Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

• Üyelere Özel

• Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

• Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

• Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Bugün: 8
    Dün: 46
    Toplam: 84654

Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1935
    Üye: 0
    Toplam: 1935

FrpWorld.Com :: View topic - UNISYSTEM
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

UNISYSTEM View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    canturk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Oct 30, 2007 9:44 pm Reply with quoteBack to top

Arkadaşlar ben bu sistemi yaklaşık olarak 2.5 -3 senedir kullanıyorum ondan önce 5-6 sene d20 tecrübem var.d20 yi sevmeme rağmen bir müddet sonra sıkılmıştım buarada da buffy ve angel dizilerine başladım ve fanı oldum sistemlede öyle tanıştım.sistem eden studios tarafından üretilmiş olup kısaca d10 diyebiliriz.2 türü var sinematik ve klasik ben en çok sinematik kullanıyorum buyrun:
    karakter yaratımını puan dağıtımı şeklinde yapıyoruz 2 tür karakter var (genelde)
    normaller:çok güçlü olmayan insanlar (xander,willow)ve kahramanlar:tabi ki daha güçlüler(buffy ,angel)
    buradada str , dex , con,int,perception ve willpower ( attributes )var insan sınırı 6 ortalamasıda 2.
    18 farklı skill var dövüş ,silah kullanımı,büyü vb bunlardada masteryler 7-10 arası.
    ayrıca karakter türünüze göre iyi ve kötü yönler alıyorsunuz (kötü yönlere verdiğiniz puanlarınızla daha çok iyi yön veya skill alabiliyorsunuz.karakter yaratımından sonra
    oyun mekaniği:
    genellikle yapacağınız işlem için att(str,dex,int vb)+skill+d10>9 şeklinde tabi buna zorluğa göre + lar veriyorunuz.bazen 9 u aşmak yetmiyor başarı tablosuna bakmanız gerekiyor mesela sonucunuz 9-11 arası ise başarınız 1 ama sonucunuz 30-33 arası ise başarınız 10.dövüşlerde başarı puanınız damge ınıza ekleniyor
    örnek: buffy bir vampire tekme atıyor buffy nin dex(7)+dövüs(5)+d10(6)=18 başarı 5 .vampir saldırıyı savuşturmak için dex(5)+akrobasi(6)+d10(6)=17 avcı tekmeyi atıyor tekmenin damge str.2=12+başarı=17
    d20 de en gıcık olduğum şey can hesaplamasıydı büyücü d4 alırken barbar d12 alıyordu .bunda ise 2(str+con)+10 gibi herkes için eşit ve oldukça makul bir formül kullanıyorsunuz.daha fazla bilgi almak isterseniz yazarım ama iyi bir anlatıcı olduğumu söyleyemem buyrun size oyunun demo versiyonu
    http://www.grey-elf.com/buffy/quickstart.pdf
    Back to top View user's profileSend private message
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Nov 03, 2007 10:08 am Reply with quoteBack to top

Unisystem 'ı daha önce duymuştum ama hiç inceleme fırsatım olmamıştı daha önce, tanıtım için teşekkürler canturk.

Oldukça ilginç bir sistem, biraz karmaşık gözüktü gerçi gözüme, birde dmg olayını anlamadım oldukça yüksek geldi bana o hesaplamalar, o şekilde devasa boyutta dmg lar vurulabiliyor herhalde combatlarda.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Nov 03, 2007 2:00 pm Reply with quoteBack to top

