Author |
Message |
dwaxer
Kullanıcı

|
Posted:
Mon Jul 05, 2010 3:13 pm |
  |
.
Bu arada oyunun orijinal yan karakterlerini gruba almayacağız değil mi; sadece gerçek oyuncular?
Ben thief/cleric half-orc giriyorum, hem hırsız hem doktor ve war-hammer + sling kullanıyor, deri ceketli.
. |
|
|
Back to top |
  |
 |
dwaxer
Kullanıcı

|
Posted:
Mon Jul 05, 2010 6:17 pm |
  |
.
Nooldu yahu BG-online? Bekledim de gelmedin oldu
Artemis ile ben allem kallem sağladık bağlantıyı oluyor; bir proramcık indirdik logMeIn Hamachi diye, IP filan bağlandık ama benim bağlantı hızım yavaş olduğundan host olarak iyi performans olmadı, ilk sahnede Imoen kafesin kapısını açamadan takıldı. Ama en azından multiplayer olarak nasıl başladığını görmüş oldum; evet diğer boş kafeslerde başlıyor diğer arkadaşlar. Çıkarken, "are you sure; Boo miss you!" gibisinden bir mesajla karşılaşmam da ayrı bir hoşluktu. Neyse kısa kestik, şimdi ilk randevuya teşrif etmeyen, bağlantısı hızlı arkadaşlardan host bekliyoruz, yarın, öbür gün vs.
. |
|
|
Back to top |
  |
 |
lightflarer
Kullanıcı

|
Posted:
Mon Jul 05, 2010 7:37 pm |
  |
dwaxer wrote: |
.
Nooldu yahu BG-online? Bekledim de gelmedin oldu
Artemis ile ben allem kallem sağladık bağlantıyı oluyor; bir proramcık indirdik logMeIn Hamachi diye, IP filan bağlandık ama benim bağlantı hızım yavaş olduğundan host olarak iyi performans olmadı, ilk sahnede Imoen kafesin kapısını açamadan takıldı. Ama en azından multiplayer olarak nasıl başladığını görmüş oldum; evet diğer boş kafeslerde başlıyor diğer arkadaşlar. Çıkarken, "are you sure; Boo miss you!" gibisinden bir mesajla karşılaşmam da ayrı bir hoşluktu. Neyse kısa kestik, şimdi ilk randevuya teşrif etmeyen, bağlantısı hızlı arkadaşlardan host bekliyoruz, yarın, öbür gün vs.
. |
ben denedim olmadı ? bir kaç kez denedim olmayınca da vazgeçip dışarı çıktım  |
|
|
Back to top |
  |
 |
Artemis Entreri
Kullanıcı

|
Posted:
Tue Jul 06, 2010 6:01 am |
  |
Neyi denedin sorması ayıp?
Oynamak isteyenler msn'e eklesin beni lütfen. ([email protected])
Akşam 9 gibi nasıl yapıldığını oradan anlatcam.
Çoğunluk sağladığımız akşamlar da oyunu oynarız.
Ayrıca bağlantı hızınızı da yazarsanız host u seçebiliriz aramızdan. Benim ki 1GB ve abimle paylaşıyorum o yüzden iyi bir host olamadım hiçbir oyunda. |
_________________ Been there. Seen that. Got the scars. |
|
Back to top |
    |
 |
dwaxer
Kullanıcı

|
Posted:
Tue Jul 06, 2010 8:42 am |
  |
Artemis Entreri wrote: |
Neyi denedin sorması ayıp?
Oynamak isteyenler msn'e eklesin beni lütfen. ([email protected])
Akşam 9 gibi nasıl yapıldığını oradan anlatcam.
Çoğunluk sağladığımız akşamlar da oyunu oynarız.
Ayrıca bağlantı hızınızı da yazarsanız host u seçebiliriz aramızdan. Benim ki 1GB ve abimle paylaşıyorum o yüzden iyi bir host olamadım hiçbir oyunda. |
Bir de senin versiyonun eksik diye oyun attı ya seni; onu da izah etseydin nasıl olduğunu? Patch mi yükledin di;?
İlk başlangıçta olmayan kişi daha sonra, ilerideki oyunlara girebilir mi acaba? Çünkü ilk sahnede kafeslerde başlıyoruz ya.
Benim bağlantı da paylaşmalı wireless ve cpu hızım da düşük olduğundan host olmam doğru olmayabilir. Ama Artemis düşünüyorum da, bu oyun 56K modemler ve benimkinden bile daha ilkel bilgisayarlar için tasarlanmış. Bence düşük hız diye bir problemimiz olmamalı aslında, belki 56K ile ADSL uyuşmazlığı, eski yeni çatışması vs. Belki de ben tam demo sırasında msn mesajı attım ya ondan takılma olmuştur. Zaten sadece bir defa denedik başarılı şekilde.
. |
|
|
Back to top |
  |
 |
Artemis Entreri
Kullanıcı

|
Posted:
Tue Jul 06, 2010 9:21 am |
  |
Abi bu oyun aslında local ağ arasında oynamak için tasarlanmış biz o tarz bir hile yapıyoruz. Hamaçi yükleyerek aramızda bir ağ varmış gibi gösteriyoruz ama hızımız bir ağ hızının yanına bile yaklaşamıyor bağlantımız yavaş olduğu için.
26498 patchini yükleyin, o herkeste olmalı. Sizde yoksa ben bir şekilde rapid'e filan atarım.
Ama problem hızdan mı emin değilim bende, oyunun tam başlaması gereken yerde takılma yaşadık sonuçta. (dialog açılacaktı tam orada ama kitlendi.) yani sorun bambaşka birşeyden kaynaklanıyor da olabilir. Bu akşam tekrar deneriz. şimdi işteyim ben de detay yazamıyorum. Akşam herkes gelmeye çalışsın.  |
|
Back to top |
    |
 |
CLiCKs
Kullanıcı

