Author |
Message |
Alenthas
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Fri Jul 02, 2010 6:21 pm |
  |
Ben fighter / barbarian olurum. Zırhımı giyerim, berserki unuturum, kodum mu da oturturum  |
  |
 |
Aegron Linwelin
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 02, 2010 7:32 pm |
  |
Arkadaşlar bide oyun saatleri hangi günler kaçta olacak? ona göre katılıp katılamama durumum var |
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
 |
|
Back to top |
     |
 |
dwaxer
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 02, 2010 8:14 pm |
  |
Aegron Linwelin wrote: |
Arkadaşlar bide oyun saatleri hangi günler kaçta olacak? ona göre katılıp katılamama durumum var |
Pazartesi ve perşembe 21:oo - 23:3o
.........
Half-orc mage/thief yok böyle bir şey
Hiç shape-shifter oynayan oldu mu; kurtadama dönüşüp tek başına bütün zindanı paramparça edebiliyorsun; süpermiş ya; üstelik heal büyülerini bile yapabiliyor kurt halindeyken.
. |
|
|
Back to top |
  |
 |
lightflarer
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 02, 2010 8:44 pm |
  |
dwaxer wrote: |
Artemis Entreri wrote: |
Menzilli silah kullanan bir savaşçı olmanı tavsiye ederim Aegron, Ranger veya Fighter'lardan birini seç bence. Dwaxer'da fighter/thief/mage olmasın direk thief olsun  |
Yok dediğim gibi eğer SoA oynayıp level 6-8 seviyesinde başlayacaksak 3 class karıştırmanın alemi yok. Aslında 3 sınıf karıştırmanın hiç hiç alemi yok da, o ToB karakteri toplamda 36 level filan geliyor o yüzden alacağı seviyeleri zaten baştan almış gibi oluyor yani (orda oyunda bir yanlışlık var; sanki oyuncunun hevesini kırmak istememişler)
Ancak thief tek başına da çok renksiz bir karakter BG'de, şavaşa giremez, zırh giyemez, vs. Evet tamam tuzak bulur, kilit açar o yüzden de çok gerekli (bir sürü kilit olduğu dikkate alınırsa) Ama dikkat ettim BG SoA oyununda "find trap" ve "open lock" 85'i geçtiğinde artık hemen bütün kilitler tuzaklar (arada ufak tefek kazalar olsa da) çözülebiliyor.
O yüzden, zaten cepcilik yapmam pek, bu ilk etapta Tuzak/Kilit=85 değerleri sağladıktan sonra, bir mage/thief kombinasyonu yapmakta sakınca olacağını sanmıyorum, hatta faydalı olur bence. Aslında mümkün olsa Cleric/thief, Druid/thief olmak istiyorum ama sanırım mümkünatı yok, hatta ranger/thief bile olmuyor. Kurallar 2.Ed olduğu için, yoksa 3,5 olsa istediğin kombinasyonu yapabilirsin ama BG'de multiplayer seçenekleri kısıtlı.
. |
cepçilik olayı çok önemli aslında, malları çal çal sonra başkasına sat. iyi para kaldırıyorsun o sayede de adventurer's mart'tan (waukeen's promonade'daki) iyi malları alabiliyoruz. |
|
|
Back to top |
  |
 |
Aegron Linwelin
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 02, 2010 8:46 pm |
  |
Pazartesi ve perşembe 21:oo - 23:3o |
Hobaaa... O zaman beni çıkarın arkadaşlar saatler konusunda msn rp lere bile ancak 12den sonra olursa katılabiliyorum.
Size iyi oyunlar şimdiden SS alın, yorum yapın buradan takip edebilelim sizi  |
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
 |
|
Back to top |
     |
 |
lightflarer
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 02, 2010 8:51 pm |
  |
Pazartesi ve perşembe 21:oo - 23:3o
.........
Half-orc mage/thief yok böyle bir şey
Hiç shape-shifter oynayan oldu mu; kurtadama dönüşüp tek başına bütün zindanı paramparça edebiliyorsun; süpermiş ya; üstelik heal büyülerini bile yapabiliyor kurt halindeyken.
. |
birde oyuna tam olarak nasıl gireceğimizi sevgili hostumuz kim olacaksa yazsın.
shapeshifter zırh giyemiyor, silahları çok etkili kullanamıyor (çok gerek yok ama baze shapeshifting özelliği tükenebiliyor) ve hayvan formundayken diyaloglara giremiyor. Druid olarak avenger ( 6-7 tane çok etkili -chain lightningde dahil- mage büyüsü yapabiliyor ve fire salamander ve wyern gibi yaratıklarada dönüşebiliyor) yada totemic druid (spirit animal çağırabiliyor, kendiside büyüleriyle savaşa dahil oluyor) daha iyi. Aslında rangerlarda da buna benzer bir prestige class vardı ama neydi adı tam unuttum animal master gibi birşeydi ama iyi salladım şu an. O da sürekli hayvan çağırıp sonra arkadan çatır çutur ok atarak işini görebiliyor mesela.
Birde son olarak şunu demek istiyorum. SoA'da bütün ejder savaşlarından kaçınabiliyoruz ama lütfen kaçınmayalım. Sadece cehennemdeki son ejderha ile savaşmayabiliriz o da sırf o iblis mutlu olmasın diye   |
|
|
Back to top |
  |
 |
Alenthas
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Fri Jul 02, 2010 11:20 pm |
  |
Zaten cehennemde herhangi bir şeyi yanlış yaptığın zaman karakterin direkt evil olmuyor muydu? Beyazı da öldürmeyelim yav yazıktır Gerçi durumdan kazancımız oluyor muydu? Hatırlayamadım tam şimdi, karışıktı biraz. Gerçek yumurtaları para karşılığında birilerine verebiliyorsak verebiliriz de  |
  |
 |
lightflarer
Kullanıcı