normal bir insanın str 2 olduğuna göre aslında o kadarda fazla olmuyor tabi vampirler ,iblisler ve avcılar için durum farklı .onlarda öyle olmalılar sonuç olarak.asıl işin içine silahlar karışınca tam şenlik oluyor mesela kılıç 4.str damage vuruyor eğer saldırı başarılı olursa birde kesici silah olduğunda 2 ile çarpılıyor.ama oynarken o kadarda sorun olmuyor çünkü öncelikle modern zamanlarda geçdiği için grubun etrafta silahlı gezmelerine çok izin vermiyorum bir de drama point olayı var.ingilizce yi okumıyanlar için açıklayayım oyunda mükemmel hareketler yapabilmek (çoğunda hayatta kalmak ) için drama point var. normaller 20 kahramanlar 10 puanla başlıyor.dm onayladığı sürece aşağıdakileri yapabiliyorsunuz
    heroic feat:1 puana bir zara, damage ,veya büyü yapılışına +10 alıyorsunuz(mesela bir bölümde buffy nin annesi spike ı baltalıyabiliyordu)
    ı think ı m ok:1 puana aldıgınız tüm damage yarılanıyor(xander ve willow un 7 sezon boyunca dayanabilmesinin sebebi)
    Righteous Fury: 2 puana bir savaş boyunca tüm zarlara +5 alıyorsunuz ama cidden sinirlenmeniz gerek.mesela bizim grubtaki kurtadamın annesini bir kurtadam avcısı öldürmüştü sonunda tekrar onunla karşılaştığımızda kurtadama bunu kullanmasına izin verdim (diziden örnek willow taranın beyni alındığında glory le dövüşmüştü)
    Plot Twist:bir puana bir ipucu ortaya çıkar.oyun kitlendiğinde oldukça işe yarıyor
    tabi bunları çok kullanmıyorlar ama oyunu çok zevkli hale getiriyor.şimdilik bu kadar soru sorarsanız yanıtlamaya çalışırım
    Dilbao
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Sat Nov 03, 2007 8:23 pm Reply with quoteBack to top

Oynarız oynatırsan Smile

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Nov 03, 2007 9:11 pm Reply with quoteBack to top

neden olmasın tabi önce karakter hazırlamanız gerek.isterseniz şu siteden buffy rpg kitaplarını indirebilirsiniz http://www.cw.enlightning.de:6969/stats.html?info_hash=b308346e5e0b847ea3ffa806a583713832231781 yada karakter konseptinizi yazarsınız ona göre ayarlarız.bu arada hazır yazmaya başlamışken buffy deki büyü olayını anlatayım.buffy de herkes büyü yapmayı deneyebilir bunun için willpower + ocultism +d10 atıyorsunuz sonucu daha önce anlattığım başarı tablosunda büyünün seviyesi ile eşit olması gerekiyor.sonuç eğer 9 dan düşük olursa sadece boşa uğraşmış oluyorsunuz ama daha yüksek fakat yinede büyü seviyesinde olmazsa büyü hataları taplosundan zar atıp büyünün kötü sonuçlarıyla başbaşa kalıyorsunuz.buraya kadar kiler normal insanlar içindi cadılar ve büyücüler level başı 5 puanlık sorcery yeteneği alıyorlar doğal olarak bu levellar büyü zarlarına ekleniyor ancak tek özelliği bu değil buffy de büyü yapımı 10 dk ile saatler arası sürebiliyor ama eğer cadıysanız bu süreyi saniyelere düşürüyorsunuz sonuç olarak giles büyüde willowdan daha bilgili ama asla willow gibi bir büyü yapamaz(tabi ödünç güç almadıysa)ayrıca cadılar telekinesis özelliğide alıyorlar böylece büyü yapmadan bile savaşda etkili olabiliyorlar.neyse benden bu kadar

buyrun örnek bir büyü
    ateş çıkarma(jet of flames)
    power level:4 hızlı yapım:evet
    gerekenler:cadılar için sadece 'incendere' diğer büyücüler içinse birkaç dakikalılk meditasyon
    etki:yapan kişi elinden ateş püskürtür.ateş (başarı seviyesi .willpower) kadar zarar verir.(vampirler ve diğer yanıcı iblisler 2 katı zarar alır.)büyü ayrıca yanıcı maddeleride yakar
    seviye analizi:yapım süresi büyülü sözler(+1)hızlı yapım(+1) etkilenen 1 kişi(+1)etki süresi(anlık)(+0)etki gücü orta (+1)

