ArkadaÅ?lar bide oyun saatleri hangi günler kaçta olacak? ona göre katılıp katılamama durumum var
Pazartesi ve perÃ…?embe 21:oo - 23:3o
.........
Half-orc mage/thief yok böyle bir Å?ey
Hiç shape-shifter oynayan oldu mu; kurtadama dönüÅ?üp tek baÅ?ına bütün zindanı paramparça edebiliyorsun; süpermiÅ? ya; üstelik heal büyülerini bile yapabiliyor kurt halindeyken.
Menzilli silah kullanan bir savaÅ?çı olmanı tavsiye ederim Aegron, Ranger veya Fighter'lardan birini seç bence. Dwaxer'da fighter/thief/mage olmasın direk thief olsun
Yok dediÄ?im gibi eÄ?er SoA oynayıp level 6-8 seviyesinde baÅ?layacaksak 3 class karıÅ?tırmanın alemi yok. Aslında 3 sınıf karıÅ?tırmanın hiç hiç alemi yok da, o ToB karakteri toplamda 36 level filan geliyor o yüzden alacaÄ?ı seviyeleri zaten baÅ?tan almıÅ? gibi oluyor yani (orda oyunda bir yanlıÅ?lık var; sanki oyuncunun hevesini kırmak istememiÅ?ler)
Ancak thief tek baÅ?ına da çok renksiz bir karakter BG'de, Å?avaÅ?a giremez, zırh giyemez, vs. Evet tamam tuzak bulur, kilit açar o yüzden de çok gerekli (bir sürü kilit olduÄ?u dikkate alınırsa) Ama dikkat ettim BG SoA oyununda "find trap" ve "open lock" 85'i geçtiÄ?inde artık hemen bütün kilitler tuzaklar (arada ufak tefek kazalar olsa da) çözülebiliyor.
O yüzden, zaten cepcilik yapmam pek, bu ilk etapta Tuzak/Kilit=85 deÄ?erleri saÄ?ladıktan sonra, bir mage/thief kombinasyonu yapmakta sakınca olacaÄ?ını sanmıyorum, hatta faydalı olur bence. Aslında mümkün olsa Cleric/thief, Druid/thief olmak istiyorum ama sanırım mümkünatı yok, hatta ranger/thief bile olmuyor. Kurallar 2.Ed olduÄ?u için, yoksa 3,5 olsa istediÄ?in kombinasyonu yapabilirsin ama BG'de multiplayer seçenekleri kısıtlı.
.
cepçilik olayı çok önemli aslında, malları çal çal sonra baÅ?kasına sat. iyi para kaldırıyorsun o sayede de adventurer's mart'tan (waukeen's promonade'daki) iyi malları alabiliyoruz.
ArkadaÅ?lar bide oyun saatleri hangi günler kaçta olacak? ona göre katılıp katılamama durumum var
Pazartesi ve perÃ…?embe 21:oo - 23:3o
.........
Half-orc mage/thief yok böyle bir Å?ey
Hiç shape-shifter oynayan oldu mu; kurtadama dönüÅ?üp tek baÅ?ına bütün zindanı paramparça edebiliyorsun; süpermiÅ? ya; üstelik heal büyülerini bile yapabiliyor kurt halindeyken.
.
birde oyuna tam olarak nasıl gireceÄ?imizi sevgili hostumuz kim olacaksa yazsın.
shapeshifter zırh giyemiyor, silahları çok etkili kullanamıyor (çok gerek yok ama baze shapeshifting özelliÄ?i tükenebiliyor) ve hayvan formundayken diyaloglara giremiyor. Druid olarak avenger ( 6-7 tane çok etkili -chain lightningde dahil- mage büyüsü yapabiliyor ve fire salamander ve wyern gibi yaratıklarada dönüÅ?ebiliyor) yada totemic druid (spirit animal çaÄ?ırabiliyor, kendiside büyüleriyle savaÅ?a dahil oluyor) daha iyi. Aslında rangerlarda da buna benzer bir prestige class vardı ama neydi adı tam unuttum animal master gibi birÅ?eydi ama iyi salladım Å?u an. O da sürekli hayvan çaÄ?ırıp sonra arkadan çatır çutur ok atarak iÅ?ini görebiliyor mesela.
