Page 1 of 3

Paladin mi Fighter mı?

Posted: Wed Dec 03, 2008 7:56 pm
by Aegron Linwelin
Paladin mi daha iyi figher mı arkadaşlar farklarıyla birlikte açıklarmısnız

Posted: Thu Dec 04, 2008 4:48 am
by Efla
Mühendis mi doktor mu gibi olmuş bence bu soru =)

Yani biraz daha açıklayıcı olursan. Birbiriyle savaşırken mi ele almalıyız bir grupta hangisinin daha yararlı olabilecğini mi? Ya da belli bir düşmana karşı savaşırkenki durumunu mu?

Genel oalrak şu sınıf şundan iyidir gibi birşeye inanmıyorum ben pek. Daha çok oynayanın kabiliyetine ve zevkine kaldığı için...

Posted: Thu Dec 04, 2008 4:58 am
by lightflarer
paladinler bi kere adil dövüş konusunda çok iyidirler ve az da olsa ilahi büyü yetenekleri vardır, savaşta yardımcı olur, ama paladinler dirty fighting konusunda zayıftırlar zamanla kazandıkları deneyimle bu açığı kapatırlar ama o deneyimi kazanana kadar ölen çok olur, aynı zamanda düşman çok kalabalık olsa bile pusu ve gece saldırı yapma gibi şeyler yapmazlar, tuzak kurmazlar, ayrıca genel olarak hantal silahlar ve ağır zırhlar kullanırlar, bir savaşçı ise kazanmak için herşeyi yapar gerekirse kasıklara tekme atar gerekirse su püskürtür, savaşta genel olarak vahşi yada hızlı olma eğilimindedirler, kesinlikle paladinler gibi tanrılarına güvenip açıklar vererek saldırmazlar (yani tamam onlarda çok açık vermiyor ama savaşçıların genel felsefesi her hareket bir başkasını durdurmalı yada avantaj kazandırmalıdırdır, ama paladinler tanrım nasıl isterse öyle olsun modundadırlar daha bir) , hırs öfke gibi şeylerede disiplin yanında sahiptirler ve gerekli olan mükemmel disiplini kazanana kadar bunlarla hayatta kalabilirler, paladinler ise çok zor durumlar dışında pek böyle duygulara kapılmaz, ama genel olarak paladinler at üzerinde savaşta çok çok iyidir, fakat savaşçılarda bu açığı, yay, arbalet ve diğer fırlatma silahları ile tamamlarlar, aslında güçlü bir savaşçı ve güçlü bir paladin birbirine denk, ama o seviyeye erişene kadar savaşçı daha avantajlı gibi, çünkü paladinler çok dar görüşlü ve muhafazakarlar ve verilenden fazlasını öğrenmiyorlar

Posted: Sat Dec 06, 2008 2:55 am
by Starfell
Role Play açısındanda yeni başlıyorsan dövüşçü iyidir. Çok kasmana gerek kalmaz dedikleri gibi her türlü pisliği yaparsın adamın gözüne kum atarsın fln yada ne biliyim iki kılıç kullanırsın fln.

Ama paladin oldugun zaman kendine bazı kısıtlamalar getirmen ve onlara uyman gerekmektir. Canın mı Tanrın mı dedikleri zaman Hep Tanrı demelisin gibi şeyler... Dövüşçü iyidir Vur kafasına al parasını hem kötü de olabilirsin.

Ne biliyim bence iyilik budalası bi savaşçıdansa daha kaotik bi adam olmak iyidir.

Hem ne o öyle bu anam için bu babam için buda ezilen halkım için naraları :D:D Hepsi kendim için ulan !..

Posted: Sat Dec 06, 2008 3:15 am
by Aegron Linwelin
Aslında sormak istediğim ikisi savaşırsa kim kazanır?
Hangisi daha avantajlıdır?
:evil:

Posted: Sat Dec 06, 2008 4:25 am
by Fioner
aegron17 wrote:Aslında sormak istediğim ikisi savaşırsa kim kazanır?
Hangisi daha avantajlıdır?
:evil:

fighter bonus featlerini bire bir savaşta yararlı olacak featlere harcarsa normal şartlarda yener elbette. paladin komplike bi karakterdir ama bu fighterın fazladan gelecek olan featleri karşısında işe yaramayacaktır.

Posted: Sat Dec 06, 2008 4:27 am
by Aegron Linwelin
İlk oynuyanlar için o zaman fighter iyi diyorsun yani:D

Posted: Sat Dec 06, 2008 4:36 am
by Fioner
evet, ilk oynayanlar için bence fighter tabii ki iyidir. neden dersen bonus featler bir çok avantaj sağlar ve bu featleri saymazsak komplike değildir öğrenmen gerekn pek birşey yoktur sonra yakın dövüşte iyisindir. rp açısından da kolaylık sağlar nitekim paladin rpsi bence kolay değildir, benimsenmesi zor olabilir. fighter için böyle birşey söz konusu değildir istediğin gibi oynarsın.

Posted: Sat Dec 06, 2008 7:15 am
by Aegron Linwelin
Serbestsin yani bağlı olduğun bir yer yok kafana gore takılıyorsun. Tam benim gibi bana fighter uyar.

Posted: Sat Dec 06, 2008 7:17 am
by Starfell
Starfell wrote:Ama paladin oldugun zaman kendine bazı kısıtlamalar getirir ve onlara uyman gerekmektir. Canın mı Tanrın mı dedikleri zaman Hep Tanrı demelisin gibi şeyler... Dövüşçü iyidir Vur kafasına al parasını hem kötü de olabilirsin.

Hem ne o öyle bu anam için bu babam için buda ezilen halkım için naraları :D:D Hepsi kendim için ulan !..

Posted: Sat Dec 06, 2008 7:28 am
by lightflarer
aegron17 wrote:Aslında sormak istediğim ikisi savaşırsa kim kazanır?
Hangisi daha avantajlıdır?
:evil:
paladinlerin silah seçimleri heavy ve two-handed silahlar, bazende kalkan kullanıyorlar ve pis taktikler uygulamıyorlar, hide olayları yok, halbuki fighter'lar good bile olsa her türlü pisliği yapıyor, ayrıca double weapon'dan başla her türlü silahla ilgileniyorlar ayrıca bence bire bir dövüşte hız çok önemli ve paladinler o hızdan yoksun.

Posted: Sat Dec 06, 2008 7:36 am
by Efla
Bir paladinin belli seviyede dini eğitimi de vardır. Yani savaşçılığın yanında rahipliğe yakın bir eğitim de aldıkları için doğrudan göğüs gögüse çarpışmada fighter'a karşı dezavantajlı gibi. Yani paladinin sahip olduğu özelliklerin hepsi sıradan bir savaşta kullanılmayabilir.

Fakat Savaştığı savaşçının kötülüğün hizmetkarı efenim ne söyleyeyim. paladinin ilahi güçlerini üzerinde kullanabileceğini varsayarsak paladin avantajlı bir konuma geçebilir. Ã?ünkü belli durumlarda acayip özellikler kullanabiliyor.

Posted: Sat Dec 06, 2008 7:36 am
by Edmond
Fakat aynı şekilde bir paladin ağır bir savaşçı olduğu için, zırh tercihleri de ona göre daha ağır değil midir Lightflarer? Bir Paladin eğer iki elinde hoş bir Greatsword kullanıyorsa, üstünde de Plate Armor (kullanabiliyordu değil mi), pisliğe ne gerek, zaten rakibi pislik yaparak Evil olsa bile, Smite Evil gücü yok mu? Good olsa pek pislik yapmaz zaten? Hem yüzyüze dövüşte rakibi nereye saklanacak? Assassin mi bu göz önünden kaybolsun? Hem bir Paladin bir Fighter'a göre daha az hasar verebiliyor, daha az vurma ihtimali olsa da, aynı şekilde hasar alma ihtimali de daha az.

Eğer ki Fighter da ağır zırh giyiyorsa, zaten o zaman pislik yapamaz pek, savaş yine adil olur.

Bence yalnızca RP farkı var.

Posted: Sat Dec 06, 2008 7:48 am
by Starfell
Bence paladin 1 vursa fighter 2 vurur. Hasara gelince ikiside birer kez vursa paladin iyi vurur. Tabi plate set olcak fln. Neyse uykum geldi ya. Fighterın olayı hızdadır ya kafayı kullanırsa yardırır paladini diceksiniz ki smite evil nerden biliyosun belki nötr :D

Posted: Sat Dec 06, 2008 7:59 am
by Aegron Linwelin
Rp nin durumuna göre iksininde kazanma şansı var yani. Ama nedense Fighter ın bana göre daha uygun olduğunu hissediyorum. Hız ve çeviklik ile daha iyi saldırı yapabileceğinin düşünüyorum.