Bazı öneriler:
Statlarda bazı sorunlar gözüme çarptı, şu an 5 karakterin int'i 8. Commander ile politikacınınkini düşürmeyi öneriyorum. Ghoul'un belki 9 olabilir değişiklik olması açısından.
Agility'ler genelde çok kötü Commander, Sniper ve Brick'in agilityleri yükseltmek iyi olur.
Mühendiste tuzak yapma bozma (mekanikler ilgili olduğu için) olacak mı? Olacaksa biraz perception iyi gider ona, ya da bir ranger, road varrior yapabiliriz o olaylar için.
Stat önerileri:
Commander Roach
Düşürülenler:
int:5 (Bu taktik yönü kuvvetli de olsa asker int 8 fazla gözüktü gözüme.)
Yükseltilenler:
Agil:6
Sniper:
Düşürülenler:
Str:4
Per: 7
cha:2
Yükseltilenler:
Agil: 8 (hiç yüksek agilli karakter yok sneak özelliği olan adamda iyi olur)
Luck: 6 (Critical veren bir perk vardı luck 6 ile onu yâd etmiş oluruz.)
Brick:
Düşürülenler:
Luck: 2 (mutanta dönüşmüş daha ne olsun?)
Yükseltilenler:
Str: 10
Agil: 6
Posted:
Wed Oct 13, 2010 8:22 pm
Tamamdır bu stat değişikliklerin hepsini halledeyim.
Tuzaklar için ranger güzel olabilir. Bir de scout gibi bir karakter düşünmüştüm ama belki scout özelliklerini ranger'a ekleyebiliriz.
Yeni karakter:
Makinist Trevor, tekerlekli araçlardan çok iyi anlıyor, haliyle bunları kullanarak görev sürelerini kısaltabiliyor.
Görev sırasında hazır robot kitlerini kurarak savaşlarda yardımcı oluyor.
2 yetenek daha bulunacak. Bunlardan bir tanesi göreve gönderilmediği zamanlarda barınağı geliştirme adına birşey olabilir. Diğeri de yine araçlarla ilgili olabilir, taşınabilir malzeme kapasitesini arttırabilir mesela, ne dersiniz?
Ranger Tanis Yarımutant ,
Scout abilitysi var, gelecek tehlikelerden grup haberdar oluyor.
Disarm traps var, tuzakları buluyor imha ediyor.
Yemek kıtlığı olduğunda avlanıyor, grubu ayakta tutuyor.
Silah olarak da tüfek verebiliriz.
_________________ Been there. Seen that. Got the scars.
Posted:
Thu Oct 14, 2010 6:35 am
Çok güzel gözüküyor vallahi Devrim abi ellerine sağlık.
Dediğini bende farkettim, portre biraz ayrı durmuş sanki geri kalan kısımdan, yalnız portrelerin önüne bir layer atıp alphası düşük bir ekran animasyonu koyabiliriz, belki o zaman daha güzel gözükür.
Bir de fallout'u biraz fazla andırıyor (yazı tipleri özellikle) ama heralde sorun çıkmaz. Bir araştırayım bunu da, sorayım millete. Çzellikle dikkatimi çeken Vault 122 yazısının Fallout gibi yazılması olmuş ama çok da yakışmış yahu.
Soldaki ekran panelini sağdaki panelle eşit boyda yapabiliriz, nasıl olsa yeni karakterler gelecek, hatta o panele scrollbar da koymamız gerekiyor (boyu böyle kalsın dersen direk scrollbar da ekleyebiliriz)
Edit: Bu arada Brick'i Berserker yaptım, daha çok yakışıyor, hamal neymiş
Edit 2: Birde portreyi küçülttün mü?
Edit 3: Allah Allah, Vault 122 yazısını fallout'un yazılış biçimine çok benzetmiştim ama şimdi nette görsellerine bakınca bu tarz birşey göremedim, ben mi yanlış düşündüm acaba?
Posted:
Thu Oct 14, 2010 7:08 am
Ağzımın suyu aktı
Çnceki font daha iyi gibiydi ama bununla oynayınca nasıl olur bilemiyorum
Ben beğendim Devrim abi, 1, 2 kişinin daha fikirlerini alalım o zaman.
Tek endişem butonlar biraz küçük kalabilir, tam bilemedim onu.
Bir de butonların üzerine gelince ki halleri ve tıklama hallerini de çizebilirsen güzel olur.
Submachine Guns: Küçük makineli tüfekleri kullanmakta ustadır.
Vehicles: Araçları hızlı kullanmayı sever. (Açıklama: Göreve gitme zamanı % olarak azalır)
Yağmacı: Görev esnasında başkalarının bulamayacağı eşya-ekipman bulma konusunda uzmandır. (Açıklama: görevden bulunan para % olarak artar, düşük ihtimalle extra eşyalar çıkabilir)
Parti kızı: Göreve gönderilmediği zamanlarda parti yapar ve bunu gerçekten iyi bilir. (Açıklama: Vatandaşların morali artar.)
Punk girl Vault'a gelmeden önce yağmacıydı, araba kullanmadaki yeteneklerini görünce Vault'ta kalmasına müsaade ettiler. Ayık olduğu zamanlar gerçekten iyi bir nişancı ve sürücüdür.
Makinist yerine Pilot yaptım Mad Max 2'deki Bruce Spence.
Tanis'i Half-mutant yapayım derken çok çirkin oldu neyse dursun şimdilik.
Posted:
Thu Oct 14, 2010 5:04 pm
Para kazanmak için başlanılan projelerle,tamamen keyfi başlananlar arasında fark var. Devrim abiyi ben şu an bu projede çalışan birisi olarak değil, bu projeyi sahiplenecek biri olarak görüyorum. Bu aslında şu demek oluyor: Nasıl ki "Devrim bence bu işi beleşe yapmamalısın" denebiliyorsa, "Artemis, bence bu işi beleşe yapmamalısın" da denebilir. (aslında 2sini de demek saçma oluyor bu durumda ama misal dedim) Projeye kim ne kadar emek koyarsa onun üzerinde o kadar da söz sahibi olur. Aynı zamanda bir gün inşallah ticarileştirebilirsek ve para kazanmaya başlarsak aynı oranda da emeği olan herkes kazanılan paradan payını alır. Aksini hiç düşünmedim.
Bu arada sadece senin soruya hitaben değil konuyla ilgili genel düşüncelerimi söyleyeyim dedim yeri gelmişken. Yani altı üstü şaka yaptık adam makale yazdı deme diye söylüyorum. Hem merak eden başkaları da olabilir.
.
Karakter tipleri çok hoş oluyor gerçekten. Bence her beceriden (ya da çoğundan) en az iki üç değişik karakter olması lazım. Yani örneğin bir mutant doktor varsa, bir de normal doktor olmalı, bir adam sniper varsa, bir başka ghoul sniper da olabilir; bunların aralarında stat olarak çok minik farklar olur vs.
Bir de Artemis bu "Fallaut'a benzerse sorun çıkar mı?" gibisinden soruları oyunun adını "Vault" koymadan düşünecektin.
Posted:
Fri Oct 15, 2010 6:19 am
dwaxer wrote:
.
Karakter tipleri çok hoş oluyor gerçekten. Bence her beceriden (ya da çoğundan) en az iki üç değişik karakter olması lazım. Yani örneğin bir mutant doktor varsa, bir de normal doktor olmalı, bir adam sniper varsa, bir başka ghoul sniper da olabilir; bunların aralarında stat olarak çok minik farklar olur vs.
Bunu ben de düşünmüştüm, bence de güzel olur bu, belki yeteneklerinden sadece birini değiştirip dediğin gibi ufak tefek stat ayarlamalarıyla çeşitlilik sağlanabilir.
dwaxer wrote:
Bir de Artemis bu "Fallaut'a benzerse sorun çıkar mı?" gibisinden soruları oyunun adını "Vault" koymadan düşünecektin.
.
Abi onu da araştırdım ama Vault gibi bir ismin hakkını satın alma diye birşey saçma olur. Sonuçta vault'un mahzen - sığınak gibi bir anlamı var. O zaman bu adamlar oyunda geçen her kelimenin isim haklarını mı almış oluyor yani? Dediğim gibi oyun sektöründeki abilere sordum güldüler bana. Ama ben de sorun olabilir diye düşünüyordum başta. Yine de araştırmaya devam etcez. Aklınıza gelen daha güzel isim önerileri varsa paylaşın değiştirelim
Bu arada vault122.com'u güncelledim yeni arayüzle beraber. Birkaç eksiği var hala onları da hallederim bugün.
Çok güzel bir projeye benziyor ve disiplininiz gerçekten etkileyici. Uzaktan izlemeyi daha çok seviyorum ama, kıskançlığımdan olsa gerek, bir iki beğenmediğim yönü söylemek isterim.
- Karakterlerin "Vault122" yazısını biraz daha küçültüp, Karakter listesini daha sola kaydırıp, açılan alanı olabildiğince karakter ekranına verseniz daha çekici bir gürüntü olabilir. Fontların büyütülmesinde de yarar var.
- "Stat"leri okumakta zorluk çekiyorum. Taşlanmış metal yüzey üstüne damga güzel bir düşünce ama gri üstünde kırmızı renk daha rahat algılanabilir. Yine sanki damga ile yapılmış ama kırmızı boyadan bir damga gibi gösterebilirsiniz.
- "Alchemist" fallout gibi bir dünyada uç kaçabilir. Bunun yerine "Chemist" yani kimyager daha güzel geldi kulağıma. Yoksa reiki enerjisi, çakra filan demeye başlayacağız.
- Roach, kumandan ise karizması ve algısı daha yüksek, yaşı dolaysıyla STR ve END daha düşük biri olabilir bence. Onun yakın dövüşlerini de komando tarzı bir karaktere verebilirsiniz gibi geliyor.
- Meslek hanesi karşısına "Berserker" pek iyi gitmemiş bence. Çrneğin, "Brick the Commando".
Çok yıkıcı oldu, bire de bulandırıcı önerilerimi vereyim.
- İletişim ile ilgilenen biri güzel olabilir. Göreve gidenlerin görevdeyken dahi Vault'a yarar sağlamalarını ve göreve gitmeyenlerin de görevdekilere yarar sağlamalarını sağlayabilir. Aynı zamanda hacker'da olabilir.
- Karaterlerde, başka bir karakter ile ortak beceri olması güzel olabilir. Aynı beceriye sahip karakterler göreve çıktıklarında, puan toplamları yada başka başka bir formül devreye girer.
- Robotik üstüne bir karakter güzel olur bence.
- Karakterlere bazı eşyalar güzel olabilir. Görevler sonucunda eşya kazanmak kullanıcıları daha çok ateşler. Daha çok görsel ve bir miktar işlevsel olabilir.
Son olarak da benden nefret etmemeniz için,
Harika bir çalışma yürütüyorsunuz ve disiplininize hayran kaları taldım. Yazdıklarım beğenmediğimden değil, yaptığınız işi beğenmem sebebiyle. İki yetenek bir araya gelince ortaya düşünülenden çok daha ileride işler çıkabilidiğini bana hatırlattığnız için teşekkür ederim.
Görevleri yazması ve haritaları tasarlaması için gruba aklı uç noktalarda çalışan sürekli yeni oyunlar açan birisini daha alsanız bence iyi olacak. Bu konuda bildiğim kişiler var ki çoğu bu sitede .
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi kadar zevk vermese de, son bir kez daha!
"
Posted:
Fri Oct 15, 2010 7:57 am
Darkgnome wrote:
- Karakterlerin "Vault122" yazısını biraz daha küçültüp, Karakter listesini daha sola kaydırıp, açılan alanı olabildiğince karakter ekranına verseniz daha çekici bir gürüntü olabilir. Fontların büyütülmesinde de yarar var.
Buna ben de katılıyorum. Çzellikle arayüz eklenince karakter portrelerini küçültmemiz kötü oldu. Vektörel çizim olmadığı için kalitesi de bozuldu.
Darkgnome wrote:
- "Stat"leri okumakta zorluk çekiyorum. Taşlanmış metal yüzey üstüne damga güzel bir düşünce ama gri üstünde kırmızı renk daha rahat algılanabilir. Yine sanki damga ile yapılmış ama kırmızı boyadan bir damga gibi gösterebilirsiniz.
Çstteki devrim abinin orjinal çizimlerinde ki gibi olacak orası. PSD dosyasında onları ayırma şansım olmadı. Buradan da sesleniyorum devrim abiye, onların layerlarını ayırabilirsen sevinirim
Darkgnome wrote:
- "Alchemist" fallout gibi bir dünyada uç kaçabilir. Bunun yerine "Chemist" yani kimyager daha güzel geldi kulağıma. Yoksa reiki enerjisi, çakra filan demeye başlayacağız.
Dökümanda, kodlarda, flash kütüphanesinde her yerde Chemist yazmışım ama oyunda gözüken kısımda Alchemist yazıyor Onu değiştircem.
Darkgnome wrote:
- Roach, kumandan ise karizması ve algısı daha yüksek, yaşı dolaysıyla STR ve END daha düşük biri olabilir bence. Onun yakın dövüşlerini de komando tarzı bir karaktere verebilirsiniz gibi geliyor.
Çok mantıklı.
Darkgnome wrote:
- Meslek hanesi karşısına "Berserker" pek iyi gitmemiş bence. Çrneğin, "Brick the Commando".
Çok mantıklı.
Darkgnome wrote:
- İletişim ile ilgilenen biri güzel olabilir. Göreve gidenlerin görevdeyken dahi Vault'a yarar sağlamalarını ve göreve gitmeyenlerin de görevdekilere yarar sağlamalarını sağlayabilir. Aynı zamanda hacker'da olabilir.
İletişim konusu güzel gerçekten ama bir isim düşünemedim bunun için. Communication Manager gibi birşey olabilir ama o da çok uzun. Onun yerine Narrator (Masalcı) veya Writer, Author (Yazar / Gazeteci) gibi birşey yapabiliriz. Dediğin gibi bir özellik çok faydalı olur gerçekten. Hacker da çok iyi.
Darkgnome wrote:
- Karaterlerde, başka bir karakter ile ortak beceri olması güzel olabilir. Aynı beceriye sahip karakterler göreve çıktıklarında, puan toplamları yada başka başka bir formül devreye girer.
Sinerji yaratan yetenekler olacak. Bunun için aynı olmaları bile gerekmiyor. Bazı karakterler birlikte göreve gittiklerinde yetenekleri normalden fazla etkileyebilecek.
Darkgnome wrote:
- Robotik üstüne bir karakter güzel olur bence.
Bence de hatta direk robot olabilir bu karakter.
Darkgnome wrote:
- Karakterlere bazı eşyalar güzel olabilir. Görevler sonucunda eşya kazanmak kullanıcıları daha çok ateşler. Daha çok görsel ve bir miktar işlevsel olabilir.
Eşya olayını düşündüm ben de ama çok fazla karakterimiz olacağını düşünürsen casual oyun için biraz fazla ayrıntıya giriyor. Onun yerine genel bir inventory olabilir diye düşünmüştüm. Karakterlere özgü değil de, Oyuncuya özgü bir inventory. Araçlar filan da burada bulunur hatta. Booster itemları olur filan.
Darkgnome wrote:
Harika bir çalışma yürütüyorsunuz ve disiplininize hayran kaları taldım. Yazdıklarım beğenmediğimden değil, yaptığınız işi beğenmem sebebiyle. İki yetenek bir araya gelince ortaya düşünülenden çok daha ileride işler çıkabilidiğini bana hatırlattığnız için teşekkür ederim.
Görevleri yazması ve haritaları tasarlaması için gruba aklı uç noktalarda çalışan sürekli yeni oyunlar açan birisini daha alsanız bence iyi olacak. Bu konuda bildiğim kişiler var ki çoğu bu sitede .
Çok teşekkürler darkgnome. Umarım fazla seyirci kalmadan bu tarz tiyolar vermeye devam edersin. Hatta en başından beri belirttiğim gibi projeye dahil olmak isteyen herkes, yapabileceğini düşündüğü konularda katkıda bulunabilir. Bunun için "abi sen de gel görevleri yaz, sen de farklı farklı yetenekler üret, karakterler üret, barınak için binalar düşün." dememize gerek yok. Hoşunuza gittiyse bu proje, siz de ekibe dahil olabilirsiniz.
Umarım bu tarz eleştriler devam ederi
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.
FRPWorld, yeni bir frp dünyası
Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır. Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.