Birde son olarak Å?unu demek istiyorum. SoA'da bütün ejder savaÅ?larından kaçınabiliyoruz ama lütfen kaçınmayalım. Sadece cehennemdeki son ejderha ile savaÅ?mayabiliriz o da sırf o iblis mutlu olmasın diye
Posted:
Sat Jul 03, 2010 9:20 am
Zaten cehennemde herhangi bir Å?eyi yanlıÅ? yaptıÄ?ın zaman karakterin direkt evil olmuyor muydu? Beyazı da öldürmeyelim yav yazıktır Gerçi durumdan kazancımız oluyor muydu? Hatırlayamadım tam Å?imdi, karıÅ?ıktı biraz. Gerçek yumurtaları para karÅ?ılıÄ?ında birilerine verebiliyorsak verebiliriz de
Zaten cehennemde herhangi bir Å?eyi yanlıÅ? yaptıÄ?ın zaman karakterin direkt evil olmuyor muydu? Beyazı da öldürmeyelim yav yazıktır Gerçi durumdan kazancımız oluyor muydu? Hatırlayamadım tam Å?imdi, karıÅ?ıktı biraz. Gerçek yumurtaları para karÅ?ılıÄ?ında birilerine verebiliyorsak verebiliriz de
gümüÅ? ejderha adalon'u öldürünce hiç drow Å?ehri, illithid Å?ehri, beholderlar ile savaÅ?lar (özellikle elder orb çok fena) ve kua-toa Å?ehri olaylarına hiç girmiyoruz ama zaten ejderhaları öldürmek çok zor, Adalın neredeyse Firkraag'dan bile daha güçlü, yani bir kere yenebildiÄ?im daha o zaman da grubumda ki 6 kiÅ?iden 4'ü geri döndürülemeyecek Å?ekilde feci bir biçimde yaÅ?amlarını vermiÅ?ti load yapıp normal devam etmiÅ?tim. Ukala bir yaratık ama doÄ?ası gereÄ?i iyi huylu olsada O gölge ejderhası fenaydı ya neredeyse hiç bir büyülü savunması olmayan savaÅ?çıları patır patır katlediyordu büyüleriyle Draconis'te çok pis dalıyor ToB'da ki, adam hem monk hem ejderha saÄ?lı sollu giriyor
Artemis ---> Sorcerer
devrimk ---> Human - Fighter / Cleric
dwaxer ---> Thief/Mage ya da Thief/Cleric
Alenthas ---> Half-orc Barbarian/Fighter
lightflarer ---> Monk
Ben yan karakter olmak istiyorum bu arada.
O zaman host kim oluyor arkadaÅ?lar? AnladıÄ?ım kadarıyla oyunu host eden kiÅ?i baÅ? karakteri oynatacak.
Bir de tam aksiyon sırasında space'e basıp durdurma olayı gene olacak mı; herkes bunu yaparsa gerçi sıkıcı olur biraz ama özellikle iksirler, scroll çıkarmalar veya yedekten silah çıkarmalar filan gerekebiliyor sık sık.
Artemis ---> Sorcerer
devrimk ---> Human - Fighter / Cleric
dwaxer ---> Thief/Mage ya da Thief/Cleric
Alenthas ---> Half-orc Barbarian/Fighter
lightflarer ---> Monk
Ben yan karakter olmak istiyorum bu arada.
O zaman host kim oluyor arkadaÅ?lar? AnladıÄ?ım kadarıyla oyunu host eden kiÅ?i baÅ? karakteri oynatacak.
Bir de tam aksiyon sırasında space'e basıp durdurma olayı gene olacak mı; herkes bunu yaparsa gerçi sıkıcı olur biraz ama özellikle iksirler, scroll çıkarmalar veya yedekten silah çıkarmalar filan gerekebiliyor sık sık.
.
herkes tek karakter üzerinde tam kontrole sahip olacaÄ?ı için space'e çok basmamıza gerek kalmayabilir ama çeÅ?itli eÅ?ya taÅ?ıma konteyneylerinde oyunu durdurmak gerekebilir. Bu arada grupta savaÅ?larda iyi bir taktik belirlemek lazım mesela bir kiÅ?i direkt olarak büyücüleri durdururken, büyü kullananların hold gibi büyüler ile savaÅ?çıların iÅ?ini kolaylaÅ?tırması, rahiplerin ve druidlerin oyunu iyi takip ederek heal büyülerini iyi kullanması falan önemli. Bir de büyücü olanlar olup olmadık yerde fireball ya da skull trap falan kullanmasında acıtıyor çünkü
Nasıl bir oyun olacak merak ettim. Oyunla ilgili günlük tutmayı da unutmayın önemli Å?eyleri not edin de oyunun günlüklerini yayınlayalım blogda falan...
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Posted:
Mon Jul 05, 2010 8:59 pm
Bende de 26498.exe var devrim, ama yüklemedim henüz. Yüklemeden deneyelim kimsede olmasın baÅ?ta. Host ben olurum bu arada. Ä°sterseniz bu akÅ?am bir deneme yaparız. MSN: a.alibati@gmail.com
9 gibi msn'de olmaya çalıÅ?ırım.
(internetim 1gb bu arada benim, yavaÅ?lık yaÅ?ayabiliriz.)
_________________ Been there. Seen that. Got the scars.
Bende de 26498.exe var devrim, ama yüklemedim henüz. Yüklemeden deneyelim kimsede olmasın baÅ?ta. Host ben olurum bu arada. Ä°sterseniz bu akÅ?am bir deneme yaparız. MSN: a.alibati@gmail.com
9 gibi msn'de olmaya çalıÅ?ırım.
(internetim 1gb bu arada benim, yavaÅ?lık yaÅ?ayabiliriz.)
Tamam, ben de 21:00 gibi bir aksilik olmazsa katılırım. Karakterimin isminde muhakkak bir Dwaxer soyadı geçiyor, tanırsınız Bakalım nasıl olacak, umarım baÄ?lanmayı baÅ?arabiliriz.
Ah Artemis, Å?u google-wave'i kullansan, hep de översin google'u halbuki. Bir BG-wave'i açardık grup halinde. Ben msn'i açarım ama kapalı gibi gözüktürürüm, çünkü açık olursa muhabbet5 etmek isteyen çok oluyor, baÅ?ımı kaldıramam yani.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum