Ortak hikaye?

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Aa onu belirlemedim ya :D

Rütbe olarak istediğinizi seçebilirsiniz.
Image
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Bir saniye bir saniye :D Ã?ykünün konusu, arka planı nedir? Nasıl bir düzende yaşıyoruz? Onları önce bir belirlesek daha iyi olur.

Bir de şunu soracaktım: Acaba herkes bir karakteri mi yazacak yoksa "kulaktan kulağa" bölümündeki gibi öyküyü ilerleteceğiz? Ã?ünkü NPCler olacaksa kim oynatacak, oradan aklıma geldi :)

Dev bir savaş istasyonundan ziyade orta boy bir kruvazör daha iyi gibi geldi bana. Ufak personelli bir geminin yazılması daha zevkli olur. Bizim dışımızda birkaç NPC olur, her işi yaparız, istediğimiz yere gideriz; özgür oluruz. İstasyonda çalışırsak sadece emirleri uygulayacağız. Ama orta boy bağımsız bir gemide daha çok entrika döner :D
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Herkes kendi karakterini kontrol edecek. Düzen derken yönetim rejiminden bahsettiğini varsayıyorum ve federasyon diyorum. Tabii monarşiyle yönetilen bir kaç gezegen de var. Dünya uzaylıların bu fedarasyonumsu bilmemne birliğine giremediğinden hala cumhuriyet hakim.

Konuya gelince birazdan kısa bir başlangıç yazacağım. Ordan bir fikir edinirsiniz herhalde. Zaten karakterleriniz hazır olmadığı için uzun bir şey yazamayacağım.

NPClere gelince, dilediğiniz gibi bir NPCyle muhabbet edebilirsiniz fakat hikayede anahtar noktası olan bazı NPCleri ben kontrol edeceğim. Zaten benim karakterim RP dışında pek birşey söylemeyeceği için gizli noktalar bende saklı kalacak. Yalnız son söz her zaman kaptana ait, isterseniz isyan çıkartabilirsiniz, ya da ne bileyim ihanet edebilirsiniz, aynı zamanda düşüncelerinizi de belirtebilirsiniz ama dediğim gibi son söz hep kaptana ait olacak. Bunun dışında gemideki NPClerle istediğiniz gibi konuşabilir, hatta bir gezegendeyken tanıdığınız biriyle karşılaşıp side-quest bile başlatma şansına sahipsiniz.

Possessed, soruma tek cevap veren sen olduğun için savaş istasyonu 0 - kruvazör 1 oluyor. Demekki kruvazörle dolaşacağız :D O zaman herkesin bir özelliği olur. Savaşçı kişilikleri dışında pilot, navigatör, mekanik, vb.

Kullanacağımız kruvazör atmosfer dışına çıktığı zaman dik duruyor, bir surat gibi mesela. Atmosfer içine girdiğinde bir uçak gibi yan yatırıp kullanıyoruz. Böylelikle yerçekimi olan bölgelerde iticiler geminin altında kalacağından bir helikopter gibi yükselip alçalma şansımız oluyor. Aynı zamanda küçük fırlatma kapsülleri var. Bunlarla gayet yüksek bir hızla zarar görmeden yere inip kapsülümüz açılacak ve biz dışarı çıkabileceğiz (süpriz yapmak istersek).

Bu arada sadece insan olmak zorunda değilsiniz, uzaylı da olabilirsiniz. Tabii ki bu yüzden ben belirtene kadar uzaylı karakterler mürettebata katılamayacak (çok uzun sürmez merak etmeyin). Çok ayrıntıya girmeden uzaylı resimlerini direk Mass Effect'ten çaldım

http://www.playfuls.com/images/news/pic ... _races.jpg
Geth ve Hanar dışında tüm ırklar oynanabilir.
Image
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

şöyle bir house rule yapayım madem:

Quarian ve Asari erkeğinin görsel olarak nasıl olduğunu bilmediğimiz için
Quarian dişisi ve ayakta duran Geth aynı ırktan (yani ikisi de Quarian)
Asari dişisiyle Turian erkeği aynı ırk (yani ikisi de... Turian olsun?)
Krogan dişisi erkeğinden biraz daha ince olsun, temel olarak aynı.
Salarian'da da renk farklılığı olsun madem :D Gri dişi kahverengi erkek olsun.
Volusta öyle bir sorun yok, onları cüce gibi düşünün. Sakallı kadınlar aklınıza gelsin :P

Eğer aklınızda daha iyi bir fikir varsa belirtmekten çekinmeyin.
Last edited by Alenthas on Fri May 29, 2009 1:26 am, edited 1 time in total.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

ya ırklar direk mass effectten olacaksa öykü o evrende geçiyor olmuyor mu? anlamadım ben o oyunu ben oynamadım, çoğunlukta sanıyorum öyle. neden kendi uzaylı ırklarımızı belirlemiyoruz ben şahsen böyle olurss daha çok keyifli bir ortak öykü olacağına inanıyorum... :)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Evet haklısın ama bu sefer de görsel olarak elimizde bir şey olmayacak. Possessed çizebilir diyorsanız benim için hava hoş fakat hem zahmet olur hem de hikayeye başlamamız uzun sürer. Eğer herkes bu konuda anlaşıyorsa o zaman neden olmasın. Yalnız diğer ortak hikayelerde de elfler cüceler vardı onlar da başka birisinin hayal kahramanlarıydı. Yani pek değişiklik yok.

Hem ırklarını kullanıyor olmamız onun evreninde geçiyor anlamına gelmez. Zaten side-quest başlatma seçeneğiniz olduğundan dolayı bu side-questleri kendi uydurduğunuz bir gezegende geçebilecek olması. Tabii ki gezegenin iklimi, nüfusu, ırkları, bir yılın kaç dünya yılına eşit olduğu, bir günün kaç dünya saatine eşit olduğu, genel sıcaklığı gibi bir kaç detaya ihtiyacımız olacak.

edit: O zaman başlangıcı şimdilik erteliyorum.
Image
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hazır bekleme aşamasındayız karakterlerinizi hazırlamaya başlarsınız iyi olur. İsimden başlayın, lazım olacak :P

Bu arada belirtmek isterim, askeri bir birlik olduğunuzdan dolayı %90 herkesin takma adı olur! Ve hep onları kullanırlar. Özellikle insan olanlar. Mürettebata sonradan katılmış uzaylı karakterlerin bazı durumlardan dolayı takma adı olmayabilir. Bu durumda ad, soyad lazım oluyor ;)
Image
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Yalnız bekleme aşamasındayız diye de proje gümbürtüye gitmesin, bir bilim-kurgu projesi çıkarmak istiyorum bu siteden.

Kaç kişiyiz öncelikle? Onu bilsek iyi olur.

Uzaylı ırklar konusunda benim için de fark etmez. Herhangi bir evrenden ırklar da kullanabiliriz veya birkaç evreni birleştirebiliriz. Kendimize özgü ırklar yaratma fikri tabii kulağa en hoş geleni. Ama onla uğraşmak lazım, ırk yaratımı kolay iş değil. Yalnız illa oyun öncesi tüm ırkları belirlemek zorunda değiliz, oyun içinde de kendi yarattığımız yeni ırklarla yavaş yavaş karşılaşabiliriz. Bir anda kaç tane ırkla karşılaşacağız ki zaten :D

AlenthasLeasess'in koyduğu linkteki tipler de iyi, onların yanına kendi ırklarımızı koyabiliriz. Ama anlayamadığım AlenthasLeasess neden tek ırkları birbiriyle eşleştirdin? Diğer cinsiyeti de o resimdekine benzer olacaktır. Yani Asari erkeği orda yok ama erkeği de o resimdeki dişiye benziyordur.

(Yalnız Mass Effect'i ben de bilmiyorum, AlenthasLeasess ırkları ve özelliklerini biraz anlatacaksın :) )
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Gümbürtüye gitmez merak etme (umarım :D ). Zaten uzun zamandır böyle bir fikrim vardı ve son zamanlarda girdiğimden bir kaç kat daha çok girip burayı elimden geldiği kadar güncel tutmaya çalışıyorum. En son istediğim şey boşa gitmesi olur.

şu an dört kişiyiz. Starfellda katılabileceğini belirtmişti. Genellikle kılıç kalkan bir fantezi sitesi olduğumuzdan ve zaten pek de aktif üye olmadığından makul bir rakam. Sonuçta ordu kurmuyoruz :P

Eşleştirme sebebim Asari ve Turian ırklarını gördüğümde ırklarının ismine dikkat etmeyip "bunların hiç erkeği yok mu?" diye düşünürken "herhalde şu herifler (Turian) bu ırkın erkeğidir" diye düşünmüştüm. Resmi görünce aynı ırktan olmadıklarını anladım ben de. O yüzden böyle bir eşleştirme yapmıştım. Hem de görsellik açısından.

Oyunun başında bir iki günlük bazı olaylardan sonra ırkların çoğuyla tanışacağız zaten.

Irkların geçmişini, özelliklerini vs. oyundan alıp kullanmayı düşünüyordum başta ama onun yerine bunu da özgün yapayım dedim. Zaten Mass Effecti sadece görsellik için kullanıyorum, isimleri falan kullanacak olursam bir sistemdeki tüm gezegenlere yunan ismi bulmam gerekirdi :D (sanki ilk keşfeden insanlarmış gibi) sistemdeki gezegenlerin isimleri Hercules, Zeus, Athene diye sıralanıyordu. Bugün başlatayım diyince isimleri boşverip hemen başlayalım madem demiştim. Neyse işte, demek istediğim şu ki ME görsellik konusunda yardımcı olurken BSG'nin sıçrama özelliklerini çalıp, ırkların ve gezegenlerin özelliklerini belirleyip bunları harmanlayıp sunmak. Sonuçta bir ortak hikaye olduğu için pek özgün olmamız gerekmiyor. Tabii ki eğer bir roman denemesi yapıyor olsaydım bütün bunlara farklı açıdan bakardım ama yine de önceden yapılmış diğer şeylerden etkilenirdim.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

4 kişi derken o kişilerin arasında ben de varım değil mi? :D

Ya ben ciddiyim, aşçı olabiliyorsak ben olabilirim eğlenceli olabilir aslında bence... :)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Varsın, sanırım benimle birlikte beş oluyor.

Daha önce bir uzay gemisinde aşçı görmemiştim, hayal bile edemiyorum ama olabilirsin sanırım.
Image
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Bende varım ama öss den sonra :) siz başlaya durun ben bi koşu yetişirim.

Uzay gemisinde aşçı olduğu nerde duyulmuş. hap yiyo bunlar. Bende silahçı olmak istiyorum. şöyle büyük lazer toplarından olsun önümde. Büyük yıkımlardan hoşlanıyorum napayım :D
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Alenthas sana sith olmak istediğimi söylemiştim -özel mesajla. Geri dönmedin :D
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

jedi yok ama demi ? sith = dark = kötü anlamında sanırsam
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

O zaman altı kişiyiz. Sith ve jedi yok sanırım onu kötü tarafta olacağını belirtmek için söyledi.

Mark ben sana mesaj atmıştım ama sentboxa bakıyorum yok öyle birşey diyor. Neyse madem söyledin o zaman buradan yazmamda bir sakınca yok. Zaten senin hakkında pek bir planım yok, oyuna başladığımız zaman ne yapacağını söylerim. Bizim kahramanların baş düşmanının yardımcısı olacaksın.

Hiçbir uzay gemisinde mutfak görmedim açıkcası. Hem hap biraz monoton olur ama böyle bildiğin hap gibi pratik, hazır şeyler yiyorlar herhalde. Gerçi BSG'da yemekli partiler vardı ama onlar daha çok sivil tatil gemilerinde oluyordu. Savaş gemisinde hiç görmedim.
Image
Post Reply