Posted:
Sun Mar 11, 2007 7:28 pm
oyunun baÅ?ında da alınması gerekenlerden ilki swift learner.onsuz kalınmaması Å?art.sebebi de direk exp. pointleri katlıyor.ayrıca bulduÄ?un kitaplarıda tam gaz okumak gerekir.ben oyunu ilk çıktıÄ?ında oynamıÅ?tım unuttum epey.ilk göz aÄ?rılarımdandır benim.oyunda knockdown oluyorsun ilacı var traitlerden.poison için zaten iÄ?neler var.bi de lockpick önemli.
ayrıca fallout tactics çıkmıÅ?tı onu bitirdim.commandos a benziyor ancak daha zevkli.karÅ?ında zamnla mutanylar ve robotlar çıkıyor.karakterler aynı kalmıÅ?.anca 6 kiÅ?ilik ekibin var.recruit edebilme Å?ansın yüksek.orada rebecca isimli hatunu alıp bir rifle verip uzaktan avlamak güzel oluyor.bi de araba araç varyasyonu epey geniÅ?Å? oyunun...3 cd idi 7 ytl idi.
Fallout 1 ve 2 bir çok kez oynanabilecek türden oyunlar. Görevlerin hepsini bir kerede tamamlamak imkansız, oyunun gidiÅ?atı farklı yollardan gidilerek deÄ?iÅ?tirilebiliyor.
İlginç bir kaç nokta:
"War, war never changes." hikayenin baÅ?ında duyduÄ?umuz anlatıcı sesi Ron Pearlman'a (eskiden tv'de oynamıÅ? Güzel ve Ã?irkin'deki Vincent, yeni Hellboy) ait.
Junktown'daki Å?erif Killian Darkwater'ı Richard Dean Anderson (Mc Gywer) seslendirmiÅ?.
Fallout 1:
Silahınızı bile çekmeden, konuÅ?ma kabiliyetiyle oyunu bitirmek mümkün.
Spoiler:
Nükleer bomba düÅ?en bölgeye korunmasız gidip, ölümcüle yakın doz radyasyon alırsanız statlarınız deÄ?iÅ?iyor (Str ve End yükseliyor, son Patch'le düzeltildi diye hatırlıyorum.)
Luck 10 koyarsanız bir uzay gemisiyle karÅ?ılaÅ?ıyorsunuz ve içinden oyunun en kuvvetli lazer silahı olan Alien Blaster çıkıyor.
Fallout 2:
Oyunun sonlarında bulmanız gereken Enclave Basement'a baÅ?tan giderseniz (haritada olduÄ?u yeri biliyorsanız) en iyi zırh olan Enclave Armor'u alabilirsiniz, oyunun gidiÅ?atı da zarar görmüyor üstelik.
Fallout Tactics:
Unarmed skillinizi yeterince yükseltirseniz vuruÅ?larınız enerji hasarına dönüÅ?üyor.
Small Energy Cell kullanan Cattle Prod (bir nevi cop) enerji hasarı veriyor, robotlara karÅ?ı etkili bir silah.
Fallout oyunlarıyla ilgili güzel bir site:
http://www.nma-fallout.com
.
Fallaut2; arkadaÅ?lar bir görevde 2 baÅ?lı ineklerin vahÅ?i köpeklerden korunması vardı. Köpeklerin hepsini temizledim, hatta yandaki mini bilgi ekranında görevi baÅ?ardınız diye bir mesaj geçti. Ancak bu sefer inekler düÅ?man gibi görünüyor ve bir türlü görev bitmiyor? Bu acaba oyundaki bir hata mıdır, bilen var mı?
.
Fallaut2; arkadaÅ?lar bir görevde 2 baÅ?lı ineklerin vahÅ?i köpeklerden korunması vardı. Köpeklerin hepsini temizledim, hatta yandaki mini bilgi ekranında görevi baÅ?ardınız diye bir mesaj geçti. Ancak bu sefer inekler düÅ?man gibi görünüyor ve bir türlü görev bitmiyor? Bu acaba oyundaki bir hata mıdır, bilen var mı?
O görevi hatırlıyoprum. Sanrım orada bir "bug" vardı. Fallout update almadan hatırladıÄ?ım kadruyla o inekler hep sana düöman oluyorlardı. Ben birde oraya yandaÅ?lar ile gitmiÅ?tim, yandaÅ?lar bana saldırıyorlar diye inekleri vurmaya baÅ?lamıÅ?lardı
Fallout2 update'i bulursan bu sorun ortadan kalkacaktır.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Posted:
Tue Jul 01, 2008 11:02 am
Fallout 2 için bi çeÅ?it unoffical patch buldum, belki haberiniz vardır çoktan ama söliyim dedim. Restoration project bilmemkaçnoktabilmemkaç diye. Haritaya yeni 3-5 ufak bölge ekleniyomuÅ? ve onun dıÅ?ında bisürü ufak tefek deÄ?iÅ?iklikler, yenilikler var. Belki öyle çok büyük deÄ?il ama oyunun orasını burasını artık tamamen ezberden oynayanlara ( Å?ekil 1-a) ufak sürprizler yapabiliyor, Å?imdi onları söleyip bozmiyim iÅ?i
Bende bu bahaneyle yeniden baÅ?ladım geçen gün, bakalım neler olcak artık eski "mükemmel" karakterimdende sıkıldım tamamen farklı bi tane yarattım, oyunun oynanıÅ?ı açısından deÄ?iÅ?im olcauk biraz galiba
Bu arada o iki kafalı-inekli ( yada o zamandakilerin deyiÅ?iyle brahmin) görevde bi sorun vardı evet :S sanırım ben genlde sinir olup önüme gelen ineÄ?i katlediyodum.
.
Ben bir update yapıp yeniden baÅ?ladım Å?imdi (güya 800 küsur bug düzeliyormuÅ?!)
Henüz öldürdüÄ?üm hiçbir Grecodan pelt çıkmadı bu benim Å?anssızlıÄ?ım mı acaba?
Å?u Suilk midir Siluk mudur bir arkadaÅ? var ya onu yanına alınca karÅ?ına çıkan düÅ?manlar otomatikman ikiye katlanıyor, ben ne anladım o iÅ?ten! Vazgeçtim almadım ama Den'deki bazı çeteleri tek baÅ?ına daÄ?ıtmak da problem olacak.
ArkadaÅ?lar biri bana söyleyebilir mi, bu oyunda ateÅ? yakmak için ne yapmak lazım? Bir sürü ıvır zıvıra rastladım ama henüz kibrit ya da zippo çakmak bulamadım. Soba dolu üstelik her taraf! Ben üstelik çıra odunu filan buldum bir imbik için ama altını yakamıyorum??
Gecko'dan pelt çıkartmak için deri yüzme perk'in olması lazım. Klamath'da bardaki bir kadın kocasını bulman için yardım istiyor, kabul edersen Toxic Caves diye bir yer haritanda görünmeye baÅ?lar. Buradan kurtardıÄ?ın adamla sohbet edersen bu perki öÄ?reniyorsun.
Gecko'dan pelt çıkartmak için deri yüzme perk'in olması lazım. Klamath'da bardaki bir kadın kocasını bulman için yardım istiyor, kabul edersen Toxic Caves diye bir yer haritanda görünmeye baÅ?lar. Buradan kurtardıÄ?ın adamla sohbet edersen bu perki öÄ?reniyorsun.
SaÄ?olasın Devrimk, ben de Toxic Cave'ye gitmiyorum toksik olduÄ?u için neme lazım zehirlenirim diye... En kısa zamanda bitireceÄ?im o görevi.
Kibritten ne haber, yok mu ateÅ? yakmanın bir yolu?
Toxic Cave'de korunmak için bot bulursan yanına al.
AteÅ? yakmak sadece bir yerde vardı yanlıÅ? hatırlamıyorsam Torr isimli yarım-akıllı bir çobana yardım edilen görevde.
Toxic Cave'de korunmak için bot bulursan yanına al.
AteÅ? yakmak sadece bir yerde vardı yanlıÅ? hatırlamıyorsam Torr isimli yarım-akıllı bir çobana yardım edilen görevde.
Tahmin etmiÅ?tim bulduÄ?um lastik botlar vardı hatta yanımda götürdüÄ?üm Sulik kiÅ?isine de verdim iÅ?e yaradı. Å?urdan anladım: önce bir müddet bir Å?ey olmuyor ama çok uzun süre geçerse botlar etkisini yitirip toxic maddelere basınca hasar almaya baÅ?lıyor.
Torr görevi çoktan bittiÄ?i için öÄ?renemeyeceÄ?im ben ateÅ? yakmamıÅ?tım o görevde.
Posted:
Thu Jul 10, 2008 1:35 am
AteÅ? yaktÄ?ın görev klamath'da sulik'in olduÄ?u bardaki bi adamdan alıyosun görevi, kasabanın güney kısmındaki bi ton gecko'yu geçtikten sonraki evin içindeki sobayı yakman karÅ?ılıÄ?ı ufak miktar bi para veriyor sıkıosa kendi geçsin. Toxic cave görevini yapıp gelde o geckoların postları satarsın bi güzel :evillaugh:
Sulik baba karakterdir. Ä°Leride biraz düÅ?üyor ama sulikmidir nedir deme kızarım. Adama sor bakalım hangi silahları kullanabiliyormuÅ?. Ä°leride bir silah çıkacak ki abartı silahlar çıkana kadar Sulik'e duacı olacaksın.
Quote:
Sulik, which weapons can you use?
Fist, spear, hammer, submachine gun!
Quote:
Sulik what does your bone spirit senses here!
My spirit bone senses... evil!
Buna benzer diyalogları vardı. Hatırlayamıyorum Å?u anda ama çok renkili bir karakter.
Sitedeki bir Rp oyunu ile ilgili ilgilenmeyen bakmasın.
Spoiler:
Bu karakter benim vahÅ?i batıdaki karakterime bir bakıma benziyor.
Alvarez, hangi silahları kullanabilirsin?
Yumruk, bıçak ve çifte! :D
Birde karakterlerin dediklerine dikkat et çok güzel diyaloglar çıkıyor arada. Zaten Fallout'un bu kadar ünlü olmasının bir sebebide bu gibi ayrıntılara çok yer vermeleri.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum