Author |
Message |
Firble
Forum Yöneticisi

Joined: Mar 12, 2004
Posts: 6496
|
Posted:
Thu Oct 12, 2006 7:41 pm |
  |
-insanlar yapmak istedikleri site içi eklentileri hızla gündeme taşıyıp sonra hayata geçirebilsinler
-yöneticiler , tüm modlarıyla, adminleriyle vs. siteye yakışır olsun ,değillerse hemen görevden alınsınlar
-yönetim organlarının hepsi olaylara hızlı tepki versin
-öneri ve isteklerin sonuçu haftalar sonra yavan bir cevabla geri çevrilmesin ( özellikle bu kısım çok , önemli. özelden sorunca belki adminler soruları yanıtlıyor ama, konu sonuçta gündemden düşmüş oluyor ve siz yanlız başınıza masada olduğnuz için kazanıcak olan taraf belli oluyor)
-gerçekten insanlara doğrular söylensin
-yönetimi ve tüm üyelerini aktif ve çalışkan olmak zorunda tutacak olan bir denetim sistemi olsun ( şu an yeminer bile siteye çok fazla zaman ayırabileceğini idda edemiz)
Yukarıdaki bölüm Truliasın mesajından aldım. Sorunların bazılarına örneğin belli zamanlarda tüm yönetim sınavlarla boğuşurken bir yavaşlama olduğuna katılıyorum. Yalnız masa ve taraf bölümüne katılmıyorum. Çünkü yönetim bir taraf değildir. Biz grup kararları ile hareket etmiyoruz. İçimizde çoğu zaman tartışma oluyor. Bazen şiddetli de oluyor. Yani bir öneri getirildiğinde yönetim illa bir ya da öbür tarafta demek değil.
Ama bunun dışında yönetimle ilgili bahsedilen endişeleri gidermek için çözüm önerisi olan arkadaşlar var mı?
Bu konuda kıdemli Çye önerisi getirildi ama sanırım neredeyse kimsenin içine bu öneriye sıcak bakmadığı için sanırım bu öneri yerine başka fikirler düşünmek daha doğru gibi.
Fikirleri bekliyorum. : ) Bu gece artık aklıma fikir gelmediği için benim yazacak pek bir şeyim yok. |
_________________ HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Orhan Veliden |
|
Back to top |
  |
 |
Efla
Site Admin


Joined: Apr 10, 2004
Posts: 3916
Location: Ankara
|
Posted:
Thu Oct 12, 2006 8:48 pm |
  |
Dediğim gibi maddeler ortaya atıldıysa incelememiz gerek. Buyrun ben görüşlerimi sunayım:
Quote: |
-insanlar yapmak istedikleri site içi eklentileri hızla gündeme taşıyıp sonra hayata geçirebilsinler |
Tabii yapsınlar. Dilek kuyusu zaten gündeme getirme işlemi için vardır. Uygulamak için büyük bir izin gerekiyorsa sarayda oylanması gerek ufak şeyler içinse dahahızlı olmasını istiyorsanız bir adminle temasa geçebilirsiniz. Bu süreçler insanı bıktıracak kadar da uzun zaman almaz çoğu zaman sadece nadiren karar verilmesi zor ve kritik konular oluyor.
Quote: |
-yöneticiler , tüm modlarıyla, adminleriyle vs. siteye yakışır olsun ,değillerse hemen görevden alınsınlar |
Buna da katılıyorum. Zaten yakıştığı düşünülmeyen kişi öncelikle yönetime alınmıyor bir bozulma görüldüğünde de gerekli uyarılar verilecek gerekirse gereken yapılacaktır. Neticede kimseyi de kestirip atarak kovmak ahlaki olmaz herkesin kişisel sorunları olabileceğini kabul etmek gerekir.Burada kimse parayla da çalışmıyor olduğundan herkesten ancak gösterebildiği kadar ilgiyi bekleyebiliriz. Gönül işi bu unutmamalıyız. Gösterebildikleri ilgi sorumluluklarını karşıladığı sürece kişiler mevkilerinde durabilir.
Quote: |
-yönetim organlarının hepsi olaylara hızlı tepki versin |
Keşke diyelim. Bu biraz da Keşke dünyada hiç savaş olmasa tarzı bir istek. Karar veren kişi sayısının arttıkça hızın azalması doğal karşılanmalı. Hızlandırmak için atılabilecek somut adım saraydaki kişi sayısını azaltmak ya da sarayı kaldırmak olabilir ki buna şiddetle karşıyım. Çoğu sistemde ne yazıkki demokratiklikle hız ters orantılı bnece frpworldde uygun bir dengesi var. Bu noktada başka bir önlem belirtilen zaman içerisinde görüşünü bildirmeyen yönetim üyelerinin gerektiğinde uyarılması olabilir.
Quote: |
-öneri ve isteklerin sonuçu haftalar sonra yavan bir cevabla geri çevrilmesin ( özellikle bu kısım çok , önemli. özelden sorunca belki adminler soruları yanıtlıyor ama, konu sonuçta gündemden düşmüş oluyor ve siz yanlız başınıza masada olduğnuz için kazanıcak olan taraf belli oluyor) |
Süre konusu yukarıda dile getirildi. Yavan bir cevap olmamasına dikkat edilmesi mümkün olabilir. Sebepleri belki de biraz ihmal ediyoruzdur. Bu konuya şahsen daha çok dikka etmeye çalışırım. Ama tabi reddedilmesi konusunda birşey söyleyemem neticede mümkün olduğunca demokratik oylanıyor. Dediğin gibi yöneticilere sormak da çoğu zaman kafadaki soru işaretlerini giderecektir. Kimse "uğraşamam ben" demez zannetmiyorum.
Quote: |
-gerçekten insanlara doğrular söylensin |
Açıkcası bunu tam anlayamadım. Bunu yalan söylendiğine dair bir idda oalrak mı almalı acaba? Açıkcası ilk kez duyuyorum. Yalan söylendiğine dair birşey varsa ortada bir yanlış anlaşılmadır ve dğzelmesini temnni ederim.
Quote: |
-yönetimi ve tüm üyelerini aktif ve çalışkan olmak zorunda tutacak olan bir denetim sistemi olsun ( şu an yeminer bile siteye çok fazla zaman ayırabileceğini idda edemiz) |
Belki çok söyledim ama herkes gönüllü sitede. Yani ayıracağı vakti bizim belirlememiz özel hayatına müdahale olur sadece ayırabildiği vakit ve yetenekleri ölçüsünde sorumluluk verilmesi doğru olacaktır. İhtiyaçlar da önemlidir tabii.
Eğer ortada bahsi geçen ve genel olarak çok içlere sinmeyen yöntemler dışında yeni bir fikir gelirse değerlendirilebilir tabii ki.
Dediğim gibi kimsenin mesleği frpworld değil. Çğrenci olabiliriz çalışıyor olabiliriz. Frpworldde saatlerimizi harcasak da burası bir hobi ve eğlence sitesidir. Bu durumda insanları zorlamayla yaptırımla ya da tehditle çalıştıramayız. Sadece sorumluluğunu yerine getirmeyene gereken yapılabilir.
Herkesin aktifliğinin artmasının iyi olacağı da bunlarn yanında bir gerçek ama bunu bir denetim mekanizmasının kolay sağlayacağını düşünmüyorum. Bunun yerine teşvik etme ve ödüllendirilme kullanılmasından yanayım ben. Zaten sitede çalışanların aldığı tek ödül teşekkür ve saygıdır. O zaman iş yapanı takdir eder ve saygı gösterirsek insanları cesaretlendirmiş oluruz. Ama yaptıklarından ziyade yapmadıklarına odaklanırsak da bu sefer yıldırmış ve küstürmüş olabiliriz.
Çrneğin yeminere siteye çok fazla vakit ayıramıyor diye sitem etmektese yaptığı hangi iş için eline sağlık deyip teşekkür ediyoruz. Yeminer sitede tekniş işleri halleden tek adamdır. Teşvik etmeye çalışırsak daha çok severek yapacaktır ama siteye ayıramadığı zamanı ortaya çıkarmaya çalışırsak bu onu da yorabilir. Neticede yaptırım mı uygulamalıyız. DAha çok vakit ayırmazsan yollarımızı ayırmalıyız demek de çok saçma olmaz mı.
Unutmayalım ki bu insanlar birşeyler yapıyor.
Bir de size mevcut bir sıkıntıdan daha bahsedeyim. Sitemizde çalışmak için gönüllü frp konusunda Türkiyenin önde gelenlerinden yüzlerce insan bizle çalışmak için sıraya girmiş değil. Elimizdekikeri en iyi şekilde kullanmaya çalışarak biryerlere geliyoruz. Zten bir insan kaynağı sıkıntısı varsa cezalandırıcı yaklaşım pek işlemez. Birdaha vurgulamak isterim teşvik ve takdir.
Saygılarımla... |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
   |
 |
Firble
Forum Yöneticisi

Joined: Mar 12, 2004
Posts: 6496
|
Posted:
Fri Oct 13, 2006 11:03 am |
  |
Ben de sitenin önündeki en önemli meselenin insan kaynağı olduğunu düşünüyorum. İşler belirli insanların üzerine yığılıyor. Ve adminlik yaptığım için biliyorum sitenin görünmeyen birçok işi var.
Gününün 10 saatini site için ayıran ( ki bu bir işte çalıştığınız zaman mesaide geçen süredir) sitede çok gözükmüyorsun diye sitem ettiklerini görmüştüm.
Çrneğin akademi ile ilgilenecek, buranın sorumluluğunu alacak birisine ciddi ihtiyaç var. Ama bunu kimseye öneremiyoruz. Çünkü kimsenin kerhen üstleneceği bir görev değil bu. Gerçekten isteniliyorsa üstlenilecek bir görev.
Aslında Trulias ın bununla ilgilenebileceğini ummuştum ben.
İkinci mesele denetim mekanizması sanırım. Site yönetimini denetleyen yönetimden bağımsız bir denetim mekanizmasının olması gerektiğinden bahsediyoruz. Böyle bir mekanizma nasıl olabilir.
Bir kıdemli üye meclisi gibi bir mekandan çok acaba her yıl sohbet bölümünde böyle bir toplantı düzenlesek sitede neyin yanlış gittiğini neyin daha iyi gidebileceğini konuşsak acaba bu işe yarayabilir mi?
Toplantı her ay da olabilir ama o zaman biraz daha klasikleşeceğinden amacından sapabileceğinden çekiniyorum. Bu tarz toplantılar belli şehir buluşmalarında da yapılabilir ama o şehirlerde yani en iyi ihtimalle İstanbul Ankara Bursa İzmir Eskişehirde olmayanlara haksızlık olur gibi.
Benim aklıma ilk düşünüşle gelen denetim mekanizması bu. Bunun dışında yönetim bir iç denetim mekanizması kurabilir mi bilmiyorum. Bunu da düşünmek lazım.
Bahsetiğin diğer sorunlara gelince sanırım onları böyle bir denetim mekanizmasının çözeceğini düşünüyorsun. Ama bunun dışında özellikle bir adminden siteye ayırması istenebilecek günlük mantıklı süre en en fazla üç saat bir mod için bir saatken hızın nasıl artabileceği de ayrı bir konu... Ben yine belki insan kaynağının artması işe yarar diye düşünüyorum.
İnsanlar site için bir şeyler yapmak istediklerinde bunu hızla yapabilmeleri gerçekten güzel olur. Bunun için de isteyen insanlara sorumluluk verilmelidir. Buna katılıyorum. Bu konuda öncülük etmek istersen de beni çok sevindirirsin.
Yöneticilerin siteye yakışması yakışmıyorsa görevden alınması gerektiğine kesinlikle katılıyorum. Siteye yakışmadığını düşündüğüm bir modun kendini değiştirmesi gerektiğini ben de düşünüyorum. Bahsettiğim yıllık ya da aylık ya da belli sürelerle tekrarlanan toplantılarda şikayetler dile getirilebilir.
Ama önce sanırım bir siteye yakışan mod ve adminin tanımı yapılmalı. Site kurallarında bunun bir tanımı var. Bu tanımın değişmesi konusundaki fikirler varsa bekliyorum.
Benim fikirlerim bunlar. Çbür başlıkta fikirlerinin aşağılandığını yazmışsın. Ben farklı düşünüyorum. Gerçekten çok yararlı bulduğun bir fikrin kabul edilmesine içerleyebilir. Benim de reddedilen çok fikrim var. Ama yine de kalmak ve tartışmaya devam etmek daha doğru geliyor. Dediğim gibi site ile ilgili herkesi bu tartışmalara bekliyorum. |
_________________ HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Orhan Veliden |
|
Back to top |
  |
 |
trulias
Kullanıcı


Joined: Dec 21, 2005
Posts: 603
|
Posted:
Fri Oct 13, 2006 1:07 pm |
  |
web tabanlı oyun pojesi insan sorununu büyük oranda çözecektir.
ben yeminere yardım teklifinde en başından beri bulunuyorum.
şu anda hazır bir mıtıru editlemekle meşgul. sayet programkamadan anlıyan arkadaşlar buraya adlarını yazabilirler.
bende zaten yeminere karakter ve senaryo çalışmaları il haritaların oluştutrulması için yardım edebileceğimi bildirdim |
|
|
Back to top |
  |
 |
DefenderOfCorpsE
Kullanıcı


Joined: Aug 28, 2006
Posts: 74
|
Posted:
Fri Oct 13, 2006 2:47 pm |
  |
hımmm bak böYle bır calısma ıcın bende elımDeN geleN YaRdımı esırgemem  |
|
|
Back to top |
  |
 |
Firble
Forum Yöneticisi