|
Posted:
Tue Jul 06, 2010 12:32 pm |
  |
Aman! Baldur's gate'im olsaydı şuan, hemen gelirdim Multiplayer oynamak gibisi yoktur onun.(öyle zannediyorum.)  |
_________________ Ben gelecek için hiç endiÅ?e duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein |
|
Back to top |
     |
 |
Artemis Entreri
Kullanıcı

|
Posted:
Tue Jul 06, 2010 7:31 pm |
  |
Eveet, bugün yine sadece kadir abiyle ben deneme yaptık ve sonunda bağlantıyı çözdük. Oyunu deneme amaçlı da oynadık. (başlangıç konuşmalarını 123423 defa dinledikten sonra)
Oyun hızlı ve zevkli, katılmak isteyenlere de kapımız her zaman açık ama beklemekten sıkıldık biraz. Biz yarın öbürsügün artık başlıyoruz tam olarak. Haberiniz olsun. |
|
Back to top |
    |
 |
dwaxer
Kullanıcı

|
Posted:
Tue Jul 06, 2010 8:08 pm |
  |
.
Evet güzeldi gerçekten de. Benim karakter Thief/Fighter'dı, Artemis'inki Fighter half-ork gibi bir şeydi, maşallah iki kişi önümüze geleni biçtik. Bu arada Artemis arkadaşımız önden önden koştururken "Boomm!!" oldu; "abi trap patladı!" der. Trap patlar tabii; burası çocuk bahçesi değil, dungeon burası; müsaade et de thief arkadaşımız önden önden ve sakince tuzak araya araya gitdsin değil mi?
Valla en kötü ihtimal (yine kimse gelmezse) böyle 2 kişilik bir grupla başlayacağız. (dragonlara karşı biraz zor olacak ama ) Zevkli olacağı belli ama biraz hak-slaş olacak tabii gibime geliyor; ama olsun.
. |
|
|
Back to top |
  |
 |
lightflarer
Kullanıcı

|
Posted:
Tue Jul 06, 2010 8:19 pm |
  |
olucak olucak ama bu akşamda şimdi geldim ancak eve açııkçası buraya bakınca aklıma geldi  |
|
|
Back to top |
  |
 |
dwaxer
Kullanıcı

|
Posted:
Thu Jul 08, 2010 4:41 pm |
  |
.
Evet, bunu söyleyeceğimi sanmazdım ama Kızıl Ejder, Gölge Ejder'den daha dişli çıktı.
. |
|
|
Back to top |
  |
 |
lightflarer
Kullanıcı

|
Posted:
Sat Jul 10, 2010 1:28 pm |
  |
dwaxer wrote: |
.
Evet, bunu söyleyeceğimi sanmazdım ama Kızıl Ejder, Gölge Ejder'den daha dişli çıktı.
. |
demogorgon'un canı bile Firkraag'ınkinden daha az çünkü canına göre seçiyor ve açıkçası şu zamana kadar sadece bodhi'yi daha güçlü gösteriyor "the most powerful enemy vanquished" bölümünde o da her zaman olmuyor nedense Firkraag diğer kırmızı ejderha olan Saladrex dahik bütün ejderhalardan daha güçlü oyunda ki. |
|
|
Back to top |
  |
 |
lightflarer
Kullanıcı

|
Posted:
Sun Jul 11, 2010 5:45 pm |
  |
ya birisi bu hamachi'yi nasıl kullanacağımızı anlatabilir mi ayrıca ? olmuyor çünkü bir türlü. |
|
|
Back to top |
  |
 |
Mark
Kullanıcı

|
Posted:
Mon Jul 12, 2010 6:49 am |
  |
Dwaxer, günlüklerinin çok ciddi bir takipçisiyim. Oyunu hiç oynamadım. Bana heves veriyor, oyunu aramaya başladım. Fakat piyasada yok. Sanırım siz baldur's gate II yi oynuyorsunuz. Expantion pact değil galiba...
Devamını bekliyorum. Umarım bir gün bende katılırım. |
_________________ Kendi doÄ?anı öÄ?ren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman baÅ?layabilir. Kendini reddetmek herÅ?eyi reddetmektir. |
|
Back to top |
  |
 |
dwaxer
Kullanıcı

|
Posted:
Mon Jul 12, 2010 7:44 am |
  |
Mark wrote: |
Dwaxer, günlüklerinin çok ciddi bir takipçisiyim. Oyunu hiç oynamadım. Bana heves veriyor, oyunu aramaya başladım. Fakat piyasada yok. Sanırım siz baldur's gate II yi oynuyorsunuz. Expantion pact değil galiba...
Devamını bekliyorum. Umarım bir gün bende katılırım. |
Mark teşekkür ederim günlükleri takip ettiğin için.
Bende Baldur's Gate II - SoA + ToB expansion yüklü. İlk kısım olan SoA (Shadow of Amn) oynuyorum, bitirince eklenti paketi olan ToB'a (Throne of Bhaal) başlayacağım umarım. Daha önce de belirttiğim gibi, SoA'dan yeni başlayan birisi de olsan ToB'u da peşin peşin yüklemelisin, çünkü oyunu iyileştiren patch dosyaları var, vs.
Oyun eski olduğundan piyasada bulman çok zor, bu kadar kaliteli bir klasik olmasa, sanırım torrent sitelerinde bile bulamazdın böyle eski bir oyunu. Mecburen internetten indirmen lazım.
. |
|
|
Back to top |
  |
 |
|
|