Knight neden farklı?

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
AnARcHisT
Kullanıcı
Kullanıcı

Knight neden farklı?

Post by AnARcHisT »

Arkadaşlar aklıma bişey takıldı sormak istedim.. Biliyosunuz Player's Handbook II de Knight var.. Bilmeyenler için sormadan söyliim prestige class deil normal class.. Yakın dövüşte etkili olabilicek bi class ama benim aklıma takılan nası oluyoda sadece will save alıo ne düşünüosunuz bu konuda? Knightvari classlara bi göz atalım..

Paladin:Fort
Cleric:Fort&Will
Fighter:Fort

Gördüğümüz gibi hepsinde fortitude mutlaka var.. Peki sizce Knight'ın bunlardan farkı ne?
<div align="center">In a nightmare, every choice you make is a wrong one.</div>
Phantom
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Phantom »

Wotc'un yaptığı büyük bir hata olarak açıklıyorum başka bir açıklaması yok bunun, yada zaten Knight güçlü olduğu için biyerden kısalım demişler ama gene yanlış, çok yanlış yerden kısmışlar, budur açıklaması.
Image
-------------------------------------------------------------

UNOFFİCİAL SİTE PSİKOPATI.
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Baştan aşagı okudum knight'ı az önce gerçekteende will save in gelipte fortittude nin gelmemesi saçma görünüyor. Hem knight'ın açıklamasında karakter için resmen "tank"tır diyor. Knight grubun ön safında bi duvar gibi durur arkasındakilerin taktik uygulamasınsa fırsat tanır falan denilmiş.

Yinede bu sınıf yaratılırken neden will save vermeyi yugun görüşler sorusuna cevap olrak arandım aklıma sadece bi tane geldi. Knight ların asıl gücü Knight's Challenge adındaki güçten geliyor. Bu güçle sizin karakterinizin gücüne yakın, savaşmaya deger kişileri dövüşe davet edebilyiosunuz, yada çevrendizkei bütün düşmanlar size saldırsın diye gaz verbilyosunuz. Hatta biraz daha ileriki seviylerde korkutup panige kapılmalarına neden oluysunuz. Bu sonuncusunda demişlerki: Knight bu özelliği sayesinde zayıf iradeliyi (weak-willed) güçlü iradeli olanlardan ayırır. ve bu sayede dövüşmeye deger olanlarla dövüşmeye decam eder diyor. Yani iradesi zayıf kişiler dövüşmeye degmezmiş gibi bi anlam çıkıyor :S Belki knight ın kendsinin böle zayıf iradeli olmaması gerketgini düşünmüş olabilirler diyorum ama dedgime ne kadar kendmde inanıyorum bilemycem. Ki bu yazıdgım sadece will save konmasının nedenin açıklayabilir, neden Fortitude konmadıgının diil.

Belkide gerçekten aptalca bi hatadır..
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Saçmalığa cevap bulmak kolay. Alın benden de bir tane...

Dövüş tekniklerini ve at binmeyi çok iyi öğreniyorlar. Ayrıca öz güvenleri de yerli yerinde.

Ancak;
-Aristokrat bir hayatları da var, bu yüzden savaş dışında rahat bir hayatları var.
-ikmal sırasında at sırtında olmaları ve bir derece rahat etmeleri,
-Piyade bölüğü gibi uzun süre savaşmaktan çok nizami bir charge'dan sonra savaşacak bir şey bulamamaları
-elite bir ünite oldukları için savaş sırasında mümkün mertebe ziyan edilmeden saklanmaları
-Yaraları ile kendileri değil başkalarının ilgilenmeleri,

gibi gerekçeler sıralanabilir. Ama neden Fort'larının olması gerektiği ile ilgili birşeyler de bulabilirim gayet rahatlıkla...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Aslında Clericlerde olduğu gibi bir Fort&Will kombinasyonu daha uygun olurdu açıkçası. Yukarıda anlatılanlar doğru Will vermelerinin amacı onlar özellikle NocturnaL_Soul 'un dediği Knight's Challenge olayı en başta bu sonrada RP sel açıdan ise aşağı - yukarı Bogus 'un verdiği gerekçelerden dolayı bu çok açık.

Bir hata yapıldığını hiç zannetmiyorum bu kasıtlı yapılan bir şey. Ama dediğim gibi Fort + Will olsaydı, clericlerdeki gibi daha mantıklı olurdu.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Phantom
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Phantom »

Abicim mantık sıfır ötesi ya Knight her bakımdan tek, HD'ı 12'lik olupta low Fortitude olan tek class, Base Attack maksimum 20 olupta, fort düşük olan tek düz class. Bu kadar manasız, mantıksızlığı bilerek yaptıklarına inanmak istemiyorum açıkçası.
Image

Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Zaten o saydıkların tek başlarına olsalardı, herkes Knight olurdu.Bence sınıfları dengelemek gerekiyor, herhangi bir yerden de yapmışlar bunu, bu arada Will Save ne :D
Phantom
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Phantom »

Edmond wrote:Zaten o saydıkların tek başlarına olsalardı, herkes Knight olurdu.Bence sınıfları dengelemek gerekiyor, herhangi bir yerden de yapmışlar bunu, bu arada Will Save ne :D
Edmond daha ne dediğimi bilmiyon, bide yorum yapıyon, yıkıl densiz. :D
Image

Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Yok abi mevzu o değil.Bir yerden kısmaları gayet normal, ayrıca burada konu, bir zaaf anladığım kadarıyla, sonuçta zaaf her şey olabilir.Zaaftır o, çok güçlü bir kişinin bile elbet bir zaafı vardır.Ayrıca o zaafı o kişiye yakıştırmak ya da yakıştırmamak sizin elinizde :)
AnARcHisT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AnARcHisT »

İyide edmond şimdi dediklerini bi daha düşün.. Bi kere bütün classlar aynı olmak zorunda deil bu birincisi.. Zaten eşitlemekten kastın nedir anlayamadım? Biri savaşmak içindir biri büyü yapmak içindir fasafiso bütün classlar eşit deildir olamaz.. Gelelim "herkes kngiht olurdu" kısmına.. Bi kere knight olmak o kadar kolay değil.. Oyunda göbeğimiz çatladı bizim knight olucaz die :D Hele knight olduktan sonrası hiç kolay deil, knight gibi oynaman gerekio.. Adamın elinden silahı düşerse saldırmıycaksın arkadan saldırmıycaksın kıldır tüydür yündür yapağıdır.. Hem herkes neden knight olsun? Sizin oynadığınız bütün oyunlarda oyuncular Fighter olup Greatsword&Fullplate mi yapıyo? Hiç sanmıorum 8) Hem dengelenecekse bile bu dengelenilesi bişey değil bence.. Nefret kustum galiba içimde kalmış :-o
<div align="center">In a nightmare, every choice you make is a wrong one.</div>
Lupus Nigra
Kullanıcı
Kullanıcı
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES

Post by Lupus Nigra »

Yaa sonuçta bir bakıma doğru bir bakıma yalnış bişey.

Dengelemek için classtan mantıksız bişeyleri çıkartmak yada mantıksız şeyleri koymanın doğru olduğunu düşünmüyorum. D&D de işte bunları sevmiyorum zaten :)
Bir kişinin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Evet fort yerine, will in yüksek olması phantom un yazdığı sebeplerden dolayıda mantıksız. Aslında bi WotC 'un resmi forumlarını incelemek lazım, orada yer şey soruluyor WotC yetkilerine hatta burada bizim aklımıza gelen hatalardan bile daha fazlası soruluyor, kesin phb II nin ilk çıktığı zamanlarda sorulmuştur bu soru. Oradan bi bakmak lazım acaba yetkililer nasıl bir cevap vermiş. Genelde kestirip atıyorlar ama, yada düşünceniz iletilecek, değerlendirilecek gibi bir şeyler savsaklıyorlar ama yinede bi bakmak lazım bellide olmaz belki bi açıklama yapmışlardır.

Bu arada sakın yanlış anlaşılmasın AnARcHisT' in bir anda böyle gazlamasının sebebi bizim oynadığımız knight oyunudur :D .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Dün baktım, herhangi bir cevap vermemiş WotC'ta. Benim aklıma bir cevap gelmişti ancak bayaa bir cümleyi toparladım kafamda ki benim şövalyelere gıcıklığım sebep olmasın ben,im düşüncelerime diye düşündüm. Çok mantıklı değil yine de ama bana en mantıklısı gibi geldi bu.

Maceracı sınıflarının kişiliklerine ve alıkalrı rollere göre veriliyor sanki bu HPler. Bir savaşçı, kolcu yada onun benzeri sınıflar önde durupta savaşan, kendilerini daha ön plana atan, düşmanını seçmekten düşmanın onları seçtiği sınıflar daha çok. Yani gerçek anlamda maceracı oluyor bu arkadaşlar. Savaş olunca ilk öne atılanlar diye de düşünebiliriz.

şövalyeler ise daha arkada bekleyenler gibi geliyor bana. Yani arkada kafalarına uygun bir rakip bulup sonra onu kendilerine karşı savaşmaya davet ediyorlar. Kendi egolarını karşılarınkilerin egolarıyla çarpıştırıyorlar adeta. Bu sebeple bu arkadalar başından sonuna değin önüne gelen savaşçılardan çok büyücülere benziyorlar bana göre. Bu sebeplen will savelrine almış olabilirler.

Honor ve pride olayını da anldığım kadarıyla bir şövalye şekliyle anlıyorlar. Paladinlerinki kadar saf bir onur değilde daha çok bir gösteriş tarzı olabilir. bu da zaten tarihteki paladinleri anlatmaya daha çok yeter.

Will savelerinin yüksek olmasının açıklaması ise birbirleri ile olan savaşlarından kaynaklanıyordur belkide. şövalyeler kendi aralarında yaptıkları çarğışmalarda bu tip laga luga özelliklerini kullanarak karşısınkine karşı bir avantaj elde etmeye çalışırken karşındaki de ona kahkahayla gülmek istiyorsa Will saveinin yüksek olması gerekir. Bir Knight'ın bu tip bir çağrı için olduğu yeri bırakıp arkadaşlarını tehlikeye atması inanılmaz bir yanlış olur. Keza büyü kullanıcılarının zihin etkileyen büyüleri de aynı etkiyi yapacaktır.

Güçlü bir sınıf ve oynaması da zevkli olabilecek bir sınıf. Bence fotr. yerine will savelerine almaları bu sınıfı daha zevkli hale getirmiş ancak WotC bence savaşçılara yine haksızlık etmiş. Hadi hayırlısı. :wink:
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

şu Knight'ların kendi aralarındayken karşılaşırlarsa, will olayı dediğin gibi olabilir işe yarayabilir. O yüzden verilmiş olması muhtemel gibi.

Yalnız Knight ların öne atılıp savaşmıyıpta arkada durup rakip beğenmesi bana biraz anlamsız geldi. Bu fikrine pek katıldığımı sölyemem, yani adamın hit dice 12. Adam bir bakıma Tank görevi görsün diye yapılmış gibi sanki. Hem karakterin kendi açıklamasında böyle bir rol için en uyugun karakterlerden biri olduguna dair açıklamalar var. İleriki seviylerde yanından geçicek olanları fena halde tehdit etmesini sağlayan özelliklerle falan bezeniyor bu adamlar. Böyle bir adam arkada durup rakip seçmez bence. Ha dersen gitsin ön safta savunma şeklinde dursun ama sonra gidip dövüşmeye değer adam bulunca gitsin kapışsın daha mantıklı. Daha öncedende zaten söylemiştim bunların bir kısmını.

Ama will her ne amaçla verilmiş olursa olsun bu adamda Fortitude olmalıydı. İlla zaaf verceklerse versinler başka yerden, zaten Knight olarak davranman lazım uyman gereken kurallar var bunlar bence bu sınıfa yeterli sınırılılığı getirmiş, ve zaaf işlevi görmüş.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bence Knight'lara bu save olayını vererek onların ne kadar cicili bicili karakterler olduğunu da gözler önüne sermişler. Bu adamların daha çok kendi onurlarını korumak için savaştıkları ve şönlerini artırmak için dövüştüklerini düşünüyorum. Dövüş konusunda da oldukça iyiler ve indirilerne kadar fena acı çektiriyorlar. Savaş konusunda çok iyi olupta öyle her seferinde öne çıkmayan bildik hikaye şövalyeleri işte.

Ancak zehirdir, carttır felan yediklerinde yerle bir oluyorlar. Zaten hikayelrde de böyle değil midir? Süper dövüşürken birde zehir gelir ve hımbıllıkları ortaya çıkar. Oysa barbarlar öylemi. Zehir çakarsın bana mı demez. Yiğitçe savaşmaya devam ederler.

(Sevmiyorum işte şövalyeleri! :evil: :D )
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Post Reply