Joined: Mar 12, 2004
Posts: 6496
|
Posted:
Sat Oct 14, 2006 7:26 am |
  |
Web tabanlı oyun için ayrı bir başlık açmadım Trulias... Bu konuda yapılması gerekenleri netleştirdiğiniz gibi bir izlenim edindim.
Eğer tartışıp bazı konuları daha açık hale getirebileceksek o konuda da bir başlık açabilirsin. |
_________________ HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Orhan Veliden |
|
Back to top |
  |
 |
yeminer
Kullanıcı


Joined: Oct 01, 2003
Posts: 4320
Location: istanbul
|
Posted:
Sat Oct 14, 2006 7:54 pm |
  |
O konuda çalışmaya başladık, bir proje gurubu kuruyorum. php programcıları özellikle davetlidir projemize. Ve tabiki grafikerler  |
_________________ her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediÄ?ini anlayamasın
güç amacın, karanlık aracın olsun. |
|
Back to top |
    |
 |
ElvenBard
Kullanıcı


Joined: Jun 30, 2004
Posts: 360
Location: Forgotten Realms
|
Posted:
Sat Oct 14, 2006 10:18 pm |
  |
Grafikerim ben ; ) |
_________________ <em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em> |
|
Back to top |
     |
 |
Sylvos
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

Joined: Nov 21, 2004
Posts: 1073
Location: Darkon
|
Posted:
Sun Oct 15, 2006 12:07 pm |
  |
Birinci sorun;
Programı C++ plus plus ile yazacağınızdan dolayı siteye konulamayabilir. Eğer php ile birşeyler yapacaksanız (ki php nin dili biraz daha zordur ve programcıların bulunması da) işten anlayan bir eleman bulmalısınız.
İkinci sorun;
Bu iş haftanın her günü yapılması gereken birşeydir, sürekli olarak aktif dm ler bulunmalı. |
_________________ -I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!! |
|
Back to top |
    |
 |
Firble
Forum Yöneticisi

Joined: Mar 12, 2004
Posts: 6496
|
Posted:
Sun Oct 15, 2006 4:04 pm |
  |
Ben bilgisayardan hiç anlamasam da ya sürekli aktif Dm gerektirmeyecek bir oyun bulunduğu şeklinde bir anlam çıkadım. Sürekli aktif Dmin bulunması her halde mümkün olması hayli zor bir şey. |
_________________ HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Orhan Veliden |
|
Back to top |
  |
 |
Efla
Site Admin


Joined: Apr 10, 2004
Posts: 3916
Location: Ankara
|
Posted:
Sun Oct 15, 2006 6:33 pm |
  |
C++ ile mi yazılacak? Aslında teknik olarak imkansız değil ama pek de mümkün değil bu şartlar altında. Tamamen php ile yazılır diye tahmin ediyorum. Php dilinin o kadar zor olduğuna da katılmıyorum. Tabi düzeyleri olabilir. YEminer görevleri ehr düzeye göre dağıtacaktır.
Php'ye vakit bulursam bakıcam. Çğrenince de birşeyler projeye yardım edebilirim. Elimdeki okul projesi bitsin bir hele... |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
   |
 |
Sylvos
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

Joined: Nov 21, 2004
Posts: 1073
Location: Darkon
|
Posted:
Mon Oct 16, 2006 12:36 pm |
  |
Eğer karakter yaratımı gibi bir aşama bu bölümde yer alacaksa C++ bunun için idealdır. Çünkü zaten sırf bu hsap kitap işleri için uygulanan birşeydir.
Php de bilene kolaydır (ben pek anlamam, vakit olmadı ona). Neyse sitenin iki tane bilgisayar mühendisi yöneticisi var, pek zor olmayacağını umuyorum  |
_________________ -I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!! |
|
Back to top |
    |
 |
Efla
Site Admin


Joined: Apr 10, 2004
Posts: 3916
Location: Ankara
|
Posted:
Tue Oct 17, 2006 2:02 pm |
  |
şimdi tartışmayı programlama dili tartışmasına çevirmek istemem ama bir web siteesindeki oyun için karakter yaratılacaksa webde yaratılmalıdır. c++ ile bunu sağlayamayız sanırım. Php nin neyi eksik ki. Hesap kitap işlerinin hepsini karşılayabilirsiniz. Hatta son versiyonlarıyla bilgiğim kadayırla nesneye yönelik programlama bile kullanılıyor.
C++ java gibi diller belki sitedeki oyun için yardımcı bir araç yazılması gerekirse kullanılabilir ki buna daha çoook var sanırım
Ciddi ciddi düşünülmeye başlanıyorsa yardımcı olabilecekler bu başlık altında dğil başka bir yerde akrarlaştırılıp bir proje grubu kurulabilir. |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
   |
 |
|
|