|
Posted:
Sat Jul 03, 2010 6:43 pm |
  |
Alenthas wrote: |
Zaten cehennemde herhangi bir şeyi yanlış yaptığın zaman karakterin direkt evil olmuyor muydu? Beyazı da öldürmeyelim yav yazıktır Gerçi durumdan kazancımız oluyor muydu? Hatırlayamadım tam şimdi, karışıktı biraz. Gerçek yumurtaları para karşılığında birilerine verebiliyorsak verebiliriz de  |
gümüş ejderha adalon'u öldürünce hiç drow şehri, illithid şehri, beholderlar ile savaşlar (özellikle elder orb çok fena) ve kua-toa şehri olaylarına hiç girmiyoruz ama zaten ejderhaları öldürmek çok zor, Adalın neredeyse Firkraag'dan bile daha güçlü, yani bir kere yenebildiğim daha o zaman da grubumda ki 6 kişiden 4'ü geri döndürülemeyecek şekilde feci bir biçimde yaşamlarını vermişti load yapıp normal devam etmiştim. Ukala bir yaratık ama doğası gereği iyi huylu olsada O gölge ejderhası fenaydı ya neredeyse hiç bir büyülü savunması olmayan savaşçıları patır patır katlediyordu büyüleriyle Draconis'te çok pis dalıyor ToB'da ki, adam hem monk hem ejderha sağlı sollu giriyor  |
|
|
Back to top |
  |
 |
dwaxer
Kullanıcı

|
Posted:
Sat Jul 03, 2010 8:47 pm |
  |
devrimk wrote: |
Artemis ---> Sorcerer
devrimk ---> Human - Fighter / Cleric
dwaxer ---> Thief/Mage ya da Thief/Cleric
Alenthas ---> Half-orc Barbarian/Fighter
lightflarer ---> Monk
Ben yan karakter olmak istiyorum bu arada. |
O zaman host kim oluyor arkadaşlar? Anladığım kadarıyla oyunu host eden kişi baş karakteri oynatacak.
Bir de tam aksiyon sırasında space'e basıp durdurma olayı gene olacak mı; herkes bunu yaparsa gerçi sıkıcı olur biraz ama özellikle iksirler, scroll çıkarmalar veya yedekten silah çıkarmalar filan gerekebiliyor sık sık.
. |
|
|
Back to top |
  |
 |
lightflarer
Kullanıcı

|
Posted:
Mon Jul 05, 2010 8:30 am |
  |
devrimk wrote: |
Artemis ---> Sorcerer
devrimk ---> Human - Fighter / Cleric
dwaxer ---> Thief/Mage ya da Thief/Cleric
Alenthas ---> Half-orc Barbarian/Fighter
lightflarer ---> Monk
Ben yan karakter olmak istiyorum bu arada. |
O zaman host kim oluyor arkadaşlar? Anladığım kadarıyla oyunu host eden kişi baş karakteri oynatacak.
Bir de tam aksiyon sırasında space'e basıp durdurma olayı gene olacak mı; herkes bunu yaparsa gerçi sıkıcı olur biraz ama özellikle iksirler, scroll çıkarmalar veya yedekten silah çıkarmalar filan gerekebiliyor sık sık.
. |
herkes tek karakter üzerinde tam kontrole sahip olacağı için space'e çok basmamıza gerek kalmayabilir ama çeşitli eşya taşıma konteyneylerinde oyunu durdurmak gerekebilir. Bu arada grupta savaşlarda iyi bir taktik belirlemek lazım mesela bir kişi direkt olarak büyücüleri durdururken, büyü kullananların hold gibi büyüler ile savaşçıların işini kolaylaştırması, rahiplerin ve druidlerin oyunu iyi takip ederek heal büyülerini iyi kullanması falan önemli. Bir de büyücü olanlar olup olmadık yerde fireball ya da skull trap falan kullanmasında acıtıyor çünkü  |
|
|
Back to top |
  |
 |
Efla
Site Admin

|
Posted:
Mon Jul 05, 2010 8:49 am |
  |
Bol bol resim çekin =)
Nasıl bir oyun olacak merak ettim. Oyunla ilgili günlük tutmayı da unutmayın önemli şeyleri not edin de oyunun günlüklerini yayınlayalım blogda falan... |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
   |
 |
devrimk
Kullanıcı

|
Posted:
Mon Jul 05, 2010 10:52 am |
  |
Bende en son patch olarak
ToB_Patch26498.exe diye bir dosya var, ToB'ın üzerine patch ekleyen oldu mu? |
|
|
Back to top |
  |
 |
Artemis Entreri
Kullanıcı

|
Posted:
Mon Jul 05, 2010 10:59 am |
  |
Bende de 26498.exe var devrim, ama yüklemedim henüz. Yüklemeden deneyelim kimsede olmasın başta. Host ben olurum bu arada. İsterseniz bu akşam bir deneme yaparız. MSN: [email protected]
9 gibi msn'de olmaya çalışırım.
(internetim 1gb bu arada benim, yavaşlık yaşayabiliriz.) |
_________________ Been there. Seen that. Got the scars. |
|
Back to top |
    |
 |
devrimk
Kullanıcı

|
Posted:
Mon Jul 05, 2010 11:32 am |
  |
Artemis Entreri wrote: |
Bende de 26498.exe var devrim, ama yüklemedim henüz. Yüklemeden deneyelim kimsede olmasın başta. Host ben olurum bu arada. İsterseniz bu akşam bir deneme yaparız. MSN: [email protected]
9 gibi msn'de olmaya çalışırım.
(internetim 1gb bu arada benim, yavaşlık yaşayabiliriz.) |
Tamamdır, eski oyunlarımdan Fighter/Cleric'imi buldum export ettim.
Ajantis (BG 1'de paladindi) Fighter 7 Cleric 8 |
|
|
Back to top |
  |
 |
dwaxer
Kullanıcı

|
Posted:
Mon Jul 05, 2010 3:09 pm |
  |
.
Tamam, ben de 21:00 gibi bir aksilik olmazsa katılırım. Karakterimin isminde muhakkak bir Dwaxer soyadı geçiyor, tanırsınız Bakalım nasıl olacak, umarım bağlanmayı başarabiliriz.
Ah Artemis, şu google-wave'i kullansan, hep de översin google'u halbuki. Bir BG-wave'i açardık grup halinde. Ben msn'i açarım ama kapalı gibi gözüktürürüm, çünkü açık olursa muhabbet5 etmek isteyen çok oluyor, başımı kaldıramam yani.
. |
|
|
Back to top |
  |
 |
|
|