağındaki mekanlar aynı mı? Lord Shot'un kitapları bu yüzden mi Ravenrolf'tan çıkıyor?
Dediğim gibi yanlış olabilir bilgilerim. Doğrularını vermek size kalıyor  |
|
|
Back to top |
   |
 |
Azalin
Kullanıcı

|
Posted:
Thu Apr 22, 2004 12:47 pm |
  |
NIGHT wrote: |
Bir şey sormak istiyorum ama konu hakkında fazla bilgim olmadığı için yanlış olabilir yazdıklarım.
Lord Shot'u Ejderha Mızrağı'nda okumuştum.
Sonra da Lord Straht'ı okudum, Ravenrolf'ta geçen mekanlarla Ejderha Mızrağındaki mekanlar aynı mı? Lord Shot'un kitapları bu yüzden mi Ravenrolf'tan çıkıyor?
Dediğim gibi yanlış olabilir bilgilerim. Doğrularını vermek size kalıyor  |
kısaca açıklamaya çalışayım... hatam olursa birisi düzeltsin lütfen....
şimdi ravenloft çok acaip bi yarı düzlem....kendi dünyasında kötülük duvarlarını aşmış varlıkları kendi içine çeker... bunu yaparken de o varlığın yaşadığı dünyanın bir kısmının gölgesini kendi içinde oluştur..
bu gölge o parçanın birebir kopyasıdır..ancak çok daha bozulmuş ve evil olmuş halidir... ve zamanla çeşitli değişmelere sebep olur...
lord strahd oerth denen dünyadan (greyhawk dünyası) oraya düşen ilk lord dur.. ve rl ilk onunla oluşmıştur...
lord soth ise ejderha mızrağında gelmiş geçmiş en güçlü ve bozulmuş kötüleren biri si olduğu için rl nin karanlık güçleri onuda bir süreliğine içine çekmiştir.
bu yüzden kitaplar bir süre rl de çıkmıştır....
am alord soth en başta lord strahd ın bölgesine düşmüş ve hakimiyet savaşı vermişlerdir... |
_________________ Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boÅ?luktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiÄ?i çaresizliÄ?e tanık olun... |
|
Back to top |
  |
 |
Firble
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Thu Apr 22, 2004 6:45 pm |
  |
Anaa lord Stardt da mı bir ölüm şövalyesi mi ya da ölüm şövaliyesi ama şövaliye olsa leydi olurdu di mi bi de öle Stradt felan pek leydi adı gibi değil böle sert bi isim.. Zoth gibi |
Orhan Veliden |
|
Back to top |
  |
 |
Justarius
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Apr 23, 2004 6:19 am |
  |
strahd necromancer deil miydi. yoksa o başkası mıydı. bi dene necro vardı rl de ama |
|
|
Back to top |
   |
 |
Oren_Dautry
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Apr 23, 2004 7:34 am |
  |
strahd lvl 18 necro...
doğru sölüosun mrk etme ama strahd büyü hayatından önce bir insan ömrünü komutan olarak geçirmiştir...
çok genç yaşta komutanlık gibi bir görevle karşı karşıya kalmıştır..
çok iyi bir komutan ve savaşcı olan strahd aynı zamanda kadim büyü sanatlarıyla uğraşır...
zaten ravenloft strahd ın Tatyana olan aşkı yüzünden, onun kalbini çalmaya yarayacak bir büyü ararken oluşmuştur..
Strahd karanlık güçlerle yaptığı anlaşmanın ardından
düğün gecesi, Tatyana ile evlenecek olan kardeşi Sergei yi özel bir assasin bıçaği ile öldürür ve kalbiden akan kanı içerek karanlık güçlerle anlaştığı gibi sonsuz gençliğe kavuşur....
Soth geldiğinde Ravenloft kalesi 400 sene geçirmiş durumdadır...
Strahd ın ilk ziyaretcisi ise..
600 yaşında olan RL ye gelen tek Lawful good kişi olan eski GOld elf ve ranger olan Jander Sunstar dır...
kendisi lvl 14 ranger...ve 600 senelik vampir..
Jander ın RL ye gelmesi de Strahdınkine benzer...
Strahd Kardeşini öldürdüünde Tatyana bunu öğrenir ve Strahd ın kollarında bir an geçirmektense kendini Ravebloft kalesinin surlarından uçuruma bırakır ve bir sis tabakasını geçerek kayalıklarda paramparçöa olur...
O sırada bulunduğu düzlemden kopan bölge sislerle çevrelenir..
Aynı sisler İntahar eden Tatyanan nın bir yansımasını da Forgotten realms e çıkarır ama bu dünyada bir akıl hastası olan Tatyana bir tımarhanede yatmaktadır...
Evermeet den gelme altın elfi Jander Sunstar vampir olduktan sonra akıllıca bir planla efendisinden kurtulur ve kendi iradesini kazanır...
iyiliğin ışığını kendi içinde taşımayı başaran Jander, dayanabildiği sürece hayvan kanı ile beslenir.. İnsdan kanına olan açlığı inanılmaz dereceye geldiğinde ise Bu gereksinimini tımarhanede zaten hayatı bitmiş olan insanlardan gidermekte ama onları da öldürmemektedir...
Bir gün Jander tımarhanede Tatyana yı görür ve aşık olur...
Hergün tımarhaneye uğrar olur..
ama bir süre sonra Tatyana ölümcül bir hastalığa yakalanır ve Janderın bütün çabalarına rağmen ölür...
Buna dayanamayn Jander cinnet geçirerek bütün tımarhaneyi katleder ve hayatına son vermek için gün doğumuna doğru uçmaya başlar....
işte tam bu sırada çevresini saran sisler onu Ravenloft a götürür.....
ASIL HİKAYE DE BURDA BAşLIYOR...
( DAHA ANLATMAMI İSTEYEN OLURSA SÇYLESİN ) |
_________________ Bugün için yaÅ?a , yarın için hayatta kal.. |
|
Back to top |
   |
 |
Justarius
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Apr 23, 2004 8:10 am |
  |
çok güzel rl ya.
*hemen babasını gaza getirip netteki tüm RL kitaplarını aldırmaya zorlar*  |
|
|
Back to top |
   |
 |
fingolfin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

|
Posted:
Fri Apr 23, 2004 9:15 am |
  |
Oren_Dautry wrote: |
ASIL HİKAYE DE BURDA BAşLIYOR...
( DAHA ANLATMAMI İSTEYEN OLURSA SÇYLESİN ) |
Bence bu kadarı kafi . Bu arada Strahd'ın da vampir olduğunu unutmamak lazım  |
|
|
Back to top |
     |
 |
NIGHT
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Apr 23, 2004 11:14 am |
  |
Çok karışık
Böyle şeyler nerede yazar, nasıl öğrenirsiniz hiç anlamam.  |
|
|
Back to top |
   |
 |
Justarius
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Apr 23, 2004 1:41 pm |
  |
Bütün kitapları okuduktan sonra genel bi özet çıkarıyolar. (di mi? )
bi de birisi RL kitaplarını sırasıyla yazabilirmi. nerden başlıcaımızı falan. bi tane okumuştum da neydi onun adı ya. ark. vermişti. sislerin vampiri galiba. |
|
|
Back to top |
   |
 |
Cyan Bloodbane
Kullanıcı

|
Posted:
Sat Apr 24, 2004 7:01 am |
  |
Evet çogu kitap birbiriyle bağlantılı Bazen kafam karışıyor ama başka kitapı okuyunca öyle deil böyle oldugunu anlıyorum  |
_________________ I cry.when angels deserved to die |
|
Back to top |
     |
 |
|
|