Last edited by canturk on Sun Nov 04, 2007 12:46 pm; edited 1 time in total
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Nov 04, 2007 9:37 am Reply with quoteBack to top

canturk hangi şehirde yaşıyordum ve oynu açarsan nerelerde oynatabilirsin ? ilgilenen arkadaşlar merak edeceklerdir bu soruları.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Nov 04, 2007 10:07 am Reply with quoteBack to top

ben ankarada oturuyorum herhangi bir yer olabilir ama ben daha çok internet üzerinden diye düşünmüştüm.yazmaya başlamışken
    normaller(white hat)15 attribute 10 yetenek 10 kötü yan 15 skill 20 drama point
    kahramanlar(hero)20 attribute 20 yetenek 10 kötüyan 20 skill 10 darma
    tabi burdaki skiller karakterin buffy gibi lise veüniversite devresindeki hali için eğer daha yaşlıysanız skilllere +10 alıyorsunuz.attribute ve skilllerde 5 . seviyeye kadar lvl.1 daha sonrakilerdeyse 3 er puan .str 5 :5 puan str 6:8 puan
    attributes
    güç(str):gücünüz damage vb işlemlerde kullanılıyor
    dex(çeviklik,hız):hızınız saldırı ve çoğu işlemde kullanılıyor
    zeka(inteligence):zekanız
    can(constution):sağlık durumu
    algılama(perception):5 duyu organının kontrolü
    irade(willpower):korku zarlar ve büyü yapımı gibi irade gücü gerektiren zarlar
    skilller
    akrobasi:zıplama,kaçma,saldırıdan korunma vb hareketler
    sanat:karakterinizi özelliği sadece 1 sant dalı içindir müzik,resim vb
    bilgisayar:bilgisayar kullanımı genelde araştırma zarları için
    suç:hırsızlık,sessiz yürüme vb olabileceği gibi polis ve dedektiflerindekullandığo skill
    doktor:6ve üzeri doktorsunuz demekken altı ilkyardım bilginiz
    sürücülük:araba vb kullanımı
    silah:silah kullanımı
    gun fu :tabanca vb otamatik silah kullanımı
    etki:kişiler üzerinde oluşturduğunuz güç
    bilgi:tüm tarih vb sosyal bilgiler
    kung fu:tekme tokat vb
    dil:oyun başında verdiğiniz skill kadar dil biliyor olursunuz daha sonrada çevirmeler vb içiç kullanılır
    tamir:kkeşik,onarım vb işlerdeki beceriniz
    dikkat:dikkatiniz
    ocultizm:büyü,iblis vb konulardaki bilginiz.eğer cadı vb karakterseniz oyuna skill kadar büyü ilr başlarsınız
    bilim:fen bilimleri vb
    spor:spor yetileriniz
    wild card:bu tamamen size kalmış astrologsanız astroloji gibi burada olmayan skilli yazıyorsunuz
    daha sonra yetenek ve kötü yanları yazarım buarada kötü yanı almak zorunda değilsiniz ama alırsanız yetenek ve skillerinize ek puan alırsınız.
    canturk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Nov 04, 2007 3:05 pm Reply with quoteBack to top

yetenekler/kötü yanlar
    gelişmiş/körelmiş hisler( 2puan yetenek kötü yan):seçtiğiniz bir duyunun zarlarına +3 alırsınız
    bağımlılık:alkol sigara vb bağımlısınız - ler alıyorsunuz puanı 1-6 arası
    düşman:düşmanlarınız var güçlerine göre 1-6 puan arası .genellikle gruptakiler vampir ve iblisler için 3 puanlık alır
    yaşSad2 puan /lvl)her lvl yaşınıza +100 ekler .skilllerinize lvl.int kadar ek alırsınız.ancak lvl başı düşman yada sır kötüyanı almanız gerekir
    sanatçıSad2 puan)2 zihinsel attribute a +1 ve sanat skilline +1 alrsınız duyguları kontrol etmeniz gereken her zarda -1 alırsınız
    çekicilik/çirkinlik(1puan /lvl):insan sınrı - /+ 5 çekiciyseniz etki skili ile bilgi almak için kullanılır ama çirkinseniz sosyal zarlarınıza lvl başı - alırsınız
    soytarı(1 puan):sürekli espiri yapan ve umursamaz birisiniz
    kontak:bilgi alabileceğiniz ve size yardım eden tanıdıklarınız var.1-5 seviye
    bağımlılık(2-3 puan):çok önemsediğiniz ve bakmak zorunda kaldığınız bir yakınınız var
    açgözlüSad1-3 puan)4 türü var para,ün,sexs ve güç açgözlülük seviyesine göre seçtiğiniz türle karşılaştığınızda karşı koyma zarına lvl. - alırsınız.örnek :2 seviye sexs açgözlülüğünüz var 2 güzel kadaın sizinle ilgileniyor tam bu sırada arkadaşlarınızdan yardıma gelmeniz isteniyor gidip gitmemek için zar atmak zorunda kalıyorsunuz
    hızlı hareket(2 puan)initiative zarlarına +5 korku zarlarına +1 alırsınız
    iyi/kötü şans(1 puan /lvl):bölüm başına seviyeniz kadar + yı istediğiniz zar veya damage a eklersiniz
    zor öldürülme(1-5 puan):lvl.3 kadar canınıza + alırsınız ayrıca hayatta kalma zarlarına lvl kadar + alırsınız
    dürüstlük(1-3 puan)seviyenize göre düşmanınıza bile herzaman doğruyu söylersiniz
    ciddi:(1 puan)çok ciddisiniz
    initiative komando(4 puan):riley gibi bir komandosunuz 2 fiziksel attribute a +1 ,hızlı hareket,duruma hazırlık,3 puan zor öldürülme ve 3 puanlık görev alırsınız
    sporcu(3 puan):2 fiziksel attribute a +1,spor skilline +2 ve zeka gerktiren zarlara -1 alırsınız
    aşk(2-4 puan):kötü bitmiş veya kötü bitecek aşkınız var.
    azınlıkSad1 puan)din,ırk,cinsel tercih,cinsiyet seçimlerinden dolayı dışlanıyorsunuz
    içe kapanık(2 puan)tüm etki zarlarına -2 alırlar
    dayanıklılık(2 puan):yumruk vb kesici olmayan saldırılarda 4 puanlık zırhınız varmış gibi ek alırsınız
    inek(2 puan):2 zihinsel attribute a +1,bilgisayar,bilgi veya bilim skiline+2 ve tüm sosyal zarlara -1 alırsınız
    görev(1-3):yapmanız gereken bir göreviniz var görevin zorluğuna göre belirlenir.mesela avcılık 3 puan
    ocullt kütüphane(1,2,3,5 puanlık):iblis ve büyü araştırması için en az 1 puanlık almanız gerekir.
    fotografik hafıza(2 puan)herşeyi hatırlarsınız
    resistans(1puan/lvl)seçtiğiniz türden bir saldırıyla karşılaştığınızda korunma zarına lvl kadar + alırsınız
    maddi durum(-10dan+10)çok fakir yada multimilyardersiniz
    sırSad1-3)sırrın önemine göre lvl belirlenir
    duruma hazırlık(2 puan):algı zarlarına +2 alırsınız
    avcı(16 puan):güç,hız,can a +3,iradeye+2,hızlı hareket,çelik sinirler,5 lvl zor öldürülme,,5 puanlık düşman,3 puanlık görev alırsınız.ayrıca silah ve kung fu ya+1 alıp canınız her saatte con kadar hızlı iyleşir
    sorcery(5 puan /lvl):büyü kısmında anlatmıştım
    çelik sinirler(3 puan):korku zarlarına +4 alırsınız
    yeteneksiz(2 puan):artistik yaptığınız herşeye -3 alırsınız
    genç(2 puan):yasal haklarınız kısıtlı
    vampir(15 puan):güce+3,hız ve cana+2,2 seviye zor öldürülme ,dumaya 2,koklama ve görmeye +4 alırsınız.
    gözetmen(5 puan)1 fiziksel attribute a +1,silah a +1 ve iblis araştırmalarına +2 alırsınız
    kurt adam(3 puan kötüyan,6-12 puan)ayda 3 gün kurtadama dönüşürsünüz
    güce +4,hız ve cana +2 ve dayanıklılık alırsınız gümüşden 2 katı zarar alırsınız.3 puanda kontrolsüz,6 da sadece dönüşümlerde kontrollü ,12 de dönüşümlerdede kontrollü olursunuz.
    Dilbao
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Sun Nov 04, 2007 3:42 pm Reply with quoteBack to top

O kitaplar var bende, çok zaman önce indirmiştim. Güzel kitaplardı valla.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Nov 04, 2007 5:25 pm Reply with quoteBack to top

başarı tablosu

zar sonucu / başarı
    9-10/1:idare eder
    11-12/2:yeterli
    13-14/3:iyi
    15-16/4:çok iyi
    17-20/5:mükemmel
    21-23/6:olağanüstü
    24-26/7:akılkarıştırıcı
    27-29/8:süper
    30-32/9:süperkahraman
    33-35/10:tanrısal
    canturk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Nov 05, 2007 7:41 pm Reply with quoteBack to top

karakter hazırlama aşamaları
    1.katakter konseptini seçin
    2.karakter türünü seçin
    3.attribute ,skill ve yetenek.kötü yanları verin
    karakteriniz hazır
    buyrun benim oyundaki karakterim
    1.ben biraz içine kapanık ama güçlenmek isteyen bir warlock u (erker cadı) oynuyorum
    2.normal karakteri seçiyorum çünkü karakterimin güçsüz olması gerek
    3
    att(10 puan).
    str:2
    dex:2
    con:2
    int:3
    per:2
    will:4

skill(15 puan +2 kötüyandan)
    akrobasi:1
    dövüş:1
    kungfu:2
    ocullt:4
    bilgisayar:2
    bilgi:3
    dil:2(ingilizce,latince)

yetenekler(10 puan+7 kötü yan)
    cadılık3(15 puan)
    zor öldürülme1(+3 canpuanı )
    ocullt kütüphane(12 büyü,-3 iblis araştırma zarlarına)(1)

kötü yanlar
    düşman 3(vampir ve iblisler)
    açgözlülük 2(güç)
    içine kapanık(2)
    genç(2)
    canturk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Nov 28, 2007 10:32 am Reply with quoteBack to top

vizelerim nedeniyle bayadır yazamıyordum.şimdi size hareketleri anlatayım.bu sistemde herkes istediği kadar haraket yapabilir ama karakter kağıdına sadece her zaman kullandığınız hareketler yazılır .mesela ben bir büyücü olarak uçan tekme hareketini karakter kağıdıma yazmam çünkü çok az kullanırım.neyse şimdi oyunda her karakter 1 turta 1 savunma 1 saldırı olmak üzere 2 haraket yapabilir.(dex yüksekse ek hak alırsınız).mesela birine tekme atmak istiorsunuz o zaman dex+kung fu zarı atıyorsunuz bu zar karşınızdakinin savunmasında yüksek olmalı.savunma içinde dex+akrobasi atıyorsunuzhangi taraf yüksekse o kazanıyor .tabi bunu savunma hakkınız kalmışsa yapabilirsiniz .diyelim ki 2 kişi size saldırıyor siz birine saldırdınız daha sonrada karşıdan gelen saldırıdan savunma yaparak kurtuldunuz ve o turluk hakkınız bitti ama 2. adam size saldırdı sizin savunma hakkınız olmadığı için karşı taraf 9 veya yüksek atarsa siz saldırılmış oluyorsunuz.daha öncede söylediğim gibi oyunda bir hareket in yapılabilmesi için zar toplamının 9 veya üstü olması gerekiyor .
    neyse şimdi gönderdiğim karakterimin hareketleri

yumruk (dex+kung fu) 4 4 (damage str.2)
    korunma (dex+akrobasi) 3
    kazık (dex+silah)2 4
    kalbe kazık ( kazık -3) -1 20(vampirler için 5 katı normal kazık)
    büyü (will+ocullt+cadılık )11
    telekinesis (will+cadılık) 7

can hesaplaması 3(str+con)+10 +varsa zor öldürülme puanları
    can:25
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum