Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Baldur's Gate
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Baldur's Gate View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Jul 03, 2010 4:21 am Reply with quoteBack to top

Ben fighter / barbarian olurum. Zırhımı giyerim, berserki unuturum, kodum mu da oturturum Razz

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 03, 2010 5:32 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar bide oyun saatleri hangi günler kaçta olacak? ona göre katılıp katılamama durumum var

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 03, 2010 6:14 am Reply with quoteBack to top

Aegron Linwelin wrote:
    ArkadaÅ?lar bide oyun saatleri hangi günler kaçta olacak? ona göre katılıp katılamama durumum var

Pazartesi ve perÃ…?embe 21:oo - 23:3o

.........

Half-orc mage/thief Mr. Green yok böyle bir Å?ey
    Hiç shape-shifter oynayan oldu mu; kurtadama dönüÅ?üp tek baÅ?ına bütün zindanı paramparça edebiliyorsun; süpermiÅ? ya; üstelik heal büyülerini bile yapabiliyor kurt halindeyken. Neutral

.
    Back to top View user's profileSend private message
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 03, 2010 6:44 am Reply with quoteBack to top

dwaxer wrote:
    Artemis Entreri wrote:
    Menzilli silah kullanan bir savaÅ?çı olmanı tavsiye ederim Aegron, Ranger veya Fighter'lardan birini seç bence. Dwaxer'da fighter/thief/mage olmasın direk thief olsun Very Happy

Yok dediÄ?im gibi eÄ?er SoA oynayıp level 6-8 seviyesinde baÅ?layacaksak 3 class karıÅ?tırmanın alemi yok. Aslında 3 sınıf karıÅ?tırmanın hiç hiç alemi yok da, o ToB karakteri toplamda 36 level filan geliyor Neutral o yüzden alacaÄ?ı seviyeleri zaten baÅ?tan almıÅ? gibi oluyor yani (orda oyunda bir yanlıÅ?lık var; sanki oyuncunun hevesini kırmak istememiÅ?ler)

Ancak thief tek baÅ?ına da çok renksiz bir karakter BG'de, Å?avaÅ?a giremez, zırh giyemez, vs. Evet tamam tuzak bulur, kilit açar o yüzden de çok gerekli (bir sürü kilit olduÄ?u dikkate alınırsa) Ama dikkat ettim BG SoA oyununda "find trap" ve "open lock" 85'i geçtiÄ?inde artık hemen bütün kilitler tuzaklar (arada ufak tefek kazalar olsa da) çözülebiliyor.
    O yüzden, zaten cepcilik yapmam pek, bu ilk etapta Tuzak/Kilit=85 deÄ?erleri saÄ?ladıktan sonra, bir mage/thief kombinasyonu yapmakta sakınca olacaÄ?ını sanmıyorum, hatta faydalı olur bence. Aslında mümkün olsa Cleric/thief, Druid/thief olmak istiyorum ama sanırım mümkünatı yok, hatta ranger/thief bile olmuyor. Kurallar 2.Ed olduÄ?u için, yoksa 3,5 olsa istediÄ?in kombinasyonu yapabilirsin ama BG'de multiplayer seçenekleri kısıtlı.

.

cepçilik olayı çok önemli aslında, malları çal çal sonra baÅ?kasına sat. iyi para kaldırıyorsun o sayede de adventurer's mart'tan (waukeen's promonade'daki) iyi malları alabiliyoruz.
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 03, 2010 6:46 am Reply with quoteBack to top

dwaxer wrote:
    Aegron Linwelin wrote:

Hobaaa... O zaman beni çıkarın arkadaÅ?lar saatler konusunda msn rp lere bile ancak 12den sonra olursa katılabiliyorum.

Size iyi oyunlar Å?imdiden SS alın, yorum yapın buradan takip edebilelim sizi Smile

lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 03, 2010 6:51 am Reply with quoteBack to top

dwaxer wrote:
    Aegron Linwelin wrote:

.........

Half-orc mage/thief Mr. Green yok böyle bir Å?ey
    Hiç shape-shifter oynayan oldu mu; kurtadama dönüÅ?üp tek baÅ?ına bütün zindanı paramparça edebiliyorsun; süpermiÅ? ya; üstelik heal büyülerini bile yapabiliyor kurt halindeyken. Neutral

.

birde oyuna tam olarak nasıl gireceÄ?imizi sevgili hostumuz kim olacaksa yazsın.

shapeshifter zırh giyemiyor, silahları çok etkili kullanamıyor (çok gerek yok ama baze shapeshifting özelliÄ?i tükenebiliyor) ve hayvan formundayken diyaloglara giremiyor. Druid olarak avenger ( 6-7 tane çok etkili -chain lightningde dahil- mage büyüsü yapabiliyor ve fire salamander ve wyern gibi yaratıklarada dönüÅ?ebiliyor) yada totemic druid (spirit animal çaÄ?ırabiliyor, kendiside büyüleriyle savaÅ?a dahil oluyor) daha iyi. Aslında rangerlarda da buna benzer bir prestige class vardı ama neydi adı tam unuttum animal master gibi birÅ?eydi ama iyi salladım Å?u an. O da sürekli hayvan çaÄ?ırıp sonra arkadan çatır çutur ok atarak iÅ?ini görebiliyor mesela.

Birde son olarak Å?unu demek istiyorum. SoA'da bütün ejder savaÅ?larından kaçınabiliyoruz ama lütfen kaçınmayalım. Sadece cehennemdeki son ejderha ile savaÅ?mayabiliriz o da sırf o iblis mutlu olmasın diye Very HappyVery Happy
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Jul 03, 2010 9:20 am Reply with quoteBack to top

Zaten cehennemde herhangi bir Å?eyi yanlıÅ? yaptıÄ?ın zaman karakterin direkt evil olmuyor muydu? Beyazı da öldürmeyelim yav yazıktır Smile Gerçi durumdan kazancımız oluyor muydu? Hatırlayamadım tam Å?imdi, karıÅ?ıktı biraz. Gerçek yumurtaları para karÅ?ılıÄ?ında birilerine verebiliyorsak verebiliriz de Very Happy

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jul 04, 2010 4:43 am Reply with quoteBack to top

Alenthas wrote:
    Zaten cehennemde herhangi bir Å?eyi yanlıÅ? yaptıÄ?ın zaman karakterin direkt evil olmuyor muydu? Beyazı da öldürmeyelim yav yazıktır Smile Gerçi durumdan kazancımız oluyor muydu? Hatırlayamadım tam Å?imdi, karıÅ?ıktı biraz. Gerçek yumurtaları para karÅ?ılıÄ?ında birilerine verebiliyorsak verebiliriz de Very Happy

gümüÅ? ejderha adalon'u öldürünce hiç drow Å?ehri, illithid Å?ehri, beholderlar ile savaÅ?lar (özellikle elder orb çok fena) ve kua-toa Å?ehri olaylarına hiç girmiyoruz ama zaten ejderhaları öldürmek çok zor, Adalın neredeyse Firkraag'dan bile daha güçlü, yani bir kere yenebildiÄ?im daha o zaman da grubumda ki 6 kiÅ?iden 4'ü geri döndürülemeyecek Å?ekilde feci bir biçimde yaÅ?amlarını vermiÅ?ti load yapıp normal devam etmiÅ?tim. Ukala bir yaratık ama doÄ?ası gereÄ?i iyi huylu olsada Very Happy O gölge ejderhası fenaydı ya neredeyse hiç bir büyülü savunması olmayan savaÅ?çıları patır patır katlediyordu büyüleriyle Very Happy Draconis'te çok pis dalıyor ToB'da ki, adam hem monk hem ejderha saÄ?lı sollu giriyor Very Happy
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jul 04, 2010 6:47 am Reply with quoteBack to top

devrimk wrote:

Artemis ---> Sorcerer
    devrimk ---> Human - Fighter / Cleric
    dwaxer ---> Thief/Mage ya da Thief/Cleric
    Alenthas ---> Half-orc Barbarian/Fighter
    lightflarer ---> Monk

Ben yan karakter olmak istiyorum bu arada.

O zaman host kim oluyor arkadaÅ?lar? AnladıÄ?ım kadarıyla oyunu host eden kiÅ?i baÅ? karakteri oynatacak.

Bir de tam aksiyon sırasında space'e basıp durdurma olayı gene olacak mı; herkes bunu yaparsa gerçi sıkıcı olur biraz ama özellikle iksirler, scroll çıkarmalar veya yedekten silah çıkarmalar filan gerekebiliyor sık sık.

