Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Heroes of Might and Magic V
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Heroes of Might and Magic V View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    burock
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 22, 2006 6:36 pm Reply with quoteBack to top

efsane serinin 5. oyunu ubisoft tarafından piyasaya sürüldü.

bir sıra tabanlı strateji oyunu için abartılı sistem gereksinimleri olan bu oyun, homm IV ten ziyade homm III çizgisine yakın. heroların savaÅ?a girememesi, herosuz orduların adventure screende gezememesi gibi özellikler geri gelmiÅ? ki bence olumludur; çünkü oyun artık resmen disciples'a benzemiÅ?ti.

tavsiye edilen ekran kartı geforce 6600 olan gerçek 3d bu oyunda, adv. screende haritayı döndürme, yakınlaÅ?ma uzaklaÅ?ma gibi göz zevkine yönelik özellikler eklenmiÅ?. aynı Å?ekilde, kasaba ekranları da görsellik açısından iyileÅ?tirilmiÅ?.

maalesef bunnar, oyun hakkında söyleyebileceÄ?im ender güzel Å?eyler. genel olarak oyun kötü. homm 2 zamanlarından beri bu oyunu oynayan biri olarak bu oyuna gönül baÄ?ım olması sebebiyle, her ne kadar iyi yönlerine konsantre olmaya çalıÅ?sam da olmuyor olamıyor. mesela Å?unnar hoÅ?uma gitmedi:

- single player campaign hikaye akıÅ?ı tutarsız.
    - heroların, savaÅ? alanındaki herhangi bir yaratıÄ?a (kalenin içinde olsa dahi) yaldır yaldır koÅ?up vurması olacak iÅ? deÄ?il.
    - berbat büyü açıklamalarına sahip. büyünün tanımında "increases attack skill" yazar mı allahaÅ?kına? kaç arttırır arkadaÅ?ım? 3 mü 5 mi? bizim de ona göre hesabımız var.
    - adventure screen'in döndürülebiliyo olması bana hiç iyi gelmedi. muhakkak bu özelliÄ?i çok beÄ?enen oyuncular da vardır; ama ben alıÅ?amadım.
    - üst seviye binaları yapabilmek için konulan town level gereksinimi bence mantıksız. serinin daha önceki oyunlarında olan mantık daha iyiydi. örneÄ?in jousting arena yapmak için barracks ve stables yeter, yetmeli. ama bu oyunda yetmiyor.
    - hemen hemen bütün ordu tiplerinin hızları aynı. halbuse eski oyunlarda hız çok önemli bir parametreydi. hem savaÅ?ta, hem de adventures screende heronun hızını belirlemesi açısından.

neticede single player campaign'i bir-iki kere bitirilip kenara koyulacak bir oyun gibi durmakta.

ankete gelince... sitede daha evvelden HoMM III vs. HoMM IV Å?eklinde bir anket vardı; ama bu ona göre daha genel ve daha güncel bir anket olacak. Unutmadan, benim oyun HoMM II'ye gidiyor. ondan aldıÄ?ım zevki diÄ?erlerinden alamadım.

not: hemen hemen aynı yazıyı ek$i sözlükte de yazdım, çalma çırpma deÄ?il, alınteridir Smile

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 22, 2006 6:56 pm Reply with quoteBack to top

Güzelim Heroes, içine ettiler Crying or Very sad Ben en çok üçüncü oyunu sevmiÅ?tim, aslında dördüncü oyunda fena deÄ?ildi, üç kadar beyenmedim hatta baÅ?larda hiç beyenmemiÅ?tim ama alıÅ?maya baÅ?layınca hoÅ?uma gitmiÅ?ti. Ama en iyisi üç tü bence, onun havası bambaÅ?kaydı, ırklar herolar üniteler vs...vs...

BaÅ?büyücü

PostPosted: Mon May 22, 2006 10:13 pm Reply with quoteBack to top

Heroes of Might and Magic III derim. İçimi eriten bir oyundu. 1-1,5 yıl aralıksız sadece onu oynadıÄ?ımı bilirim. Artık en sonunda bangır bangır çalan oyun müziklerini hergün hergün dinlemekten rahatsız olan annem, tepeme çökmüÅ?tü. Ancak o zaman oynamayı bırakabilmiÅ?tim.

Heroes of Might and Magic IV, zaten pek çok kiÅ?inin de hemfikir olduÄ?u gibi kötü bir oyundu. Daha açıklamanın gereÄ?i bile yok.

Heroes of Might and Magic V için ise kesin bir Å?ey söyleyemem. Bırakın kendisini, demosunu bile oynayamadım. (Bilgisayar kaldırmıyor da.. Sad ) Ama screenshotlarına bakarak iki yorumda bulunmuÅ?tum: Bu oyun ya süper olacak, ya da rezalet.

Power demands sacrifice.
    Back to top View user's profileSend private message
    Sylvos
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Mon May 22, 2006 10:52 pm Reply with quoteBack to top

TrGamer' dan screenshot larını demin inceledim. Ne yazık ki HoMM IV den geri kalır yanı yok.

Ben Heroes of Might and Magic 3' ü tercih ederim...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 22, 2006 11:09 pm Reply with quoteBack to top

genel görüÅ?e katılıyorum, 3'ün tadı pek diÄ?erlerinde yoktu, belki geliÅ?tirmeye çalıÅ?tırmaları olayı iyice bozdu...

görüÅ? ve saygılarımla...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 23, 2006 12:00 am Reply with quoteBack to top

Aslında merak ettiÄ?im bir Å?ey var bir çok insan 3. oyunu daha çok beyeniyor herkes bu oyunun hastası, neden hala grafikleri geliÅ?tirmekte ısrar ediyorlar. Alıp heroes 3 sadece grafiklerine neden yeni ırklar yeni üniteler vs... koyup yenilemiyorlar, sadece bizim ülkedemi bu böyle, yurt dıÅ?ında da çoÄ?unlukda deÄ?ilmi eski serileri daha çok beyenenler. Aslında bunun cevabını biliyorum sadece ticari amaçlar Sad .

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 23, 2006 12:04 am Reply with quoteBack to top

aslında adamlar HoMM III ün HoMM IV'ten daha baÅ?arılı olduÄ?unu anlamıÅ? bence; zira HoMM V, HoMM III'e daha yakın. Bunun haricinde, hirooz serisinde en fazla ekspenÅ?ını çıkan oyun yine HoMM III.

yani HoMM IV'ün bir baÅ?arısızlık olduunun farkındalar; ama eskiye ancak bu kadar dönebilmiÅ?ler. neticede bu oyun 3DO'nun elinden çıkma diil, bi de o faktör var.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 23, 2006 12:15 am Reply with quoteBack to top

bence de ellerinden geldiÄ?i kadar geriye dönmeye çalıÅ?mıÅ?lar ma ne kadar yapabilecekleri de ortada, eÄ?er 3ün grafikleri ile çıkartsalar da saçma olurdu. ben diablo2 içinde aynı Å?eyi düÅ?ünüyordum, aynı oyuna bi sürü expansion çıkartsınlar diyordum, ama buna firmalar asla yanaÅ?madı, yeni oyun sürmek piyasaya daha hoÅ?larına gidiyor heralde Evil or Very Mad

yorum ve saygılarımla...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 23, 2006 12:28 am Reply with quoteBack to top

Bence de en iyisi 3tü, uzun zaman bıraktırmamıÅ?tı kendisini.
    Grafik olayına gelince, son zamanlarda oyun piyasasındaki genel eÄ?ilim bu, grafikleri çosturup içeriÄ?i zayıf bırakmak (yeni oyunlarda), ya da grafikleri güzelleÅ?tirip oyunu kötüleÅ?tirmek (seri oyunların yenilerinde). Bu yüzden de seri oyunlarının çoÄ?unda -hepsinde olmasa da- eskiler özleniyor.
    Bir de yeni oyunlar expansion'a göre daha çok satar genel olarak o yüzden sayı artıyor, expansion sayısının artması yerine.

Corpore de Patrio Parvum Phoenica Renasci
    Back to top View user's profileSend private message
    Aredheliquas
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 23, 2006 3:12 am Reply with quoteBack to top

en güzeli 3tü. halada aynı kanıdayım. hele4 en berbatıydı. orc ları domuz flm yapmıÅ?lardı cok cok kötüydü.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 23, 2006 6:25 am Reply with quoteBack to top

Bence de 3 en iyisiydi 3DO 4 le guzel oyunların bir karısımını yapmaya calısmıstı. Hatta bariz bir sekilde age of wonders tan etkilenmisti. Bu kadar olur demistim hatta tepki gosterip küsmüstüm. Bence alıp bir oynayın ama ikincisini degil 1 inci olanı...
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue May 23, 2006 10:00 am Reply with quoteBack to top

Aklın yolu birdir demiÅ?ler. Bence de en güzeli 3.süydü. Benim ilk bilgisayar oyunlarımdan birisiydi sabahtan akÅ?ama kadar oynardım. AekadaÅ?larım gelince de beraber multipalyer oynardık ey gidim...

Heroes 2 de yer yerinden oynadı. Artık oyuncuların sabahlamak için bir nedeni vardı. Heroes 3 ise dudak uçuklatmıÅ?tı. O grafikler o zaman için göz kamaÅ?tırıcıydı. Ne de çok özelik vardı oyunda.

Heroes4ü sevene daha rastlamadım. 5i ise bu bilgisayarla deneyesim yok pek ama bakalım...

Kullanıcılar grafik istemiyor bunu anlayamadılar gitti. Tamam 3 boyutlu yapın ama resmen grafik kasmıÅ?lar gördüÄ?üm kadarıyla.

kilerik
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 23, 2006 4:53 pm Reply with quoteBack to top

Hadi gerçek zamanlıları anladık da tur bazlı stratejilerde grafik kasmak gerçekten aptalca.

Onun yerine 2 boyutlu çizimlere abansalar, bir heroya tıklayıp resmine baktıÄ?ımızda "oeÅ?Å? hatuna bak daÅ? gibin" diye aÄ?zımızın suyu aksa daha iyi kesinlikle.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 23, 2006 5:50 pm Reply with quoteBack to top

vallahi ben halen Heroes 3 oynuyorum WOG du sanirim adli. bu adli bir uzantisi var binbirturlu eklenti yapmislardi amcalar.

Heroes 5 e onerilen grafik karti ile millet oblivion oynuyor. min. 128mb istiyorlar iyi olsun diye 256mb. ama bende 2side yok. demosunu bile gittim bi kosu arkadasimda oynayiverdim. simdi Heroes 5 in ekran karti alirmiyim??? alirdim... eger kasimda askere gitmeyecek olsaydim kesinlikle alirdim. suan calismaktan zamanim olsa yine eskisi gibi heroes 3 e sabahlarimi verirdim. ancak haftasonlari medium map acip oynuyorum.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue May 23, 2006 8:41 pm Reply with quoteBack to top

ben 5i bayaa oynadım pek bi fark yok 3ten sadece grafikler çok daha iyi.oyunun ana menüsünde devilla priestin savaÅ?ı var oyunu açtıÄ?ım her zaman onu izliyorum çok güzel. bende 4 de güzeldi yeni deÄ?iÅ?ik özellikler vardı herolarla savaÅ? gibi.5 i oynarken insan heroalrın da oynamasını istiyo. birde oyun cidden zorlaÅ?mıÅ? adamlar hep haftanın son günü dalıyo yeniyo ertesi gün saldırdıÄ?ında kalenin en iyi adamlarını almıÅ? oluyo .eskisinde varmıydı hatırlamıyorum çünkü genelde kaleye gelemeden yeniyodum bunları

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum