Author |
Message |
Alenthas
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 8:24 pm |
  |
Aqualung, İngiliz Folk Rock grubu olan Jethro Tull'un patlama albümü ve en iyi şarkılarından birisi olup; kendi halinde, pis, sapık bir dilenciyi anlatır. Tasvir ettiğim adamı biraz şarkıdan ve albüm kapağından esinlendiğimden ve en sevdiğim şarkılardan birisi olduğundan dolayı öykünün ismini Aqualung olarak koymaya karar verdim. |
  |
 |
Efla
Site Admin

|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 8:49 pm |
  |
şarkısını severim. Sanırım kendim de flüt çalmamdan dolayı Ion Anderson ve Jehtro Tull hayranıyım. Bu şarkıda flüt yoktu gerçi ama güzel şarkı gerçekten.
Hikayeye gelince. Dediğin kadar varmış hakikatten yüksek derecede küfür ve uygunsuz davranış içeriyormuş. Ama bir dilencinin hayatını anlatıyoruz değil mi? Nasıl olmasını bekliyorduk ki? Mesele edebiyata gelince özgürlükleri geniş tutmak gerek tabi...
Bence şarkının havasını iyi yakalamış ve bizim buralar için başarılı bir uyarlama olmuş.
Eline sağlık.
Not: Başlığın yanına da uyarıcı bir ibare ekledim varsa rahatsız olabilecek kullanıcılarımız için. |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
   |
 |
Alenthas
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 9:00 pm |
  |
İyi olmuş, daha çok dikkat çeker. "Neymiş bu 18+ olan şey?" diyip bakanlar olur Yalnız "18+"yı doğru yazman çok hoşuma gitti. Nereye baksam "+18" olarak geçiyor, bu da nedense çok sinirime dokunuyor  |
  |
 |
Efla
Site Admin

|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 9:45 pm |
  |
Çakal...
Eh acaba aa bu 18+ymış ben bakmiyim diyen var mıdır bilemiyorum ama önemli olan bizim görevimizi yapmamız değil mi =)
Ben de hani doğrusu bu bunu yapayım gibi bir motivasyonla değil de açıkçası +18 saçma geldiği ve biraz gıcık olduğum için böyle yaptım. |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
   |
 |
Edmond
Kullanıcı

|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 9:52 pm |
  |
Ufacık bir sorum.
Bu dilenci, nasıl banyo yapacak ki?
Hamama gidemez?
Tasvirlerine göre hava o kadar sıcak değilmiş zaten.
Daha günlerce cenabet gezmesi gerekir?
O zaman günler öncesinden de cenabettir?
Eğer öyle bir olayı varsa cenabetliği o kadar da takmaz  |
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
      |
 |
catboy
Site Yazarı

|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 10:31 pm |
  |
Bence son sözü öylesine söylemiştir, yani pek taktığından olmasa gerek böyle şeyleri  |
|
|
Back to top |
   |
 |
Alenthas
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Wed Dec 08, 2010 12:28 pm |
  |
Arkadaşım sen niye detaylara takılıyorsun ki hayret bişi ya Zaten karakterimiz dilenci değil. Evi de var hatta, dandik bir şey ama var. Tek sorun zor zamanlardan geçiyor olması. Bilemiyorum aslında ben de sizinle birlikte öğreneceğim neler olup bittiğini ama, öyle işte Pis görünüyor ama aslında dün yıkanmış da olabilir yani  |
  |
 |
Alenthas
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Wed Dec 08, 2010 1:56 pm |
  |
Bu ikinci bölüm aslında gerçekte karşılaştığım bir aileydi. Sultançiftliğinde oturan zengin ama basit bir aile. Gerçekte hep birlikte oturmuyorlar aslında, ama geri kalan her şey hemen hemen böyle. Benim çocukluk arkadaşımın --hatta bebeklik arkadaşımın akrabalarıydı. Orada geçirdiğim bir kaç saat cidden eğlendim diyebilirim. İlginç bir aile. |
  |
 |
fmc
Kullanıcı

|
Posted:
Wed Dec 08, 2010 6:06 pm |
  |
valla ben 18+ yazıyo diye girdim okudum. öncelikle bunu diyim.
sonra;
ilk mesaj harbiden 18+ ama sonuna doğru iğrendim.
ikinci bölümde ise hiç iğrenmedim
eet enteresan. başarılarının ve hikayenin devamını bekliyorum.
 |
_________________ Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben.. |
|
Back to top |
  |
 |
Alenthas
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Wed Dec 08, 2010 6:32 pm |
  |
fmc wrote: |
valla ben 18+ yazıyo diye girdim okudum. öncelikle bunu diyim.
sonra;
ilk mesaj harbiden 18+ ama sonuna doğru iğrendim.
ikinci bölümde ise hiç iğrenmedim
eet enteresan. başarılarının ve hikayenin devamını bekliyorum.
 |
Efla sağ olsun Yoksa kimse okumuyor yav yazdıklarımı, hayret bir şey
İltifat olarak mı alayım, üzüleyim mi bilemedim Sağ olasın, devamını getirmeye çalışacağım bu sefer.
Not: Sahi, ilk bölümün sonu olmasa 16+ yeterli olurmuş aslında. Onu da yazmaya pek lüzum kalmazmış. Ben bile iğrendim o kısımları okurken  |
  |
 |
fmc
Kullanıcı

|
Posted:
Sat Dec 11, 2010 4:39 pm |
  |
yanlış anlama olmasın
ben isminden dolayı vaktimin azlığından girip okumazdım sonra göz atarken yine beğenip yorum yapardım. 18+ olunca. insanın 1 saniyesi bile olmayınca girip okuyup yorum yapabiliryor  |
_________________ Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben.. |
|
Back to top |
  |
 |
Artemis Entreri
Kullanıcı

|
Posted:
Thu Dec 16, 2010 9:15 am |
  |
Yorumumu yapmadan önce küfür konusuyla ilgili olarak birşey söylemek istiyorum.
Küfre karşı değilim, gerçek hayatta da sık sık küfür ederim. Genelde insanların yüzüne etmem küfürleri ama kendi içimden deşarj olmak için çok küfür ederim. Rahatlatıcı bir etkisi olduğunu söylemem gerekir. Okuduğum yazılarda da küfür canımı sıkmaz. Hatta zaman zaman yaratıcı küfürler okuduğumda hoşuma bile gider.
Ancak:
Bir yazıda küfür sadece söylenmiş olmak için söylenmişse, bir amaca hizmet etmiyorsa, neden söylendiği bile belli değilse ve yaratıcılıktan yoksunsa, "ne gereği var ki şimdi" diye de düşünmeden edemem.
Bu yazının +18 olmasını sağlayan tek şey küfür değil. İlk yazının baştaki paragrafı ile sondaki paragrafı arasında fark var. İlk paragraf, az önce tabir ettiğim hiçbir amaca hizmet etmeyen küfür yağmuru, son paragraf ise küfürden çok rahatsızlık verici bir gerçek. Daha önce de Malta'da şahit olduğum bir sahne. Açıkçası ilk paragrafı sevmedim, onun dışında yazı gerçekten güzeldi.
Bir sokak serserisinin rahatsız edici gerçeklerini ilk yazının son paragrafında ki gibi yazmaya devam ettiğin takdirde de hem orjinal hem de okuması keyifli bir yazı ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Tebrik ederim.
Kaleminin asla kırılmaması
Ve onu kimselerin çalmaması dileğiyle... |
_________________ Been there. Seen that. Got the scars. |
|
Back to top |
    |
 |
Alenthas
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Tue Dec 21, 2010 5:26 pm |
  |
Eleştirin için teşekkür ederim, göz önünde bulunduracağım. Tam tersini beklerdim aslında, çünkü ilk bölümün son paragrafı aşırı olmuş. Pek de emin olamadım aslında yazıp yazmama konusunda, ben bile tiksindim çünkü. Catboy'un hikayenin kalanı hakkında ne düşündüğünü bilmiyorum ama ilk paragrafı yazıp attığımda beğendiğini söylemişti, orada aslında anlatmaya çalıştığım başka bir şey vardı çünkü.
Kendimi eleştireyim biraz da, ikinci bölümü beğenmedim şahsen, konseptten biraz kaymışım, onu fark ettim (çok erken oldu). Daha fazla uzaklaşmadan önce bir şekilde bu durumdan kurtaracağım. Ççüncü bölüm için daha fazla hayatın gerçeğiyle karşınızda olacağım efenim Tabii ne yazmam gerektiğini hatırlayabilirsem...
En fazla değişik kişilerden yorum alan hikayem oluğu için de kendimi kutluyorum o zaman  |
  |
 |
|
|