Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Ozan Akademisi
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Ozan Akademisi View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 12, 2006 1:47 am Reply with quoteBack to top

Kimse ne Å?ekilde kurulduÄ?unu bilmiyordu.. Belki de kurulmamıÅ?tı. Gerçek dünyanın boyutların hiçbirinde yoktu.

Onu insanlar sadece rüyalarında görebildiler.. Yine de o kadar gerçekti ki çoÄ?u varlıÄ?ına yemin edebilirdi.

Efsane diyarında ozanların olduÄ?u zamanın özlemini duyan bir gnomun kurduÄ?unu söyler onun. Ä°smi Yoruktur. Tanrılar onun gerçek dünyalardaki varlıÄ?ından ve daha da önemlisi müzik yaratmanın zevkinden vazgeçmesi karÅ?ılıÄ?ında istediÄ?ini yaratmasına izin verdiler.. Ancak burayı yaratan biraz da müziÄ?in ya da ozanlıÄ?ın kendisiydi.

Tanrıların da izni ile Sol Lagna nın ozanlık çaÄ?ının üç ozanı akademinin üstadları oldular. Akademiye gelecek ozanları onlar eÄ?iteceklerdi. Palisdan Firble ve Galadlirim. Bu ozanlar akademiye o çaÄ?daki Firble Galadlirim ve Palisdan olarak geleceklerdi. Ve bir güç onların hep öyle kalmasını saÄ?layacaktı. ( rp dıÅ?ı: Galadlirim umarım seni iyi oynarım.. Ä°stersen kendini devralabilirsin)

Yoruk ise akademinin bekçisi olacaktı sadece bekçi..

Kurallar akademide müzik dıÅ?ında tüm güçleri geçersiz kıldı silahlar büyü tanrısal güçler sadece bir yanılgı olacaktı. En düÅ?ük düzey ozanların bile farkedeceÄ?i yanılgılar.

Akademi ozanlıÄ?ı içinde hissetmiÅ? birçoÄ?unun hayallerinde varlıÄ?ını fısıldamaya baÅ?ladı. İçlerinde yeni yetmeler de vardı. Yüzyıllardır var olmuÅ? efsanelere adı yazılmıÅ? olanlar da...

Fısıltının anlamını kavraması her biri için farklı bir zaman alacaktı. Ama sonunda akademide olmayı gerçekten isterlerse orayı kafalarında canlandırmaları akademide olmayı düÅ?ünmeleri yetecekti.

AKADEMÄ°....

IssızlıÄ?ın ortasında dev bir kubbe gibi yükseliyordu. ortasında beliren iki baÅ?ka kubbe vardı.. Yapı bir yandan gizem dolu görünüyordu.. Farklı bir bakıÅ? açısından bakıldıÄ?ında kulakları olan bir hayvana benziyordu. Neredeyse komikti. Kubbelerin üzerindeki sayısız vitrayı görebilenler ise oradaki resimlerde aÅ?k, huzur, hüzün gibi kavramları içlerinde tüm yoÄ?unluÄ?u ile hissediyorlardı. Yanda kapısı kitli küçük sayılabilecek bir tahta bina vardı.

Müzik sesi akademiden neredeyse kesintisiz geliyordu. Ama bazen insan müziÄ?in varlıÄ?ını farketmiyordu.

Kapıya yaklaÅ?anlar üzerinde tahtaya yazılmıÅ? yazıyı farkedebilecekti.

İlk Sınav Cesaret İçin Yalnızca
    Å?arkı Söyleyebileceksen Akademinin Ã?nünde
    Å?iirin ezgisi kırık sesinin tonu yavaÅ? diye korkmadan
    Açılacak Akademinin kapıları sana...

RP DIÅ?I: Girmek için bir Å?iir söylemeniz gerekiyor. Å?iir ne olursa olsun bu aÅ?amayı geçmiÅ? olacaksınız. Ä°lk sınav yalnız cesaret için..

Last edited by Firble on Tue May 16, 2006 5:28 am; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private message
    Lixer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri May 12, 2006 2:47 am Reply with quoteBack to top

incubus ozan yavaÅ?ça ortaya yanaÅ?tı. tamam olduÄ?unu anladıÄ?ında ellerini kaldırıp içsel büyülerinden birini harekete geçirdi. etrafında bir anda yanım sönen ıÅ?ık küreleri oluuÅ?muÅ?tu ve bu yanıp sönenlerin arasında kimse bir diÄ?erinin nasıl dans ettiÄ?ine bakmazdı hani. az sonra salonu derin sesler doldurmaya baÅ?larken incubusun hareketleri ritme uymaya baÅ?lıyordu.

"dum tıs, dum dumum dum dum tıs"

Cehennemdeki ses, kes tres yaratma
    Hepimiz eÄ?lenmeye geldik buraya
    Bir iki üç nota sonra sözler elimde
    YaklaÅ? çekinme hele bi bei dinle

Benim adım Å?eytan ama bana incubus derler
    SöylediÄ?im sözler dev gibi ezer
    Geçer, aynı kör dövüÅ?e benzer
    Ä°lk seferde yerlerde ve galibiniz "ben"

incubus bomba gibi niye diye sorma
    gülüyorsun iÅ?te direnme boÅ?una
    hoÃ…?una gidiyor iÃ…?te boÃ…?una inkar etme
    alsana iblislerlerden bir hediye

incubus ozan Å?arkısını Å?ık bir parende ile bitirdikten sonra içsel güçlerini kullanarak hafifçe yerden yükselmiÅ? ve alkıÅ?ları beklemye koyulmuÅ?tu.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 12, 2006 3:18 am Reply with quoteBack to top

Tek bir kiÅ?inin alkıÅ?ları duyuldu. Sese bakılırsa bu kiÅ?i bir çocuk olabilirdi. Ses bir süre devam etti......................... ve kesildi....

Kapı yavaÅ?ça açılmaya baÅ?ladı... Kapıdan çıkan yaratık bir insan çocuÄ?u ya da ... hayır.. bir gnomdu galiba...

Ã?nce aÅ?aÄ?ıda birini aradı. Sonra baÅ?ını kaldırmayı akıl edip yukarı baktı. Uçan yaratıÄ?a selam dedi... DeÄ?iÅ?ik bir Å?arkıydı sanırım.. Bu kadarını söylemeliyim.. Akademiye girmek isteyenlerden daha önce hiç böylesini duymamıÅ?tım..

Sonra önüne baktı tekrar yukarı baktıÄ?ında gülümsüyordu. Aslında duyamazdım da... çünkü sen ilksin...

Her neyse ziyaretçi Akademiye hoÅ?geldin
    ...

Gnom kapıyı daha bir iterek içerinin görünmesini saÄ?ladı. Ã?ok büyük bir salondu içerisi.. Faklı aletlerin yan yana konduÄ?u bölümler ve bölümlerin çevresinde oturacak farklı yerler vardı. Bu yerlerin arasında geniÅ? divanlardan küçük taburelere kadar farklı farklı yerler mevcuddu.

Ben bekçi Yoruk diye tanıttı kendini... Akademinin bekçisiyim.. HoÅ?geldin Ziyaretçi... İçeri girmeye çekinme... EÄ?er öÄ?renci olmak için geldiysen hemen baÅ?layabilirsin.

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun May 14, 2006 5:37 pm Reply with quoteBack to top

Yoruk içeri giren uçan adamı izledi. Kapıyı arkasından kapayıp kapamamayı düÅ?ündü. açık kalmsı sorun olmazdı.. Sonuçta öÄ?renci olmak isteyen herkes ilk sınavı bir Å?ekilde verecekti.

Sorusuna cevap alamadıÄ?ı için adamın konuÅ?mak istemediÄ?ini varsaydı.

Adam sessizce ilerleyerek geniiÅ? divanlardan birine hafif yatar Å?ekilde oturdu. Yoruk seyretmeye devam ediyordu. Adam akademide Å?imdilik pek bir Å?ey yapmayacak gibi görünüyordu.

Beklemek en doÄ?rusu gibiydi Å?imdilik.

RP DıÅ?ı Not: RPnin atılıÅ?ı geciktiÄ?i için kendi insiyatifimle biraz durumu ilerlettim. Å?imdi artık divanda istediÄ?in kadar oturabilirsin. Ama sen otururken de zaman ilerleyecek... : )

Yılmax
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Tue May 16, 2006 4:54 am Reply with quoteBack to top

AteÅ?, kan, yanık kokusu, çıÄ?lıklar. Orkların savaÅ? böÄ?ürtüsü, ve en kötüsü ejderha. Kahrolası Apocalypse'in kahrolası ordusu yetmiyormuÅ? gibi bir de bu ejderha. Bizi kim kurtaracaktı Oren'in Å?övalyeleri mi? DüÅ?müÅ? tanrıların inananları mı yoksa kendilerini korumaktan aciz büyücüler mi? Bize biz bile yardım edemiyorken elim kolum baÄ?lı bu katliamı izleyerek kendimden nefret ediyorum. Å?u anda ne mi yapıyorum yalnızca ölen halkımın altında saklanıyorum. Ã?lmemek için belki de ölmekten beter olacaÄ?ımı bile bile.

Gözlerini açar açmaz kendini bambaÅ?ka bir yerde buldu huzur veren bir müzik sesi onu uykusundan uyandırdı. Sıçrayarak kendine geldi etrafında ne bir ölü ne de bir gürültü vardı. Yalnızca huzur veren tatlı bir müzik sesi. YavaÅ? ve ürkek adımlarla ıÅ?ıÄ?ın ve müziÄ?in geldiÄ?i büyük binaya doÄ?ru ilerledi. IÅ?ıÄ?a geldiÄ?inde üzerinde kanların olmadıÄ?ını bambaÅ?ka temiz bir giysinin olduÄ?unu farketti. Buraya nasıl gelmiÅ?ti. Ã?len halkı neredeydi? Binanın önüne geldiÄ?inde kapının açık olduÄ?unu farketti ve ürkekçe içeri adımını attı. Sonra kapıdaki yazıyı farketti ;

İlk Sınav Cesaret İçin Yalnızca
    Å?arkı Söyleyebileceksen Akademinin Ã?nünde
    Å?iirin ezgisi kırık sesinin tonu yavaÅ? diye korkmadan
    Açılacak Akademinin kapıları sana...

Benim gibi sıradan bir insan için ne kadar zor bir istek bir Å?arkı söylemek. Bir sınav ne için bir sınav? Neden ben? Ben yalnızca bir çiftçiydim. Babam da bir çiftçiydi annem de ve Å?imdi artık hayatta olmayan kardeÅ?lerim de. Buraya geldiysem bir nedeni olmalı. En azından denemeliyim.

Ne güzel di yaÅ?amak huzur dolu topraklarda
    Yoktu hiçbir kötülük ben doÄ?duÄ?umda
    Masallardan bilirdim savaÅ?ı, ejderhayı
    Kurtaracak yok mu her an ölen insanları?
    Oren, nerdesin nerede adaletin?
    Yoksa sende mi diÄ?erleri gibi bizi terkettin.

Ã…?imdi ne oldu nereye gitti bunca can
    On kasaba denen yerdeki halkı yokmu kurtaracak olan?
    Yeter artık bitsin bu çile bitsin bu acımız
    Gelsin artık özlenen umut özlenen kahramanlar baÅ?tacımız...

Sözcükler aÄ?zından birer birer dökülürken kendi bile Å?aÅ?ırmıÅ?tı Cedric. Belki de önceden farketmediÄ?i bir yeteneÄ?i vardı. Belki de olması gereken Å?ey buydu. Elinden hiçbirÅ?ey gelmese de bazı Å?eylerin hatırlanmasını saÄ?lardı. Belki de yalnızca bir rüyadaydı. Huzur veren tatlı bir rüya...

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue May 16, 2006 5:18 am Reply with quoteBack to top

Ä°lginç çok ilginç küçük gnom bilgiç bir çocuk edasıyla kapının önünde belirdi. Ä°lk Å?arkıdan daha farklı bunu kabul etmeliyim. Oren sanırım bu bir tanrı oluyodu.. Yanılmıyorum di mi? Belki yanılıyorumdur.

Bir tanrının isminin ilk Å?arkında anılması.. Rahipsin ya da inançlı birisin... Sonra önüne baktı.. Neyse önemli de deÄ?il zaten bunlar.. İçeride oturan bir arkadaÅ? var.. Bir kanatlı adam... Sen de buyur...

Gnom dönüp içeriye ilerlemeye baÅ?ladı sonra bir Å?ey unutmuÅ? gibi döndü.

Akademiye hoÅ?geldin... EÄ?er ozan olmak istiyosan doÄ?ru yerdir burası... Ä°stiyosan hemen baÅ?layabiliriz eÄ?itime..

Yılmax
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Tue May 16, 2006 5:41 am Reply with quoteBack to top

Firble wrote:
    Ä°lginç çok ilginç. Ä°lk Å?arkıdan daha farklı bunu kabul etmeliyim. Oren sanırım bu bir tanrı oluyodu.. Yanılmıyorum di mi? Belki yanılıyorumdur.

KarÅ?ısında gnom'u gören Cedric bir an afallar gibi oldu ama sonra kendisini toparlayarak;

" Haklısınız efendim Lord Oren bir tanrıdır. Ama artık inananlarına pek önem vermiyor olmalı. Ã?ünkü vatanım olan on kasaba neredeyse yokolmak üzere ve ben buraya nasıl geldiÄ?imi bilmiyorum.Ailem ve halkım öldüler ve ben hiçbirÅ?ey yapamadım, daha 17 yaÅ?ındayım ne yapabilirdimki? Rahip deÄ?ilim ve yeterince inançlı da olamadım sanırım bu bela belki de baÅ?ımıza inançsızlıÄ?ımızdan geldi. Belki de tanrılar bizi bu yüzden terketti." Dizlerinin üzerine çökerek aÄ?lamaya baÅ?ladı. Duygularına hakim olamıyordu gözyaÅ?ları yanaklarından süzülürken tekrar gnom'un sesini duydu;

Firble wrote:
    Akademiye hoÅ?geldin... EÄ?er ozan olmak istiyosan doÄ?ru yerdir burası... Ä°stiyosan hemen baÅ?layabiliriz eÄ?itime..

" Artık neye ait olduÄ?umu ve ne yapmam gerektiÄ?ini bilmiyorum efendim. HerÅ?eyimi kaybettim tüm ailemi ve ..." Artık gözyaÅ?larına hakim olamıyordu. Ã?lenleri düÅ?ündükçe iyicene kendini kaybediyordu. Son hatırladıÄ?ı aÄ?larken gnom'un boynuna sarılmasıydı...

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue May 16, 2006 6:03 am Reply with quoteBack to top

Gnom ne yapacaÄ?ını bilemedi. Ã?ocuk kendisine sarıldıÄ?ında bir an devrilecek gibi durdu ama dengede durmayı baÅ?ardı. Ã?nündeki... önündeki çocuk aÄ?lıyordu.. 17 yaÅ?ındaydı 17... bir çocuÄ?un yaÅ?ıydı.. Yüzüne dikkatli bakınca gnom... Evet bunu görmüÅ?tü... Sorun çocuÄ?un boyuydu. Gnom insanlarla uzun zamandır beraber olmamıÅ?tı. Beraberken bile boyları onların hepsini büyük zannettirebiliyordu bazen...

Biraz da beceriksizce çocuÄ?un yanına gitti. Ufak ellerini beceriksizce onun omzuna koydu.

Yoruk dedi. Benim ismim de Yoruk... Ben... ben buranın bekçisiyim.. Akademinin.

Buraya ancak rüyalarında ulaÅ?abilirsin.. Å?u durumda sen... uyuyor olmalısın.. Gerçek dünyadan uyumadan buraya ulaÅ?ma yolu yok çünkü..

Yoruk durdu çocuk hala aÄ?lıyordu. Kesinlikle zor bir öÄ?renci olacaktı. EÄ?er niyeti buysa tabii. Bir deneyiminin de olmadıÄ?ı kesindi. Ama bir Å?ey bu çocuÄ?a akademiyi buldurmuÅ?tu. Ã?yleyse belki... Belki ozanlık en zor anda yakalanan bir yetenekti. Bunu uzun uzun düÅ?ünmek isterdi gnom ama önünde aÄ?layan bir çocuk vardı.

EÄ?er her Å?eyini kaybetmiÅ?se belki ozanlık ona yeni bir Å?eyler verir diye düÅ?ündü Yoruk.

Ã?ocuÄ?a döndü. Ã?ocukla göz göze gelmek için bir parça eÄ?ildi.

EÄ?er her Å?eyini kaybettiysen ozanlık yeniden baÅ?lamak için iyi bir yol olabilir... biraz durup ekledi oÄ?lum... Akademi tüm diyarlarda ozanlıÄ?ı yaÅ?atmak için kuruldu. OzanlıÄ?ın yolundan gitmek isteyenlere rehber olmak için Ã?ocuÄ?un omuzlarını biraz sıktı. Bence sen de ozanlıÄ?ın yoluna girmelisin evlat... Ä°nsanlara anlatmalısın... YaÅ?adıklarını ve hissettiklerini... Bunu yapabildiÄ?in zaman göreceksin... Göreceksin bir çok Å?ey deÄ?iÅ?ecek..
    Yoruk söylediklerinin nasıl bir etki yaratacaÄ?ından emin deÄ?ildi. Belki çocuk sadece sessizliÄ?e ihtiyaç duyuyordu.. En doÄ?rusu sözlerinin etkisini bekleyerek görmekti.

Bekçi merak etti. Bu çocuk iyi bir ozan olabilecek miydi? YoÄ?un duygular hissetmiÅ? olmak ozanlıÄ?a baÅ?lamak için iyiydi ama yol ilerledikçe duyguların etkisi altında kalmama becerisi de gerekli oluyordu. Ama Å?imdi bunları düÅ?ünmek için erken gibiydi.

Yılmax
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Tue May 16, 2006 9:27 pm Reply with quoteBack to top

Gnom'un elini omzuna koymasıyla biraz da olsa moral bulan Cedric gözlerindeki yaÅ?ları koluna sildi ve ilgili gözlerle Gnom'a baktı. Adının Yoruk olduÄ?unu söylüyordu gnom ve buraya ancak rüyalarda ulaÅ?ılabileceÄ?ini. Nasıl olabilrdi hala uyuyor olamazdı. Lanet olası orklar hala insanları katlediyor olmalıydılar. Kısa süre sonra onu da bulacaklardı. Umut yerini umutsuzluÄ?a bırakmıÅ?tı.

" Uyumak mı? Efendi Yoruk bu nasıl olabilir herÅ?ey o kadar gerçek gibi görünüyor ki. O halde ben hala oradamıyım? Ä°nsanlar ölüyorlar ve ben de belki de öleceÄ?im. Efendim bana yardım etmelisiniz."

Firble wrote:
    EÄ?er her Å?eyini kaybettiysen ozanlık yeniden baÅ?lamak için iyi bir yol olabilir... oÄ?lum... Akademi tüm diyarlarda ozanlıÄ?ı yaÅ?atmak için kuruldu. OzanlıÄ?ın yolundan gitmek isteyenlere rehber olmak için. Bence sen de ozanlıÄ?ın yoluna girmelisin evlat... Ä°nsanlara anlatmalısın... YaÅ?adıklarını ve hissettiklerini... Bunu yapabildiÄ?in zaman göreceksin... Göreceksin bir çok Å?ey deÄ?iÅ?ecek..

"Belki de haklısınız efendim ama benim buna yeteneÄ?im var mı? Ben sadece okuma yazmayı biliyorum. BaÅ?ka hiçbirÅ?ey bilmem ki! Ben, ben sadece çiftçiyim (biraz durakladıktan sonra üzüntüyle bakıÅ?larını yere çevirdi) çiftçiydim. Hala ekilebilecek topraklar varken. Belki de haklısınız, hiçbirÅ?ey yapamazken insanların olanları unutmamasını saÄ?layabilirim. En azından bunu yapabilirim. (Yüzü biraz da olsa gülümsemeyi baÅ?armıÅ?tı. Artık daha kendinden emin konuÅ?uyordu.) EÄ?itime girmekten onur duyarım efendim tabii ki siz benim gibi birini öÄ?renci olarak kabul ederseniz."

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue May 16, 2006 11:16 pm Reply with quoteBack to top

Galadlirim odanın karanlıkta kalmıÅ? köÅ?esinde oturuyordu.Hayal gibiydi gerekten.Aynı hayallerinde olduÄ?u gibi.Kalbinin yıllarca çektiÄ?i acıyla burulduÄ?unu unutacaÄ?ını hissediyordu adeta.Palisdan ve Firble!Tıpkı eski günler gibi.Ama Å?imdi eski günleri düÅ?ünüp hüzünlenmenin bir anlamı yoktu.Bu düÅ?ünceyi kaç kez geçirmiÅ?ti aklından?Gerçekten önemi yoktu ki!Ozanlar Akademisi demiÅ?ti Firble buna.Ah Firble.Her zaman umut dolu Firble.Küçük Gnom Ozan. Firble a baktı yeni gelen toy ozana yardımcı oluyordu iÅ?te.Kalbi pırpır etti.Ã?zlediÄ?i her Å?ey burada duruyordu.Yalnız deÄ?ild,i o bir ozandı.Ozanlar acemi ya da usta ..Ne farkederdi? Bu akademide hepsi eÄ?itilecekti.O eÄ?itim mi verecekti?EÄ?itim diyemezdi buna.Mutlulukla Å?arkı söyleyecekti..Hüzünle bazen.Ama önemli deÄ?ildi önemli olan bu harika Å?arkının,hayalin içinde oluÅ?uydu.Bu sefer sorgulamıyordu.Mutluydu.Gerçekten...

Akademiye katılmak bunun kendisine neleri feda ettireceÄ?i söylenmiÅ?ti. Bu bedel onu korkutmuÅ?tu ama Å?imdi bu bedeli bile ödemeye deÄ?ermiÅ? gibi geliyordu. Firble ve Palisdan'ın yıllar önceki hallerinde olduklarını bakar bakmaz hissetti. Onlar da kendisi gibi akademinin iyiliÄ?i için sonsuza dek deÄ?iÅ?meyeceklerdi. Belki onun gelecekteki Galadlirim olduÄ?unu biliyorlardı ama geleceÄ?i bilmiyorlardı. Bilmemeliydiler.

OturduÄ?u yerden kalkarak çekine çekine öbür gnomun konuÅ?tuÄ?u çocuÄ?un yanına gitti. Ä°smi Yorutu galiba. Ya da bekçi ona bahsedilen bekçi. DoÄ?rusu daha heybetli biri beklemiÅ?ti. Bir yarı tanrı gibi. Ama önemli de deÄ?ildi.

Bir drow görmenin çocuÄ?u ürküteceÄ?ini biliyordu ama gözlerine baktıÄ?ında anlayacaktı...

"Hiçbir Å?eyin yoksa bile mi...Ne önemi var ki..Benimde hiçbir Å?eyim kalmamıÅ?tı.Å?imdi geriye kalan sadece Å?arkılar.Anlıyorsun deÄ?il mi.Kim olduÄ?unun önemi yok.Ne olursan ol.Ben bir drowum.Neler yaÅ?adıÄ?ımın,ne kadar kötü ya da iyi olduÄ?umun,ne kadar neÅ?eli ya da öfkeli olmamın önemi yok.Sadece Å?arkının sözleri ve müzik olmalı burada.HatırladıÄ?ım tek Å?ey Å?arkılarımın hüznü ve Å?u küçük gnomun neÅ?esi.Burada öÄ?reneceÄ?in ilk Å?ey kimliÄ?in önemsiz olduÄ?u,yüreÄ?inde o ritimlerin ve sözlerin büyüsü varsa geriye Hiçbir Å?ey kalmamıÅ?tır!Sadece müziÄ?in büyüsü olacak ellerimizde,gözlerimizde onun ıÅ?ıltısı olacak.Sözler olacak sadece.Ozanlık budur iÅ?te.."

Firble tarafından deÄ?iÅ?tirildi.
    Not: Galadlirim üzgünüm oyunda bir iki ufak ayrıntı vardı. Onların bozulmaması için mesajını deÄ?iÅ?tireceÄ?im sana ayrıntıları özel mesajla aktardım Bu arada Akademiye hoÅ? geldin.

Å?arkılara konu olmuÅ? zaferlerim,hatÄ
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed May 17, 2006 1:34 am Reply with quoteBack to top

Yoruk yukarı Ã?stad Galadlirim e doÄ?ru baktı.. Galadlirim akademinin üç üstadından biri... DoÄ?rudan iradesi ile üstadlıÄ?ı kabul etmiÅ? tek üstad.. DiÄ?erleri de zihinlerinin bir köÅ?esinde istiyor olmasalar burada olamazlardı biliyordu.

Tekrar çocuÄ?a döndü.. Ã?stadlarımızla tanıÅ? oÄ?lum.. Ã?stad Galadlirim yanımızda zaten. Gerimizde ise benim ırktaÅ?ım Ã?stad Firble ve Ã?stad Palisdan var.

Arkada duran gnom ismi söylenirken muzipçe Benim dedi yüksek sesle Firble benim. Palisdan ise kibarca kafasını eÄ?ip çocuÄ?u selamladı.

OÄ?lum seni bu rüyadan çıkarabilirim belki ama uyandıramam. En azından Å?imdi deÄ?il.. Ne kadar tanrılara inancını kaybetsen de bazen onlara güvenmek de gerekir.. EÄ?er uyuduysan belki de burayı bulman gerekiyordu.

Ve eÄ?er istiyorsan oÄ?lum baÅ?lamamak için hiçbir neden yok deÄ?il mi?

Benim deÄ?il mi ilk eÄ?itmeni deÄ?il mi? Di mi ? Ã?le söz vermiÅ?tin Yoruk. diye öne atladı gnom üstad. Yoruk geriye doÄ?ru baktı. EÄ?er diÄ?er üstadlarımın itirazı yoksa. Sanırım ilk eÄ?itimi Firble nin vermesi doÄ?ru olacak.

DiÄ?er üstadlara göz gezdirdi. Sonra birden diÄ?er iki üstad ve gekçi kayboldular geriye sadece Firble kalmıÅ?tı. Onu karÅ?ılayan gnom deÄ?il öbür gnom...

Akademinin ilk öÄ?rencisi baÅ?lamaya hazırsan baÅ?lıyoruz uzun arkadaÅ?ım. Yaaa bilmiyorum buraya benim gibi normal boyda biri gelecek mi sen ilk kiÅ?isin gerçi ama... Hep uzun boylular gelir diye korkuyom. Gerçi tabii uzun olman da senin suçun deÄ?il di mi? Sonra muzipçe gülüp onun merak edeceÄ?ini düÅ?ündüÄ?ünü açıladı.. Merak etme diÄ?er üstadlar da seni izliyor. Ama ilk aÅ?amayı geçerken onlar sanki yokmuÅ?muÅ? gibi olması daha iyi olur di mi sen ne düÅ?ünmüyorsun bilmiyom tabii ...

Bir ozanın ilk olarak bilmesi gereken nedir sence öÄ?rencim nedir? DüÅ?ün bakalım düÅ?ün düÅ?ün düÅ?ün düÅ?ün düÅ?ün... Buldun mu... BulmuÅ?sundur deÄ?il mi her halde deÄ?il mi ama ama ben sana söyleyeyim. Bir ozan önce kendini anlatabilmelidir. Kendi duyduklarını hissettiklerini düÅ?ündüklerini... Aslında bunu çoÄ?u insan yapabilir. Sıradan insanlar çooooook güzel Å?arkıları böle yazarlar hep.. Kendi hissettiklerini yazarak.. Yeter ki bundan korkmasından.. Kendilerini anlatmaktan...

Sonra gnom gözlerini çocuÄ?a dikti. Peki sen sen biraz durup ne diyeceÄ?ini düÅ?ündü. Sen uzun dostum.. Sen neler hissetttin?

Ã?ocuk bir anda tüm hayatını gözlerinin önünde yaÅ?amaya baÅ?ladı. YaÅ?adıÄ?ı en yoÄ?un anları hissediyordu. Annesini ilk görüÅ?ü. Babasının ona söylediÄ?i Å?arkılar. Tarlada bitkilerle oynayıÅ?ı. Evinin içindeki oyuncakları. Evde tabaÄ?ı kırdıÄ?ında hissettiÄ?i utanç... Ordular gelirken hissettiÄ?i korku..

Görüntüler orada durdu. Görmemesi gereken bir Å?eyler görmüÅ? bir çocuk gibiydi. Ã?ocuÄ?a tekrar baktı. Neler hissediyor olabilirdi. Kekeler gibi konuÅ?tu. Sen..... sen kötü Å?eyler yaÅ?amıÅ?sın.. Ced... Cedric adın bu deÄ?il mi ? Zor günler... Bunlar.... sana acı çektirmiÅ?... Kafasındaki bir Å?eylerle boÄ?uÅ?uyor gibiydi. Bir anda çocuÄ?a döndü bilgiç bir edayla.. Acı çok zor bir öÄ?retmendir... Ama onun dersinden geçebilirsen. Onurunu ve kiÅ?iliÄ?ini koruyarak baÅ?aracaklarının sınırı yok.

Görüntüler devam etti. MaÄ?ralara girerken yaklaÅ?an ordunun görüntüsünün yarattıÄ?ı dehÅ?eti çocuk iliklerinde tekrar hissetti. Sonra da maÄ?ranın önündeki çıÄ?lıkların ve katliamın yarattıÄ?ı çaresizlik delilik hissi..

Firble orada durdu... Ozanlık yoluna girmenin en kolay yolu kendini anlatmaktır öÄ?rencim.. Å?iirin bana anlatsın bana yaÅ?adıklarını yaÅ?adıklarının neler hissettirdiÄ?ini anlatsın.. MaÄ?rada beklerken ve en sonunda... en sonunda maÄ?raya saldırılırken hissettiklerini anlatsın..

Ä°lk iÅ?in belki çoÄ?u öÄ?renciden kolay öÄ?renci.. Ä°zin ver sadece dizelerin akmasına izin ver. Ki onlar senin neler hissettiÄ?ini göstersin herkese...

Yılmax
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Thu May 18, 2006 7:02 pm Reply with quoteBack to top

Cedric Yorut ile konuÅ?urken göelgelerden gelen birini farketti bir drow! Drowların kötü bir ünü vardı. Bir Å?övalye ona "Drowlar kaos'un çocuklarıdır. Onlar kötülüÄ?ün aracılarıdır onlardan korkmalısın, onlara karÅ?ı temkinli olmalısın Genç Cedric." demiÅ?ti. Bu yaÅ?ına kadar hep drowlardan çekinmiÅ?ti. Ama onları savunmaya gelen grupta da br drow vardı. Belki de hepsi kötü deÄ?ildi. Ama ne olmuÅ?tu sonunda yardıma gelenler belki de bir felakete neden olmuÅ?tu. On kasaba halkından yaÅ?ayan varmıydı? Onu düÅ?üncelerinden ayıltan yine drow'un sesi olmuÅ?tu ;

Galadlirim wrote:
    "Hiçbir Å?eyin yoksa bile mi...Ne önemi var ki..Benimde hiçbir Å?eyim kalmamıÅ?tı.Å?imdi geriye kalan sadece Å?arkılar.Anlıyorsun deÄ?il mi.Kim olduÄ?unun önemi yok.Ne olursan ol.Ben bir drowum.Neler yaÅ?adıÄ?ımın,ne kadar kötü ya da iyi olduÄ?umun,ne kadar neÅ?eli ya da öfkeli olmamın önemi yok.Sadece Å?arkının sözleri ve müzik olmalı burada.HatırladıÄ?ım tek Å?ey Å?arkılarımın hüznü ve Å?u küçük gnomun neÅ?esi.Burada öÄ?reneceÄ?in ilk Å?ey kimliÄ?in önemsiz olduÄ?u,yüreÄ?inde o ritimlerin ve sözlerin büyüsü varsa geriye Hiçbir Å?ey kalmamıÅ?tır!Sadece müziÄ?in büyüsü olacak ellerimizde,gözlerimizde onun ıÅ?ıltısı olacak.Sözler olacak sadece.Ozanlık budur iÅ?te.."

Drow'un sözleri gerçekten bilgece gelmiÅ?ti Cedric'e. Artık iyice emin olmuÅ?tu bunların baÅ?ına gelmesi tesadüf olmamalıydı. Sonra Yorut bir kez daha konuÅ?tu ;

Firble wrote:
    Tekrar çocuÄ?a döndü.. Ã?stadlarımızla tanıÅ? oÄ?lum.. Ã?stad Galadlirim yanımızda zaten. Gerimizde ise benim ırktaÅ?ım Ã?stad Firble ve Ã?stad Palisdan var.

Gnom'un hemen arkasında ansızın beliren drow'dan sonra iki kiÅ?i daha belirmiÅ?ti. Bir gnom ve bir insan. Gerçekten rüyada olmalıydı ama gerçeklikle belki de iç içe. Afallamamak mümkün deÄ?ildi genç Cedric için. Bu yaÅ?ında ne kadar çok Å?ey yaÅ?amıÅ?tı, savaÅ?, katliam, kendinden utanacaÄ?ı bir Å?ey yapması. Bunları yaÅ?amak için çok gençti daha. Ne yapmıÅ?tı?

Firble wrote:
    OÄ?lum seni bu rüyadan çıkarabilirim belki ama uyandıramam. En azından Å?imdi deÄ?il.. Ne kadar tanrılara inancını kaybetsen de bazen onlara güvenmek de gerekir.. EÄ?er uyuduysan belki de burayı bulman gerekiyordu.

Ve eÄ?er istiyorsan oÄ?lum baÅ?lamamak için hiçbir neden yok deÄ?il mi?

Benim deÄ?il mi ilk eÄ?itmeni deÄ?il mi? Di mi ? Ã?le söz vermiÅ?tin Yoruk. diye öne atladı gnom üstad. EÄ?er diÄ?er üstadlarımın itirazı yoksa. Sanırım ilk eÄ?itimi Firble nin vermesi doÄ?ru olacak.

Firble wrote:
    Akademinin ilk öÄ?rencisi baÅ?lamaya hazırsan baÅ?lıyoruz uzun arkadaÅ?ım. Yaaa bilmiyorum buraya benim gibi normal boyda biri gelecek mi sen ilk kiÅ?isin gerçi ama... Hep uzun boylular gelir diye korkuyom. Gerçi tabii uzun olman da senin suçun deÄ?il di mi? Sonra muzipçe gülüp onun merak edeceÄ?ini düÅ?ündüÄ?ünü açıladı.. Merak etme diÄ?er üstadlar da seni izliyor. Ama ilk aÅ?amayı geçerken onlar sanki yokmuÅ?muÅ? gibi olması daha iyi olur di mi sen ne düÅ?ünmüyorsun bilmiyom tabii ...

Bir ozanın ilk olarak bilmesi gereken nedir sence öÄ?rencim nedir? DüÅ?ün bakalım düÅ?ün düÅ?ün düÅ?ün düÅ?ün düÅ?ün... Buldun mu... BulmuÅ?sundur deÄ?il mi her halde deÄ?il mi ama ama ben sana söyleyeyim. Bir ozan önce kendini anlatabilmelidir. Kendi duyduklarını hissettiklerini düÅ?ündüklerini... Aslında bunu çoÄ?u insan yapabilir. Sıradan insanlar çooooook güzel Å?arkıları böle yazarlar hep.. Kendi hissettiklerini yazarak.. Yeter ki bundan korkmasından.. Kendilerini anlatmaktan...

Sonra gnom gözlerini çocuÄ?a dikti. Peki sen sen biraz durup ne diyeceÄ?ini düÅ?ündü. Sen uzun dostum.. Sen neler hissetttin?

Gnom usta sözlerini tamamlar tamamlamaz Cedric bir rüya görmeye baÅ?ladı. Rüya içerisinde rüya nasıl olabilirdi? Ama bu imkansız diye içinden geçirdi Cedric. Bu mutlaka Gnom'un iÅ?i olmalıydı. Gerçekten birçok güce sahip olmalıydı. Ã?ocukluÄ?u geçiyordu gözünün önünden; doÄ?umu, annesini ilk görüÅ?ü, hayatını borçlu olduÄ?u kadın, onu herÅ?eyden koruyan bu yaÅ?a getiren, Å?evkatle büyüten, gerektiÄ?inde kendi aç kalarak onun doymasını saÄ?layan, en kutsal varlık, Å?imdi yoktu. Babası, onu herÅ?eyden koruyan, gerektiÄ?inde otoriter olan gerektiÄ?inde arkadaÅ?. Kötü birÅ?ey yaptıÄ?ında ona kızan ama hep ders vermek isteyen. KötülüÄ?ünü istemediÄ?ini bildiÄ?i.Birlikte ne kadar çok vakit geçirmiÅ?erdi. BildiÄ?i herÅ?eyi babasına borçluydu, bitkilerin nasıl yetiÅ?tirildiÄ?i, okuma-yazma, ata nasıl binileceÄ?i, hangi mantarların zehirli olduÄ?u. Babası da yoktu artık. Ne kadar da çok üzmüÅ?tü belki de ailesini. Sonra o lanet olası ordunun geliÅ?i geldi aklına. Sör Cervantes ve tapınak Å?övlyelerinin tüm on kasaba ve çevredeki köylerinin halklarını alıp kaleye götürüÅ?leri. Sonra diÄ?erlerinin havada dev böceklerle uçarak geliÅ?leri. Belki de zaferin bir iÅ?aretiydi diye düÅ?ünmüÅ?tü. Ama hiç de öyle olmadı. Ordu kale duvarlarını yıkarak içeri sızmıÅ?tı. Tüm halkı maÄ?aralara toplamıÅ?lardı. Sonrası, sonrası tam bir Å?ok. Orayı hatırlamak bile istemiyordu. Orkların çılgınca saldırması, önlerine geleni vahÅ?ice öldürmesi. Sonra kendinin yaptıkları. Daha fazla kendini tutamadan tekrar diz üstü yıÄ?ıldı ve hıçkırarak aÄ?lamaya baÅ?ladı Cedric.

Firble wrote:
    Ozanlık yoluna girmenin en kolay yolu kendini anlatmaktır öÄ?rencim.. Å?iirin bana anlatsın bana yaÅ?adıklarını yaÅ?adıklarının neler hissettirdiÄ?ini anlatsın.. MaÄ?rada beklerken ve en sonunda... en sonunda maÄ?raya saldırılırken hissettiklerini anlatsın..

Ä°lk iÅ?in belki çoÄ?u öÄ?renciden kolay öÄ?renci.. Ä°zin ver sadece dizelerin akmasına izin ver. Ki onlar senin neler hissettiÄ?ini göstersin herkese...

Cedric son söylenenlerle birlikte biraz olsun kendini toparlayabilmiÅ?ti. Gözlerini gömleÄ?ini koluna silerek tüm benliÄ?ini serbest bıraktı. Dizelerin kendiliÄ?inden gelmesini bekliyor gibiydi yine...

Günler ne kadar güzel geçerdi
    10 güz dönümü önce
    Annem güzel çörekler piÅ?irirdi
    Babam bana okumayı öÄ?retirdi
    Yenmemesi gereken mantarları, yemekler için tanrılara Å?ükretmeyi
    Beraber tarlada çalıÅ?ır güzel Å?arkılar söylerdik

Hep eÄ?lenirdik, çok çalıÅ?ırdık
    Belki çok paramız yoktu
    Belki okulumuz, güzel elbiselerimiz
    TapınaÄ?a giderdik birlikte
    Bazen neÃ…?e bazen huÃ…?u ile

Günler geçti yaÅ?ım ilerledi
    Babamla hala çalıÅ?ırdık tarlada
    Ekinler azaldı Umutlar bitmedi
    Söylentiler geldi kıyamet, ceza, ordular
    SavaÅ? yakın diyordu biri, diÄ?eri ceza geliyor

Artık tanrılara inanan yok diye savunuyordu biri
    Bir diÄ?eri tanrıların zaten umurunda deÄ?iliz
    �fkem kabardı isyan ettim
    Her yön doldu dul yetim
    Bu mu tanrıların adaleti
    Tanrılar mı nerede tanrılar?

Sonunda haberler doÄ?ru çıktı
    Bir haberci geldi tapınak Å?övalyelerinden
    Toparlanın gidiyoruz koca bir ordu gelecek
    Yakacak, yıkacak, acımayacak
    Bir korku sindi içime bir acı
    YokoluÃ…?, azap, cehennem
    Bunlar sadece kavram mı yoksa gerçekmi
    Belki de öÄ?renecektim salt gerçekliÄ?i

KaçıÅ? beklediÄ?imden zor oldu
    Bırakmak doÄ?duÄ?um toprakları
    YaÅ?adıÄ?ım evi, kasabayı
    Hepsi yokolacak yazık,
    Ork ayakları çiÄ?neyecek yattıÄ?ım yataÄ?ımı

Ne geçecek ellerine herÅ?eyi yokedince?
    Tek amaçları bu mu yakmak, yoketmek, katletmek?
    Bir avcı sadece yiyebileceÄ?ini avlarken
    Bunlar herÅ?eyi öldürmek, yoketmek istiyor neden?

Toplanarak kaçtık gittik götürdükleri yere
    Tapınak savaÅ?çılarına güvendik bizi kurtarsınlar diye
    Onları görünce bir umut doldu içime
    KurtulacaÄ?ız güzel günler dönecek diye
    Sonra dev böceklerde uçarak 6 kiÅ?i geldi
    SavaÅ?ı kazanıp kurtulacaÄ?ımıza inandım iyice
    Ne acıdır ki ilk saldırıda kaybettim umudumu

Sör Cervantes halkı maÄ?aralara gönderdi
    Ä°stedim gitmemek kalıp savaÅ?ı görmek
    Ä°lk sıra orku görünce anladım savaÅ? masallardaki gibi deÄ?il
    Korku, kan, vahÃ…?et,
    Nerede hikayelerdeki onurlu savaÅ?çılar onurlu savaÅ?
    KaÅ?ındaki onurlu deÄ?ilse savaÅ?, savaÅ? deÄ?il katliam

Saklandık maÄ?aralara korku içerisinde
    DıÅ?arıdan gelen patlamalar, çıÄ?lıklar
    An be an çıldırtırcasına yankılandı duvarlarda kulaklarımda
    Korktum köÅ?eye sindim iyice
    Babamın ardına sıÄ?ındım kurtarır beni diye
    Annem teskin etti beni kazanacaÄ?ız savaÅ?ı bitecek bu eziyet diye
    Umudumu yeÅ?ertmeye çalıÅ?ıyordu belki de acı sonu kolaylaÅ?tırmak için
    An be an yükseldi metalin metale çarpma sesi
    DüÅ?ündüm geçmiÅ?, güzel günlerimizi
    Ne günah iÅ?ledik de bunlar baÅ?ımıza geldi

Tanrılar lanet olsun onlara
    En çok yardıma ihtiyacımız olduÄ?u anda yoklar yanımızda
    Onlar deÄ?ilmiydi ki bizi kendilerine tapındırmak isteyen
    Ne istediler bizden, Ã…?imdi neredeler?

İlk darbeyi öndeki genç kızlar yedi
    Birisi benim evlilik hayalleri kurduÄ?um Jenna idi
    Uzun sarı saçları ince belinde salınırdı
    Güzel yüzü elf bakirelerini kıskandırırdı
    Å?imdi ne oldu ona bir ork tarafından tecavüze uÄ?ruyor
    O güzelliÄ?i an be an soluyor bitiyor
    Acı çıÄ?lıÄ?ı beni çıldırtmak üzere
    Bu lanet yaratıklara yalvarmak, nafile
    KarÅ?ı koymak mı birine mi onuna mı yüzüne mi?
    Ã?lmek bir an daha ölüme yaklaÅ?mak
    Her an sanki daha çok yaÅ?lanıyorum
    Bu katliamı görmek istemesem de kan kokusu ve seslerle
    Ã?aresizliÄ?imden daha da çok iÄ?reniyorum

Sonraki dalga çocuklara ve yaÅ?lılara geldi
    Ben hala çaresizce kendime lanet ediyorum
    Ã?ok deÄ?il 1 hafta önce eÄ?lenen oyunlar oynayan çocukllar
    Belki de Å?imdi nereye gideceklerini bile bilmeden cansız vücutlarına bakıyorlar
    Lord Oren, Adalet Tanrısı bu mu senin adaletin? diye haykırıyorum
    Cevabımı babamın kanlar içerisinde üzerime yıkılmasıyla alıyorum
    Ne kadar karÅ?ı koymak istesemde onlara çaresizlik içerisinde cesetlerin,
    Babamın cesedinin altına biraz daha sinerek annemin katlediliÅ?ini izlemek zorunda kalıyorum

Lanet olası orklar, lanet olası Apocalypse
    Tanrılar hepinize lanet olsun, bu çektirdiklerinize
    Kendime de lanet okuyorum, orada kıpırdamayıp kendimi sakladıÄ?ıma
    Belki de tek vuruÅ?ta bu iÅ?kenceden kurtulacaÄ?ıma sonsuz iÅ?kenceyi seçtiÄ?ime..."

Daha fazla devam edemeyecekti. Kendinden nefret, tanrılardan nefret. katliam, kan, herÅ?ey onu daha da fazla yıkıyordu. GözyaÅ?larına hakim olmaya çalıÅ?mıyordu artık. YapabileceÄ?i tek Å?ey buydu, aÄ?lamak sonuna kadar aÄ?lamak, çaresizliÄ?in, kayıpların ardından aÄ?lamak. Belki de ruhunu arındıracaktı...

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 19, 2006 12:52 am Reply with quoteBack to top

Sözler Firble nin içinde yankılandıkça gnomun yüzü daha da çok kırıÅ?ıyordu. Güzel bir Å?iirdi. Beceriksiz kafiye meraklıları Å?iirde kusur bulurlardı Å?üphesiz. Ama Firble en azından kafiyesiz bir Å?iirin birçok defa iÅ?ini çok daha iyi yaptıÄ?ını biliyordu.

Bu Å?iir de yapıyordu. KuÅ?kusuz nesilden nesile geçip bir aÄ?ıt olmaya aday bir Å?iirdi. Belki de olurdu. Ama Firble de ozandı ve Å?imdi karÅ?ısındakinin yaÅ?adıÄ?ı acıyı hissediyordu. Tüm yoÄ?unluÄ?u ile... Yer altı Å?ehrinde yaÅ?adıklarını hatırladı. O daha azını yaÅ?amıÅ?tı. Ama... Å?imdi geride kalanlar... Bunları aklından çıkardı. Å?iirin gücü Cedric in Å?iirinin gücü kesinlikle çok fazlaydı. Ä°lk aÅ?amayı kesinlikle geçmiÅ?ti. Belki de ona bunu yaptıran kendisinde olduÄ?u gibi yaÅ?adıÄ?ı acıların ona verdiÄ?i güçtü.

Ã?Ä?rencisine yaklaÅ?tı. Ne diyeceÄ?ini bilemedi bir an... Sonra Ã?Ä?renci Cedric dedi. Ä°lk aÅ?ama kolaydır çünkü görmen gereken sadece kendindir. Ä°lk aÅ?ama zordur çünkü çoÄ?u kiÅ?i kendine bakmaya bakanlarsa kendilerini anlatmaya cesaret edemezler...

Sen öÄ?renci Cedric... Bir iki saniye durduktan sonra devam etti. Ozanlık yolunun ilk aÅ?amasını geçtin...

Å?iirin öyle güçlü ki belki bir gün birçok insanın dilinde olabilir. Sesi biraz titredi. Sana Cedric Sana yardımcı olmayı... devam edemeyerek arkasını döndü.

Cedric yere çökmüÅ?ken ve aklında hala Å?iirinin mısraları varken bile o anda bulundukları yerde sanki ne olduÄ?unu anlamadıÄ?ı bir güç varmıÅ? gibi hissetti.

Firble yeniden döndüÄ?ünde aÄ?layan kiÅ?iyi görünce bir parça Å?aÅ?ırdı. Ama ama... üzülmene gerek yokki senin ilk aÅ?amayı geçtin sen hakketen de geçtin.... Güzel bir Å?iirdi. Ã?oook güzeldi. Bir an aklını zorlayıp hatırlamayı denedi olmuyordu. Ama güzeldi bu aklındaydı hem de çok net aklındaydı.

MaÄ?ranın giriÅ?inde diÄ?er iki üstad ve Yoruk belirince Firble daha da heyecanlanıp konuÅ?maya baÅ?ladı. Ä°Å?te iÅ?te bak bak bak diÄ?erleri de geldiler... Cedric. Hakkaten güzel Å?iirdi. Di mi di mi?

Yoruk hızla ilerleyip Cedric in yanına geldi. Hakkaten de güzel Å?iirdi Ã?stad Firble... Sonra Cedric e sarılıp onun kulaÄ?ına fısıldadı. Ã?stadı etkileyecek kadar güzel ama onun etkilenmesini istemeyiz deÄ?il mi? Sanırım sanırım Å?imdi ikinci eÄ?itimi de verilmesi gerekiyor di mi ?

Ä°kinci eÄ?itimi verecek olan da Galadlirimdi di mi?

Firble mahçup mahçup baÅ?ını eÄ?di. Ama ama ama ben Cedric i sevmiÅ?tim. Boyuna bile alıÅ?mıÅ?tım onun. Sonra etrafındakilerin garip garip kendisine baktıÄ?ını görünce Å?aka yaptım Å?aka diye ekledi. Hem Cedric in Ã?stad Galadlirim in eÄ?itiminden mahrum kalmasını da istemem zaten.

Yorukla Cedric in yanından geçerek maÄ?ranın giriÅ?ine doÄ?ru ilerledi.

Yoruk hala Cedric e sarılıyordu. Ama ikinci eÄ?itim için zamanın geldiÄ?ini de hissediyordu. Geriye Galadlirim e bakıp EÄ?er hazırsanız üstadım sanırım ikinci eÄ?itim baÅ?layabilir di mi? diye sordu Galadlirim'e....

RP dıÅ?ı: Galadlirim Yoruk un söyleyeceÄ?ine olası tepkisini de yazabilirsin.. Ä°kinci eÄ?itimin sonuna kadar öÄ?renci senindir. ( Tabii RP de... : ) )

galadlirim
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sat May 20, 2006 1:03 am Reply with quoteBack to top

Galadlirim titreyen ellerini sıktı.Bu hikaye çok tanıdıktı elbette.Fazla tanıdıktı.Katliam ve kan,acı ve keder...

DurduÄ?u yerden bir iki adım öne çıktı.Elleri hala sıkılıydı.Yüzünde anlaÅ?ılmaz bir ifade vardı.Ama sonra aÄ?layan çocuÄ?a baktıÄ?ında yavaÅ?ça gülümsedi.Sıcak bir gülümsemeydi.İçtendi...Sıcaktı,nadiren olan bir Å?eydi.

Cedrice yaklaÅ?tı ve ellerini tuttu.Ä°nce kara zarif elleri güçlüydü ve soÄ?uktu.Cedric bu elleri tutmaktan hoÅ?lanmamıÅ?tı büyük ihtimalle.Cedricin gözlerinin içine baktıÄ?ında gözlerinin içi gülüyordu.

"Cedric,Å?arkın acılarının dalgalanan müziÄ?i ve kaybolan hayallerinin sözleri...Bir ozanı yollara düÅ?üren umutsuzluk mu yoksa umut mudur Cedric?Sence benim gibi bir drow neden ozan olur ki? Å?u dünyada görünenin ardında dönen o kadar çok Å?ey var ki.Bana baktıÄ?ında ne görüyorsun!Benimle burada karÅ?ılaÅ?mamıÅ? olsaydın kimbilir ne düÅ?ünürdün,veya beni baÅ?ka bir durumda..geçmiÅ?te görmüÅ? olsaydın? "
    Drow Cedricin gözlerinin ta içine baktı.O zaman Cedric o birçok drowda gördüÄ?ü delice,acı bir soÄ?ukluk gördü.Ama sadece bu yoktu,sanki gerisinde bir Å?eyler dolanıyordu.SoÄ?uk bir sis kaplamıÅ?tı sanki heryeri Å?imdi.Gözler büyüyordu.Gözlerin içindeki soÄ?uk sis etraflarını sarıyordu.Bulundukları haya aleminin gerçekliÄ?inde dolanan gerçeklik pırıltıları toplandılar ve Galadlirimin düÅ?ünceleriyle kıvrıldılar ve biçime geldiler.Cedric drowun gözlerine bakıyordu,gözlerde gördükleri sanki büyüyor ve onu ele geçirir gibi oldular.Beyni buna karÅ?ı koymadı...

...

Biçimsiz bir yaratık doÄ?muÅ?tu.Acı içindeki dünyaya yeni bir sayı.Yeni bir canlı.Ork çocuÄ?unu doÄ?uduktan sonra gerisingeri fırlatmıÅ?tı.Kan kokuyordu her yer.O bir hayvan deÄ?ildi fakat insan da deÄ?ildi.O orktu.Bir adı vardı.Bir adı vardı ve belki de duyguları ama doÄ?duÄ?unda gördüÄ?ü ilk Å?ey kan kokan ellerdi.Geceleri gördü.BaÄ?ırtılar vardı ve iÅ?kence sesleri.KardeÅ?leri ve annesiyle babasını tanımıyordu.KorktuÄ?unda yanında kimse yoktu.Sadece o bir sayıydı ve itiÅ? kakıÅ? içinde koÅ?ması gerektiÄ?ini öÄ?renmiÅ?ti.Kimsenin kimseye merhameti yoktu.Ä°nsan denen yaratıkların Å?ehirleri vardı.Etleri vardı,güzel etleri.Ordunun komutanı insanların çok önce yaÅ?adıkları yerlerden insanların onları kovduÄ?unu böÄ?ürerek haykırdı.İçinde bir öfke oluÅ?tu,beyni baÅ?ka bir Å?ey düÅ?ünemiyordu.DoÄ?duÄ?undan beri itilip kakılmıÅ?tı,kkan ve vıcık vıcık Å?eyler görmüÅ?tü.Kanın tadını almıÅ?tı.Ona kan tattırmıÅ?lardı.Ona öldürmesi söylenmiÅ?ti.YaÅ?aması gerektiÄ?ini biliyordu,dünya acımasızdı o da acımayacaktı!Acı,kan,nefret...YaÅ?amın ilk kez anlamlı olmaya baÅ?ladıÄ?ı vakitlerdi.Tanrılar vardı.Tanrılara itaatsizlik edilmemesi gerktiÄ?ini söylemilerdi.Tanrıların askerleri ona zaferin yolunu göstermiÅ?lerdi.Kan tek zaferdi.Sana yaÅ?ama hakkı tanımayan insanları öldürmeliydi!Onlar her Å?eye sahipken orklar pis maÄ?aralarda yaÅ?ıyolardı.Hepsinden nasıl da nefret ediyorlardı!Ve birde Å?u elfler vardı!Parlak gözlü,ıÅ?ıkla donanmıÅ? kılıçlı elfler.Onlar da sadece ölümle karÅ?ılık veriyorlardı.Her yerde savaÅ? vardı,kan vardı.SavaÅ?tan ve kanın heyecanı ile kutsanmayı anlatmıÅ?tı Å?aman o gün.Hayatında tek gördüÄ?ü savaÅ?,kan ve açlıktı.Tüm dünya düÅ?mandır demiÅ?ti Å?aman.DoÄ?adaki hiçbir Å?ey bizi istemiyor oysa biz onlardan çok daha üstünüz bu sebeple kıskanıyor bizi.Tek yol ölümdür.Adalet yoktur sadece ölüm vardır!Dünya savaÅ?ıyordu,dünya ölüyordu,sonunda orkların da bir canlı olduÄ?unu göreceklerdi.O gün ne kadar da güzel olacaktı.Ã?lüm konuÅ?acaktı,orkların çizmeleri yeri inleteceklerdi,orkların intikamı alınacaktı bu pisliklerden!Gözlerini oyacaklardı ve dillerini keseceklerdi.DoÄ?umdan sonra bir tek ölüm ve kn vardı.Ork olmanın anlamı buydu.Tanrılarının adında bile bu gizliydi.IÅ?ıÄ?ın iÄ?renç ıÅ?ınlarını yutacaklardı,koÅ?acaktı.Ä°ntikam günüydü bugün yapılan haksızlıkların öcünün alınma günü..Ã?lümün baltası insanların ince boyunlarını biçecekti.Ork onların kanını içecekti.DoÄ?asının emrettiÄ?i Å?eyi,ona öÄ?retilen Å?eyi yapacaktı.SavaÅ?çı doÄ?muÅ?tu ve savaÅ?çı ölecekti.Ve tüm dünya görecekti!Sonunda o gün gelmiÅ?ti ve insanlar kaçıyor,korkuyor ve çıÄ?lık atıyorlardı.Günlerini göreceklerdi.Gözlerine sadece tek bir renk görünüyordu o gün:kırmızı.Heryer kırmızı olmalıydı,dünya bununla yıkanıyordu.Zevk içinde inlerken bedeni heryer kırmızıydı,insanlar onun tüm hayatı boyunca gördüÄ?ü rengin güzelliÄ?iyle tanıÅ?mıÅ?lardı.Korkuyorlardı!Gülüyordu onlara.Korksunlardı,o da korkmuÅ?tu bir zamanlar o da ölümle tanıÅ?mıÅ?tı onunda yoldaÅ?ları böyle ölmüÅ?tü iÅ?te insanlar öldürmeyi zafer sayıyorlardı ve orkların öldürmsine katliam diyorlardı!O bunun anlamını çoktan unutmuÅ?tu,yaktı yıktı ve tecavüz etti.Sonuna kadar orkların gücünü gösterdi.Karanlık geldiÄ?inde Kan Tanrısının kutsanıÅ?ını hissetti.Ã?lümle tüm pislikler temizlenmiÅ?ti,Å?imdi o görevini tamamlamıÅ?tı.Dünya gününü görmüÅ?tü.Bir ork doÄ?muÅ?tu ve ölmüÅ?tü.Kanla doÄ?muÅ? ve kanla ölmüÅ?tü...

...

Cedric Drowun gözlerinde tüm bunları görürken sanki etrafında olurmuÅ?çasına gördüÄ?ünü farketmemiÅ?ti.Ama öyle gerçekti ki!Sanki ork oydu!Bu nasıl olabilirdi bilmiyordu ama öldürmekten zevk almıÅ? ve insanlardan nefret etmiÅ?ti.Acı içinde geçen bir hayatta nedenselliÄ?inin artık öneminin olmadıÄ?ını ve dünya düzeninde ölümün tek adalet olduÄ?unu gerçekten de görmüÅ?tü!O bir orktu.Ã?lümle gelen karanlıÄ?ı dahi görmüÅ?tü.Etraf karanlıktı.Galadlirimin varlıÄ?ından habersizdi o anda,hiçbr Å?ey önemli deÄ?ildi.Sadece kan ve nefretle örülmüÅ?tü her Å?ey...

Sonra Galadlirim gözlerini kırpıÅ?tırdı ve Cedric gerçeÄ?e döndü.Artık nasıl bir gerçeklikteyseler.Ã?ünkü bunu bilmiyordu.Beyni sadece gördüÄ?ü anılarla doluydu.Gözlere baktı ve kara ellerin kendini bıraktıÄ?ını hissetti.KonuÅ?uyordu galiba Å?imdi.

"Acı sadece bize özgü deÄ?il Cedric ve ölüm de öyle!Ne gördün Cedric anlat bana!Kanın ve nefretin nereden geldiÄ?ini söyle bana o 'savaÅ?ı' anlat bana Å?imdi."

Å?arkılara konu olmuÅ? zaferlerim,hatÄ
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    mefistofeles
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat May 20, 2006 6:14 am Reply with quoteBack to top

Sessizlik sadece sessizlik...
    SsezsizliÄ?in Å?arkısı en güzel olanı galiba.Bildk yada bilmedik tüm Å?arkıların buluÅ?tuÄ?u tek nokta.
    Acının, sevginin, nefretin en kötüsü Å?evkatın içindeki sevgisizlik.Hayatın insana verebilecekleri ile alabileceklerindeki bilinmeyen denge.Kimi Chaos dedi kimi kötülük ama ne farkı varki, ihanetin insanları sevmemeyi becerebilmek arasında.Ä°Å?te ben, kardeÅ?imi öldüren ve sizide öldürecek olan ben ne bekliyorsunuz ki benden.Sizi sevmemi mi?Ã?ok beklersiniz.Ä°nsan bilmediklerinden korkar.Cehalet, cehalet en büyük kötülüktür.Å?eytan bile o kadar kötü olmaktan korkar ki cehaleti kendisinden uzak tutar ama cahil olan sizleri çevresinde toplar.Kötülük için elini yakmaz sizleri toplar.Ne istiyorsunuz beni yakaladıınız iÅ?te kaçtıÄ?ımdan da deÄ?il ya.Benden alabilecekleriniz o kadar az ki ama benim sizden alabileceklerim.Hanginiz sözlerimin hepsini anladınız.Tanrısal olana hizmet etmek için ne yaptınız kendi cahilliÄ?iniz dıÅ?ında.Evet ben yaptım hem kardeÅ?imi hem ailemi hem de bütün köyü öldürdüm.Ama itiraf etmeliyim ki kazada olsa ilki bir baÅ?ka oluyor.SavaÅ?lada ilk kez birilerini öldüren Å?ovalyeler gibi hayat boyu taÅ?ıyacaÄ?ım bir yük.Kan küçükken bile kan ellerinize deÄ?idiÄ?inde sadistçe bir zevk aldıÄ?ını bilirmisiniz ben bilirim.Rahiplerin dedikleri yalan insan düÅ?ünmeye baÅ?ladıÄ?ı ilk anda cehalet sarar etrafını.Cehaletten sonra zevk takip eder kötülüÄ?ün sırasını.Ä°Å?te doÄ?duÄ?un andan itibaren zevk için yaÅ?arsın bir Å?eyler öÄ?renene kadar.Ã?ldürdüm hepsini öldürdüm ama ardlarında aÄ?ıtlar yaktım.Benden baÅ?ka hiç kimsenin bilmediÄ?i aÄ?ıtlar.Tanrılar bile kıskandı.TanrısallıÄ?ı arayanlar alkıÅ?ladı.Bu kadar, buraya kadar sonlarınız geldi.Kaçısınız yok artık....

Ozan köydeki en büyük bina olan ve bütün köy halkının toplandıÄ?ıı mahkeme binasında kendi yaptıÄ?ı ve wagner die çaÄ?ırdı gitarını belinden çekip dizine koydu.Ã?nce okÅ?adı ardında yavaÅ?ça tellere dokunmaya baÅ?ladı.Bir inen bir yükselen ritm le bazen konuÅ?madan aÄ?ladı bazen acıdı.MüziÄ?i duyanlar öyle bir dehÅ?ete kapıldılarki yerlerinden hareket edemediler.Bu öyle bir dehÅ?etti kimse güzelliÄ?inde mi yoksa müzikteki nefretten mi anlayamadılar.Ardından acı geldi dinleyenler için.Wagner ın titreyen telleri önce ısındı sonra güz soÄ?uÄ?u gibi insanın içine iÅ?lemeye baÅ?ladı.Dinleyenlerin acısı gittikçe arttı.Acı bu kadar dayanılmaz olmasına raÄ?men kimse ne hareket ediyor nede bir Å?eyler söyleyip hareket edebiliyordu.Sonra soÄ?uk bir ıÅ?ık farkettiler kimse yerinden kıpırdayamasada huzurun ıÅ?ıkla geleceÄ?ini anlamıÅ?tı.Ã?lüm her zaman soÄ?uk olur.Ä°ster iyi olun ister kötü , ister cennete gidin ister cehenneme yada chaosun ortasında kaybolun geri dönüp anlatabilseniz.
    SöyleyebileceÄ?iniz tek Å?ey soÄ?uk olduÄ?udur.Ã?ocuklar dahil odadaki herkes ölümü içtenlikle kabul ettiler üÅ?üseler, yada yansalar nefretin bu hali onlara çok gelmiÅ?ti ve mahkeme salonundaki herkes kıpırdamadan gözleri ozana akar halde ölmüÅ?tü.

Mefisto Å?arkısını bitirdikten sonra gözünden akan tek damla yaÅ?la wagner i sırtına aldı ve pelerini çekip ayaÄ?a kalktı ve yürümeye baÅ?ladı ama yürüyemedi arkasında bıraktıkları için hiç üzülmemiÅ?ti onların çektiÄ?ini her saniye çekiyordu zaten.Birazda kıskandı onları buldukları huzur için.Derken yorgunluk ölüm gibi çöktü üzerine ama bu sefer sıcaktı.Kenara geçip uzandı, bir daha hiç uyanmamayı dileyerek.

UyandıÄ?ına bir kapının önündeydi.Nasıl geldiÄ?ini bilmiyordu.Artık ne rüya ne gerçek bilmiyordu.Gene uyumak istesede uyuyamadı.Kapılar onu bekler gibiydi......
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum