Author |
Message |
Alenthas
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Mon Dec 06, 2010 6:04 pm |
  |
şu ana kadar Hayal Makineleri, Hayal Kutusu gibi isimler çıktı. Sizler ne düşünüyorsunuz? Ne gibi isimler olmasını istersiniz? |
  |
 |
catboy
Site Yazarı

|
Posted:
Mon Dec 06, 2010 6:08 pm |
  |
Alenthas wrote: |
şu ana kadar Hayal Makineleri, Hayal Kutusu gibi isimler çıktı. Sizler ne düşünüyorsunuz? Ne gibi isimler olmasını istersiniz? |
Makine ya da Kutu kısmı iyi de hayal kelimesini pek uygun bulmadım ben pek fazla... Klavyeüstü RYO'nun isminin değiştirilmesi hep hayalimde olan bir şeydi, demek ki şimdiye kısmetmiş baksana  |
|
|
Back to top |
   |
 |
Darktimes
Kullanıcı

|
Posted:
Mon Dec 06, 2010 10:00 pm |
  |
Evet, gayet hoş bir fikir değiştirmek.Fakat oyunbozanlık yapıp önerdiğin şeyleri hem beğenmicem hem de değiştirilmesine olumlu bakıcam.Çstelik daha iyi bir önerim de olmayacak  |
_________________ Ultima bırakılmaz, ara verilir  |
|
Back to top |
  |
 |
catboy
Site Yazarı

|
Posted:
Fri Dec 10, 2010 9:36 pm |
  |
şimdi buraya bu başlığın açmanın ne anlamı oldu? Madem zaten ismini siz değiştirecektiniz, en azından buraya iki yorum yazmış kullanıcılar yorumlarımıza karşı bir iki laf edilseydi? Kendimi bir garip hissettim, ve keşke hiç zamanında Klavyeüstü RYO'nun ismi değiştirilseydi diye saçma hayallere kapılmasaydım diyorum. Çünkü hiç ama hiç beğenmedim, sanki hani değiştirelim diye karar vermişsiniz de aklınıza bundan daha iyi fikir gelmemiş ama illa değiştirelim kararı verildiğinden bu gelen fikre (cidden bu kimin fikri?) uymak zorunda kalmışsınız gibi duruyor...  |
|
|
Back to top |
   |
 |
Darktimes
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Dec 10, 2010 9:58 pm |
  |
İşin gerçeği bende anlamadım ama emir büyük yerden olacak ki tartışılmaya bile gerek duyulmadan değiştirilmiş.  |
|
Back to top |
  |
 |
Efla
Site Admin

|
Posted:
Fri Dec 10, 2010 10:40 pm |
  |
Bana biraz haksızlık yapılıyormuş gibi geldi arkadaşlar. Sadece yorumları okusaydım muhtemelen herkesin itiraz etmesine rağmen bir karar alındığını düşünürdüm.
Bu başlıkta herkesin fikirleri istendi fakat yeni bir öneri ya da pek fazla yorum gelmedi. Aslında burada tarışılarak yeni öneriler gelmesini bekliyorduk ama insanlar tahmin ettiğimiz kadar ilgili çıkmadı buna. Çyle olunca ortaya fikir atanların fikirleri değerlendirildi sarayda.
Cidden fikrinizin değerlendirilmedine inanıyorsanız buna gerçekten üzüldüm. Çünkü bu başlık tam olarak da bu amaçla açıldı ama amacına ulaşamadı gibi görünüyor.
Ama tabi bu süreç geri döndürülemez bir süreç değil hiçbir zaman. Gerçekten bir öneriniz varsa muhakak değerlendirilir. Hatta burada site ahalisinin çoğunluğu tarafından kabul edilen bir isim olduktan sonra doğrudan yürürlüğe girebileceğini bile garanti edebilirim.
"İlla bir karar alınması" "emrin büyük yerden gelmesi" gibi ifadeleri duyduğuma gerçekten üzüldüm :/ Çzellikle fikir almak gibi bir çabanın açıkça ortada olduğu görülünce. Fikir almaya çalıştıkça bu konuda tepki almak çok iyi olmadı tabii..
Aslında tamamen iyi niyetle sitenin konseptine daha uygun bir isim bulmayı amaçlamıştık saray olarak. Çnerilen isimlerden de en çok beğenileni seçtik. Karar alma konusunda bu aralr biraz hevesli diyebilirim saray eğer bu konuda aceleci davranıldığını düşünüyorsa site ahalisi bu konuda saray adına özür dilerim. Ama bunun bir dayatma gibi algılanması da biraz moral kırıcı oldu iltiraf etmek gerekirse. TEmelinde iyi niyet olan bir şey konusunda özellikle.
Daha iyi yerlere varabilmek için sizin desteğinize ihtiyacımız var arkadaşlar. Eleştiriler tabi ki yapılmalı eleştiriler daha iyiye götürmek için bir araçtır. Ama neredeyse suçlamaya kayacak tonda eleştiriler olunca yönetici arkadaşlarımın da bu konudaki heveslerinin kırılabileceğini hatırlatayım. Biraz daha insaflı olmak gerekir bence.
Bir kere daha tekrar edeyim alınan karar sarayın kararıdır. Yeni öneriler gelseydi değerlendirilirdi bu konuda teminat verebilirim. Tepeden indiği yok yani ve tartışmaya da gayet açıktır. Hala önerilerinizi bekliyoruz. Neler geliyor aklınıza? Lütfen söyleyin. |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
   |
 |
Darktimes
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Dec 10, 2010 11:12 pm |
  |
Benim sözlerime bakmayın.Lakin birbirimizi tanıdığımızı varsayıp böyle birşeyin olmayacağını bilerek yazmıştım, bazen duyguları anlatmaya forum yetersiz kalıyor.Aman sakın ha!
Yine de herhangi bir sonuca ulaşılmadan değiştirilmesi garip gelmişti bana.En azından bu konunun altına bir mesaj yazılarak Alenthas'ın fikirlerinin değerlendirilmesi sonucunda belirlenecektir gibisinden birşey beklerdim.Ha varsın o da eksik olsun, Hayal Makinelerine merhaba.
Dip not: İsim önemli değil Efla ama benim "yeni mesaj var" simgelerine çözüm bulamadık yahu Ne etsem ki acep fontu da değiştirmek istemiyorum kaç senedir kullandığımız font, artık göz arıyor. |
|
Back to top |
  |
 |
Artemis Entreri
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Dec 10, 2010 11:32 pm |
  |
Hayal Makineleri... hımm, aslında güzel isim fekat bilgisayar ryo pek çağrıştırmadı bana nedense. Neyse, daha iyi bir öneri gelene kadar en iyisi bu , sonuçta klavyeüstü ryo'dan milyon kat iyidir. |
_________________ Been there. Seen that. Got the scars. |
|
Back to top |
    |
 |
catboy
Site Yazarı

|
Posted:
Fri Dec 10, 2010 11:35 pm |
  |
Sarayın değil ben tamamen moderatörün biraz uyuşuk olmasına bağlıyorum olayı, sarayda ne konuşuluyor bilmiyoruz ama burada böyle bir başlık açılmışsa Alenthas bize böyle bir karar alındı, bu isim olacak haberiniz olsun diye önceden haber verseydi, yani değiştiğini biz gördük haberimiz bile olmadı.
O zaman ne gerek vardı böyle bir başlığın açılmasına, bize hiç baştan değişecek diye belirtilmesine de gerek yoktu. Ben sadece buna kızgınım, habersizce sadece böyle bir fikrimiz varken durumundan ne ara biz bu fikri uygulamaya karar verdik süreci bildirilmeden değişiklik kabul edildi anlayamadım.
Saray böyle karar verdi sana ne de denilebilir, o zaman ilk sorum hala geçerli, görüşlerimize önce bir karşılık alamadan isim değişikliği kabul gördü haberini alamadan pat diye isim değiştirildi. O zaman bu başlık niye açıldı? |
|
|
Back to top |
   |
 |
Walter
Yönetici

|
Posted:
Sat Dec 11, 2010 1:13 am |
  |
catboy wrote: |
görüşlerimize önce bir karşılık alamadan isim değişikliği kabul gördü haberini alamadan pat diye isim değiştirildi. O zaman bu başlık niye açıldı? |
Çncelikle Pat diye değil, bunu düzeltelim. Başlık açılalı 4 gün olmuş, yorum yapılmayalı 3 gün. Efla 'nın da belirttiği gibi Bir yorum yapılmadığı görüldüğü için - ki üç gün bölüm isiminin değişimi için yeterli bir süre önemli bir başlık çünkü - karar uygulamaya gidilmiştir.
Bilginize... |
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur. |
|
Back to top |
   |
 |
catboy
Site Yazarı

|
Posted:
Sat Dec 11, 2010 1:18 am |
  |
Darktimes ve benim yazdıklarım sayılmıyor mu? Değişik bir fikir sunmadık ama hayal makinaları olursa da beğenmeyeceğimizi belirttik. Alenthas bu görüşlerimize karşılık verebilirdi gayet de... |
|
|
Back to top |
   |
 |
Efla
Site Admin

|
Posted:
Sat Dec 11, 2010 9:28 am |
  |
Darktimes wrote: |
Benim sözlerime bakmayın.Lakin birbirimizi tanıdığımızı varsayıp böyle birşeyin olmayacağını bilerek yazmıştım, bazen duyguları anlatmaya forum yetersiz kalıyor.Aman sakın ha!
Yine de herhangi bir sonuca ulaşılmadan değiştirilmesi garip gelmişti bana.En azından bu konunun altına bir mesaj yazılarak Alenthas'ın fikirlerinin değerlendirilmesi sonucunda belirlenecektir gibisinden birşey beklerdim.Ha varsın o da eksik olsun, Hayal Makinelerine merhaba.
Dip not: İsim önemli değil Efla ama benim "yeni mesaj var" simgelerine çözüm bulamadık yahu Ne etsem ki acep fontu da değiştirmek istemiyorum kaç senedir kullandığımız font, artık göz arıyor. |
Anlıyorum sanırım demek istediğini. Ama meseleyi şöyle düşünün. Bölümün adı hayal makinaları olsa sonra bunu değiştirerek "Klavyeüstü RYO" yapsak ne düşünrdünüz. Bu konuda bir şey söylemenize gerek yok burada sadece samimi olarak kendiniz değerlendirin içinizde. Ben şahsen şöyle derdim. "Bu nerden çıktı şimdi"
Yani bence mesele "Hayal Makinaları"nın kötü bir isim olması değil hayalimizdeki kadar iyi bir isim olmaması. Ama yine de bölümün bir adı olmasa "Klavyeüstü RYO" yerine Hayal makinalarının seçileceğini düşünüyorum.
Bu bakış açısıyla düşününce. Yeni öneri olsaydı değerlendirilecekti bundan sanırım herkes emin artık o konuda bir şüphe kalmadı. Yeni öneri gelmeyince mesele bölümün ismini değiştirmek ya da değiştirmemek değil de "Hayal Makinaları" mı "Klavyeüstü RYO" mu şeklinde düşünülmeli. Böyle düşününce "Hayal Makinaları" daha iyi geldi.
Not: Vallahi o meseleyi ben de pek anlayamadım ama bir ara beni internette yakaladığında daha ayrıntılı bakalım. Olur mu? =) |
Order is the dream of man.
Last edited by Efla on Sat Dec 11, 2010 9:53 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
   |
 |
Efla
Site Admin

|
Posted:
Sat Dec 11, 2010 9:41 am |
  |
catboy wrote: |
Sarayın değil ben tamamen moderatörün biraz uyuşuk olmasına bağlıyorum olayı, sarayda ne konuşuluyor bilmiyoruz ama burada böyle bir başlık açılmışsa Alenthas bize böyle bir karar alındı, bu isim olacak haberiniz olsun diye önceden haber verseydi, yani değiştiğini biz gördük haberimiz bile olmadı.
O zaman ne gerek vardı böyle bir başlığın açılmasına, bize hiç baştan değişecek diye belirtilmesine de gerek yoktu. Ben sadece buna kızgınım, habersizce sadece böyle bir fikrimiz varken durumundan ne ara biz bu fikri uygulamaya karar verdik süreci bildirilmeden değişiklik kabul edildi anlayamadım.
Saray böyle karar verdi sana ne de denilebilir, o zaman ilk sorum hala geçerli, görüşlerimize önce bir karşılık alamadan isim değişikliği kabul gördü haberini alamadan pat diye isim değiştirildi. O zaman bu başlık niye açıldı? |
Biraz olaylara bakarkendi bakış açısını değiştirmeye çalışacağım. Çünkü bazen anlatılan şeylerde ortada kötü bir niyet varmış gibi hissettim. Ve gerçekten rahatsız etti.
Açıkçası yapılan yorumlardan çıkarttığımız anlam
"Hayır bölümün ismi değişmesin Klavyeüstü RYO olarak kalsın" değildi. En azından benim değildi. Çzellikle sen zaten Klavyeüstü RYO isminden pek de memnun olmadığını belirtmişsin. Darktimes içn de bölye bir durum söz konusu. Kimse "değişmesin böyle kalsın gibi bir ifade de kullanmamış.
Yani bu durumdan çıkarttığımız sonuç bu ismi yeterince iyi bulmayan insanların varlığı olduğuydu. Geri kalan çoğunluk da mesaj yazmadığına göre bu durumla ilgili bir rahatsızlık olmadığını varsaymak çok saçma bir karar olmaz herhalde.
Olayı bir de şöyle düşünün. "Bizim görüşlerimiz önemli değil mi" diyorsunuz. Görüşlerinizin önemli olmasını beklemeniz tabi ki hakkınız ama bu konuda önemsenmediğini söylemek haksızlık olur.
Hatta şöyle bir haksızlık var. Saray üyesi arkadaşlar'ı da yönetici olsalar dahi sitenin bir üyesi olması durumunu kabul ediyorsunuz herhalde. Ve burada ismi beğenmeyenlerden daha fazla kişi bu isme yönelik olumlu eleştiri yaptı. (mantıklı düşününce saraydan bir karar çıkması için sarayın çoğu onaylamalı) Yani böyle olunca bizim birey olarak görüşlerimiz de önemsenmemiş oluyor. Sanki "inadına" yapılmış gibi bir durum oluşuyor.
Neler hissettiğniizi tahmin edebiliyorum ama aynı şeyi saraydaki arkadaşların da düşünebileceğini düşünün lütfen "bizim düşündüğümüzün bir önemi yok mu?"
Son kez vurgulamak istediğim ortada başka bir öneri olmadığından karar değiştirmek ya da değiştirmemek olarak değil "Klavyeüstü RYO" mu "Hayal Makineleri" mi şeklinde ele almak daha doğru. Biz böyle düşününce ikincisini seçtik. Buradan da ilkinin daha iyi olduğuna yönelik bir bildirim de almadık.
-------------------
Moderatörün daha önceden açıklama yapmaması konusunda belki benim şöyle bir hatam olmuş olabilir. Mesele karara bağlandıktan sonra. Moderatörün bir açıklama yapması konusunda hemfikirdik. Fakat ben açıklama yapılmadan kararı uyguladım. Yani moderatörün uyuşukluğundan ziyade benim tezcanlılığım diyebiliriz. Bu konuda eleştirilere de açığım tabi özel mesaj yoluyla ulaşırsanız istediğiniz gibi tartışabiliriz bu meseleyi. |
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
   |
 |
Darktimes
Kullanıcı

|
Posted:
Sat Dec 11, 2010 11:04 am |
  |
Efla wrote: |
Darktimes wrote: |
Anlıyorum sanırım demek istediğini. Ama meseleyi şöyle düşünün. Bölümün adı hayal makinaları olsa sonra bunu değiştirerek "Klavyeüstü RYO" yapsak ne düşünrdünüz. Bu konuda bir şey söylemenize gerek yok burada sadece samimi olarak kendiniz değerlendirin içinizde. Ben şahsen şöyle derdim. "Bu nerden çıktı şimdi"
Yani bence mesele "Hayal Makinaları"nın kötü bir isim olması değil hayalimizdeki kadar iyi bir isim olmaması. Ama yine de bölümün bir adı olmasa "Klavyeüstü RYO" yerine Hayal makinalarının seçileceğini düşünüyorum.
Bu bakış açısıyla düşününce. Yeni öneri olsaydı değerlendirilecekti bundan sanırım herkes emin artık o konuda bir şüphe kalmadı. Yeni öneri gelmeyince mesele bölümün ismini değiştirmek ya da değiştirmemek değil de "Hayal Makinaları" mı "Klavyeüstü RYO" mu şeklinde düşünülmeli. Böyle düşününce "Hayal Makinaları" daha iyi geldi.
Not: Vallahi o meseleyi ben de pek anlayamadım ama bir ara beni internette yakaladığında daha ayrıntılı bakalım. Olur mu? =) |
Mesajımı biraz daha detaylandırmak istedim."emir büyük yerden geliyor" gibisinden saçma birşeyin frpworld için kullanılamayacağından emindim, hatta aklımdan da "dil çıkarma" ifadesi koymak da geçti fakat sonradan vazgeçtim.
Alışmış, kudurmuştan beterdir derler, insan alışınca kolay bırakamıyor ne yazık ki Ama şöyle de bir güzellik var insan fıtratında, insan yenilere de çok çabuk alışıyor.Yani burdan çıkan şey, bölümün adını haftada 2 kez değiştirmememiz gerektiğidir
Neyse, bölümün ismi yeniden hayırlı, uğurlu ve çok mesajlı olsun .Benim için bunlar olsa, fazlasında gözüm yok
Not: İlk başlarda problem olmaz diyordum da son zamanlar forum epey bir aktifleşti dolayısıyla farklı bölümlere mesajlar yazılmayı başladı, benim durumumdaki birisi için fazla bölüm fazla sekmelere neden oluyor ? Kaldı ki her bölüme farklı bir sekme açmış olsam bile bölüm içinde birden fazla mesaj yazılmışsa onları da kaçırabiliyorum  |
|
Back to top |
  |
 |
SacoKhan
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Sat Dec 11, 2010 12:41 pm |
  |
şimdi ilk olarak diyeceğim şey, ortada Efla'nın saray adına özür dileyecek birşeyinin olmaması çünkü ortada yapılan bir hata yok. Bir öneri sunuyoruz, böyle isimler çıktı siz ne dersiniz diye ama "Hayır o isimler olmasın" demekle yetiniliyorsa -ki yapıcı olmayan eleştirinin en iyi örneklerinden biri var karşımızda- yöneticilerden moderatörlerden bir cevap geleceğini insan düşünmemeli. Karar alma aşamasının hızında da bir problem yok bence, bazen beklemek bütün enerjiyi isteği alır bunu siz de biliyorsunuz(en azından dilek kuyusuna bir istekte bulunduğunuzda ne kadar süre cevap verilmemesine sabredeceğinizi hesaplamaya çalışın).
Nitekim gelen iki yorum da beğenmemek üzerine, yani yapıcı değiller. Arkadaşlar, biz o bölümün ismini değiştirmek istiyorduk, bunu size sunduk, sonuçta o bölümü tüm site kullanacak(bu durumda size sormamak bence ayıp bile olurdu). E ama "beğenmedim ama değiştirilsin" in altında şöyle bir takım etki yaratan cümleler var arkadaşlar; "aklıma bir şey gelmiyor, ürettiğiniz fikirleri beğenmedim ben bulsaydım(!) daha iyi olurdu".
Kırıcı olduğunuzun farkında değilsiniz.
Sevgilerimle...
(Ha bu arada bölümün ismini kayaya kazımadık, fikirlerle geldiğinizde elbet ismi değiştirilebilir, umarım bunu yaparsınız da). |
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!... |
|
Back to top |
   |
 |
|
|