Raistlin&Fistandantilus

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
gregorian
Kullanıcı
Kullanıcı

Raistlin&Fistandantilus

Post by gregorian »

Merhaba arkadaslar,

Bugun okulda "dragonlance" dünyası üzerine sohbet ederken laf döndü dolaştı esas oğlanın üzerine , tabiki Raistlin'in :twisted: , geldi..Eski dm'im olan eleman ; Raistlin ' in büyü sınavında Fistandantilus'la anlaşma yaptığı anda öldüğünü, o vakitten sonra ortada sadece Fistandantilus' un olduğunu iddia etti?

Bende Raistlin'in hic bir zaman Fistandantilus' a boyun eğmedigini ve hatta büyü sınavının sonunda --2 darkelfi öldürdükten sonra yukarı çıktığında-- Fistandantilus'a anlaşmayı bozduğunu söylediğini hatırlattım..Bu da yetmezse ; "ikizlerin savaşı"'nda anlatıldığı üzere "kan taşı" yla Fistandantilus'un bilgilerini , anılarını emdiğinide hatırlatmama ekledim..Ancak eski dm'im hâla kendi dediginin dogru oldugunu iddia ediyor...

Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz?Olayın aslı nedir ,görüşlerinizi bekliyorum...

The Twilight Is My Robe....
Propeth
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Propeth »

Ne artık insanlar okuduklarınadamı inanmıyorlar. Tamam kabul ediyorum DL zaman zaman kendi içinde çatışabiliyor ama bunun nedeni bazı anlaşılmaz çeviriler ve çok fazla yazarın konular hakkında azda bişey olsa yazıyor olması.
İşin aslı kitapta okuduğun gibidir. Sen nasıl algılıyorsan öyle!
gregorian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gregorian »

Aynı kişi Drizzt Do'Urden e de evil demisti??Bu tartışmamızla birliktede "eski" dm'im olmuştu zaten...Propeth dedigin gibi, ne algılıyorsan o ama exp. kaygısında olan diger oyuncuların Dm ne derse "O" dur mantıkları insanda "wisdom" ' ı sıfırlıyor...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Abicim o adam birşeyden anlamıyor galiba...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

bu konuda sen haklısın abicim. raistlin fistandantiliusu kazıklamış ve hatta daha sonra onu öldürmüştür fakat şu da var ki fistandantilious diye tanınan adam da raistlindir zaten belli bir yerden sonra.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
legacy_user_1144

Post by legacy_user_1144 »

O konuda sen haklısın.

Birde Raistlin'in, Fistandantilus'un kantaşını elinden alışı varki ayrı hikaye.

Tılsımlarla korunan kantaşını el oyunları ile alıyor.Bu kadar olur.

ha pardon o el Raist'in ise tabiki alır.

Weis Zaten Raist benim kocam gibi diyor.Doğruymuş
gregorian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gregorian »

bunları soyliyen eleman 7 senelik dm(ben 1.5 sene onunla oynadim)...Demek ki dmlerde yanlisa dusebiliyor...
legacy_user_1144

Nasıl yanlış yapar.Adam kitabı okumuş ise nasıl yanlış hatırlar anlamadım
gregorian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gregorian »

Yapilan iddia yanlis hatirlamaktan cok oyuncular uzerinde "herseyi ben bilirim" otoritesi yaratma cabasi..Bu ne yazikki egoya ait bir reaksiyon..
DM 'in oyunculari uzerinde belli olcude etkisi/inandiriciligi olmali ancak bu "etki",egoyu pompalar hale geldigi vakit sorun yaratiyor.Asiri egosu alinmis Dm'lerle oyun oynamak dilegiyle...
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

mantık, zeka, ilim, irfan ve hertür sağduyu kurallarına göre fistandantilus raistlin denen homo-erectus'u her şartta döver, katlar, zippo çakmak yapıp cebine koyar, içini doldurup sergiler, 6 yaşında kız çocuğuna çevirip saçlarını ördürür vs vs
gregorian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gregorian »

Sevgili Skylancer,

Homo-erectus olarak adlandırdığın , kimilerine göre Krynn tarihini tanrılarından biri "olabilmis" , kisi Fistandantilus denen başbüyücünün yapamadığını başarmış ve karanlıklar kraliçesini öldürebilmiştir.Sanırım bu örnek, "karşılaştırmanda" üstün tarafın kim olduğunu göstermede yeterli..Ne yazık ki bizim eski Dm'in hastalığı sanada bulaşmış..En kısa zamanda iyileşmen dilegiyle
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

canım ciğerim gregoryanım;
sen banada ver o kadar gücü kuvveti, tak kıçıma tanrıların gazını bende öldüreyim takhisis'i.
raistlin'i ele alalım; bu forumlardan birindeki raistlin başlığında da belirttiğim gibi, kendisi gerçeklikten çooook uzak ve herşeyi ile abartılı, mantıksız bir karakter.(çocukluğu, yani alt yapısının sağlamlığını kabul ediyorum)
fistandantilus ise elflerin ilk kayıtlarında bile ismi geçen, ejderha kürelerinin yaratılması işleminde bulunmuş tarihin gördüğü gerçek anlmada en güçlü büyücülerden biridir. Peki rasitlin onu nasıl öldürüyor? el çabukluğu ile bloodstone'u çalıyor. E be margaret, e be tracy bu bloodstone'un üzerinde katrilyarlarca koruma büyüsü olmaz mı? bu fistandantilus 40 level olmuşken spot skilline bi 10-20 rank vermez mi?
saçma saçma saçma....margaret weis bu konuda da rasitlin'i pompalamıştır. Raistlin asla ve asla fistandantilus'u yenemiyecek bir şahıstır, onun karşısında ulaşabileceği en yüksek seviye kitapta gördüğümüz öğrenciliktir. nokta, bitti.
<div>-sıkıldım-</div><br>
legacy_user_1144

Margaret Weis'ın da dediği gibi

Raistlin benim kocam gibidir.
gregorian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gregorian »

Raistlin'in Weis tarafından bazı yerlerde abartılmış olduğu doğru,a keza Raistlin zamanda gecmise yolculuk yapar ve büyüyle kendini saklayarak Fistandantilus'un öğrencisi olur?Buna benzer açılardan düşünüldüğünde biraz gerçeklik dışı...

Ancak Raistlin'i bize sevdiren de bu pohpohlama degil midir? Kücükken izledigimiz Cüneyt Arkın ' ın Bizans kalelerini tek başına bastığı filmlerde de bizi heyecanlandıran,Cüneyt Arkın'a -Kara Murat 'a- hayran bırakan da bu "abartma" değilmiydi?Eğer bir karakter kahraman olacaksa abartma ne yazıkki kaçınılmaz çünkü kahraman dediğin "yenilmez"(!)...Drizzt Do'Urden 'in de Raistlin 'den aşşağı kalacak tarafı yok hani!...

Neyse,öyle veya böyle Raistlin Fistandantilus'tan daha iyi .:twisted:Ã?ünkü Raistlin'in milyonlarca hayranı var..Peki ya Fistandantilus'un??

Saygılarımla...
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drizzt_Dourden »

fistandantilus dedigin gibi gercekten krynn tarihinin en güclü buyuculerinden biridir...fakat raistlini sevmemizin nedenide hep en güclüyle bas etmesi...onun o hırsı degilmi? sizi bilmem de benim öyle...adam önce en büyücüyü öldürüyor sonra tanrılarla savaşıyor
Caradoc The DeathKnight
Post Reply