.
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 05, 2010 6:30 pm Reply with quoteBack to top

dwaxer wrote:
    devrimk wrote:

Artemis ---> Sorcerer
    devrimk ---> Human - Fighter / Cleric
    dwaxer ---> Thief/Mage ya da Thief/Cleric
    Alenthas ---> Half-orc Barbarian/Fighter
    lightflarer ---> Monk

Ben yan karakter olmak istiyorum bu arada.

O zaman host kim oluyor arkadaÅ?lar? AnladıÄ?ım kadarıyla oyunu host eden kiÅ?i baÅ? karakteri oynatacak.

Bir de tam aksiyon sırasında space'e basıp durdurma olayı gene olacak mı; herkes bunu yaparsa gerçi sıkıcı olur biraz ama özellikle iksirler, scroll çıkarmalar veya yedekten silah çıkarmalar filan gerekebiliyor sık sık.

.

herkes tek karakter üzerinde tam kontrole sahip olacaÄ?ı için space'e çok basmamıza gerek kalmayabilir ama çeÅ?itli eÅ?ya taÅ?ıma konteyneylerinde oyunu durdurmak gerekebilir. Bu arada grupta savaÅ?larda iyi bir taktik belirlemek lazım mesela bir kiÅ?i direkt olarak büyücüleri durdururken, büyü kullananların hold gibi büyüler ile savaÅ?çıların iÅ?ini kolaylaÅ?tırması, rahiplerin ve druidlerin oyunu iyi takip ederek heal büyülerini iyi kullanması falan önemli. Bir de büyücü olanlar olup olmadık yerde fireball ya da skull trap falan kullanmasında acıtıyor çünkü Very Happy
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Mon Jul 05, 2010 6:49 pm Reply with quoteBack to top

Bol bol resim çekin =)

Nasıl bir oyun olacak merak ettim. Oyunla ilgili günlük tutmayı da unutmayın önemli Å?eyleri not edin de oyunun günlüklerini yayınlayalım blogda falan...

devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 05, 2010 8:52 pm Reply with quoteBack to top

Bende en son patch olarak
    ToB_Patch26498.exe diye bir dosya var, ToB'ın üzerine patch ekleyen oldu mu?
    Artemis Entreri
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 05, 2010 8:59 pm Reply with quoteBack to top

Bende de 26498.exe var devrim, ama yüklemedim henüz. Yüklemeden deneyelim kimsede olmasın baÅ?ta. Host ben olurum bu arada. Ä°sterseniz bu akÅ?am bir deneme yaparız. MSN: a.alibati@gmail.com
    9 gibi msn'de olmaya çalıÅ?ırım.
    (internetim 1gb bu arada benim, yavaÅ?lık yaÅ?ayabiliriz.)

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 05, 2010 9:32 pm Reply with quoteBack to top

Artemis Entreri wrote:
    Bende de 26498.exe var devrim, ama yüklemedim henüz. Yüklemeden deneyelim kimsede olmasın baÅ?ta. Host ben olurum bu arada. Ä°sterseniz bu akÅ?am bir deneme yaparız. MSN: a.alibati@gmail.com
    9 gibi msn'de olmaya çalıÅ?ırım.
    (internetim 1gb bu arada benim, yavaÅ?lık yaÅ?ayabiliriz.)

Tamamdır, eski oyunlarımdan Fighter/Cleric'imi buldum export ettim.
    Ajantis (BG 1'de paladindi) Fighter 7 Cleric 8
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 1:09 am Reply with quoteBack to top

.

Tamam, ben de 21:00 gibi bir aksilik olmazsa katılırım. Karakterimin isminde muhakkak bir Dwaxer soyadı geçiyor, tanırsınız Mr. Green Bakalım nasıl olacak, umarım baÄ?lanmayı baÅ?arabiliriz.

Ah Artemis, Å?u google-wave'i kullansan, hep de översin google'u halbuki. Bir BG-wave'i açardık grup halinde. Ben msn'i açarım ama kapalı gibi gözüktürürüm, çünkü açık olursa muhabbet5 etmek isteyen çok oluyor, baÅ?ımı kaldıramam yani. Smile

.
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum